סוכריה, בירושלים מתחילה ההרשמה לכיתה א'

מיכל @

New member
גם אנחנו עולים בשנה הבאה../images/Emo13.gif

ואני קצת עם הראש בחול... עוד לא ביררתי תאריכים, לא כלום. בעצם החלטנו שאנחנו שולחים אותם לביה"ס בקיבוץ שבו הם הולכים לגן. אבל כמובן שצריך להיפגש ולבדוק ולשמוע קצת שהכל אכן לשביעות רצוננו שם ולוודא שאכן נפתחות 2 כיתות א'. אין לי מושג מה אעשה אם לא. לגבי רישום בעיר - בעיר שלנו אני מתרחקת ממערכת החינוך כמו מאש. אנחנו נעבור דירה בשנה הבאה אז אפשר להעביר את הכתובת שלנו כבר עכשיו, אבל גם ביה"ס שאליו אנחנו משוייכים משם לא נחשב מי יודע מה. אין יותר מדי אופציות פרטיות קרוב לבית. אני מקווה מאוד שלא יהיו בעיות ושביה"ס בקיבוץ יענה על הדרישות. נאוה - ממש מרגיז מסלול המכשולים שמאלצים אותך לעבור!
מתן יעלה לכיתה א' עם סייעת?

גאיה100

New member
וואי, נראה לי שאצלנו ההרשמה בפברואר

אם נשאר במקומנו אז גולי תלך לבי"ס השכונתי, תעבור עם אותם החברים מהשנתיים האחרונות בגן. אני יודעת שלא הרבה הורים מרוצים אבל במסגרת היותי בת יענה לא התעניינתי ולא חקרתי יותר מדי עד כה. נשארת בינתיים עם הגישה שאם נשאר כאן אז לפחות שהמעבר לבי"ס יהיה מתוגבר בחברות הטובות. אם נעבר למרכז, אז נרשם מאוחר יותר מכולם. אין לי מושג לאן נעבור ואין לי מושג מה יהיה. בת יענה כבר אמרתי? כיתה א??????????? נורא מפחיד לא??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

נטעטע

New member
מפחיד עד מאוד

כבר מתחילת השנה הבטן שלי מתהפכת מהמחשבה על זה. אין לי מושג איפה אגור בשנה הבאה, אין לי מושג לאן לרשום אותו, אין לי מושג מתי הההרשמה פה. עושה מאמצים לחפש בית לקניה באזור בית ספר טוב, אבל זה בטח לא יקרה לפני הרישום. אווווווווווווווווווווףףףףףףףףףףףףףף

כבר מתחילה ההרשמה?

וואו. צריך לברר מה קורה אצלינו. אנחנו עוד לא החלטנו סופית לאן שולחים. בית הספר בשכונה נחשב טוב (יש האומרים הכי טוב בזכרון), אבל חלמנו תמיד על משהו פתוח יותר ומעשיר יותר. הבעיה היא שלא לכל ילד מתאים בית ספר פתוח ושיר דווקא נראית אחת שצריכה מסגרת והיא משתלבת בה נהדר אז אולי זאת האופציה הנכונה עבורה.

זה חלק מההתפכחות -

שפתאום כשיש לך ילד אמיתי ולא רק חלומות על ילד, את רואה שלו ולאופי ולאישיות שלו גם יש מה להגיד על התכניות והחלומות שלך, ולא תמיד מה שהוא תואם את מה שחלמת. אני חושבת שחלק מההתבגרות שלנו כהורים הוא ההתייחסות והתכנון לפי הילד שקיבלנו ולא לפי הילד שחלמנו. אני תמיד חשבתי שכשיהיה לי ילד אשלח אותו לבי,ס, לטבע, שיש עליו ים המלצות, אבל יונתן עם הרגישות התחושתית שלו לא יכול להתקרב יותר מדי לבע"ח...

יופיופ6

New member
כל כך נכון מה שכתבת סוכריה.

אני מתחילה להבין ומנסה גם להפנים את זה
אפילו שהילדים שלי עוד ממש קטנים... אבל אין סיכוי שאוותר לילדה על חוג בלט

מעיןבר

New member
יש סיכוי בהחלט ../images/Emo3.gif

הילדה התחננה כל הקיץ ללכת ללמוד בלט - יוזמה שלה. רשמתי? בטח רשמתי... מה קרה? הילדה ישבה שני שיעורים בצד וסרבה לזוז אפילו צעד אחד - נחשו מי ביטלה את החוג?

נועה 36

New member
גם לנו הייתה את ההתלבטות הזו בזמנו

ואז התברר שעם הלידה של הגר והמעבר של החצי לעבוד רחוק מהבית, זה יהיה בעייתי ביותר להסיע אותו הלוך וחזור לבית הספר והחלטנו לרשום אותו בבית הספר ה"שכונתי". לאחרונה יצא לי לדבר על העניין הם הורה שגר לא רחוק מאיתנו ושולח את הילדים שלו לפתוח. הוא טוען שהוא מאד מאמין במוטו של בית הספר שאומר שאין ילדים לא מתאימים, אלא הורים לא מתאימים. אני חושבת שהוא צודק, בסך הכל והמחשבה שהילד זקוק למסגרת מקורה יותר בחששות שלנו מאשר במציאות. מצד שני, בתי הספר הפתוחים הללו הם בדרך כלל רחוקים ואז נוצרת בעיית המרחק מהחברים. דווקא בקטע הזה אני מאד שמחה שאיתי הולך לבית ספר קרוב. אני אמנם לא מתה על בית הספר שלו, אבל איתי מאד מרוצה מבית הספר ויש לו המון חברים שהוא נפגש איתם אחרי הצהריים. מכיון שהוא כבר כמעט בן עשר, אנחנו מאפשרים לו ללכת לבד לרוב החברים שלו (רובם גרים ברחובות הסמוכים אלינו) ולפעמים הם נפגשים כולם לשחק כדורגל או משחקי כדור אחרים בחצרות הבניינים או באחד המגרשים באזור וזה כיף ונחמד שהם יכולים להיפגש כך, די בספונטניות. זה משהו שזכור לי היטב מהילדות ונראה לי שקצת חסר לילדים היום. אם היינו רושמים אותו לבית הספר הפתוח אז כל פגישה עם חברים הייתה בעייתית ולא תמיד ישימה.

chompi1

New member
אני הייתי רוצה לשלוח אותם לפתוח

יש אצלנו בי"ס פתוח בעיר, שמתחילים בו החל מגן חובה. אומנם ירדן רק בן 3 ויש עוד זמן, אבל זה משהו שמאד מעסיק אותי. קשה לי מאד (מאד!) לחשוב על להכניס אותו למערכת החינוך השגרתית. להיות אחד מבין כל כך הרבה. לא עושה לי טוב. רוצה שיישאר סקרן, שיתייחסו אליו באופן אישי ושיהיה לו כיף. אחי סיים יסודי בבי"ס הפתוח הזה, ואני חושבת שזה עשה לו רק טוב. ההתלבטות שלי נובעת בעיקר מהמרחק מהבית (אומנם באותה עיר, אבל לא ליד הבית) והניתוק מחברים לשכונה, ומהפחדים האלה, שאולי באמת זה לא מתאים לכל אחד... אבל אני בהחלט שוקלת את זה בכובד ראש, ומנסיוננו האישי ומדבריו של אבא שלי (שהוא איש מערכת החינוך שאחראי גם לבתי"ס פתוחים/דמוקרטיים) הוא טוען שאין דבר כזה שיש ילדים שלא מתאים להם בי"ס פתוח, זה פשוט הפחדים של ההורים.

גם אצלנו בשנה הבאה בית ספר

אבל במסגרת KINDRRGARTEN שהוא חלק מבית הספר. אני מאוד מאוד לא שמחה למעבר. הילדים לומדים בגן מדהים, חם, אוהב ומעשיר. להעביר אותם לבית ספר בגיל 5 נראה לי עצוב. הבנו שאין לנו בחירה בעניין בית ספר ציבורי. בית הספר נמצא ברחוב לידנו, מרחק 3 דקות הליכה. הבעיה המרכזית בו הוא שהלימודים מסתיימים ב 12 בצהרים, ואחר כך אפשר לרשות את הילדים למסגרת של אחרי בית הספר, שלא ברור לי כמה פעילויות יש בה. האפשרויות האחרות הן בית ספר פרטי שכלכלית לא נגישות לנו. מבעס, אבל נתמודד...

למעלה