סויה מוקפץ - כן או לא?

Dave1972

New member
סויה מוקפץ - כן או לא?

היום בארוחת הצהריים היה דג מטוגן עם ציפוי פירורי לחם (נראה כמו שניצל) והיות ותודות לכם אני משתדל להקפיד - חיפשתי תחליף.
היות והחזה עוף על האש לא היה מוכן, לקחתי בהמלצת השף מוקפץ סויה (נראה כמו שווארמה).
מה הערך הגליקמי של דבר כזה? עשיתי נכון או לא?
 

mrkorr

New member
במוקפץ של קייטרינג בדר"כ מוסיפים סוכר

מהסיבה הפשוטה שזה צריך להיות טעים, להרבה אנשים.
אם אתה מכין בבית, מן הסתם תימנע מהוספת סוכר ותוסיף ירקות.
במוקפץ של הקייטרינג בדר"כ מוסיפים סוכר וייתכן שעוד מיני רטבים שמכילים סוכר (שום-דבש, חמוץ-חריף, צ'ילי מתוק) כל אלה מכילים המון סוכר ומקפיצים את כמות הפחמימות של המנה ובאינדקס גליקמי גבוה.
לפעמים גם מצפים את פיסות של הסויה או העוף בקמח על מנת ליצור פיסות גדולות יותר שנראות טוב יותר לאחר הטיגון - גם זה מעלה את כמות הפחמימות.
אתה צריך לטעום ולהחליט - אם זה מתוק או מצופה או שניהם - זה יקפיץ לך את הסוכר, וזה כניראה גם מה שקרה לך לפי מה שרשמת בת'רד הבא שלך.
אצלי בעבודה העוף המוקפץ הוא גם מצופה וגם מוגש בתוך רוטב מתוק בטירוף ולכן אני נמנע ממנו לחלוטין.
 

אבו זקן

New member
מהסוג ה"טוב"

אבל החלוקה הזאת היא רק חצי מהסיפור. גם פחמימות "טובות" הן פחמימות, כך שצריך לאכול אותן במידה. לדעתי כדאי לך להפגש עם דיאטנית מומחית לסוכרת שתעזור לך לתכנן תפריט ותסביר לך את העקרונות שאתה צריך להכיר.
 

Dave1972

New member
כבר נפגשתי לפני חצי שנה ולא יצא מזה כלום

הבנתי שאני לומד טוב יותר בלימוד עצמי, כיתות רגליים ו"לכלוך הידיים".
 

אבו זקן

New member
לימוד עצמי זה גם כן מצויין

בקש מאיריס פלג לשלוח לך את הספר שלה (היא עושה את זה בחינם), זאת נקודת התחלה לא רעה.
 

Dave1972

New member
ראיתי שאיריס כותבת פה

וגם ראיתי את האתר שלה.
לא אוהב להסתמך על אחרים. זה מוריד ממני את האחריות.
למרות שבדרך כלל אני אלוף בזה, יש לי מוטיבציה כזו כרגע, שאני באמת רוצה לעשות את זה לבד.
מה איריס תוכל ללמד אותי?
 
כל הקיטניות מהסוג הטוב

וכמו שנאמר הכל במידה.
פשוט לזכור שסועה מוקפץ מכיל פחמימה עבורינו ולא רק חלבון
 

אבו זקן

New member
עד שאיריס תענה לך

אתרים שכדאי לך להכיר:
&nbsp
ערכים גליקמיים http://www.mendosa.com/gilists.htm (ובעברית, למגוון לא קטן של מזונות: http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=222&ArticleID=595&sng=1). לאינפורמציה הזאת יש להתייחס כאל קירוב ראשון, או נקודת פתיחה, כי התגובה הגליקמית שונה אצל אנשים שונים, כך שאין מנוס מהרבה בדיקות עצמיות.
&nbsp
ערכים תזונתיים: http://www.foodsdictionary.co.il/Products/1/חלב סויה מועשר
 
משקה סויה

משקה סויה מצוין אבל לא זה שעשיר בסוכר.
לתנובה יש משקה סויה בשלושה סוגים:
לייט, דל פחמימות ומועשר.
זה המועשר, מועשר בסוגר בלבד.
זה המופחת פחמימיות טעים, מצוין ומכיל חצי מכמות הפחמימות בחלב.

אני משתמשת במשקה שקדים. מאד טעים ומכיל מעט מאד פחמימות.

כוס חלב מכילה 10 גרם פחמימות.
 

Dave1972

New member
יש לי במשרד את זה של אלפרו

פחמימות ל-100 מ"ל: 2.5
מתוכם סוכרים: 2.5
&nbsp
טוב/רע?
איפה מוצאים משקה שקדים?
 
הנתונים הכתובים מצויינים

ניתן לקנות את משקה השקדים של אפרו בכל מיני חנויות. גם טבע.
אני קונה את שלי ברמי לוי.
אגב, יש לו בערך אותם נתונים.
אם זה טעים לך ואין לך בעיות של סויה,
אין סיבה שלא תמשיך עם זה

בהצלחה
 

Dave1972

New member
אומרים שלגברים עדיף להמתין בסויה, לא?

ובכלל - האם חלב פרה בעייתי לסוכרתיים? באמת צריך תחליף לחלב?
 
למעלה