סוכני נדל"ן- האם הם רמאים בהגדרה או שזה ענין

ronenb75

New member
אתה פשוט לא מקשיב

לסוכן אין אינטרס למשוך את המכירה. להפך. הוא מעוניין לסגור את העניין מהר ככל האפשר, לקבל את העמלה וללכת לדפוק מישהו אחר!
את עבור הסוכן 25K מגלמים 500$ מסכנים (מתוך בערך 12,000$) ומבחינתו הוא מת לסגור את זה מהר יותר.

יש מצב שאתה רוצה לקנות נכס של מוכר גרידי שרוצה יותר.

אני קניתי בית כזה.
המוכר רצה סכום שהסוכן האידיוט אמר לו שהוא יכול לקבל, הוא דחה הצעות נמוכות יותר ואחרי 3 חודשים בשוק, הסוכן עמד לאבד את הנכס (אחרי שלושה חודשים אפשר ללכת לסוכן אחר) והמוכר הבין שהוא תקוע עם נכס שאף אחד לא בא לראות יותר.
אני הגעתי בשלב הזה, הצעתי 50K פחות ממה שהוא רצה והוא קיבל את זה.

הערכה שעשיתי לאחרונה מראה שהרווחתי בענק ביחס למחירי נכסים אז (לפני בערך שלוש שנים).
מעבר לעובדה שהסוכן היה אידיוט שלא ידע לקרוא את השוק, המוכר הוא האשם שלא היה מוכן להתפשר אחרי שראה איזה הצעות הוא מקבל.

arofer

New member
זו כבר התייחסות עניינית, אז תשמע:

הסוכן מתעקש, אבל מתעקש על עוד 10K מעבר להצעה הראשונית משום שהמוכר יודע שהוא נדפק כששמע בקולו של הסוכן לסרב להצעה הראשונית וללכת למכירה פומבית. הסוכן אכן רוצה "לסגור את העניין מהר ככל האפשר, לקבל את העמלה וללכת לדפוק מישהו אחר" אבל הוא לא יכול כי המוכר דורש ממנו לעמוד בהבטחה להשיג מחיר גבוה יותר מההדעה הראשונית, אחרת לא יסכים למכור.
עכשיו תגיד לי כמה מזה היה נחסך אם לא היו מעורבים בזה העלוקות??

ronenb75

New member
אין לך או לי מושג

אתה לא יודע כלום על המוכר.
גם כאן אתה מתאר מוכר מטומטם. "אבל הוא לא יכול כי המוכר דורש ממנו לעמוד בהבטחה להשיג מחיר גבוה יותר"?
אתה רציני?
הוא רוצה מחיר גבוהה יותר? שישים זונת צמרת בכניסה אולי זה יעזור לו.

הסוכנים לא יכולים לתת מחיר מדוייק, אלא הערכה.
הם לעיתים טועים ומוכר נורמלי צריך להבין שאם הם מתעקשים הם עלולים להשאר בשוק הרבה זמן (לפעמים אין למוכר בעיה, כי הוא לא ממהר) או לרדת לאיפה שהשוק נמצא.

אתה בתור קונה צריך להחליט כמה אתה רוצה להשקיע בבית הזה ומה הגבול שלך.
אם אתה נטול חוט שידרה ואינך יכול לעמוד "בזיוני השכל של הסוכנים" - זאת בעיה שלך. לא של אף אחד אחר.

זהו תהליך מכירה. ככה זה עובד בכל תחום.
כנראה שאתה באמת לא מהעולם הזה כי אתה רוצה שהכל יתנהל אחרת. אני ממליץ להצטרך לרובר של נאסא. שם אולי יהיה לך קל יותר.

arofer

New member
שמע, קניתי ומכרתי כמה דברים..

אתה באמת לא יכול לעשות הפרדה בין הרצון שלך להוכיח לי ש"אני לא מהעולם הזה" לבין האמת שאתה יודע עמוק בלב והיא שסוכני הנדל"ן מיותרים?
או שאולי בעולם שלך חלק מהכיף זה להתמקח עם עלוקות בחליפות על 10K?
כבר כתבתי כמה פעמים איך הסוכן (כן, ברור רק במקרה הזה, זה רק אני..) דופק את שני הצדדים.

ronenb75

New member
קנית או מכרת בית באוסטרליה?

אם התשובה היא לא, אז אין למשפט שלך משמעות.
למכור את הסוודר הסרוג של אמא באייבי זה תהליך שונה לחלוטין ממכירת נכס.

ושוב אתה חוזר למקום הטיפשי של "סוכנים הם מיותרים". זה יכול להיות מאוד ואני אפילו עלול להסכים איתך (אם הייתי נגרר לפילוספיה של מכירת נכסים), אבל המציאות היא שמוכרים רוצים סוכנים ומוכנים לשלם על זה.
כנראה שבאופי האוסטרלי (ואגב, זה דומה גם ללאומים אחרים) לא מתאים לאדם להתמודד ולתמקח עם הקונה ישירות. הם לא רוצים את הלחץ שקשור בזה, את הפרונטליות וכו' ולכן הם רוצים שחלאה בחליפה יעשה זאת עבורם.

אבל החלאה בחליפה הוא בסה"כ צינור להעברת המידע.
הוא לא קובע כלום. הוא רק מעביר הודעות מצד אחד לשני. אם תבין את זה, אולי תבין שאתה נמצא בשליטה על התהליך - אולי אז ירד לך האסימון.
אבל שוב, אתה כנראה משדר נואשות וחוסר יכולת להתמודד - והם (שמכירים אנשים יותר מהכל. הם רואים כמוך אלפים) מזהים את זה לטובתם וכמובן שהם מנצלים את זה. זה המקצוע שלהם. הם לא האמא תרזה.
ותאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר. אני מניח שיש לי קצת יותר ניסיון ממך עם שוק הנדל"ן האוסטרלי. רק שאני, ככל הנראה, משרד משהו אחר לגמרי.

דבטוב

New member
עכשיו שהסברת אני מבינה ..

על הפאדיחות שלהם עם האוקשן ותשלם את מחירו.

ronenb75

New member
אתה פשוט מגנט לחרא

אין לי שום דרך אחרת לנתח את מה שעובר עליך.

במקרה, ממש במקרה, יש למישהו שאני מכיר טוב טוב לעבור תהליך דומה לשלך (יענו - לקנות נכס. לא איזה סיפור גדול).
והתהליך שהוא עבר כל-כך שונה משלך שזה פשוט שמיים וארץ.

אתה כנראה פשוט לא יודע איך לשרוד בעולם הזה וכל מה שיכול לקרות - כנראה יקרה לך.
אתה צריך פשוט לקחת תמיד את העובדה הזו כנתון ולהיות מוכן שאם יש חרא בסביבה - הוא יקפוץ עליך. אפילו אם הוא איננו קשור כלל אליך.

שאלותיך:
>>> 1. למה צריך לאכול את החרא הזה מהטיפוסים האלה.
כי אין לך ברירה אחרת. ככה העסק עובד. אתה יכול להמשיך לא לקנות נכס ולגור בשכירות.

>>> 2. למה צריך לאכול את החרא של שיטת המכירה הפומבית המ****נת?
כי אין לך ברירה אחרת. ככה העסק עובד. אתה יכול להמשיך לא לקנות נכס ולגור בשכירות.
למעשה יש לך אפשרות - חפש נכס שאיננו נמכר תחת השיטה של מכירה פומבית מ****נת. יש כאלה.
אגב, שוב הבחירה שלך באיזור מסויים - תכתיב לך את התנאים. האפשרות שלך אם אינם מוצאים חן בעיניך - לבחור איזור אחר.

arofer

New member
אתה רוצה לקחת את זה לפינה האישית- לבריאות.

קשה לי, ממש קשה לי להאמין שאתה מאמין בתומתם של סוכני הנדל"ן. אגב, אם היית קורא היית שם לב ש"החרא" מתנהל ברובו מחוץ למכירה הפומבית המכירה הפומבית היא סתם עוד חרא קטן שקשור לתהליך הזה.

ronenb75

New member
מה אתה מקשקש????

איך ניתן לקחת את זה לא לפינה האישית?
זה הכל אישי. זה אתה ולא שום דבר אחר.

בקניית נכס יש מלא מרכיבים נוספים.
אתה קונה נכס ב-600,000 דולר ולמעשה משלם 663,000 דולר. למה?
כי יש Stamp duty, conveyancing, land transfer, rates balance, blah blah blah..... אז מה? השלב הבא שאתה תקטר עליו הוא שאתה בעצם התכוננת ל-600K?

קניית נכס היא כל המכלול, עם כל מה שבא איתו - מוצא חן בעיניך או לא - זה המצב.
כמו תמיד, אם לא היית יצור כל-כך אומלל, היית מבין שזה המשחק ואתה חייב לשחק אותו לפי הכללים. לאף אחד בעולם לא אכפת שזה לא מתאים לך. אתה לא רוצה - אל תשתתף במשחק. זאת הדרך היחידה שלך להתמודד עם זה.
יתרה מכך - אם היית מבין את המשחק - היית יודע איך להשיג את מה שאתה רוצה בצורה שאתה רוצה. כנראה שרואים עליך שאתה פשוט לא יודע את כללי המשחק ומסובבים אותך כדי שתאבד את הכיוון. עושה רושם שזה גם עובד.

אותי לא מעניין אם הסוכן הוא ישר או לא. אני בודק ומחליט לבד ויודע שבסופו של דבר האחריות על ההחלטה שלי ורק שלי.
מצידי שהסוכן יעשה סלטות באוויר, זה לא יעזור לו.

עובדתית, זה עובד לי מצויין ואתה יודע מה - אני גם משיג את מה שאני רוצה במחיר נמוך מהאחרים.

arofer

New member
אתה גיבור גדול. זה ידוע. נקודה. אבל אחרים

קצת פחות גיבורים ממך. אחרים מוצאים את עצמם עם הפה פעור כאשר סוכן נדל"ן מנסה להחתים אותם על מסמך לא חוקי שלא ראוי לחתום עליו תוך שימוש במצגות שווא.
אחרים נדהמים לראות שסחרחורת הנדל"ן שהאומה האוסטרלית הכניסה את עמה אליה סחררה את ראשם עד כדי כך שהם לא מבחינים שהעלוקה שקוראים לה סוכן נדל"ן מוצצת את דמם של המוכרים והקונים כאחד תוך השארת אדמה חרוכה מאחוריה.
אני יודע שאתה אוהב לחנך אותי על החיים בעולם האמיתי שאתה כל כך אוהב, ואני אפילו מכין שעורי בית על פי ההוראות שאתה משאיר לי מידי פעם, אבל לא זה הנושא.

ronenb75

New member
איך זה בכלל קשור אלי????

איך אתה מוצא עצמך עם פה פעור מול סוכן. אתה יודע מה - מול מישהו?

מסמך לא חוקי - הינו, כשמו - מסמך לא חוקי. וככזה הוא איננו תקף (חוקי המדינה חזקים יותר מחוזה חתום) אז מה אתה מוטרד בכלל?
אתה רוצה לספר לנו על איזה מסמך לא חוקי החתימו אותך?
כי מהידע שלי - יש מסמך אחד בלבד שחייבים לחתום בעת התחייבות על חוזה רכישה, וזהו Contract of Sale of Real Estate שנכתב ע"י REIV. זהו מסמך סטנדרטי הכולל את כל הסעיפים ואם רוצים להוסיף לו משהו, שני הצדדים חייבים לחתום את שמם ליד השינוי. והשינוי חייב לעמוד במבחן החוקיות.
המסמך איננו יכול להיות מוגש לך אלא אם המוכר (הסוכן) הציג לך את Section 32 לשביעות רצונך.
אם מישהו מנסה להחתים אותך על מסמך אחר - אתה מוזמן להגיד לו שילך לחפש מי יתקע לו מקל באיזה חור שהוא רוצה.

עכשיו ספר לי מה בדיוק הבעיה?
איך בדיוק סוכן יכול "להשאיר אדמה חרוכה"?
אתה הקונה - הכוח בידיים שלך! אתה יכול בכל שלב שלא מוצא חן בעיניך להגיד: "תחפף לי מהעינים ואל תעיז להתקשר אלי יותר בחיים!".
הבעיה שלך היא שאתה כנראה מראה נואשות ואתה רוצה את הנכסים יותר מידי, ואת זה מזהים הסוכנים ועושים את המקסימום להוציא ממך יותר - שזה בדיוק תפקידם: להוציא יותר עבור המוכר.

בוא אספר לך סיפור קטן על חבר שלי, שלאחרונה רכש נכס.
הוא הלך לראות בית שמצא חן בעיניו. לסוכנת לא היה section 32 ולכן היא לא יכלה להחתימו על חוזה. החבר רצה לנעול את הנכס ולכן הוא חתם על מסמך שנקרא letter of intent שאומר שהקונה מעוניין לרכוש את הנכס בסכום X. הסוכנת הלכה למוכרים ואמרה להם שיש קונה שמוכן לקנות בסכום X. הקונים (או הסוכנת, זה בכלל לא משנה) חזרה אל הקונה ואמרה לו שאם הוא מוסיף 5K הוא מקבל את הנכס.
החבר החליט שמתאים לו, ונתן אישור לעוד 5K. כל זה קרה במהלך סוף השבוע.
במהלך אותו סופ"ש, החבר בדק את נתוני הבית שוב, בעיקר אם גודל השטח ומצא שיש חוסר התאמה בין גודל השטח המפורסם לבית הגודל האמיתי. כאשר הסוכנת ביום שני השיגה את ה-section 32 ושלחה את החוזה לחתימה, אמר לה החבר שהיא יכולה לחפש את החברים שלה כי ישנו הבדל.
הסוכנת התנצלה מעומק ליבה על הטעות ומצאה תירוצים מכאן ועד מחרתיים. החבר אמר לה שהיא עדיין יכולה לחפש את עצמה והסוכנת אמרה לחבר שהוא יכול לפתור את המשא-ומתן. ואכן החבר הציעה סכום של בערך X-30K. הסוכנת הלכה למוכרים והם לא קיבלו את זה. מאז לא נשמע מילה מהם.
באותו זמן, אותו חבר (שהיה בחיפוש די מסיבי) גם שם הצעה מילותית (שים לב: מילולית. הוא לא היה מוכן לחתום על כלום כדי לא לסגור לעצמו אופציות) על יוניט בסכום X.
הסוכן (אולי המוכר) חשו שאפשר לקבל יותר והתחילו את המשחק (הידוע והצפוי) לנסות להעלות. הם שיחקו עם החבר עד לסכום X+Z ופגעו בתקרה של מה שחבר היה מוכן לשלם. החבר אמר לסוכן בשלב הזה: "עברת את התקרה. שלום שלום. אם אתם רוצים - תחזרו אלי בסכום הזה".

אתה יודע מה קרה עם החבר מאז?
הוא מצא נכס הרבה יותר איכותי, במחיר מעולה וסה"כ עבר את התקרה שלו ב-5K כי הוא הבין את ערך הנכס.
אגב, הוא חתם על כל המסמכים תוך בערך יומיים מהרגע שהוא ראה את הבית, עוד לפני שהנכס עלה לפרסום (הוא קיבל private inspection של כמה נכסים שעוד לא פורסמו) ואחרי שהבית היה כבר סגור היה open house בפעם הראשונה (המוכרים כבר שילמו על זה, ומבחינתם שווה להם לעשות במידה ומשהו נופל עם המוכר) ואליו הגיעו 38 קונים פוטנציאלים. וזה מספר עצום באיזור שבו הוא קנה.
ותאמין לי שהנכס שהוא קנה שווה הרבה יותר ממה שהוא שילם.

מסקנה: אתה צריך ללמוד לשחק את המשחק ואתה צריך להיות פוקר פייס. זה הכי חשוב.
אל תתלהב משום מקום יותר מידי. אל תתחיל לדמיין את החיים שלך שם. אל תבדוק איפה הרהיטים ישבו ולאיזה כיוון המיטה תפנה.
שום נכס הוא לא שלך עד שלא חתמת על המסמכים, עשית את הבדיקות והמשכנתא אושרה.
ולגבי מכירות פומביות: אני אישית נגד זה בצורה גורפת, ולא בכלל משיכת המחיר למעלה, אלא משום שאין לך אפשרות להוסיף את הסעיפים שמאפשרים לך לבטל את החוזה (בדיקת מבנה, בדיקת טרמיטים ואישור למשכנתא). אני ללא סעיפים אלה לא הייתי חותם על כלום.

arofer

New member
בסדר, הסכמתי עם הרוב, איך זה? הדבר היחיד

הוא שאדמה חרוכה זה ששני הצדדים מפסידים.זה מה שיקרה במקרה הזה. אתה רוצה להגיד לי שזה המקרה היחיד? בסדר, שיהיה.

ronenb75

New member
מפסידים כי יש מישהו שמרוויח באמצע?

נו, כמו שאמרתי - בקניית בית כל-כך הרבה קופונים נגזרים, שהסוכן הוא רק חלק פיצפון מכל הסיפור.

איך שני צדדים מפסידים אם צד אחד מוכר את מה שהוא רצה למכור והשני קונה את מה שהוא רצה לקנות?

אתה טוען ששני הצדדים יכלו אולי לשלם פחות (לגבי המוכר זה לגמרי לא רלוונטי, כי הוא לא משלם לסוכן), אבל המציאות מראה שאנשים לא מעוניינים לשלם פחות. הם מעוניינים לשלם על השירות שאתה קורא לו מיותר.
ומצד שני, אתה טוען שאלו המוותרים על השירות (באתרים שציינו לך), לא מתאימים לך.

אז מה בדיוק אתה רוצה? איך בעולם החלומי שלך דברים עובדים?
אתה ניגש למישהו שרוצה למכור (וצריך לחפש וללמוד איך ואיפה לפרסם של הבית שלו, לדאוג לצלם, לשלט, לפרסום באתרים המתאימים, לחשוב על מלל לפרסום, למצוא הערכה ריאלית לנכס שלו, לקבל טלפונים במשך כל יום העבודה והלילה שלו, לקבוע מועדים לאינספקשינס, ללמוד את חוזי המכירה ומה המשמעות של כל סעיף, להתמודד עם רוכשים פוטנציאלים, להעריך את הרצינות של כל רוכש, להעריך את ההצלחה של התהליך, ללמוד את הסיכונים שיש לו כמוכר, להבין ולדעת מה אסור לו לעשות וכו' וכו') ומציע לו סכום שנראה לך הגיוני, הוא אומר לך "יאללה, תן לי עוד 10K וסגרנו", אתם לוחצים יודעיים וזהו - נגמר הסיפור?

מכרת פעם רכב בישראל?
סתם רכב, משהו שעולה 15K ש"ח?
אתה זוכר איזה בלאגן זה עם חוזה הדברים, ללכת לדואר עם הבנאדם, לבקש ממנו להביא צ'ק בנקאי כי אתה לא יודע לזהות צ'קים אישיים ואם זה סכום לא גדול והוא לא מוכן, אתה תקבל שטרות שאתה לא יודע אם הם לא מזוייפים. וזה רק על רכב מצ'וקצמק של 15K ש"ח.

עכשיו נסה לחשוב על מישהו שמוכר בית ב-700K דולר.
אתה באמת חושב שאנשים חושבים פעמיים לפני שהם משלמים לסוכנות שהם יודעים שמחוייבת ע"פ חוק לעמוד בתנאים שמסויימים?
ועם התחרות שיש בינהם היום - הם מנסים להיות הכי טובים שהם יכולים עבור המוכרים.

אתה שוכח שאחרי הכל - גם הסוכנים עובדים בתוך שוק וחייבים לשמור על הרמה שלהם אחרת הם לא יקבלו לקוחות.

בקיצור, כרגיל - למד את המשחק ושחק אותו לפי הכללים שנקבעו ולא לפי מה שאתה רוצה שהכללים יהיו.

arofer

New member
אתה לא קורא.. אני חוזר על המצב הנוכחי:

הצעה סבירה מעל המחיר הממוצע בשוק נמסרה על ידי הקונה למוכר לפני למעלה מחודש..הסוכנות, תוך שימוש במצגות שווא נתנה למוכר להאמין שניתן להשיג במכירה פומבית 50K יותר..במכירה הפומבית לא נמכר הנכס, משום שההצעה הגבוהה ביותר היתה 25K מתחת להצעה המקורית של הקונה...הסוכנות יצאה לא טוב...אז עכשיו הם מפעילים לחצים אדירים על הקונה בעזרת מצגות שווא להעלות את המחיר ב10K..

עכשיו אתה מציע לקונה לזרוק את הסוכנים לפח וללכת הלאה. בוא נסכם מה היהלנו כאן:
:
1. המוכר הפסיד חודשיים, כסף ששילם לסוכנות ומחיר הגבוה יותר ב-25K ממה שהוצע לו במכירה הפומבית.
2. הקונה חטף עצבים ורגליים קרות והולך הלאה, לאחר שביזבז זמן, עצבים, ויצא בלי בית.
3. הסוכנים נותני "השירות" מרמים את שני הצדדים.

מה אני אגיד- אחלה משחק עם אחלה תוצאה. ההנחה שלך שעודף תיווך ובירוקרטיה מביא לתוצאה יותר טובה נפלה במבחן התוצאה.

Small Dragon

New member
ובחיים תמיד, אבל תמיד, מקבלים את מה שרוצים?

או יותר נכון, בחיים שלך אתה *תמיד* מצפה לקבל (או קיבלת) את מה שרצית?

אצל רוב האנשים זה לא המקרה (כלומר החיים לא תמיד מעניקים את מה שרוצים). קורה גם ששני הצדדים מפסידים. קורה. לומדים מזה, מרימים את האף וממשיכים הלאה.

ronenb75

New member
אני קורא לגמרי

אתה חוזר ומאשים את הסוכן, שעושה את עבודתו (טוב יותר או פחות - על זה ניתן להתווכח).

מי שעשה את הטעות כאן הוא המוכר.
הוא ככל הנראה גרידי ו/או לא לחוץ למכור את הבית.
הוא שמע שניתן לקבל 50K יותר - וקפץ על זה. בעיה שלו.
האוקשין לא הלך - המוכר היה צריך לחזור לקונה על ארבע ולראות אם הוא עדיין מעוניין.
במידה והקונה מעוניין - מן הסתם הכוח הידיים של הקונה, כי הוא יודע שעכשיו הוא יכול להציע לפחות 25K פחות (לפחות!) מההצעה המקורית.

בהחלט היה מצב שהקונה היה יוצא עם בית, עוד 25K בכיס והרגשה שהוא דפק את המערכת.
הקונה פשוט לא רואה את זה ככה.
הקונה גם שוכח שהבית מעולם לא היה שלו ולכן הוא לא הפסיד כלום. אפילו זמן הוא לא הפסיד כי לא למד עוד שיעור קטן בהתנהלות. השיעור הזה יעזור לקונה לקנות את הנכס הבא שלו.

והמוכר? בעיה שלו. אם הוא רוצה יותר-יותר-יותר - אז שיאכל ת'לב.

אני עדיין לא כל-כך מבין מה זה מצגות שווא וכל השטויות האלה.
אתה יודע מה היתה ההצעה המקורית שלך.
אתה יודע מה ההצעה המקסימלית שהיתה במרכז.
אתה יודע כמה אתה מוכן היום לשלם.

כל הקלפים בידיים שלך ואתה עדיין בוכה?!?!?

oriyahoo

New member
אני לא מסכים עם הגישה שלך, אבל זה לא חדש...

אם אני הייתי במקומך ועדיין הייתי רוצה את הבית (כפי שעולה מהכתוב שלך זה המצב) - פשוט הייתי לוקח את העיניינים לידיים והולך לבעל הנכס עצמו ישירות ואומר לו את כל מה שאתה מקטר לנו - ישר בפנים. אז תראה שפתאום הוא זה שיפעיל את הלחץ על הסוכן...

אבל זה אני... אני בעד לפתור מצבים שלא נוחים לי מאשר לקטר עליהם...

arofer

New member
הפתעה, הפתעה- מה שאתה מציע לעשות נעשה...

לא עזר. אז אולי המוכר, כמו שאומר רונן, דביל. בסדר. איך זה קשור לבעית החלאות בחליפות?

ronenb75

New member
שהחלאות בחליפות

לפעמים הם סתם אנשים בחליפות שעושים את העבודה שלהם.
אתה טוען שהמוכר אידיוט אבל מאשים איזה מישהו בחליפה.

אתה יודע מה, גם אני הולך עם חליפה מידי פעם - למה שלא תאשים גם אותי בחלאתיות בשל חוסר ההצלחה לקנות את הבית?

אתה יודע מה אומרים הנוער היום בישראל: "דפדף!"
יש עוד מלא בתים. תאמין לי שתוך שלושה ימים של חיפושים, תשכח את הבית הזה והמוכר שאולי יקבל בסוף את מה שהוא רוצה (ואולי לא)

למעלה