סודנים לסודן?

EdisonGirl

New member
סודנים לסודן?

מי שלא מעודכן בחדשות האחרונות, להלן הצצה:
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-4346-64915,00.html

אני שמעתי ממישהי שגרה שם מה בדיוק התרחש והדבר היחיד שעבר לי בראש היה "ליל הבדולח".
אני לא יודעת מה אתכם אבל אותי מפחידה יותר ההתנהגות של היהודים באזור מאשר של הזרים, לידם אני עוברת יום יום והם שקטים ועסוקים בשלהם. אני לא יכולה שלא לחוש שמדובר בגזענות לשמה.

מי הביא אותם לארץ? הם בטח לא הסתננו! הרי יש לכל מדינה גבולות, משטרה ושדה תעופה מאובטח. אני מאמינה שכל אדם שחי בארץ הזו ולא פוגע בנו ראוי ליחס של כבוד. הבאת אותו לכאן ועכשיו אתה רוצה שהוא יילך? אז תוציא אותו באותו שקט ועדינות שבה הכנסת אותו. האשמות שמתבססות על אוכלוסיה שלמה הן תמיד חסרות בסיס. אני מאמינה שכל אוכלוסיה מורכבת ממגוון של טיפוסים, וחורה לי לראות התעללות בחפים מפשע.

מה דעתכם בעניין?

מאחר ומצריים ושאר המדינות שבדרכם לכאן לא חיות בפחד של פלישת אויבים בגבולות אז אין להן אבחטה כמו כאן ובגללזה כמה מאות עד לאלפים יכולים לנדוד כשבט לאורך הגבולות בשטחי הספר של מצריים ולהגיע לארץ ולהעזר בבדואים שתמורת התשלום הנכון יבריחו אותם פנימה ...

אני לא תומך באופן שהתנהלו בדרום ת"א אבל אני בהחלט בעד עשיית כל מה שצריך בשביל לעצור כניסה של עוד מסתננים מסודן\אריטראה וכיו"ב ולאחר שנעצור את הזליגה הנ"ל לעשות הכל בשביל להעיף לכל הרוחות את כל אלו שכבר כאן למעט אלו שכבר התאקלמו ונתמעו באופן מושלם בחברה .. כל השאר שזרוקים בתחנה המרכזית והסביבה הם כמו פצצה שמחכה לעשות בום גדול (אני חושב שמה שראינו עד עכשיו זה רק "חזיזים" לעומת מה שיכול לקרות)

Cade Foster

New member
"לעבור לידם יום יום" זה ממש לא פרספקטיבה

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GXAvQZ36BYI
(תתעלמי מהכותרת הדי מפגרת שנתנו לסרטון הזה, פשוט תסתכלי על התמונות ותשמעי את זאתי שעלתה לשידור)

ונכון ישנם יהודים שמתנהגים כמוהם ואף יותר גרוע. אבל מדינת ישראל קמה כדי לטפל בצרת היהודים, לא בצרות של כל שאר העולם. יש לך כליה אחת לתרום במהלך החיים, את קטנה מידי כדי לעזור לכולם וגם המדינה הזאת קטנה מידי כדי לטפל בצרות של המסתננים. יש לנו מספיק צרות על הראש. אגב, ידעת ש-17% מחולי האיידס בישראל הם פליטים (הם בסך הכל משהו באיזור ה-100 אלף, זה ה-מ-ו-ן!!!)? היית רוצה שאחד מהם יתפוס אותך באיזה לילה?

אני יודע שזה לא מצייר אותנו יפה בעולם אבל די, מספיק, חיי אדם חשובים יותר מנימוסים!

einat162

New member

להעלות על מטוס ולהחזיר למקומות שהם באו מהם

רובם הגדול באים לכאן כי הם רוצים איכות חיים טובה יותר ולא כי הם פליטי מלחמה או משהו כזה.

כל עוד משתלם להם לבוא לכאן הם יגיעו, ובהמוניהם!

לדעתי פשוט צריך לעצור אותם עוד בגבול ולשלוח במטוס חזרה... אולי ככה אחרי פעם-פעמיים-שלוש ימאס להם והם יחפשו מקום אחר...

גם אני כמובן לא תומך באלימות שהייתה בדרום תל אביב, אבל אני בהחלט יכול להבין את המקומיים.

מתנגדת ביותר לאלימות שהייתה

אותה בחורה מטומטמת עם חולצת "מוות לסודנים" כנראה שכחה שזו בדיוק אותה קריאה שקיבלו סבא וסבתא שלי לפני לא יותר מ-70 שנה באירופה.
מסכימה שבעיית הפליטים היא בעיה רצינית במדינה ומבינה את החשש, אבל אלימות היא בטח לא הפתרון (לא שאני יודעת מה כן הפתרון, אבל אלימות, הרס רכוש וקריאות גזעניות הן בטוח שלא!).

Puskas

New member
זו פופוליסטיות.. אני מאוד מצטער

מה הקשר בין מצב היהודים בגרמניה הנאצית לבין מצבם של הסודנים, האריתראים (למה אף אחד לא מזכיר אותם? הם מעל 30 אלף פה) ושאר הירקות..
היהודים נרדפו על רקע דתי ומעצם היותם יהודים.. זה לא שינה לאף אחד שהם חיו את סגנון החיים של המקומיים ולא הפריעו לאיש.
פה אנחנו לא רודפים סודני בגלל היותו סודני.. אנחנו עושים את זה בגלל היותו פליט עבודה.. חד וחלק!
הוא עובד אז זה על חשבון יהודי כשר..
היהודים בגרמניה היו חלק משמעותי מאוד ומוביל בכלכלה המקומית, אפשר להגיד שהם כמעט החזיקו את רובה.
הסודנים? באים לרחוץ כלים ושירותים במקסימום.. הם לא חשובים לכלכלה פה והם אפילו פוגעים בה קשות..

אני אתן את הדוגמא של קרפדות הענק באוסטרליה.
הם הובאו לשם לפני ככה וככה שנים כגזע פולש במטרה להתמודד עם מקת חרקים ומזיקים שפגעו ביבול של המקומיים.
התוצאה? לקרפדות לא היה אכפת בכלל מהחרקים והן הפכו מטרד עצום..
כיום הם פוגעים אנושות בחקלאות המקומית ומשם בכלכלה כמובן,
הם הגיעו כבר לחצי יבשת בערך ועוד כמה שנים הן יהיו בכל חור ביבשת העצומה הזו.
הפליטים לא שונים.. בהתחלה הביאו לפה בעידוד הממשלה כמה פועלים זרים בשביל לחזק את הכלכלה ולעשות את העבודות שהישראלים לא רוצים לעשות..
אבל כיום זו מגיפה של ממש.. מכל חור בעולם השלישי מגיעים לפה מסתננים לא חוקיים (יש פה מעל 100 אלף בשקט),
הם לוקחים עבודות שישראלים בהחלט עשו עד לא מזמן (מנקים ועובדי מטבח במסעדות למשל),
הם מרחיבים את מעגל האבטלה ומוסיפים פשע.

זה לא משנה

לקרוא לרצח שלהם ושימוש באלימות הוא לא לגיטימי. לגיטימי לארגן הפגנה שקטה ולדרוש גירוש והשבתם לארץ המוצא שלהם, לדרוש נוכחות גדולה יותר של אוכפי חוק, לדרוש הסדר חוקי כלשהוא. ללבוש חולצה שמעודדת רצח ולהרוס לבנאדם את מקור הפרנסה שלו תוך שימוש באלימות ברוטאלית זה ממש לא לגיטימי, גם אם המחאה נגדם מוצדקת.

Puskas

New member
האלימות לא לגיטימית כמובן

אבל ההשוואה לא במקום לדעתי..
מעבר לכך, את הגרמנים פשוט אי אפשר להצדיק.. הם עשו מה שעשו כי היו שטופי מוח בידי מטורף.
פה אני יכול להזדהות (לא להבין) עם תושבי דרום ת"א שחיים את הפחד היום יומי..
לא אני ולא את יכולים להבין איך זה כי אנחנו עוד לא גרים שם כנראה..
התסכול שלהם נובע מהפחד והפגיעה בשגרת החיים שלהם.. עד כאן זה מובן..
המעשים לא במקום.

ScorpioID

New member
שיש אנשים אטומים בעולם הזה.

ראשית, אתחיל בהבהרה. יש מסתננים ויש פליטים. הסטטיסטיקה היום מדברת על משהו ביחס של 1:4 לרעת הפליטים. הווה אומר, על כל פליט אחד יש 4 מסתננים.

אני בעד להעביר את כל המסתננים למרכז תל אביב וצפון תל אביב. לתת לתל אביבים המפגינים בעד, טעימה של שבוע מהסבל והחרפה שעובר על תושבי דרום תל אביב.
אני בעד להעביר מסתנן לכל בית של מפגין, שיחיה איתו שבוע וירגיש לרגע קט מה7 שנות הסתננות שלהם.

אני בעד לגרש אותם, מהר, יעיל ובלי רחמים.

שבת שלום וחג שמח.

ScorpioID

New member
ואגב, כל אלה שמשווים להתנהגות של הנאצים

טיפשות בהתגלמותה!
בל נשכח שהמסתננים הגיעו לפה רק כדי לחיות טוב יותר ולהרוויח יותר כסף. לא כי הם באמת נרדפים במדינה שלהם.

שלא יחדירו לכם שטויות לראש!
להשוות את השנאה שלנו לשנאה של הנאצים? איזו טיפשות בהתגלמותה!
בושה לי לשמוע על דברים כאלה. פשוט בושה.

NEO83

New member
את קצת מתממת

מה זה מי הביא אותם לפה? מה יש פה ישראלים שמייבאים סודנים? הם באים לפה כי פה יותר טוב משם גם אם אתה חי ברחוב.

אני בהחלט לא מסכים שאלימות והפגנות בסגנון שהם עשו הם הפתרון (למרות שאני יכול להזדהות עם בעלי הדירות של אותן השכונות), הפתרון הוא בניית גדר הפרדה שתמנע כניסתם לארץ ופיקוח הדוק יותר של הגבול והחזרה של אותם המהגרים הלא חוקיים לארץ מוצאם.

Optimistic Girl

New member
לי אין TV אז אני לא מעודכנת...

אשמח לאיזה לינק עם צפייה ישירה בחדשות,
אמא שלי דאגה להוציע לנו את הTV מהבית, עקב חוסר שימוש

אבל עכשיו אני לא יכולה לראות אפילו פעם בשבוע חדשות

EdisonGirl

New member
הקישור הוא לוידיאו חדשותי :)

והיום כשאפשר לצפות בחדשות בשידור חי דרך האינטרנט, בשביל מה באמת את זקוקה לטלוויזיה?

einat162

New member
עונה :

אין ספק שמה שהושלך שם הוא טבח, ויש להם סיבה טובה לברוח משם- אבל יש לעשות הבדלה מעובדים זרים ממדינות כמו תאילנד והפיליפינים שהזרם שיצא משליטה הוא יצירה שלנו. אותם אף אחד לא הביא- הם הסתננו דרך הגבולות. ויש מספיק דרכים ומספיק בדואים שמסייעים בהברחות (לא רק של אנשים). יש מלא פרצות באבטחת גבולות- לפעמים צה"ל תופס, ולפעמים לא.

"אז תוציא אותו באותו שקט ועדינות שבה הכנסת אותו" - לא רלוונטי.

נכון, האוכלוסיה מורכבת ממגוון טיפוסים - אלו שלא שמים ז** ואין להם בעיה לאנוס ולגנוב כי גם ככה המצב חרא, לבין אלו שרק גונבים כדי להתקיים, פולשים לדירות בבנייה- כי אין ברירה אחרת. ככה או ככה מדובר באוכלוסיה ענייה שמעלה את מפלס האלימות והפשע שמצבו גרוע גם ככה.
גם לי היתה צביטה בלב כשראיתי את הדיווחים, אבל שנייה אחרי זה אני נזכרת שאין ביניים (גם בגלל שאין להם אפשרות להתקדם) - או שהם שייכים לקבוצה הראשונה, או לשנייה.

מה שהכי מעצבן אותי בכל הסיפור, למה הם מגיעים לפה, למה לא מצרים, או איראן, או מדינה אחרת שבדרך ? למה שלא יתמקמו במקום אחר? - כי ההמצב מדינות בארצות ערב גרוע, כי יש גם שם אלימות, כי אופי התרבות מזכיר את המקום משם באו. מה הם עושים? מביאים את הכל לפה!
קראתי לא מזמן כתבה, נראה לי סוף שבוע של ידיעות, שבה היה ראיון עם פליטים מסודן / אריאתריאה - ציטוט של אחד מהם פשוט עצבן אותי. הכתבת שאלה אותו אם מחר המשטר יפול, ויתחילו משטר דמוקרטי, לשקם את המדינה - האם תחזור? (או שדובר על חלק / מחוז מסויים שהמצב בו התייצב לאחרונה).
ומה היתה התשובה? - לא, לא נחזור כי זאת מדינה תינוקת, מתפתחת עם הרבה קשיים ובעיות.
זה עבורי ההבדל העצום בין היהודים שעלו והקימו את מדינת ישראל לבין אותם פליטים, וזה רק ציטוט אחד עם אותו הלך רוח.

אגב אני מסכים עם הדעה

אמנם אני לא מסכים עם האלימות שהופגנה כלפיהם והיחס המזלזל,אבל בהחלט מסכים שצריך לפנות אותם מכאן.תארו שפתאום יבואו לכאן 50 מליון סודנים שמוכנים שמוכנים לעבוד תמורת 10 ו5 שקלים לשעה למה שיעסיקו ישראלים בעבודות כמו בתי מלון,נקיון ועוד תמורת 22 שקל לשעה (שכר המינימום)

einat162

New member
נכון, וזה רק היבט כלכלי אחד -

האריאתרים/סודנים של היום הם הערבים/פלסטינים של פעם (ויוצאי עדות המזרח שלפניהם- זה עובדה היסטורית, תבדקו).

המתח רק יגדל.

לשלוח אותם לחור האפריקאי ממנו הם באו,

הם כאן לא נחשבים פליטים, - ע"פ החוק הבינ"ל פליט נחשב פליט
רק במדינה שגובלת עם המדינה ממנה הוא ברח,

הם ברחו מסודן? הם יכולים להיות פליטים רק במדינה שגובלת עם סודן,
לדוגמא: מצרים. אבל הם לא פליטים, - הם שב"חים ומהגרי עבודה נאלחים,
וצריך להחזיר אותם למקום ממנו הם באו,

ולכל יפי הנפש הליברלים
זה בעבורכם:
http://www.youtube.com/watch?v=t1GxqaJ4HsI

SuGaRBabe1

New member