סוגיית ממון

oehhe

New member
סוגיית ממון

שלום ראשית, אם בנכדים מעולם החי עסקינן, אז היום התברכתי ב20 נינים חדשים, חיית המחמד של בני הביאה 20 ולדות. אני סבא רבא ולא בפעם הראשונה. ועכשיו לסוגיה: אנחנו מנהלים משק בית משותף לגמרי, הכנסות והוצאות. רולן החליטה להקצות לסייחה דמי כיס קבועים. אני מרגיש דיי נבוך, למעשה מדובר בכסף שהוא גם שלי, ובילדה שחיה בבית שאני אחד המבוגרים שמנהלים אותו. האם אני רשאי והאם אני צריך להיות מעורב בקביעת דמי הכיס (גם גובה הסכום וגם מה הוא כולל)? את זאת לא אדע. ואם? כיצד נוהגים אתם? oehhe

אוהי יקר

מנסיון אני מדברת. מדובר בבת של רולן,ולדעתי ולמרות שאתה שותף מלא הייתי מניחה לרולן להחליט ...ולמה? אם הסכום שרולן חושבת לנכון כמתאים לביתה ואתה חושב אחרת (פחות)יכול להיווצר מצב של כעס נצור,ואולי בהמשך אף העלמת פרטים.כן אוהי זה קורה במשפחות הכי טובות,כבד את החלטתה הבוגרת ותן לה לקבוע כשאתה כמובן בתמונה.זה רק יכול להטיב ביחסים ולאמון הדדי.

oehhe

New member
פחות???????

מפתום פחות? בכלל לא אמרתי את דעתי. אם תבטיחו לא לספר לרולן, אגלה שיותר מפעם אחת הגנבתי לה לסייחה כסף (עוד לפני שהכל היה רשמי ומשותף) שיהיה לה ושלא תגלה לאמא. שאלתי באה בהיבט תיאורתי אקדמאי פלצני. oehhe

סליחה כנראה שהשלחתי

כהרגלי בקודש..... בכל אופן תגובתי מתאימה באופן תיאורטי פלצני ....רק שינוי גדול בסוגרים(הרבה יותר ונדיבות לב) מבטיחה לא לגלות לרולן ....

blonda3

New member
אוהיייי../images/Emo124.gif../images/Emo49.gif../images/Emo6.gif

מה נולד לכם? איזו חיית מחמד? אם יש לבנך רצון למסור...פנו אליי במסר.... אני מאד עייפה, מתנצלת, אז לשאלתך אשתדל להתייחס בהמשך הולכת לנוח מהלילות הסוערים- היתושות הורגות אותי.

עלמה 3

New member
אוהי, להלן תגובתי לשאלתך הפלצנית

אם כבר שותפים ושותופות , אז דמי הכיס של סייחה הם חלק אינטגרלי... מהמערכת. כמובן שמתוך השותפות בינכם, אתה יכול להביע את דעתך....או אי הסכמתך, האם זה יותר מידי ו/או פחות מידי..... ושניכם יחד צריכים להגיע להסכמה שנראת בעיני כולכם. אם צריכים גישור להתדיינות - אנחנו כאן
ו-
לסבא אוהי , כן יירבו נכדיך עלמה

שותפים בחיים שותפים בכל

בן זוגי השאיר לי את ניהול הבית (בשבילו, זה ניקוי ראש) אך למרות שאינו מגביל, לא שואל, ואנני אמורה לדווח לו אני מרגישה מחוייבות מצידי לשתף ולהתייעץ זה מקנה לי יתרונות נותנת לו את כבודו בעניין ובעצם זה שנתתי לו מקום להיות שותף ממנו בא הרצון להשאיר לי את ההחלטה אני בדרך אולי קצת מתוחכמת משיגה יותר חופש עשייה גם אם המילה שלי תהיה האחרונה לגבי הגבלת דמי כיס, זה לא הכמות אלא יש פה אלמנט חינוכי לדעת להסתפק, לדעת לתכנן את ההוצאות שלה הרי אם תהיה לה נסיעה מיוחדת או משהו יוצא דופן אני מאמינה שכל עניין לגופו יטופל ותוסיפו לה לצורך העניין לילדים אין אחריות הערכה לכסף, ולא לזמן אלה נושאים שצריך לחנך והתחלה ובעקביות והשינויים משתנים עם הגיל אוהי - הייתי אומרת שעשית דבר שלא יעשה לעשות קומבינות עם הבת מאוחרי רולן זה לא הוגן (כל זמן שרולן לא בעניין) אך רולן גם טעתה - שאינה מתייעצת איתך בעניין ושניכם יחד טועים - שאינכם יושבים ומבצעים " הבהרת ציפיות" פעולה חשובה לגוגיות טובה ונקייה לא לחכות שהשיט יצטבר ויגלוש הפעולה צריכה להעשות, לא במיטה, ולא בזמן פעולה אך ורק כשיושבים אחד ליד השני ואני מציעה עם כוס קפה למקרה ורוצים להרוויח זמן להביע דעה סתםםםםםםםםםם בהצלחה אילנה באהבה והתבוננות מגיעים לשלימות

*יערית

New member
נו מילא....

אני לא שם עדיין...אבל לפי איך שאנחנומנהלים את עיניין הכספים בבית אני אשמח לקבל את עצת בין זוגי לגבי דמי הכיס{הוא יותר מנוסה ממני בעיניין קיצבות
} כמו שאני מכירה אותו....הוא יתן יותר ממה שאני אסכים לתת
לא מוצאת לנכון להסתיר ממנו דבר! ולי יש "דפקט" קטן...שואלת להסכמה או משתפת כמעט לפני כל מעשה כלכלי...למרות שרוב הפעמים אני זו שמבצעת
יש דברים אבל שהם בוא נאמר אוהיי זוטות לגבי הוצאות כספיות..אבל זה תמיד נחמד שמשתפים את בן הזוג, לכן אם אתה מוצא לנכון שיש לצ'פר את הסייחה בעוד כמה ש"ח אחלה!ואם אתה מוצא שזה יותר מידיי..זה גם המקום לדבר על כך מאחורי הקלעים..אתם זוג לכל דבר....
להולדת הנינים

oehhe

New member
נו, אני רואה שלא הובנתי כראוי

לכל המגיבות (היכן הגברברים?) שנינו מסכימים על הסכום, כאן אין בעיה ולא הין חילוקי דעות כלל, כל סכום מקובל עלי, וכאמור הבעיה היא חינוכית גרידא. לא עושה קומבינות מעבר לגב של רולן (ואם אעשה, לא אפרסם ואבקש מכם לא לגלות לה)
השאלה היא רק עקרונית, האם שנינו צריכים להתייצב מולה ולהסביר לה את החלטתנו (שהיא ממילא גמישה כמו ... אחרי), או שאני צריך לקחת צעד לאחור ולתת לרולן לדון עם הסייחה על זה לבדה. במאמר מוסגר, הסייחה לא טפשה ויודעת שרולן משתפת אותי בהכל. בקיצור הכל סמנטיקה - נימוסים והליכות - חנה זמר וכו'. אין לי, לא הייתה לי, וגם לא תהייה לי אחות, אז נא לא לקלל. oehhe

*יערית

New member
אם כך המצב...

אז תן לרולן לדבר עם בתה ולתת לה את ההחלטה המשופת לשניכם

rolan

New member
טוב, התאפקתי מספיק זמן....

אז הנה אני בתמונה סייחה שלנו בזבזנית רצח... אין לה, כמו לרבים מבני גילה, מודעות לכסף... יום אחד ביקשה ממני כסף, כהרגלה... אני שנמאסו עלי הבקשות החוזרות ונשנות שלה, והנתינה שלי בלי חשבון, החלטתי "על הרגע" לשים לזה סוף אמרתי לה - הנה קחי, אלה דמי הכיס שלך לכל החודש ומעתה והלאה כך יהיה... האמת... חטאתי כאשר לא שיתפתי בזה את אוהי הייתי צריכה קודם להתייעץ איתו ולסכם על הסכום המקובל על שנינו, אך... לא כך פעלתי ונתתי לאמוציות לעבוד... העניין עכשיו אינו בגובה הסכום העניין הוא בהתנהלות אני מבינה ומנסה לפרש עבורכם את שאלתו של אוהי האם אנחנו צריכים, כעת כאשר יש סכום שנקבע כבר, לנהל מולה מו"מ על כל דבר ועניין כספי, במשותף או שאני אמה אמורה לעשות זאת לבד?.... עכשיו הבנתם?... גם אני לא...

רולן

לסייחה יש סכום שקיבלה אחרי החלטה של שניכם,זה הרגע לסמוך עליה שתעשה בו קרצונה וכהבנתה,זה השיעור שלה ודרכו היא תלמד הרבה יותר מאשר מהדרכה שלכם. גם אם בחודש הראשון היא תמהר לבזבז על דבר אחד שבעינה חשוב ואחר כך תישאר ללא שקל,היא למדה מזה הרבה מאד,אין קיצורי דרך ולעולם לא נלך ונצעד במקומם. השיעור של דמי כיס הוא שיעור חשוב ביותר והילדים לומדים ממנו איך להתארגן עם כסף ובעיקר סדר עדפויות.ובכלל גם קמצנות..... אגב ,כשאני מקבלת מהורי מידי פעם כסף לשם תמיכה ,לא הייתי רוצה לשמוע שיעור בהוצאות נכונות.נתתם שלום........................

rolan

New member
לא זה ממש לא זה....

למשל... בל"ג בעומר ביקשה שנקנה לה כיבוד למדורה, אמרתי לה אבל יש לך דמי כיס... מה אומרת לי הפקצה?.... זה לא כיבוד זה אוכל!!!! אין לי בעיה בכלל עם הכסף שאני נותנת לה, באופן עקרוני, אין לי בעיה עם לתת ועם מה שאני נותנת... נתתי שלום... אני רק רוצה לשים לה גבולות ברורים ולזה אוהי חושב שאולי כדאי שיצטרף... ד"א היא הודיעה לי שהיא חוסכת את הכסף הזה...

rolan

New member
ואם רציתם ללמוד עוד משהו על ילדים

אז הנה משהו נחמד

blonda3

New member
עוד משהו נחמד של ילדים....../images/Emo32.gif../images/Emo6.gif

בעצם של הילדה הקטנה שלי.... תקראו כאן סתם כי בא לי...
כי זה כבר למטה מדיי בדף וסליחה שלא הייתי כאן ויש לי המון להשלים אבל אני אתכם בלב כל הזמן.....

שבו יחד

כ ו ל ם ותגדירו מה כוללים הדמי כיס. היא תגיד את דעתה ,ואת את שלך ובן זוגך היקר גם,ושבלולית ושאר המורכבים. ואז הגבולות יקבעו יחד ונגמר הסיפור....
כאילו כזה... הסיפור אף פעם לא נגמר.תמיד יש צרכים שלא חשבנו עליהם,ושוב מתחיל הדיון.........

עלמה 3

New member
אוהי ורולן מדברים על האקט החינוכי

אוהי שאלתך, האם אתה צריך להתערב באקט החינוכי כאן.... ? הבנתי נכון? אם כן, אני חושבת שרק רולן צריכה להעמיד בפניה את הגבולות... וכן, אתה שותף בממון ולא באקט החינוכי זאת דעתי
עלמה

רולן דמי ?

דמי כיס שאני הקצבתי לילדיי נועדו לבילויים, למתנות לחברים טיולים גדולים כמו חו"ל השתתפתי כי חנכתי אותם גם לעבוד בחופשות למטרות נעלות אלו אוכל למסיבת ל"ג בעומר אני קניתי לבן הצעיר כל מה שקשור באוכל, ביגוד, טיולי בי הספר, זה אני משלמת אני מקוה שלא שכחתי משהו ורצוי באמת לשבת יחד זה מקרב פותר בעיות שעולו על המקום בהצלחה אילנה

למעלה