סוגי הוצאה אנרגטית

bellrem

New member
סוגי הוצאה אנרגטית

1 ___ נניח שמישהו אכל במשך היום ירקות/חלבון וממש מעט פחמימות, ובערב הוא עורך אימון אירובי (ספינינג או ריצה) , האם הגוף מנצל ישר בתחילת האימון ובהמשכו את השומנים כמקור אנרגיה או שיש בעיה "להתניע" את התהליך בגלל מחסור בפחמימות? האם האימון יעיל במצב זה? 2 ___ ואותה שאלה לגבי אימון בשעות הבוקר לאחר שאוכלים תפוח קטן או כמה צימוקים בלבד, האם באופן זה אנו "מאלצים" את הגוף לפנות מהר יותר למאגרי השומן לצורך האנרגיה שהוא דרוש לה, וכך לשרוף יותר שומנים במהלך הפעילות ולאחריה בזמן ההתאוששות? תודה.

סעיף הוצאות

שלום רב, מה שקובע את מקור האנרגיה שנצרך במאמץ זו העצימות שלו וכמובן הזמינות. מאחר שמאגרי השומן הם עצומים מבחינת הערך הקלורי כל מערכת ביולוגית נוטה בדרך כלל לפנות אליהם. זו הסיבה שבמנוחה מרבית האנרגיה מופקת משומן ורק מיעוטה מפחמימות. ככל שהעצימות נמוכה יותר הגוף יעדיף לפנות למאגרי השומן. ברגע שהעצימות עולה יש צורך לפנות למאגרי הפחמימות. תהליכי הפקת האנרגיה משומן אינם כל כך מיידיים כמו במרה של הפחמימות. מאגרי פחמימות מדולדלים יגבילו כמובן את איכות הביצוע, כאשר מדובר כמובן בעצימות כזו שמחייבת שימוש בגליקוגן כמקור אנרגיה. עבור מי שאינו ספורטאי זה לא ממש משנה משום שעצימות האימון נמוכה ממילא. תהליך אימון נכון "מלמד" את הגוף לפנות מוקדם יותר למאגרי השומן מה שמייעל את תהליך אספקת האנרגיה ממקור זה. אימון על קיבה ריקה לאחר צום לילה יאיץ את התהליכים הקטבוליים, בכללם פירוק שומן. בברכה,

bellrem

New member
תודה - לגבי המשפט:

"תהליך אימון נכון "מלמד" את הגוף לפנות מוקדם יותר למאגרי השומן, מה שמייעל את תהליך אספקת האנרגיה ממקור זה." האם תוכל בבקשה לפרט מעט באילו עוד דרכים ניתן "ללמד" את הגוף לפנות מוקדם יותר למאגרי השומן? רוב תודות!!

אימון, אימון ועוד אימון

הכוונה היא לתהליכי האימון. ברגע שתקפיד על אימון מסודר וקבוע זה יקרה מאליו. אימון כזה צריך לכלול פעילות של עשרות דקות ברצף ובעצימות שמתאימה לך. קביעת העצימות יכולה להיעשות בבדיקת סף חומצת חלב. תדירות האימון צריכה להיות 3-5 פעמים בשבוע. בברכה,

timikm1

New member
שלום מולי-דווקא בוינגיט יעצו לי משהו אחר

שם אמרו לי שכדאי לאכול משהו קל (אפילו היו ספציפיים יותר) לפני ריצת בוקר של 8 ק"מ, בעצימות מעט נמוכה מסף חומצת החלב. אני אכן מאומנת שנים ותמיד רצתי על קיבה ריקה בבוקר, אך בעקבות הייעוץ הבנתי שזה לא בסדר (או שלא הבנתי נכון?)ואני יודעת שיש הרבה סתירות בנושא, תלוי איזה מאמר בחרתי לקרוא. אם באמת מטרתי היא לשרוף שומן, האם כדאי לאכול או לא (הרי הדבר האחרון שנרצה זה להשמין בעקבות האימון..). האימון הוא בסה"כ 45 דקות. אשמח לתשובה

קודם אוכלים

שלום רב, באופן גורף בהחלט יש לאכול לפני הפעילות הגופנית. זה ללא ספק. יש מצבים בהם רוצים להאיץ לפרק זמן קצר את התהליך הקטבולי ואז אפשר לפרק זמן מוגבל להתאמן בבוקר על קיבה ריקה. האם את זו אותה השואלת? בברכה,

timikm1

New member
יותר ספציפי

אני לא אותה שואלת, אבל הייתי אצלך בייעוץ לא מזמן ויצאתי קצת מבולבלת בנושא. בגדול, מטרתי היא כן לשרוף שומן, אז לפי תשובתך אני מבינה שכבר אני אחרי השלב של פרק זמן קצר ולא יעזור לי לא לאכול לפני הריצה, אבל לא ברור לי איך כן לאכול יעזור לי לשרוף יותר שומן, זה פשוט ירגיל את הגוף לא ל"התקמצן" במאגרים? (או שלא.. )שוב, כמו שאמרתי, יש לי יותר מדי תשובות סותרות בנושא.

למתחילים כבדים

שלום רב, האצת התהליך הקטבולי היא שיטה מקובלת שנהוג להשתמש בה לזמן קצר אצל מי שסובל מעודף משקל ונמצא בראשית תוכנית אימונים. תהליכים קטבוליים אצל מי שכבר מאומן ואינו סובל מעודף משקל הם דבר לא נכון! ההמלצה היא לאכול לפני יציאה לאימון הבוקר. כמה את רצה בשבוע? מהו עודף המשקל שלך? האם תזונאי\ת הגדירו לך יעד של הפחתת משקל שמתבסס על הרכב הגוף או שזה משהו שאת החלטת שמתאים לך? בברכה,

timikm1

New member
תשובה

אני רצה בשבוע כ-60 ק"מ , התזונאי אכן הגדיר לי יעד של הפחתת משקל שמבוסס על הרכב גופי -6 ק"ג. (אין לי שום סיבה לקבל החלטות כאלה בעצמי..הלואי שזה היה קורה ואז סביר שלא הייתי מגיעה ל-6 ק"ג שומן מיותרים). ברור לי שצריך תפריט מבוקר יותר, אך תהיתי אם יש אפשרות גם לעזור לעניין דרך הספורט שממילא אני עושה כבר שנים.

למעלה