סוכרתי "מתחיל" - שאלות

• פותח הנושא vasp
  • פורסם בתאריך

vasp

New member
סוכרתי "מתחיל" - שאלות

לפני כחודש אובחנתי כסוכרתי , מין הסתם לא הייתי מופתע כשזה הגיע , תוצאות הבדיקה היו סוכר מעל 200 ו A1C מעל 12 .
הרופאה "ריחמה" עלי , ונתנה לי צ'אנס להימנע מהזרקות אינסולין אם אשמור על עצמי 3 חודשים .
וביקשה שאקח ג'נואט , כדור אחד כל ערב .
בתור אחד שלא דפק חשבון ואכל הכל בלי חשבון + אפס פעילות גופנית , לקחתי את עצמי בידיים , גם בנושא תזונה , גם פעילות גופנית + מדידות .

לאחר חודש/כיום ירדתי ל 130 סוכר בבדיקות בבית , והפסקתי לקחת את הכדור כי ראיתי שהוא לא משפיע כלל

ירדתי מכל המאכלים שמכילים סוכר , שוקולד/עוגות/לחם לבן .
מאורז/תפוח אדמה אוכל פחות .

בתור מכור לקולה עברתי ל ZERO

שאלות :

אני מבין מתוך התעניינות בנושא שהסוכרת ממשיכה את הנזק שלה גם כשאתה מאוזן , האם זה נכון ? והאם יש מה לעשות בנידון ? מעבר לטיבעונות ? או זה מה יש ?
מה ההגדרה למאוזן ? 100 ?

כרגע הנחת העבודה שלי היא , לא להשתגע , לא דיאטות כאסח , אוכל כל 2-3 שעות קצת ולא "מרביץ ארוחה כבדה" , המון קולה זירו ומדי פעם עוגיות ללא סוכר .
אני רואה שלי זה עושה טוב (במשקל ובתחושה), האם יש סוגי מזון שכדאי להימנע באופן כללי ?

האם הנחת העבודה להימנע מפחמימות היא נכונה ?

האם יש ספר מומלץ בנושא ?

תודה

IrisPeleg

New member
כל הכבוד להישג המרשים

אי אפשר שלא להתחיל בהערצה למה שנעשה. כל הכבוד.

באשר לשאלתך:
אל תסתובב במחשבה שהסוכרת ממשיכה את הנזק שלה גם אם מאוזנים. אם עושים ושומרים (לא מפסיקים) מגיעים למצב מצוין.
כתבת על הבדיקות הביתיות שלך אבל לא על ה-a1c. האם 130 זאת התוצאה בבוקר בצום או אלו התוצאות גם במהלך היום?
שיפור אינו מספיק. בהחלט יכול להיות שאתה עדין לא מאוזן.

טיבעונות מאד קשה וכמעט בלתי אפשרית כי התזונה מסוססת על פחמימות.

ההגדרה למאוזן היא a1c קטן מ-6. היום הוגדר אפילו פחות.

בדיקות בצום אינן מספיקות ואינן קובעות איזון.

הזהר מעוגיות ללא סוכר. נוטות לתת אפשליה שהכל בסדר איתן כי הן לא מכילות סוכר אך הן מכילות פחמימות רבות בעיקר אם הן מומתקות עם מלטיטול (בד"כ).
יש נטיה לחשוב ולהאמין שהן בסדר ולאכול הרבה מהן. לכן אני מעדיפה עוגיות רגילות ולאכול בהתאם למה שכתוב על האריזה.
היום רוב החברות כמו עלית ואןסם כותבות את כמות הפחמייות ביחידה.
צריך לשמור לא לעבור 15 גרם פחמימות בארוחה ובמקרה של עוגיות עדיף להוסיף כמה אגוזים או שקדים (לא קלויים).

אשמח לעזור.

תומרונתם

New member
מנהל
איריס, אני עדיין לא ראיתי שום פרסום

שמראה שההמלצה לאיזון היא 6, ובוודאי לא מתחת לזה.
זה שאנשים רוצים ושואפים לשם זה יפה ומוערך, אבל ההמלצה הרשמית היא עדיין 7.

IrisPeleg

New member
זה מהשכתוב במכבי.

עכשיו בדקתי בתוצאות של מכבי והבדיקות שם מראות גבול עליון של 5.7 (אם אנמי לא טועה זה היה 6).
לא שאני ממליצה להגיע לשם, אבל אם לא לוקחים תרופות בכלל צריך לשאוף ליותר (לדעתי)

תומרונתם

New member
מנהל
זה הגבול לאדם בריא

ולא לסכרתי.
בא אז אסף בדיוק לפני כמה חודשים שהיה אותו דיון בדיוק, ואמר "בדיוק זה, אנחנו צריכים לשאוף להיות כמו אדם בריא". וזה נכון, אבל זו אינטרפרטציה אישית של כל אדם לעצמו ולא הנחיה רפואית.

IrisPeleg

New member
נכון אבל

אם מחליוים לא לקחת תרופות צריכה להיות תוצאה טובה. בואי נתפשר על 6

תומרונתם

New member
מנהל
לא מסכימה...

אדם שמוגדר סכרתי, לוקח או לא לוקח תרופות, וה- A1C 7 הוא עדיין שומר על עצמו מנזקים עתידיים ונחשב כמאוזן.

Assaf Feldman

New member
את טועה ומטעה.

A1c של 7% הוא גבוה מאוד ומבטא ערכים ממוצעים של 155, זה המון!. אלה ערכים גבוהים בעליל ומזיקים לטווח הארוך. בדיון הקודם בנושא הבאתי לכאן מספר מאמרים מדעיים שאמרת שתקראי ותגיבי אבל לא עשית זאת כנראה. אם יש רצון אקשר אותם שוב לכאן.

אמת היא שכדי שסוכרתי יצליח להגיע לערכים מאוזנים (מתחת לA1C של 5.7%) יש לשנות תזונה. לא תרופות, לא משאבות ולא ספורט יעזרו בפני עצמם להגיע למטרה הזו. רק תזונה מתאימה ודלת פחמימות. תזונה שמאפשרת לסוכרתי לחיות חיים שפויים, בלי רכבות הרים, בלי היפויים קשים כל הזמן, בלי להאבק כל כך הרבה. זה אמנם לא פתרון קסם, ונדרשת עדיין התמדה ותשומת לב רבה, אבל זה הרבה יותר קל. יש תיקים כבדים שאנחנו נושאים עלינו בחיים בלי לשים לב שאפשר להוריד אותם מאיתנו. כששיניתי את התזונה שלי הרגשתי שתיק כזה יורד ממני.

יצא לך לקרוא שסוכרת היא סיבת המוות השלישית בישראל? מה זה אומר על ערכי היעד שאת מדברת עליהם? בבקשה תקראי את הפוסט שכתבתי בנושא.

שיהיה לכולם סוף שבוע נעים ומאוזן, open your mind

תומרונתם

New member
מנהל
אני לא טועה

ואתה צודק, שכחתי בסוף לקרוא את המאמרים שהפנית אליהם, אשמח אם תקשר שוב (אם זה זמין לך, אם לא אני אחפש).
ההמלצה הרשמית היא עד 7, וזה לא משנה אם אני מסכימה איתה או לא.

אני מכבדת את דעתך שתזונה דלת פחמימות היא הפתרון המושלם עבורך ועבור אנשים אחרים, אני מבינה את הגישה של ״המספרים הקטנים״, אני אפילו משחקת במחשבה לנסות את זה.
אבל זה לא משנה את העובדה שההנחיה הרפואית היא עד 7 ואני אחפש את הסימוכין לכך שהוכח שבערכים כאלו עדיין נמנעים מסיבוכי סכרת עתידיים.

Assaf Feldman

New member
אני יודע שזה מה שממליצים

אבל אם תשאלי כל רופא באיזה ערכים עדיף להיות תקבלי תשובה אחרת.

כשכתבתי טועה התייחסתי למה שכתבת:

"אדם שמוגדר סכרתי, לוקח או לא לוקח תרופות, וה- A1C 7 הוא עדיין שומר על עצמו מנזקים עתידיים ונחשב כמאוזן."

אז זהו, שהוא לא נחשב למאוזן, והוא לא שומר על עצמו מנזקים עתידיים. הסיבה שיש טווח בבדיקות הדם הוא כדי להגדיר ערכים בריאים, מעבר לערכים הללו, נוצר נזק לגוף, אחרת זה לא היה מוגדר כסוכרת... זה לא טווח ביטחון, זה הדבר האמיתי.

לגבי הקישורים , זה הראשון:

1

תומרונתם

New member
מנהל
ובכלל

נראה שאנחנו לא מסכימים, ואני רוצה לתקן את הרושם הזה.
אני פשוט מנסה להציג את המציאות, רבת הפחמימות, ושעדיין אפשר להגיע לאיזון נקי מסיבוכים.

ועכשיו שאלה רצינית: במה אתה מחליף את הסנוויץ שלוקחים לעבודה לארוחת צהריים?

Assaf Feldman

New member
ארוחת צהריים

יש המון אפשרויות. כל שילוב של חלבון וירקות יכול להתאים, למשל

סלט + טונה + ביצה

סלמון + ברוקולי/כרובית מאודים

קציצות בקר עם עשבי תיבול

וכו' וכו'. (הכל מאוד טעים ומשביע)

זה דורש הכנה מוקדמת, אבל שווה את ההשקעה.

לגבי אי ההסכמה ביננו: זה טבעי, וזאת קרקע טובה לדיון וללימוד, שום דבר אישי

אתן מדברות על שני דברים אחרים.

A1C=7 זאת ההמלצה לסוכרתיים. A1C=6 ובמכבי 5.7 זה המכסימום לאנשים בריאים.

onetobe

New member
Hello

Hi.
My Name is Mireille i saw your profile today and i became interested in you and i will like to know more about you and if you can mail an email to my mail address i will give you my pictures.and tell you more about me here is my Email address contact me daret to my email ([email protected]) i hope we can move from here.waiting for your mail to my mail address above.
Mireille

vasp

New member
130 זה בצום , לפני ארוחת בוקר .

אחרי כמה שבועות הדיאטנית אישרה לי לבדוק רק בבוקר, כך שאני מודד בבוקר בלבד וכרגע עומד על 130 בצום .

אני אמנם לא בודק במשך היום , אבל אני ממש מרגיש כשאני מגזים בכמות או אפילו אוכל סוג אוכל שפחות טוב לי, התחושה לטובה או לרעה היא מידית ,
כך שאני מניח שסה"כ אני לא משתולל או "מרביץ" ארוחות כבדות, לחלוטין בבקרה אבל ע"פ תחושה , ממש לא רוצה להתחיל למדוד ערכים של כל ארוחה כי בעיני זה כבר לא חיים.

האם ניתן לבדוק בבדיקה ביתית A1C ? או שזו רק בדיקה אחת לשלושה חודשים ?

יכול להיות שהג'נואט מאזן לי את ה A1C ? אבל לא בא לידי ביטוי בבדיקת סוכר היומית ? ראיתי שאיתו או בלעדיו (כדור אחד ליום) אין שום השפעה .

תודה על העצות .

תומרונתם

New member
מנהל
אין סיבה לעשות בדיקת A1C ביתית

הבדיקה אחת לשלושה חודשים במרפאה היא מספקת.
הטענה כי למדוד אחרי כל ארוחה היא "לא חיים" זה קצת "אוי אוי אוי"... סליחה שאני קצת עוקצת אבל ככה זה נשמע.
לדעתי אם פעם בכמה שבועות תקח יום-יומיים בהם אתה מודד גם שעתיים אחרי ארוחה עיקרית תוכל לאשר את ההרגשה שלך ולוודא שאכן אתה בסדר.

davidp51

New member
אין צורך לבצע בדיקות A1C דחופות

A1C הוא מדד לרמת סוכר ממוצעת eAG ל 3 חודשים לכן לא רצוי לעשות את הרבה
עלות המכשיר היא כ 820 דולר (בנוסף עלות יחידות המדידה) וניתן לעשות מדידה ב 30 ש"ח ב DMC אם מתעקשים.
לכן אין צורך.

IrisPeleg

New member
בדיקות

כפי שתומרונתם כתבה קח ארוחה אחת כל שבוע ובדוק לפני ושעתיים אחרי.
אתה מרגיש מתי אתה מגזים באוכל אבל לא מתי רמת הסוכר עולה.

למעלה