אז ככה:
בעבר המליצו פה על אתר מצויין:
http://www.carbfree.co.il/?page_id=678
באתר הזה יש מתכונים מצויינים ותחליפים טובים מאד ואפילו טעימים (ניסיתי את חלקם, בעיקר כל מה שקשור לתחליפי לחם)
תתפלאו מה אפשר ב-2 דקות מקצת פשתה טחונה וביצה או מטחינה (לחם) או שימושים שונים בקמח שקדים.
קמח שקדים קניתי מוכן (יקר מאד) ואח"כ עברתי לקניית שקדים טבעיים ולא קלויים וטיחה במקום (חצי מחיר)
הם גם ממליצים על קמח קוקוס -אך אין להשיג בארץ רק בחו"ל
קמח סויה מומלץ גם (לא ניסיתי) כי הם טוענים שיש לו ריח רע לפני השימוש
אישית, לאחר הביקור באתר וקריאת ספרו של ד"ר ברנשטיין (באנגלית) הפסקתי לאכול לחום לסוגיו, פסטה, תפוחי אדמה, אורז וכד'.
את סוג הפתית שד"ר ברנשטיין ממליץ עליו (1 בבוקר ו/או בערב) של חב' VESA FIBER ניתן לקנות ברמי לוי במחיר של 8.99 ש"ח.
פתית רגילה מתוצרת הארץ עולה כפול ובאיכות פחותה לעינייננו.
יש המון ספרי של gluten free ברשת כמו למשל:
Elena Amsterdam Gluten Free Almond Flour Cookbook 2009-
דרך אגב-החשבתי את עצמי כמלכת הלחם ובכל זאת הצלחתי - בלי - מזה 3 חודשים.
הדבר ניכר גם במשקל
אני קראתי את ספרו של ד"ר ברנשטיין באנגלית (ספר מדהים). יכול להיות שיש גם בעברית אבל אין לי מושג.
חוץ מזה יש סרטונים רבים ביוטיוב gluten free וגם ספרים רבים עם המון מתכונים.
תרופות:
הג'נואט היא הכלאה של ג'נוביה עם מטפורמין (גלוקופז') שתורמת מאד להכנסת הגלוקוז לשריר בקרב חולי סוכרת מסוג 2 שיש להם תנגודת איסולין (רובינו?)
המטפורמין לא גורם ישירות לעליה או ירידה בערכי הסוכר והיא מאד מומלצת. גם הג'נוביה עצמה עוזרת לתנגודת האינסולין.
אי לכך כדאי היה לברר שוב לקחת לפחות את המטפורמין (גלוקופז')
הרעיון שבעוד 10 שנים הסוכרת תכה בכל עוזה היא לא נכונה כי הנזק הוא לרב בלתי הפיך גם אם הוא איטי ואח"כ לעשות היפוך זה קשה עד בלתי אפשרי.
יש אנשים שכשהם יוצאים מאיזון אחרי מספר שנים-קשה להם להתאזן גם עם תרופות/פעילות גופנית/דיאטה כי הם שרפו את מרבית תאי הבטא שלהם
(לבלב עובד מעל היכולת שלו ולא מצליח לעמוד בקצב)
בדיקה עצמית:
מא מומלצת בחודשים הראשונים כמו שאיריס כתבה - כי זה ייתן לך אינדיקציה היכן את נופלת עם האוכל.
לא כל אחד מגיב לאותה פחמימה אותו דבר.
בבוקר בצום וכן לפני הארוחה ושעתיים אחרי ארוחה (כשבשעתיים האלה לא נכנס שום דבר לפה כמובן.
התנהלות טובה בתחילת הדרך יכולה לדחות את אותם "10 השנים" לעוד שנים טובות.
וכמובן שסטרס יכול לגרום לעלייה ברמות הסוכר וכדאי לטפל בהתנהלות ריגשית שלאדם בחייו.
בהצלחה