זהירות, ארוך (כמעט למדור ביכורט)
אני בדיוק בעמוד 99 (לקחתי מגיסתי שמאוד התלהבה). מה אני אגיד? מצד אחד - אני קצת מצטערת שלא קראתי לפני הלידה. מצד שני - אני כמעט מצטערת שאני קוראת עכשיו. זה טוב שהיא מדגישה שניתן להבין תינוקות מהיום הראשון, ללמוד להכיר אותם ואת השפה שלהם. אבל בניגוד אליה, אני לא חושבת שהשפה חייבת להיות מילולית. אני "שומעת" בעיקר את שפת הגוף של נדבי שמאוד ממעט לבכות. אם הייתי קוראת את הספר לפני הלידה אולי הייתי לומדת להכיר את נדבי מהר יותר, מאידך - הייתי מחכה שיבכה כדיי להכיר סוגי בכי, בעוד שלנו (כמעט מהבוע השני לחייו) מספיק להסתכל על נדב כדיי לדעת מה הוא רוצה. בנוסף - לא ברור לי למה היא אומרת שלפעמים מזמינים אותה כיועצת הנקה. היא כותבת שם דברים נכונים בעיקר, אבל לפעמים יש שורות ממש לא לעניין בנושא. חוצמיזה אני מסכימה עם מה שעמית כתבה. אני לא מרגישה שאני חיה לפי רק נדב (אולי בהתחלה יותר, אבל עכשיו בטח לא) ואני ממש לא חושבת שנדב מפונק, ובכל זאת - אני לא מכניסה לו משטרי סדר, אלא נותנת לו להחליט מתי הוא רוצה לישון (כן, גם אם זה מייד אחרי האוכל), מתי הוא רוצה ציצי (גם אם לא עברו 3 שעות מהפעם הקודמת) וכו'. כל כמה דפים אני חושבת לשלוח לטרייסי מכתב עם דעה תומכת או סותרת לרעיונות שלה, אז כנראה שבסה"כ הספר מעורר בי הרבה נקודות למחשבה. הרבה דברים שעשיתי באינטואיציה ועכשיו אני עושה במודע. וכמו בכל דבר - ממליצה לקרוא, אך להפעיל שיקול דעת ולסנן מה שלא מתאים.