סוכן אחד לביטוח מנהלים.

מצב
הנושא נעול.
סוכן אחד לביטוח מנהלים.

סוכן אחד לביטוח מנהלים.
בחברה שבה אני עובד יש סוכן ביטוח אחד שמנהל את ביטוחי המנהלים. מכיוון שאני חדש שאלתי והתברר לי שאנשים לא ממש ממליצים עליו מסיבות שונות. האם יש דרך חוקית מבחינת החברה לחייב אותי לעשות אצל אותו סוכן ביטוח? לא חתמתי על שום סעיף בחוזה שמחייב את זה ובחברה אמרו לי שהם עובדים רק איתו כי יותר נוח להם להעביר את הכסף ישירות אליו כל חודש.

תלוי מכח מה יש שם ביטוח.

סוכן אחד לביטוח מנהלים.
בחברה שבה אני עובד יש סוכן ביטוח אחד שמנהל את ביטוחי המנהלים. מכיוון שאני חדש שאלתי והתברר לי שאנשים לא ממש ממליצים עליו מסיבות שונות. האם יש דרך חוקית מבחינת החברה לחייב אותי לעשות אצל אותו סוכן ביטוח? לא חתמתי על שום סעיף בחוזה שמחייב את זה ובחברה אמרו לי שהם עובדים רק איתו כי יותר נוח להם להעביר את הכסף ישירות אליו כל חודש.
תלוי מכח מה יש שם ביטוח.
אם ביטוח המנהלים בחברה שבה אתה עובד הוא לא מכח איזו הוראה מחייבת, אז החברה יכולה לקבוע שהיא מוכנה לעשות לך ביטוח מנהלים רק אם זה ייעשה דרך הסוכן שלה. (מה איכפת לך מי הסוכן? למה הוא זה שמקבל את הכסף? בדרך כלל מי שמקבל את הכסף זו חברת הביטוח ולא הסוכן). אם יש איזו הוראה המחייבת את החברה לעשות לך ביטוח מנהלים, אז צריך לבדוק את ההוראה כדי לראות אם החברה זכאית לקבוע מי יהיה הסוכן. באופן כללי - צדדים לחוזה עבודה אמורים להתנהג בתום לב. אם יש להם סיבה טובה לבטח רק דרך הסוכן שלהם ואם לך אין סיבה טובה להתנגד לסוכן שלהם - אז אי הסכמה שלך, עלולה להביא לכך שלא תוכל לכפות עליהם לבטח אותך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה