סויה מוקפץ - כן או לא?

סויה

סויה טוב לסוכרתיים.
מה שלא טוב זה סויה שהומתקה כמו "חלב מועשר".
בחלב יש חד פחמימה שנקראת לקטוז.
זאת בדיוק הסיבה למוצרי חלב יש טעם טוב.
חד סוכר מתחיל להתפרק בפה וטעמו מתוק.
כוס חלב טובה לטיפול בהיפוגליקמיה (להעלות את רמת הסוכר בדם מהר).
לסויה אין מתיקות טבעית.
לכן, מוסיפים לה לעיתים סוכר
צריך למצוא את הסוג שלא מרבה בהמתקה.
אני דווקא מכירה את הדיעה שלנשים לא טוב סויה או לנערות מתבגרות,
אבל הדעות על זה חלוקות כמו על כל דבר.
 

Dave1972

New member
הלינק על חלב הסויה...

על מה אני צריך להסתכל שם? על הסוכרים מתוך הפחמימות?
מה המספרים אמורים להגיד לי? איזה מספר אני יכול להגיד שהוא טוב ומותר לי ואיזה ההיפך?
בוא נלך על הדוגמה מאתמול בערב. פרוסת גבינה צהובה. היה כתוב שם 0.2 פחמימות ל100 גר'.
מה בפועל זה אומר?
 

אבו זקן

New member
גם וגם...

גם סה"כ הפחמימות מעניין (משפיע על סך כל התגובה האינסולינית), וגם הסוכר מעניין (כי הוא משפיע לרעה על הערך הגליקמי). 0.2 גרם פחמימות הם, לכל עניין מעשי, אפס.
 

אבו זקן

New member
מבחינת הסוכרת, אין ספק

אבל אתה צריך לזכור שחוץ מהיותך סוכרתי אתה גם בן-אדם
.

המשמעות היא שבחשבון כולל גבנ"ץ עלולה להזיק לך יותר מגבינה לבנה בהקשר של שומנים רוויים (אם כי לאחרונה יש כמה אינדיקציות לכך ששומן רווי אינו מזיק במידה רבה כפי שחשבו עד לא מזמן, בייחוד שומן רווי במאכלי חלב). ההמלצה הרווחת היום היא לא לצרוך הרבה מוצרי חלב עם יותר מ 5% שומן, אבל ייתכן שהיא קצת מיושנת.
 

tulkin

New member
בהחלט.

כסוכרתי, תצטרך להתרגל שמאכלים עתירי שומן הם חבריך הטובים. טעימים, משביעים, ולא מעלים סוכר בדם.
יש יותר ויותר מחקרים שמראים שהדברים הרעים שחשבנו על שומנים לא כל כך נכונים, ושהחוליה המקשרת בין השומן באוכל לדברים האיומים שייחסו לו (השמנה, מחלות לב, וכו') היא עודף פחמימות בתזונה. תפחית אותן באופן משמעותי וגם הרבה שומן לא ישמין אותך.
 

tulkin

New member
אמנם אי אפשר לדעת מה יקרה,

אבל אם אני משווה את מצב הבריאות שלי היום, לזה של לפני שנה (חודש לפני שגיליתי את הסוכרת) - אני היום ללא ספק עשרות מונים בריא יותר וחזק יותר. השלתי 40ק"ג ממשקלי, מחרתיים אני מתכוון לרכב 180קמ באופניים, אחרי שכבר רכבתי עשרות ק"מ במהלך השנה. הכושר שלי טוב. לפני שנה, אפילו לעלות במדרגות מהרציף אל תחנת הרכבת עלה לי בהתנשפויות. גם רמת השומנים שלי בדם ירדה מרמה גבוהה באופן קיצוני, עמוק אל תוך הנורמה המקובלת. למרות הסטטיסטיקות של חולי סוכרת, אני חושב שהסיכון האישי שלי למחלת לב ירד פלאים במהלך השנה האחרונה בגלל כל הנ"ל. התזונה שלי ואורח החיים שלי הפכו לבריאים הרבה יותר ממה שהם היו, והסוכרת מספקת לי מכשיר מדידה לא רע ודי מיידי למצבי.
&nbsp
כמובן שסוכרת זו מחלה הפכפכה. מחר בבוקר הכל יכול להשתנות לרעה, וסיבוכים עלולים להופיע גם אצל המאוזנים ביותר (גם אם בהסתברות נמוכה בהרבה). אי אפשר לדעת מה יקרה, אבל בינתיים (טפו טפו...) המחלה הזו עשתה רק טוב לבריאות שלי.
&nbsp
 

ladybug4NLP

Active member
ומנדוזה לא רק מקור נהדר לחולי סוכרת אלא גם אחד משלנו

(ז"א אבא ואמא שלו חתכו לו כשהיה תינוק


דברתי אתו כמה פעמים
איש מקסים
 
סויה זה חלבון כמו בשר וביצה. אם הכוונה לטופו

אז הדיאטנית אמרה לי לאכול רבע צלחת מזה בארוחה.
 
חלבון ופחמימה

סויה מכיל חלבון מורכב אך גם פחמימות.
כמובן שגם טופו שעשוי מסויה.
כל אחד בהתאם למצבו והטיפול שלו.
אני נוטלת אינסולין מהיר ולוקחת גם עבור הטופו
 
למעלה