סוכרתי "מתחיל" - שאלות

  • פותח הנושא vasp
  • פורסם בתאריך

תומרונתם

New member
מנהל
אהה וגם!

כל הכבוד לך על השינוי המשמעותי שעשית בחייך. אתה המרוויח, בגדול.
 

vasp

New member
תודה על התמיכה

"הטענה כי למדוד אחרי כל ארוחה היא "לא חיים" זה קצת "אוי אוי אוי"... סליחה שאני קצת עוקצת אבל ככה זה נשמע."
התכוונתי שלמדוד כמה פחמימות יש בכל ארוחה זה טירוף , אין לי בעיה לבדוק לפני/אחרי ארוחה מדידת סוכר ועשיתי זאת , הדיאטנית הציעה שאפסיק ואבדוק רק בבוקר .
תרגישי חופשי לעקוץ , שמח תמיד להקשיב לאחרים.

לגבי החלטה להפסיק את התרופה , אמרתי זאת לרופאה , לא ציפיתי להבנה, אבל רציתי להבין אם לכדור יש השפעות מעבר להורדת הסוכר , ולא קיבלתי תשובה מעבר לנזיפה .
מדבר על ג'נואט

לכן....
ברור לי שהמחלה לא הולכת לשום מקום והיא תחכה לי גם בעוד עשר שנים וכשאראה שאני כבר לא שולט בה אתחיל לקחת כדורים , אולי זה יהיה מאוחר מדי ? שלם עם זה .
כרגע תזונה הגיונית והליכה יומית, נראה לי כמאבק ראוי והגיוני במחלה שאני יכול להתמיד לאורך זמן .
אני מנהל לי יומן באקסל מה אכלתי , עם גרף שמראה לי את התהליך מתחילתו ועד היום .

עכשיו אני מבין לאן אני צריך לשאוף , אני גם מקבל ש A1C 7 , עבורי יהיה יעד מעשי , לא אצליח , אחזור לתרופות .

תודה על כל התשובות .

וסתם משהו מעצבן שנזכרתי בו , לקנות את המקלונים למכשיר בדיקה פשוט סיוט , רק בסניפי מכבי , מי מגיע לשם בכלל , כבר לא היה אכפת לי המחיר רק שיהיה זמין ליד הבית .
לא מצפה לתשובה , רק מקטר
 

IrisPeleg

New member
בדיקות

לא אמרו ש\אתה צריך כל הזמן לבדוק כו מי שלוקח אינסולין.
צריך בהתחלה לבדוק יותר כדי להבין את הזמנים הבעיתיים ואת הפחמימות העדיפות שהי לכל אחד יש פחמימות מומלצות אחרות.

באשר ליעד:
אני בהחלט לא מהמחמירים ולא בעד תזונה דלת פחמימות.
עדין אני חושבת שהיעד צריך להיות פחות מ-7.
בכל מקרה צריך להקפיד לבדוק A1C כל שלושה חודשים ולא לעבוד על תחושה.
התחושה מטעה גם את מי שמכיר עצמו טוב עם סוכרת.

בהצלחה
 

ladybug4NLP

Active member
אז ככה:

בעבר המליצו פה על אתר מצויין:
http://www.carbfree.co.il/?page_id=678

באתר הזה יש מתכונים מצויינים ותחליפים טובים מאד ואפילו טעימים (ניסיתי את חלקם, בעיקר כל מה שקשור לתחליפי לחם)
תתפלאו מה אפשר ב-2 דקות מקצת פשתה טחונה וביצה או מטחינה (לחם) או שימושים שונים בקמח שקדים.
קמח שקדים קניתי מוכן (יקר מאד) ואח"כ עברתי לקניית שקדים טבעיים ולא קלויים וטיחה במקום (חצי מחיר)
הם גם ממליצים על קמח קוקוס -אך אין להשיג בארץ רק בחו"ל
קמח סויה מומלץ גם (לא ניסיתי) כי הם טוענים שיש לו ריח רע לפני השימוש

אישית, לאחר הביקור באתר וקריאת ספרו של ד"ר ברנשטיין (באנגלית) הפסקתי לאכול לחום לסוגיו, פסטה, תפוחי אדמה, אורז וכד'.
את סוג הפתית שד"ר ברנשטיין ממליץ עליו (1 בבוקר ו/או בערב) של חב' VESA FIBER ניתן לקנות ברמי לוי במחיר של 8.99 ש"ח.
פתית רגילה מתוצרת הארץ עולה כפול ובאיכות פחותה לעינייננו.

יש המון ספרי של gluten free ברשת כמו למשל:
Elena Amsterdam Gluten Free Almond Flour Cookbook 2009-

דרך אגב-החשבתי את עצמי כמלכת הלחם ובכל זאת הצלחתי - בלי - מזה 3 חודשים.
הדבר ניכר גם במשקל

אני קראתי את ספרו של ד"ר ברנשטיין באנגלית (ספר מדהים). יכול להיות שיש גם בעברית אבל אין לי מושג.
חוץ מזה יש סרטונים רבים ביוטיוב gluten free וגם ספרים רבים עם המון מתכונים.

תרופות:
הג'נואט היא הכלאה של ג'נוביה עם מטפורמין (גלוקופז') שתורמת מאד להכנסת הגלוקוז לשריר בקרב חולי סוכרת מסוג 2 שיש להם תנגודת איסולין (רובינו?)
המטפורמין לא גורם ישירות לעליה או ירידה בערכי הסוכר והיא מאד מומלצת. גם הג'נוביה עצמה עוזרת לתנגודת האינסולין.
אי לכך כדאי היה לברר שוב לקחת לפחות את המטפורמין (גלוקופז')

הרעיון שבעוד 10 שנים הסוכרת תכה בכל עוזה היא לא נכונה כי הנזק הוא לרב בלתי הפיך גם אם הוא איטי ואח"כ לעשות היפוך זה קשה עד בלתי אפשרי.
יש אנשים שכשהם יוצאים מאיזון אחרי מספר שנים-קשה להם להתאזן גם עם תרופות/פעילות גופנית/דיאטה כי הם שרפו את מרבית תאי הבטא שלהם
(לבלב עובד מעל היכולת שלו ולא מצליח לעמוד בקצב)

בדיקה עצמית:
מא מומלצת בחודשים הראשונים כמו שאיריס כתבה - כי זה ייתן לך אינדיקציה היכן את נופלת עם האוכל.
לא כל אחד מגיב לאותה פחמימה אותו דבר.
בבוקר בצום וכן לפני הארוחה ושעתיים אחרי ארוחה (כשבשעתיים האלה לא נכנס שום דבר לפה כמובן.

התנהלות טובה בתחילת הדרך יכולה לדחות את אותם "10 השנים" לעוד שנים טובות.

וכמובן שסטרס יכול לגרום לעלייה ברמות הסוכר וכדאי לטפל בהתנהלות ריגשית שלאדם בחייו.

בהצלחה
 

vasp

New member
תשובה רצינית שבהחלט גורמת לי לחשוב שוב

מעתיק/שומר לעצמי את התשובה .

יש המון דברים נכונים , לקחת תרופה / תזונה נכונה , אבל זה לא זמין / לא טעים / אנחנו עצלנים / נשברים / אנושיים ,
לא מתמידים , לכן לפחות לעצמי אני לוקח מפה נקודות ישימות לביצוע .

לחפש קרקר מסויים בחנות מסויימת לפחות עבורי זה לא יעמוד במבחן השגרה , זה יהיה מבצע התלהבות זמני ,
מצד שני , התשובה שלך גרמה לי יחד עם המסקנות שגם אני מגיע אליהן ממילא , לחם לא עושה לי טוב .

תודה רבה .
 

IrisPeleg

New member
גלוטן

אותי הכריחו הבעל כורחי לוותר על גלוטן (רגישות) וגיליתי שזה לא נורא ל-כך.

עכשיו גם הורדתי את הסוכר מטעמי דיאטה כך שללא גלואו וללא סוכר הושג אצלי דיי בקלות.

צריך לנסות מה מתאים וטוב לך. בוודאי שאם מחכים 10 שנים, זה ל פיתרון אלא אם כן מאוזנים.

בהצלחה
 

vasp

New member
זה לא שאני שמחכה 10 שנים, זו המחלה שמחכה


"אותי הכריחו הבעל כורחי לוותר על גלוטן (רגישות) וגיליתי שזה לא נורא ל-כך" ,
אותי המציאות מכריחה ואני מגלה להפתעתי שאני מרגיש יותר טוב .

מצד שני אין לזה סוף , תשמור על עצמך מסוכרת , תקבל מחלה אחרת , תשמור על עצמך ממחלה אחרת , תקבל תאונת דרכים , (איזו מחשבה אופטימית
) ..

"המספר הראשוני שכתבת (300) היה גבוה להבהיל)"
זה מה יש , זלזלתי , חטפתי , השיא היה בטיסה , כאחד שלא זז מהמקום שלו בזמן טיסה , פשוט רצתי לשירותים כל הזמן + טעם של אצטון בפה , אחרי זה כבר טסתי לרופאה שלי

מאז שומר , אבל לא לוקח את זה להיסטריה, ולא רואה את עצמי אוכל כמו ארנבון
 

IrisPeleg

New member
זאת הטעות שלך

אתה חושב שהמחלה מחכה 10 שנים.
זה לא מתמטיקה. זה יכול להיות 10 שבועות, 10 חודשים, שנה ועוד.
אם כבר הגעת למועדון המתוקים צריך לשמור ולהזהר.

אגב, הבדיקות שלי הראו שאין לי צאליאק ואני לא צריכה להוריד גלוטן.
אני פשוט מרגישה הרבה הרבה יותר טוב בלי גלוטן.

בהצלחה
 

ladybug4NLP

Active member
ושוב:

הפתית המסויימת הזו זמינה גם במגה וגם בסופרסל
אממה... המחיר שלה קרוב ל14-15 ש"ח
אם צורכים אותה באופן קבוע בהחלט כדאי להחזיק מלאי בבית.
לא מתקלקל כל זמן שזה בתוך תאריך התפוגה.

ואנחנו, אם לא נדאג לעצמנו, תאריך התפוגה שלנו מתקצר... מאד...

וזה לא רק לחם (שאני מתה על כל סוגיו ועשוה לי טוב בהרגשה פרט בבדיקת סוכר

זה גם אורז, פסטה, תפוחי אדמה וכד'.

המספר הראשוני שכתבת (300) היה גבוה להבהיל)
אלא שברגע שעשית שינוי הוא ירד ל-130 שזה אומר שאתה נמצא בטווח שיכול לעזור לעצמו ודי בקלות

בהצלחה
 

ladybug4NLP

Active member
ושאלה לאסף: ניסיתי את המתכון ללחם פשתן

מאד טעים.

השאלה היא כמה מותר לאכול ביום מה"לחם" לאו דווקא בגלל הסוכרת כי אם בגלל שהפשתן יכול לגרום נזק/חוסר נוחות במעיים/עודף חומרים שמכיל הפשתן.

המתכון המקורי מדבר על 4 כפות פשתן +ביצה

תודה
 

Assaf Feldman

New member
תחליפים ללחם

נועדו לספק את הצורך ולגוון את התפריט. לא יותר מפעם פעמיים בשבוע. בשאר הזמן מומלץ לאכול אוכל אמיתי (ירקות,דגים,בשר וכו') לאט לאט עם הזמן הצורך בלחם יפחת ותצטרכי הרבה פחות מה"תחליפים" הללו.
 

ladybug4NLP

Active member
OK- ועד אז

לפי מה שהבנתי 4 כפות פשתן זו מנה.

מהי הסכנה (אם בכלל-שלא קשורה לסוכרת) בצריכת פשתן מעל כמות זו במכה-או כל יום
(בהתחשב במרכיבים של הפשתן ובהתחשב לעיכול ומערכת העיכול עצמה)
תודה
 

Assaf Feldman

New member
בפשתן המון סיבים

ויכולים להיות כאבי בטן/עצירות. מבחינת ההשפעה על הסוכר קיים אפקט המסעדה הסינית, אם המעי מורחב תיתכן עלייה בערכים, אז צריך לשים לב כשאוכלים אוכל דחוס כמו פשתן. חוץ מזה אין סכנה.
 
למעלה