סוכרת הריון

ספרקית

New member
סוכרת הריון

מישהי יודעת אם סוכרת הריון יכולה להתחיל ממש בתחילת ההריון?
אני מרגישה ממש מוזר. מתחילת ההריון (ממש שלושה ימים אחרי היום בו ככל הנראה נכנסתי להריון) אני צמאה כל הזמן ושותה המון מים. זה מאוד לא אופייני לי. אני בדרך כלל לא שותה בכלל ואף פעם לא מרגישה צמא.
בנוסף, מהשבוע האחרון, בכל פעם שאני רעבה, ממש דקות ספורות אחרי שמתחילה תחושת רעב, אני מתחילה להרגיש ממש רע. מרגישה על סף עילפון. וזה קורה כל שלוש שעות בערך (זה לא שאני שוכחת לאכול יום שלם או משהו).
עשיתי לפני שבועיים בדיקות דם שגרתיות והסוכר יצא בטווח התקין. עם זאת, הוא היה גבוה יחסית (יצא 98 כשהטווח התקין הוא עד 100 כאשר הייתי ב- 12 שעות צום ובכלל אחרי שבועיים בהם צרכתי ממש מעט סוכר עקב דיאטה).
בהריון הקודם היתה לי סוכרת הריון שאובחנה בשבוע 26 בערך.
מה אתן אומרות? לפנות לרופאה לבדיקה או שמוקדם מדי לדאוג בינתיים?

leebi66

New member
אני הייתי מבקשת

לדעתי שווה לבדוק את זה, כבת לאמא עם סוכרת הסימנים נשמעים מאוד מוכרים
.
עדיף לבדוק ולגלות שהכל תקין, גם במחיר שיחשבו שאת היסטרית (וממילא כולנו, אז מה זה עוד קצת....) מאשר לא לבדוק ולגלות בדיעבד שהסוכרת הגיחה מוקדם מהצפוי.
אני הייתי מבקשת מהרופאה בדיקת A1C לראות מה קרה עם הסוכר שלך ב3 חודשים האחרונים, למרות שההריון עוד ראשוני, עדיין כדאי להיות עם היד על הדופק.
הרבה בריאות

שירהד1

Member
מנהל
מסכימה- מומלץ לבדוק בבדיקה יותר דקדקנית

את הנושא. בהריון עם מעיין גם אני הייתי במעקבים יותר צפופים סביב נושא הסוכר, פשוט בגלל הגיל (הרי עם הגיל הסכנה לסכרת הריון גדולה יותר...). הכל היה בסדר, ולא היתה לי סכרת, אבל כן שמחתי שהרופאה היתה עם היד על הדופק גם בהקשר זה.
ממליצה לפנות לרופאה שלך לצורך בדיקה. בסופו של דבר מדובר על דברים שניתן לשלוט עליהם, וכדאי לבדוק, ויפה שעה אחת קודם, מה גם שאת מתארת דברים שאולי יכולים להעלות איזשהו חשד.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

תני לרופאה להחליט

למרות שאני חושבת שאם יש לך בדיקה עדכנית תקינה היא לא תזדרז להציע ברור נוסף.
אבל אולי בכ״ז הסוכרת של ההריון שעבר תגרום לה לחשוב על הדברים אחרת.
תעדכני מה החלטתן לעשות.
תרגישי טוב.

לפנות ועוד איך. אין סיבה שלא

גם אני פחות או יותר עם אותן תופעות, מחר עושה סבב בדיקות חוזר, המוגלובין A1C בעיקר
ככלל אצלי הסכרת התחילה מהשבועות הראשונים, בנוסף האם עשית בדיקות לשלול סכרת באופן כללי לאחר ההריון האחרון?

ספרקית

New member
תודה

יש לי תור אליה בראשון הבא. נראה לי שאחכה לתור.
בינתיים חברה מקסימה תשאיל לי ממחר גלוקומטר ואתחיל לבדוק קצת ערכים כדי לראות מה קורה (בעיקר כשאני מרגישה פתאום לא טוב).

זה רעיון ממש טוב

לא רציתי להציע כדי לא להיכנס לסחרור. אבל אם יכולה לעשות מעקב אחרי רמות גלוקוז במשך כמה ימים תקבלי תמונה טובה של המצב. אם את רואה שיש קפיצות הייתי מוסיפה גם יומן מזון כדי לבדוק ממה כדאי להמנע.
בהצלחה עם הדקירות.

ספרקית

New member
תודה :)

התחלתי כבר היום ובינתיים נראה תקין. 90 לפני ארוחת צהריים 134 שעה אחרי הארוחה עד כמה שידוע לי, הערכים האלה תקינים. אני מקווה שימשיך כך ואוכל להפסיק עוד כמה ימים. אני שונאת להשתמש בגלוקומטר :-/

ערכי סוכר

הערך של הסוכר בצום בבוקר צריך להיות מתחת ל90.
ערך הסוכר שעה לאחר ארוחה (כשמודדים מתחילת הארוחה ולא מסופה, שזה הזוי לטעמי, כי אני לדוגמא אוכלת ממש לאט ובהריון בכלל היה לי קשה ולקח לי זמן לאכול), צריך להיות מתחת ל130.
134 שעה אחרי הארוחה נחשב גבוה ואני על חריגות כאלו קטנטנות מאיזון הסוכר, קיבלתי בסופו של דבר אינסולין בהריון.

שווה לעשות העמסת סוכר עכשיו ולוודא מה קורה ועד אז הייתי מקפידה כבר על תפריט של הריונית סכרתית.

ספרקית

New member
מוזר

כי אצלי בהריון הקודם היו רגועים עם ערכים קצת גבוהים יותר - בצום - עד 100, שעה אחרי ארוחה - עד 140.

אולי זה השתנה מאז ?

באמת מוזר...
לפי הערכים שאת רשמת למעלה, לי לא היתה סכרת בכלל... ועדיין הוגדרתי כסכרתית משבוע 16 ומשבוע 22 בערך כבר הוסיפו לי אינסולין והערכים ממש לא היו בשמים. הרופאים היו ממש ממש קפדנים עם ההריון האחרון שלי.

ספרקית

New member
אין לי מושג

ליתר ביטחון קבעתי תור לרופאת המשפחה שלי בשלישי. אבקש הפניה לבדיקת A1C

A1C

גם הערך הזה היה לי תקין במהלך ההריון ועדיין הוכרזתי בסכרתית באופן מוזר.
יותר מכך - אצלי היתה בעיה רק עם ערך הסוכר בצום בבוקר. ערכי הסוכר לאורך היום היו תקינים כל הזמן ולא הושפעו כלל ממה שאכלתי...

מה שהסבירו לי היה שסכרת הריון יכולה להתבטא באופנים שונים מאד מסכרת רגילה וגם להיות הרבה יותר גבולית ועדיין מאד מקפידים היות ועלולה להיות השפעה על ההריון ועל העובר.

מעניין אבל לשמוע ממה שיגידו לך... אשמח ללמוד עוד בנושא, אם תרצי לשתף בהמשך.

ספרקית

New member
הלכתי היום לרופאת המשפחה שלי

היא לא מאוד התרגשה מהערכים (בינתיים אני דוגמת כבר שלושה ימים. בבקרים בצום: 90, 98, 101. ופעם אחת שעה אחרי ארוחת צהריים: 134).
בכל מקרה, לאור העבר שלי (סכרת הריון בהריון קודם + סבתא שהיתה סכרתית ואבא שהוא מאוד גבולי בענייני סכרת) היא שלחה אותי לבדיקות מקיפות הבוקר.
היא אמרה שהיא שוקלת לשלוח אותי להעמסה כבר עכשיו גם אם הבדיקות יחזרו תקינות. בדיוק מחר היא אמורה להיות בכנס סכרת והיא אמרה שתתייעץ שם ותודיע לי.

האמת היא שאני לא כל כך חוששת מסכרת הריון. אני מאוד ממושמעת ומקווה שאצליח גם הפעם להתאזן באמצעות תזונה בלבד. יותר מפחידה אותי המחשבה שאם אכן מדובר בסכרת הריון שצצה לה בשבוע 6, אז סביר להניח שזה אומר שסיכויי לפתח סכרת רגילה בעתיד הם מאוד גבוהים.

כן גם אני עם המחשבה הזאת

בטוחה ב200% שהסכרת מחכה לי עוד שנה שנתיים שלוש. בינתיים מספידה כל עוגיה לפני אכילה כאילו זו אחרונה.
המדידות נשמעות תקינות לגמרי, די מוקדם לעשות העמסה, אןלי בשבועות 10-12 ולא לפני...

אוף, אתן מלחיצות אותי

יש לי העמסת סוכר בשבוע הבא והמחשבה שאולי בעקבותיה אצטרך לוותר על פחמימות (ועוד זמן כ"כ קצר אחרי שחזר לי החשק לאפות) עושה לי חלושעס.
אגב, לאמא שלי הייתה בהריון איתי מעין סוכרת הפוכה - עודפי סוכר היו פשוט יוצאים מהגוף בשתן. מקווה מאוד שזה גנטי

זה לא כזה נורא, אחרי שמבינים מה לעשות

מה גם שפשטידות וקישים עשוים מירקות וגבינות זו אפיה כייפית לא פחות, אפשר להתעמק קצת בחומר ולספור כמה קמח נכנס בכל מתכון פר גודל תבנית, ולפי זה לבנות מנות מרשימות מאוד. אבל, לשבת ולהשקיע בזה קצת מחשבה. בנוסף, תפריט דל בפחמימות ממש לא מגביל אותך בשומן, כך שיש הרבה מאוד דברים טעימים שנשארים בתוך הטווח אכילה שלך.
&nbsp
ורגע רגע אחד עוצרים, עוד לא עשית בכלל העמסה - להרגע בבקשה

למעלה