סוג של בעיה בארוחת ערב

שריתי76

New member
סוג של בעיה בארוחת ערב

ארוחת הערב שלנו היא חלבית/פרווה (אוכלים בצהריים את הארוחה העיקרית).
פיצית בת שנה וחצי בערך אלרגית לדברי חלב ולביצה. יוצא שהרבה פעמים בארוחת הערב אין לה מה לאכול.
לחילופין, אנחנו מוותרים על הרבה דברים כדי לא לקפח אותה.
היא כבר בגיל שהיא מבינה שאסור לה, וממש מביעה את הבאסה מזה שיש דברים על השולחן שלא מגיעים אליה.
אז יש לה מעדן סויה של אלפרו (ממש לא כל יום!), ולפעמים גם חלב סויה.
כשאני מכינה פיצה בבית - תמיד יהיו חלקים ללא גבינה עבורה.

אבל בא לי לגוון! יש דרך, למשל, להכין פנקייקס פרווה? יש אפשרות פרווה לטוסטים?
או רעיונות אחרים שיהיו חביבים גם לשאר הילדים?

(ראיתי שהיום 4/3 הוא יום הפנקייק הבינ"ל... זה מה שהעלה את השאלה)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לסרבן הגבינה ורוטב עגבניות מכינה תבנית

לחם שום, מבצק פיצה (פרווה) ועליו שמן זית, שיני שום כתושות. כולם אוכלים גם מלחם השום "שלו" (לכן תבנית שלמה..)
 

שריתי76

New member
לא ילך אצל הנסיכה


היא כמעט ולא אוכלת לחם. באופן כללי, היא לא צרכנית כבדה של פחמימות... לא נראה לי שזה יהיה הפתרון המתאים. תודה!!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
Vegan Pancakes

לא מכירה את המתכונים, אך נשמעים הגיוניים, עם חלב סויה במקום חלב, ועם בננות וחלב סויה (או שקדים). יש עוד המון בסגנון.

לגבי הטוסט - אולי עם טופו?
 

mizzbn

New member
אנחנו משתדלים להימנע ממוצרי חלב בכלל

ארוחות ערב אצלינו כוללת חביתות עם ירקות ולחמניות
פסטה ברוטב עגבניות
לחם עם אבוקדו/טחינה
פנקייקים עם חלב אורז/חלב שקדים
חביתות מקמח חומוס
אורז מוקפץ עם ירקות וביצים

ממליצה להיכנס לבלוג של אורי שביט - יש שם אחלה רעיונות ומתכונים:
http://vegansontop.co.il/tag/אורי-שביט/
 
פשטידת פלאפל קלת הכנה

פשטידה קלת הכנה, בריאה ולא יקרה. אפיונים נוספים: ללא ביצים, מתאימה לטבעונים, כמובן שגם לצמחונים, מנה חלבונית, ערך גליקמי נמוך.
מצרכים והוראות הכנה
כוס וחצי (300 גרם) של גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה (או אף יותר זמן, אם הטמפרטורה נמוכה). מכניסים למעבד המזון ומוסיפים:
בצל גדול (או כרישה אחת) קצוץ גס
שום – 2-4 שיניים גדולות
הרבה ירק: חבילה גדולה של פטרוזליה ו/או כוסברה קצוצה גס, וגם גבעול סלרי קצוץ יתאים פה
2-3 כפות שמן זית, 2-3 כפות מים
מלח, כמון ומעט כורכום

מעבדים לעיסה גרגרית, מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20X30 ס"מ ואופים כ-30 דקות ב- 170 מעלות עד הזהבה.

טחינה תבוא כאן טוב, סלט כרוב, סלט ירקות וכיו"ב.
 

דליה ב

New member
יא, אורני זה נקרא מצויין! ואפשר להוסיף עוד

אפיון, לעצלנים (שזו אני!
)
הכנת אותה פעם ,או טעמת?
 

דליה ב

New member
תודה רבה!

וכדי שההודעה "תקפוץ" אני כותבת גם בגוף ההודעה=תוכן

ולא רק בנושא...אם הייתי כותבת רק תודה רבה! התגובה שלי לא היתה מקפיצה את השישור למעלה
נכון,לא פשוט לעבור ל"שכונה" חדשה עם סדרים שונים, וצריך לקחת את הזמן להתרגל.
 

amysh

New member
אפשר גם שוב ארוחה בשרית בערב

זה לא כזה נורא ואפילו בריא
דג
חומוס, טחינה, אבוקדו, טונה
פשטידות בלי גבינות (יש לי כמה מתוכנים אם מענין אותך)
מרק
חביתות למינהן עם ירקות או בלי
פירות
דיסת שיבולת שועל על בסיס מים וחלב אורז/שקדים
 

amysh

New member
וגם פסטה, תפ"א אפויים, פתיתים, קינואה,

תבשילי קטניות למינהם.
יש מלא תחליפים
 
למעלה