סוגיית החגים

סוגיית החגים ../images/Emo4.gif../images/Emo75.gif../images/Emo5.gif../images/Emo74.gif

איך ? אצל מי?? עם מי??? סביב לאיזה שולחן תסבו ובאיזה הרכב?
 

odedee

New member
אוף, זה מגיע באמת...

אנחנו עם אבאמא, האחות/ים + בני זוג, דוד ודודה והבת הסטודנטית, והסבתא. אני אחראי על הקינוח, ככה שמי שיש לו/ה מתכון מוצלח לתפוחי עץ ממולאים כל טוב, מוזמנ/ת להציע אותו...
 
מחר...

אני מבטיחה (לנסות) לקבל מאמא שלי את מתכון התפוחים המנצח שלה. שווה לחכות!
 
אמא טוענת...

שהיא לא זוכרת בדיוק את המתכון.. וזה "לפי הרגש".. וכל זה... אחרי מסע הפצרות ארוך ולא נטול סחיטות רגשיות - היא הבטיחה ש: מחר ! (נשבעתי כבר ששווה לחכות?)
 

odedee

New member
פשוט תגידי לה שזה בשביל עודדי...

ו-כן, כבר נשבעת...
 
אוקיי ! בשביל עודדי היא מייד הסכימה

בצק: 4 ביצים 4 כפות סוכר 4 כפות קמח אוסם 1-2 כפות מיץ לימון 2 כפות שמן --------------- מילוי: 1 ק"ג תפוחי גרנד 1/2 כוס סוכר 2 כפיות אבקת קינמון 200 גר' צימוקים 100 גר' שקדים קצוצים 100 גר' אגוזי מלך שבורים. 1/2 חבילה גולדבנד (מרגרינה) ---------------------------------- אופן הכנה: הגולדבנד מורחים עבה מאד על תבנית פיירקס גדולה. על זה שופכים את הסוכר מעורב בקינמון. על זה את הצימוקים והשקדים והאגוזים. על זה שמים את התפוחים קלופים ומנוקים מבפנים. שלמים, או יותר יפה: לסדר בחצאים על הצד השטוח שלהם. אופים כ-20 דקות עד שהתפוחים מתרככים. בינתיים מכינים את הבצק: מפרידים את הביצים. מהחלבונים מכינים קצף חזק עם 2 כפות סוכר. בקערה שניה מערבבים את החלמונים עם קמח ו2 כפות סוכר ו2 כפות קמח, מיץ הלימון והשמן, עם קצת קליפת לימון מגורדת. מערבבים לתוך הקצף. מוציאים את התפוחים מהתנור ושופכים עליו את הבצק. אופים עוד כ-20 דקות. מוציאים, מכינים עוד תבנית בגודל דומה - ומייד הופכים את ה"עוגה" ב"לופ" לתוכה! מ-ד-ה-י-ם !!!! פורסים רק כשמתקרר!
 
ניבהלת? ../images/Emo132.gif

זה ממש לא מסובך! אני זוכרת שבראש השנה לפני איזה חמש-עשרה שנה, אפילו עזרתי לה להכין...
 

odedee

New member
מי, אני?!

ממש לא. פשוט התרשמתי בתור מבשלת. בכלל לא נראה מסובך, ודי בטוח שאני אכין את זה. אבל זה לא ממש מה שחיפשתי, כי רציתי להכין תפוחי עץ נפרדים, אחד לכל אחד (יש 15 אורחים), ולא עוגת תפוחים כזו, למרות שכאמור היא נשמעת פשוטה וקלה להכנה. מיד לאחר החג אני מכין אותה, באחריות. תודה וסליחה על ה-
...
 
לא אתה...

אני !
רק מלהקליד את המתכון (שהיתה לי כוונה להכין לערב-החג) , קיבלתי "חלשות"... ו- עוף זה בסדר.. למרות שתמיד עדיף משו צמחוני
.
 

אבא גאה

New member
גם אני אכין

אבל רגע, אם שופכים את הבצק מעל ואח"כ הופכים אז העוגה לא יושבת ישר? וגם מלמעלה היא ככה, פרועה, לא מסודרת? מה אמא שלך? לא פולניה? תבררי איתה, נראה לי ששכחת שלב....
 
בגלל זה זו לא עוגה!

זה יוצא כמו תבנית מלאה תפוחים אפויים, שלכל אחד מהם יש ריבוע בצק קטן כמו תבנית מתחתיו. יאמיייייייי
 

אבא גאה

New member
ורק שאלה קטנה/גדולה

מה זה תפוחי גרנד? מה טעמם ומרקמם? (בכדי שאוכל להמירם בתפוחים תוצרת קנדה) ו........סיפור: כשטיילנו לנו בפארק אומגה והגענו לחלק של הברווזים פצח אושר בשירה אדירה "לסבתא של אפריים לסבתא ברווזיים, אחד אפור שני לבן וכו'..." בעוד אני מסביר שאלו הם אווזים קנדים מצויים לאחיינו של אושר. אושר עצר את שירתו מיד ושאל :"אלו אווזים קנדים"? ומיד שינה את השיר ל: O CANDA> OUR HOME AND......
 
גראנד אלכסנדר

בקנדה בטח קוראים להם "אלכסנדר הגדול"
אלו התפוחים הירוקים הגדולים והחמצמצים... מכיר?
 

אבא גאה

New member
../images/Emo75.gif כל היום אני עם העוגה הזו

התפוחים נשכחו בתנור, הקצפת יצאה לא ממש קשה, התבלבלתי עם מס' הכפות (משהו בהדפסה הפך את הכמויות) ואז כשהפכתי את התבנית, כמו אידיוט מצוי, לא עשיתי את הלופ אז חלק מהיאמי נשפך.... אבל - נראה פיצוץ....!!!!!!!!!!!!!!!! וממה שנשאר בתחתית תבנית א' זה גם יאמי מאמי!!!!!! את התגובות הסופניות אביא בסוף הערב....(כאן 6:00 בערב ואנחנו בדרכינו לארוחת חג ב') ושיהי לכולם כאן חג שמח ונפלא!!!! אוהב אתכן
 

שמנתולה

New member
אנחנו נסב

אצל הורי, עם אחי וחברתו. אח"כ הבלונדה תעשה סבב ב' לבד אצל משפחתה.
 

טוטולס

New member
כמו פולנים טובים...

ערב חג ראשון בהרכב מלא אצל ההורים מצד אחד (ברוב עם)... ערב חג שני בהרכב מלא אצל ההורים מהצד השני (עם אחי ומשפחתו). בכל החגים מאז שהכרנו, מלבד ראש-השנה הראשון (בו הייתי עדיין בארון), אנחנו ביחד.
 
למעלה