סוגיית "איך לא חשבו על זה"

hindeer

New member
סוגיית "איך לא חשבו על זה"

נניח שמישהו אומר לי "יו..כמה חבל שאין X שעושה Y..זה כ"כ פשוט איך אף אחד לא חשב על זה..." מה הסטטוס של הצהרה שכזו?
האם הוא יכול לרשום עליה פטנט?
האם אני יכולה ללכת להמציא / לפתח כזה דבר ? (אם הוא לא מתכוון אז למה לא בעצם?)
האם אני יכולה לרשום על זה פטנט ? (לא מוסרי בעיני...) נניח שלאור תשובותיכם אני מבינה שאוכל לפתח את הדבר הזה... מה חובתי כלפיו? מבחינה חוקית או מוסרית... תודה

איך לא....

שלום hindeer, אין להצהרה שכזו שום סטאטוס מיוחד. ייתכן והצהרה שכזו תהווה פרסום פומבי של ההמצאה ועל כן תשלול זכאות לפטנט (מכולם). אם ההמצאה כשירת פטנט - יוכל להגיש בקשה, אם לא - אז לא. אם הוא הגיש בקשה לפטנט ואת תבצעי פעולות המפרות את הפטנט שלו, ייתכן והוא יוכל בעתיד לתבוע אותך (אם ירשם הפטנט). אם אינך הממציאה של ההמצאה ולא קיבלת את אישור הממציא להגיש בקשה לפטנט, אינך זכאית לפטנט (אם כי יתכן והוא יתקשה להוכיח זאת). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

hindeer

New member
האם כל הצהרה כזו היא בחזקת המצאה?

הרי ייתכן שההצהרה רק אומרת בפשטות "X שעושה Y" אבל מכאן ועד ליישום מוצר שמבצע זאת...לפעמים הדרך רחוקה. כלומר מעבר להצהרה שכזו יש לבצע פיתוח טכנולוגי כלשהו כדי להגיע למימוש הרעיון... אז מה קובע מיהו הממציא? מי שהעלה את הרעיון? מי שידע איך לממש אותו? אם הוא לא הגיש בקשה...ולא תכנן בכלל לממש את הרעיון..האם יש לי זכות לנסות לממש את הרעיון ? האם אז אחשב לממציאה? האם אז אצטרך לבקש את רשותו?

פרסום בפומבי

Hindeer שלום, ההצהרה תהיה פרסום אם אפשר יהיה להבין ממנה, גם אם בכלליות, כיצד לממש את הרעיון. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה