סוגייה שהעלתי

newKiticat

New member
סוגייה שהעלתי

וחשבתי שאולי כאן תהיה מתאימה לדיון. התחלתי להתראות (ואנחנו עדין בשלב של גישושים וששום דבר לא רשמי...) עם מישהו ממוצא רוסי. תאמינו לי שעצם העובדה שהוא רוסי לא יכולה להיות פחות לא רלוונטית מבחינתי. זה לא מגרד לי את האצבע הקטנה ברגל. אבל יש כמה השלכות מכך שכן מפריעות לי. הוא בן אדם שמאוד מעורב עם הקהילה הרוסית באיזור, דהיינו, כל החבר'ה שלו הם מאותו מוצא, וכיאה לקבוצה אחת שכולם באים מאותו מוצא- הם מדברים- ברוסית. שפה שאני לא מבינה בגרוש. וזה מוציא אותי החוצה. על ענייני התרבות אני מאמינה שאפשר להתגבר ואפילו להנות מהתרבות החדשה (אני בן אדם שמאוד מתעניין בעולמות שונים...) אבל השפה, שוב ושוב הסוגייה עולה בעיניי. מעבר לכך, הוא גם לא יהודי (אימא לא יהודייה), ואני באה ממשפחה דתית במקור. דברים שקשה לי עדין לעשות למרות היותי יוצאת בשאלה, מקשים על יציאות (אכילת בשר במקומות שלא כשרים לדוג') מהווים מכשול. סתם, רציתי לשמוע את הדיעה שלכם בנושא. כיוון שחשבתי שיש מקום לסוגייה הזו.

vk3

New member
הגעת למקום הנכון ביותר ../images/Emo70.gif

ואני מאוד שמח לראותך כאן... אמממ... ממה שהבנתי, בכול זאת, אותה האצבע על הרגל הקטנה או אותה האצבע הקטנה על הרגל
התחילה להתגרד... כמה שנים הבחור בארץ ( ובני כמה אתם)
האם ניסית לדבר איתו על זה
אני מאוד מבין שעניין השפה מפריע, זה פשוט נתק בתקשורת והפתרון הוא שהוא יילמד אותך רוסית או שתבקשי ממנו שכשאת נמצאת בחברתו עם חבריו ( או איך שזה לא יהיה) שהם יידברו בעברית, כך שתרגישי שייכת. לגבי ענייני הדת... זה ממש לא קל. אני בטוח שאפשר למצוא פשרה בבחירת המקומות אליהם אתם יוצאים ( שיתאימו עקרונית לך). זה כבר המכשול הקטן והשולי יותר... אבל מה לגבי המשפחות שלכם וכד'
איך אתם בכלל מסתדרים

הוא בן 23

כמעט. אני בת 19 בזמן (המאוד קרוב!) הוא עלה ב10, וסיפר לי שבעצם עד גיל 16 לא היה בחברת לא רוסיים בכלל. העברית שלו בסדר גמור. אבל זה טבע של בני אדם לדבר בשפה שיותר זורמת להם, וזה מה שקורה כשהיינו בחבורה של אנשים- החברים שלו. לא יודעת. נראה לי שאני בכלל לא בנויה למערכות יחסים באופן כללי.

Angel lips

New member
אתם כבר לא בידיוק בגיל של חבורות

וזה, ובדרך כלל בגיל כזה יוצאים כבר כמה זוגות וזה, השפה זו לא בידיוק בעיה כי החברים פשוט יתרגלו לדבר בעיברית כשאת בסביבה, וגם את תלמדי לאט לאט תשפה וכשתשבי איתם גם אם הם ידברו רוסית עם הזמן תוכלי להבין אותם ושוב יש את השפה העיברית שהיא נטרלית ומובנת לכולם, והכשרות זו לא בעיה הרי בקשר מתחשבים אחד בשני ובטוח אפשר להסתדר...

vk3

New member
אז הוא מספיק בוגר כדי להתחשב בך

ולעשות הכול שתרגישי שייכת ושיהיה לך בנוח. זו האחראיות שלו... אם הוא רוצה להיות יחד איתך, הוא צריך לעשות מאמצים להכניס אותך לחבורה שלו, שלא תרגישי בחוץ, מנותקת... אבל זה שאמרת " נראה לי שאני בכלל לא בנויה למערכות יחסים באופן כללי", זה כבר נושא בפני עצמו שאת צריכה לברר עם עצמך והסיוע שלנו כמובן
.

jeniam

New member
תגובה

לא הבנתי מה השאלה/הדיון פה? אם טוב לכם ביחד, אז אני חושבת שאפשר להתגבר על כל הבעיות כביכול שציינת. אם את שומרת כשרות, אני חושבת שהוא יתחשב בך ולא יקח אותך למסעדות לא כשרות, ולא ידבר בנוכחותך ברוסית אם את לא מבינה את השפה. אם יש משהו שמפריע לך, דברי איתו, אני בטוחה שתוכלו לפתור הכל ביחד.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

קודם כל, בהצלחה. להיות בקשר עם רוסי היא הדרך הטובה ביותר בשבילך ללמוד רוסית, לימוד שפה נוספת הוא דבר שתמיד מועיל. דווקא אם חבריו ידברו רוסית יהיה לך סיכוי רב יותר ללמוד, תוכלי גם לשאול את חברך מדי פעם מה אומרים ועל מה מדברים כדי שתוכלי ללמוד, ותאמיני לי שזה יהיה הרבה פחות קשה ממה שאת חושבת, אבל אם זה ממש מפריע לך את יכולה גם לבקש ממנו שבקרבתך ישתדלו לדבר עברית. התרבות הרוסית היא תרבות מאוד עשירה שכדאי להכיר (ואני אומר לך את זה בתור יליד ישראל). אם את יוצאת בשאלה אין סיבה שהכשרות תפריע לך, להיפך, מנהגיו יקלו עלייך את החזרה בשאלה, אך אם את מתכוונת להמשיך לשמור כשרות הוא לא יכריח אותך לאכול אוכל לא כשר וגם את לא תכריחי אותו לשמור כשרות. יהודי/לא יהודי=לא חשוב, כולנו בני אדם. תמיד אם יש אהבה והתחשבות קשר מצליח, גם אם מדובר באנשים הכי שונים בעולם, ויש אומרים שהפכים נמשכים. מה שבטוח, צריך אומץ כדי לעשות שינויים ותצטרכו לעשות צעדים זה לקראת זו. אל תדאגי ותראי שיהיה טוב.

boris5

New member
טוב, אז ככה

דבר ראשון, פעם ראשונה שאני שומע על בחורה ילידת הארץ שיוצאת עם בחור עולה. בד"כ זה הפוך. זה גם נותן לי תקווה. בתור יוצאת בשאלה, עדיף היה לך להתחבר לבחור שהוא יהודי כשר, בכדי שמעבר מעולם החרדי לעולם המסורתי או חילוני יהיה חלק יותר ופחות חד. וחוץ מזה, הבחור יכול להתחשב בך בנושא הכשרות. אבל אם טוב לכם יחד- אז תיהני.

newKiticat

New member
אגב

אני יוצאת בשאלה- הייתי דתיה לאומית, לא חרדית. ולגבי זה שזה תהליך יותר קל מלחזור בתשובה, אני חייבת לומר שזה ממש לא. וזה הרבה יותר מסובך וקשה ממה שנדמה.

Wednesday

New member
אני היחידה שלה זה נראה לא ממש

מנומס? כשיש מישהו שלא מדבר בשפה מסוימת, או שמסכמים איתו מראש (יענו, מכינים אותו נפשית לשעמום), או שמדברים בשפה שהוא מבין, לא? ז"א, את לא יכולה להגיד לו שזה די מפריע לך?

SupermanZW

Well-known member
ככה אני התחלתי ללמוד רוסית

מלשמוע, לנסות להבין, ולשאול, כשהרגשתי שאני מבין מספיק נכנסתי לשיחות ודיברתי עם טעויות (זה עדיין ככה...), כך לומדים הכי מהר. לא נעים מת מזמן.

Wednesday

New member
"לא נעים"?

אם הייתי יוצאת לאנשהו עם חברים, זה היה מעורר בי תחושה שלילית. אם הייתי מסתכלת על זה בתור "היי, הזדמנות נהדרת ללמוד שפה" אולי הייתי רואה בז משהו חיובי, אבל אם זה לא בראש שלי- נראה לי שעמום גדול על גבול הסבל.

vk3

New member
לא מסכים ../images/Emo31.gif

אנחנו לא מדברים על הזדמנות ללמוד שפה... בראש ובראשונה היא רוצה להרגיש שייכת ולהבין בגרוש מן המתרחש.

Russia 4 Ever

New member
תלמדי רוסית

יותר הגיוני יהיה שאת תתאימי את עצמך לשאר החבר'ה ולא שכל החבר'ה יתאימו את עצמם אליך.

wasted years

New member
ובינתיים?

היא הרי לא יודעת רוסית.. נשאיר את ההגיון בצד, זה יהיה מכובד יותר אם ידברו לידה בעברית, ככה כולם יבינו את כולם. אין פה מצב בעייתי שרק היא יודעת עברית :(

newKiticat

New member
זה גם מה שאני

מנסה להבין בהודעה הזו של רוסיה פור אבר. הרי איך אני אתאים את עצמי לחברה שלו? מילה ברוסית- ולו אחת, אני לא יודעת. ובואו נודה בזה, לפעמים אין לאנשים קריזות בשביל להסביר לך ולתקן אותך.... גם אם הייתי רוצה ללמוד שפה חדשה. (והאמת היא שמעבר לשתי שפות שקלטתי בילדות, אני לא טיפוס של שפות וזה עניין די קשה בשבילי....)

SupermanZW

Well-known member
אל תדאגי

אני בטוח שהחבר שלך ישמח ללמד אותך רוסית וגם שהחברים שלו יסלחו לך על הטעויות שתעשי ודווקא יתלהבו מכך שאת מנסה ללמוד את שפתם.

למעלה