סוגייה שהעלתי

vk3

New member
ממש לא... מה זה היגיוני יותר ../images/Emo35.gif

זה צריך להיעשות בכבוד הדדי והתאמה הדדית. זה לא משיכת חבל...

jeaka

New member
שמעי

העניין כזה אם את רואה שיש מכשול ואי אפשר להזיז אותו לצד אז פשוט אין מצב וגם מה את שמה זין על זה שהוא לא יהודי ב 100 אחוז אז מה שרק אבא שלו יהודי בשוא יהודים היו לפי הסבא והסבתא אז אני לא רוצה כאן שום בעיה אבל העניין שהוא מ"קהילה" רוסית יכול ממש לדפוק אותך אישית אני חושב שרוסי צריך להיות עם רוסיה ואת עם ישראלי אז תנסי אבל אם את רואה שלא הולך אז אין מה לעשות

newKiticat

New member
אז מהיהיה עלי?

עם אבא קנדי, ואימא אמריקאית עד למייפלור, סבא אנגלי וסבתא פולניה, ואני שקטונתי ונולדתי בארץ... איפה עוד אמצא בדיוק אחד כמוני? זה בולשיט. לפחות לדעתי. חוץ מזה, שבקצב הזה, אני אצליח להרחיק אותו ממני בקלי קלות. כך שאין לך מה לחשוש מעירוב גזעים...

SupermanZW

Well-known member
../images/Emo35.gif

מה זה השטויות האלה "רוסי צריך להיות עם רוסיה וישראלית עם ישראלי"? חרטא ברטא, ואיך זה שהוא מהקהילה הרוסית יכול לדפוק אותה? זה שאם לא הולך צריך לעבור הלאה לא קשור למוצא.

Angel lips

New member
זה לא שצריך

זה עניין של העדפה ונוחות... בדרך קל יותר למצוא שפה משותפת כשיש לאנשים רקע משותף שפה משותפת הרגלים כלשהם אבל עדין זה נישאר בגדר תאוריה.

SupermanZW

Well-known member
יש בזה משהו

אבל היא העדיפה להיות עם רוסי ונוח לה איתו, היא מוצאת איתו שפה משותפת למרות הרקע הלא משותף, הרגלים הם שונים מאדם לאדם יותר מאשר ממוצא למוצא, והתיאוריה הזאת לא עובדת, הוכחה לכך היא שקיימים מקרים רבים של אנשים ממוצאים שונים שמתחברים, וטוב שכך. לא אהבתי את ההיתבטאות "רוסי צריך להיות עם רוסיה וישראלית צריכה להיות עם ישראלי" וזה נשמע כאילו מנסים לשכנע אותה לעזוב אותו רק בגלל המוצא, סיבה ממש גרועה, ומה הקטע של להפחיד אותה במקום לפרגן? כל אחד צריך להיות עם מי שטוב לו, ללא קשר למוצא.

SupermanZW

Well-known member
../images/Emo45.gif

ו-3 מתוך 4 חברות שהיו לי עד עכשיו היו רוסיות.

Lara F

New member
תראי...

אני רואה שכולם כאן באותה הדעה וזה באמת מצויין... ממש לא בא לי שכולם התנפלו עלי כשאני אגיד לך : "תפסיקי את זה עכשיו" אבל מה לעשות- בעצמך אמרת שזו סוגייה... אי אפשר להסתכל על זה בצורה אופטימית של "טוב לנו יחד" "יהיה לנו כיף יחד" אבל מה לעשות שלא הכל בחיים זה הכיף שלכם יחד? -הלוואי וזה יצליח לכם אני ממש מקווה... אבל צריך לשקול על מאזניים לאן את נכנסת- מילא שפה, ללמוד עוד אחת זה לא מזיק אבל זה שהוא לא יהודי זה מכשול ענק, איך תוותרי על העקרונות שלך ותאכלי לא כשר? תסעי בשבת? לא תצאי למועדון בשישי? -זה יגרור כל כך הרבה ריבים וויכוחים שלא היו קורים אילו היית בוחרת מישהו מתאים יותר... חוץ מהעובדה שהוא ירגיש עלבון כלשהו בכך שהוא לא יהודי ואיך שזה מתבטא בזוגיות שלכם... ואם זה יתגלגל לחתונה (עצרו אותי אם נסחפתי) תרצי חופה, לא? -הורייך בטח שירצו... זה לא זה שיש לי משהו נגד "לא יהודים" -ונהפוכו... יש לי חברה אחת מאד טובה, לא יהודיה, והיא יקרה לי מאד... ולפי דעתי היא בנאדם נפלא -אפילו יותר מהרבה יכהודים אחרים שראני מכירה, אני פשוט אומרת שהמוצא של הבנאדם (למרות שכמעט כולם רשמו "כולנו בני אדם" -וצדקו...) הוא מאד רלוונטי במערכת יחסים רצינית. תחשבי על זה....

SupermanZW

Well-known member
בהחלט נסחפת

היא לא הולכת להתחתן איתו מחר, היא בסה"כ בת 19, כל החיים לפניה, אם היא תשקול את האפשרות "די לצרה בשעתה" ולא צריך להקדים את המאוחר. הוא לא ביקש ממנה לוותר על שום עקרונות, הוא הרי לא מכריח אותה לאכול לא כשר והיא לא מכריחה אותו לשמור כשרות, חוץ מזה היא ציינה שהיא חוזרת בשאלה, אז ממש לא תהיה לה בעיה בנושא הדתי. המוצא הוא לא רלוונטי במערכת יחסים רצינית, אלא אך ורק האישיות. מדהים אותי כל פעם מחדש לקרוא כאלה דעות קדומות, במיוחד מאנשים צעירים, שאמורים דווקא לנסות להפריכן.

Lara F

New member
צר לי לאכזב אותך...

אבל דעתי האישית היא לא דעה קדומה! חוזרת בשאלה, לא חוזרת בשאלה -עזוב את זה... אתה לא מבין שאני מכירה את הסיטואציה.. אני לא אמרתי שהוא ילחץ עליה לאכול לא כשר או יכריח אותה לנסוע בשבת... אני פשוט אומרת שיהיה לו קשה להבין אותה... אני ראיתי את הסיטואציה הזאת כבר, חברה שלי יצאה שנה שעברה עם מישהו... והיא מתקרבת לדת.. והוא כל פעם רצה לצאת בשישי למועדון -והיא לא רצתה הוא רצה ללכת לסרט בשישי- והיא לא רצתה הוא רצה לצאת איתה ואם הורים שלו למסעדה- והיא לא יכלה (לא כשר) והם רבו... וסבלו... כי הם מאד התאהבו אבל בסופו של דבר הם לא יכלו להיות יחד... כי העקרונות שלהם סתרו את העקרונות אחד של השני.. והסבירות שזה יקרה אם מי שרשמה את הסוגיה היא מאד גבוהה... זה שהיא בת 19 לא אומר שהיא לא צריכה לחשוב על העתיד ורק ללכת לכייף עם מי ש:"כיף לה בינתיים איתו.." כי בסוף, זה יכול להפוך רציני, זה באמת יכול.. וחברה שלי (שסיפרתי עליה) רק בת 16- וזה היה רציני, אז למה שלמישהי בת 19 זה יהיה רק כיופים? מה אם הם באמת ירצו למסד את הקשר? איך הורים שלה יקבלו אותו? ואיך הורים שלה יקבלו אותה? לא הכל כיופים בחיים...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

יש הבדל משמעותי בין חוזרת בתשובה לחוזר בשאלה, לחזור בשאלה הרבה יותר קל מלחזור בתשובה. נכון שיהיה לו קשה להבין אותה בהתחלה אבל הוא יתרגל אליה, וגם היא תתרגל אליו, הם ילמדו להסתדר. במקרה שלה העקרונות הסותרים יעלמו בהדרגה (כי היא חוזרת בשאלה). בגיל 19 לא חושבים על חתונה, אלא על לסיים צבא, ללמוד מקצוע, להתבסס, לטייל, וכו', כל דבר ועתו, אם היא תרצה להתחתן אתו הם ימצאו פשרה. רציני בגיל 19 (קל וחומר בגיל 16) זה עדיין לא חתונה. ההורים שלה יאלצו לקבל אותו כי הוא החבר של הבת שלהם, הם יודעים שהיא אוהבת אותו ולא "ישימו לה רגליים", ההורים שלו יקבלו אותה מאותה סיבה. לא הכל כיופים בחיים, אבל לא צריך לנסות לשכנע אותה לוותר על קשר עם מישהו שהיא אוהבת כי צריך לתת צ'אנס, ויכול להיות שדווקא הוא יעשה אותה מאושרת.

Angel lips

New member
מי אמר שב19 לא חושבים עך חתונה?

אחותי שיהיה לה במזל טוב מתחתנת עוד חודש ואין לה 20 הם שניי חילים שהחליטו להתחתן.. אל תכליל

newKiticat

New member
אני לא מהטיפוסים האלה

שיתחתנו בגיל 20 אם בכלל. יש לי להתגייס שזה עוד שנתיים, וללמוד תואר ראשון ולהוסיף עוד שנתיים בבית ספר אחר, ואחר כך לבסס קריירה. אני חייבת לומר, שאני לא חושבת עליו במובן של חתונה. ואני יודעת שאני לא אהיה מסוגלת להתחתן עם המערכת יחסים הרצינית הראשונה שלי. כי ככה אני בנויה. אז גם אם זה יגיע רחוק, זה לא יגיע עד כדי כך רחוק.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אם כך באמת אין לך שום סיבה לדאוג, עשי מה שאת חושבת לנכון ושיהיה לך בהצלחה.

SupermanZW

Well-known member
../images/Emo49.gif לאחותך

אבל בכל מקרה, אם זוג מגיע להחלטה להתחתן, זה אומר שהם באמת בטוחים שהם רוצים לחיות יחד, ואז מוצאים פתרונות לכל הבעיות הקשורות לחתונה.

למעלה