סוכני נדל"ן- האם הם רמאים בהגדרה או שזה ענין

arofer

New member
סוכני נדל"ן- האם הם רמאים בהגדרה או שזה ענין

של הבדל תרבותי?

לאחרונה שוב נתקלתי בקוד הבלתי ניתן לפיצוח של סוכני הנדל"ן באוסטרליה, כלומר, מה שנראה לי כערימה של רמאים נאלחים בחליפות, שמדברים אנגלית יותר טובה משלי בהקשר המסוים של מונחי ותהליכי הנדל"ן, ההסכמים והתנאים.

עכשיו, השאלה שמעניינת אותי היא כמובן- האם באמת מדובר פה בחבורה של רמאים (שקיימים בכל מקום בעולם..?) שימכרו את האמא שלהם בשביל לסחוט ממך 100 דולר נוספים של עמלה? האם מדובר בחשש הטבעי (יש שיאמרו פארנויה..) של המהגר הניצב מול מערכת שאינו מבין אותה באופן מלא? האם מדובר פה בהבדל תרבותי?

אשמח לתובנות..

sbandda

New member
פרט, נמק והבהר

עכשיו אתה מדבר בקודים לא ברורים.
ספר מה קרה ואז אולי אפשר יהיה להתייחס לגופו של עניין.

arofer

New member
שמע, אני אחסוך בחלק מהפרטים מטעמים

מובנים, אבל בעקרון מדובר במספר סוכנים מסניף של סוכנות נדל"ן נחשבת, שמסובבים כבר חודשיים כמו פורפרה מוכר וקונה (רציני) של נכס..הצעה סבירה מעל המחיר הממוצע בשוק נמסרה על ידי הקונה למוכר לפני למעלה מחודש..הסוכנות, תוך שימוש במצגות שווא נתנה למוכר להאמין שניתן להשיג במכירה פומבית 50K יותר..במכירה הפומבית לא נמכר הנכס, משום שההצעה הגבוהה ביותר היתה 25K מתחת להצעה של הקונה...הסוכנות יצאה לא טוב...אז עכשיו הם מפעילים לחצים אדירים על הקונה בעזרת מצגות שווא להעלות את המחיר ב10K...
שתי השורות התחתונות שלי:
1. למה צריך לאכול את החרא הזה מהטיפוסים האלה.
2. למה צריך לאכול את החרא של שיטת המכירה הפומבית המ****נת?

Mum of 3

New member
אתה פשוט לא מבין איך זה עובד פה.

למוכר יש מחיר בראש . הסוכן אומר למוכר סכום שהוא חושב שהנכס שווה. לפעמים זה יותר ממה שהמוכר מצפה ולפעמים זה פחות. למוכר יש זכות לסרב למחיר שהסוכן נותן. המחיר שהמוכר חושב שהנכס שווה נקרא the reserve . היה auction הנכס לא נמכר כי המוכר סירב להוריד את ה reserve price הסוכן מנסה לקשר בין הצדדים ויש משא ומתן. הסוכן אומר לקונה, אם תעלה ב 10k המוכר מוכן למכור. הקונה (אתה ) חושב שהסוכן מנסה לדפוק אותו. זה לא ככה. הסוכנים מעוניינים שהנכס ימכר כמה שיותר מהר. 10k זה כלום. הם מקבלים 2% מהמכירה. אם הנכס לא נמכר בעלי הבית יעבירו אותו לסוכן אחר ואין לסוכן כרגע שום אינטרס שזה יקרה. הוא לא עובד עליך, הוא רק רוצה לעבור הלאה ולסגור את התשלום שלו. כי אחרת אם הם עוברים לסוכנות אחרת הוא לא מקבל כלום.

donjuan11

New member

Absolutely true.

and if you dont know how to play the game - keep renting. In fact with the current prices in Aussie, FINANCIALLY, its better to rent and invest the money elsewhere.

arofer

New member
אני מציע להכניס בגוגול מילות חיפוש פשוטות-

dodgy real estate agents

ולהתרשם...

ronenb75

New member
אפשר גם להכניס לגוגל

I'm a useless crying baby and I'll rent a dump all my life

ולהתרשם

arofer

New member
אני כנראה לא מבין איך זה עובד פה..

גם אחרי מחקר של שבוע והתייעצות עם משרד עורכי דין..
להגיד לך את האמת, אחרי הסאגה שתוארה למעלה (שיש לה עוד חלקים, כמו נסיון של סוכני הנדל"ן לעבוד על הקונה ולהחתים אותו על מסמך שלא ראוי לחתום עליו..).
אם תקראי עוד פעם תראי שאניאומר שהסוכנים עובדים גם על הקונה וגם על המוכר. בפני המוכר עומדת כבר חודשיים הצעה גבוהה בהרבה מאשר הגיעו אליה במכירה הפומבית וגם גבוה יותר מהרזרב הראשוני שלו, אלא שהסוכנים בפירוש מרמים אותו בעזרת מצגות שוא שהנכס שווה יותר ולא כדאי לו להיענות להצעה..
לא יודע אם כבר קנית או מכרת פה נדל"ן, אבל השליטה המוחלטת של הסוכנים בשוק הנדל"ן באוסטרליה היא לטעמי דבר רע, רע מאד, גם לקונים וגם למוכרים.

Mum of 3

New member
כן קנינו ומכרנו... ב NSW מעמידים סוכנים למשפט

אם המחיר שהם נתנו למוכר הוא יותר משמעותית מהמחיר שהנכס שווה בשוק. אסור להם לשקר.

Mum of 3

New member
לפעמים הם אומרים, יש עוד קונה שהציע x אם

תציע יותר תוכל לקנות את הנכס. ואתה לא יודע אם זה באמת או שקר. אני חשבתי ששיקרו לנו ובעלי, אמר שלא משקרים. אחרי שנתיים פגשתי אמא מהבית ספר של הילדות, שהזמנו את הבת ל playmate והיא אמרה, אני ממש מתנצלת היינו פה כשהבית היה למכירה, אז אני פחות או יותר יודעת איפה הכל נמצא, ולא קיבלו את ההצעה שלנו.

arofer

New member
מה שאני מעלה כאן לדיון הוא לא הפרטים אלא

בהקשר של הפורום הזה, זו ההרגשה של חוסר האונים של המהגר מול מערכת שאינה מוכרת לו, שכפי הנראה היושר אינו הנר לרגלייה, בלשון המעטה.
וכן, כפי שכבר כתבתי, דעתי שהשליטה המוחלטת של הסוכנים בשוק הנדל"ן באוסטרליה היא לטעמי דבר רע, רע מאד, גם לקונים וגם למוכרים.

Mum of 3

New member
לא מסכימה. הם מבינים את החוק. צריך שתהיה

הפרדה בין המוכר והקונה כדי שלא יהיו אי הבנות. יותר קל למכור ככה כשהכל מסודר. כמה אנשים ראית שהולכים ליצג את עצמם בבית משפט? כולם לוקחים עורך דין. יש אפשרות למכור את הבית שלך לבד בצורה עצמאית. החוק לא מחייב אותך להשתמש בסוכן נדלן. אם אתה לא מרגיש נוח עם הסוכן אז תחפש בית אחר שנמכר באופן עצמאי. אולי תנסה buyer agent והם ינהלו את המשא ומתן במקומך?

arofer

New member
שימי לב להבדל בין הצורך להפרדה בין המוכר

לקונה לבין הצורך בסוכני נדל"ן. הרי מה הם סוכני הנדל"ן- חבורה של עלוקות שבמקרה הטוב (לבעלי הבתים) מסחררת את המחירים למעלה, ובמקרה הרע (לכולם) גורמת לעוד הוצאה משמעותית בסל ההוצאות הכללי. כי הרי מה הם עושים- מקשקשים בשכל לפני, בזמן ואחרי המכירה (ובמיוחד כשמדובר במכירה פומבית) ולוקחים את העמלה. אחרי כן, בכל מקרה אתה נעזר בשירותיהם של משרדי עורכי דין ומה שנקרא Conveyancing.

ומה זה בעצם ה- buyer agent - עוד חוליה בשרשרת העלוקות שעוזרת לך להחזיק מעמד מול סוכני הנדל"ן תמורת עוד כסף- בקיצור כדור שלג אחד גדול שמוסיף 15% להוצאות הקניה והמכירה- אכן תעשייה משובחת.

והרי הרגע סיפרתי לך כמה הכל לא "מסודר" גם לרעת המוכר!!! שאותו הם אמורים ליצג כביכול.

ronenb75

New member
אז רגע

הפעם אתה בוכה על זה שאתה לא עלוקה או שהם מרוויחים יותר ממך?

מכרת פעם בית?
אתה יודע איך למכור בית?
אתה עושה ביטוח? כל ביטוח? אתה יודע מה - כל החברות האלה עלוקות! מקבלות ממך כסף בתחילת השנה ואם לא קורה כלום - הם לא נותנות לך כלום. זונות!

אם אתה לא מבין מדוע יש סוכנים ולמה משתמשים בהם - אתה סביר להניח מעולם לא מכרת נכס ונתקלת בקשיים שונים ומשונים שיכולים לקרות. אבל אתה, כמו תמיד - חושב שכולם לא בסדר ורק אתה מבין איך הכל צריך לקרות.
ועדיין - אני לא רואה אותך מוצא את הדרך שלך להתמודד עם זה (קניית נכסים שנמכרים ע"י הבעלים וכו').

Mum of 3

New member
את העמלה שלהם הם גובים מהמוכר

לא מהקונה. המטרה שלהם להיפטר מהנכס כמה שיותר מהר. הם ה middle man. אחרת היה מצב שאתה רב עם בעל הבית. ובשביל מה? זה לא המזרח התיכון שאנשים צועקים אחד על השני. זה שיש סוכן נדלן עוזר בכך שהוא מנסה לפשר בין הצדדים ולהגיע לעמק השווה בצורה תרבותית. Buyer agent מחפשים עבורך נכס ועושים את המשא ומתן עבור הקונה. זה עולה כסף אבל אם את. לא במדינה או לא מרגיש נוח לנהל משא ומתן הם ימצאו לך משהו בתקציב. והם גם מוכרים מבחינת מס ההכנסה ואתה יכול לעשות claim ויורידו לך את הסכום מהסכום שעליו אתה משלם מס שנתי.

arofer

New member
״להגיע לעמק השווה בצורה תרבותית״?!?!?

את ממש צוחקת עלי נכון? הרי הם לא יודעים לאיית את המילה ״תרבות״..הפעם הראשונה שהרגשתי בגרוע שבשווקי המזרח התיכון היתה במקרה הזה..ואללה יופי, עושים לי טובה שמוכרים לי בית, ועוד בצורה ״תרבותית״, אלק...עוד לא הבנתי מה רע להציע מחיר למוכר, לדון בכך בצורה ״תרבותית״ ואם מגיעים לעמק השווה לתת לעורכי הדיו לנסח את החוזה..במקום זה צריך לשחק משחק מי משקר טוב יותר או הממצמץ מפסיד עם שלושה סוכני נדל״ן מתועבים.

Mum of 3

New member
אז למה שלא תשתמש באתרים שבהם בעלי הבית

מוכרים ללא סוכן נדלן. אתרים כמו www.owner.com.au או www.forsalebyowner.com.au ותנסה את מזלך שם. אם אתה נגד השיטה הקיימת יש אופציות אחרות בשוק. בהצלחה.

Sweet Hereafter

New member
סוכני נדל"ן מוכרים שירות

חלקם טובים יותר וחלקם פחות. מי שלא מרוצה שלא ירכוש את השירות.
במקרה שלנו המוכר גר הרחק וסוכן הנדל"ן היה מקומי. זה לא היה למוכר מעשי להגיע לכאן כל פעם שהיה צריך לפתוח את הבית לקונה פוטנציאלי. יש גם כאלה שלא רוצים / לא יכולים להתעסק עם פרסום הנכס וכל ההתעסקות עם הקונים הפוטנציאליים.
זה די דומה למישהו ששם את האוטו למכירה במגרש למרות שהוא יודע שזה פחות רווחי לו.

גם אותנו הסוכן תיחמן, אבל בקטנה. ברור שלא מדובר בל"ו צדיקים. כמו כל דבר בחיים, בכל מקום, יש שכר לימוד וכן, תמיד צריך לעמוד על המשמר ולפקוח עיניים. השאלה היא מה הפרופורציה בין התיחמון ודרך הישר, ואם אתה שואל אותי אז התחום הזה באוסטרליה נופל במסגרת הסביר.

למעלה