סוכרת הריון

ספרקית

New member
הגיע שבוע הבא

מתי ההעמסה?

המדידות האלו לא תקינות בהריון

לאישה שאינה בהריון - הטווח הוא עד 100 בצום בבוקר ועד 130 שעה לאחר ארוחה (סופרים שעה מתחילת הארוחה ולא מסיומה).
לאישה בהריון המדידות מעט חמורות יותר וכל חריגה מסמלת אור אדום - הטווח הוא עד 90 בצום בבוקר ועד 130 בחלוף שעה מארוחה. הדרישה היא לרשום מעקב קפדני של כל הבדיקות בכל יממה (לרוב ממליצים על צום בבוקר, לפני ושעה אחרי ארוחת בוקר, צהריים וערב ולרשום הכל - תוצאות תקינות וחריגות ואז אפשר לראות האם יש דברים ממש נקודתיים שלא חוזרים או שמה יש חזרות כאלו של מדדים גבוהים, וכל נקודה מעל לטווח מעוררת התייחסות בהריון, ממש מקפידים על ערכי הסוכר בהריון למי שיש בעיה או חשש.

האם התחלת מעקב בהריון בסיכון ?

ההתייחסות של מומחה להריון בסיכון שונה מאד מזו של רופא משפחה ואפילו של גניקולוג רגיל, כמו שאת בטח יודעת מנסיונך.
אני יכולה להגיד שרופא המשפחה שלי וגם הגניקולוג בקופה, אליו המשכתי ללכת בהריון כדי לקבל טפסי 17 ולהמיר הפניות לבדיקות דרך הקופה... לא הבינו למה החליטו שאני סכרתית ובטח ובטח למה טופלתי באינסולין (שוב - אצלי היו ערכים גבוליים בלבד של הסוכר בצום בבוקר וערכים תקינים לחלוטין לאורך היום לפני ואחרי הארוחות).
היות והייתי במעקב פרטי בנוסף של הריון בסיכון בשיבא ע"י שתי רופאות שם וכולם התייחסו מאד ברצינות לערכי הסוכר ולכך שלא התאזנו עם אוכל (הונחתי לאכול באמצע הלילה ולא לצום לילה שלם וזה אכן שיפר וכן למדוד ערך בצום בבוקר מיד עם ההתעוררות לפני הקימה מהמיטה וזה גם עזר אך לא ירד מתחת ל 90 כרצוי).
חושבת שבהחלט כדאי כבר לעשות העמסת סוכר של 100 ולדעת בדיוק מה המצב כרגע וכן הייתי בכל מקרה נצמדת לתפריט תזונתי המתאים להריונית עם סכרת.
זה מציק אבל לא מעבר, ביחס לכל שאר הרעות החולות באמת ואם בעבר הצלחת לאזן עם התפריט בלבד, אני מאמינה שאולי גם הפעם זה יעבוד לטובתך.
לגבי הסיכון המוגבר לסכרת רגילה - הוא נכון לכל אישה שמפתחת סכרת בהריון ביחס לכאלו שלא, כשאני שאלתי לגבי משמעות השבוע בו היא "מתפרצת" והסיכון לסכרת רגילה בהמשך, נאמר לי שאין על כך מידע אם זה חמור יותר או שלא...

ספרקית

New member
לא התחלתי וככל הנראה אצטרך להתחיל

הבדיקות היום לא חזרו טובות במיוחד

הגלוקוז היה 92 (סביר) וגם A1C בטווח (5.1), אבל בדיקה בשם פרוקטוזמין יצאה משמעותית (לדעתי) מעל הטווח. הטווח שלה הוא 122-236. אצלי יצא 298.
לפי מה שקראתי באינטרנט A1C מעיד על מצב הסוכר בשלושת החודשים האחרונים בעוד פרוקטוזמין מעיד על שלושת השבועות האחרונים (כלומר, מאז שנכנסתי להריון). לדעתי הלא מקצועית, זה מראה שמאז שנכנסתי להריון, הסוכר שלי נכנס לטירוף

איך מגיעים להריון בסיכון? רופאת הנשים מפנה?

גם אצלי היו תוצאות דומות

למיטב זכרוני ואכן הפנו אותי אז במיידי להעמסת סוכר 100.

כדי להגיע למרפאת הריון בסיכון את צריכה הפניה מרופא הנשים בקופה, שיפרט שם את הסיבות ויציין לאיזה מרכז רפואי את מעוניינת להגיע למעקב.
מוציאים טופס 17 המרפאה וקובעים תור להריון בסיכון.
לאחר הביקור הראשון במרפאה, יחליטו לגבי המשך המעקב ותדירותו ואז תצטרכי דרך קבע לקבל הפניות וטפסי 17 מרופא הנשים (או המשפחה).

אישית, הרגשתי יותר בטוחה כשהתחלתי מעקב בהריון בסיכון וראיתי שהם לוקחים הכל ברצינות.

ספרקית

New member
תודה רבה

מקווה שהרופאה שלי תתייחס ברצינות. היא קצת cool-ית. במידה ותתעלם, אבדוק איך אני ממשיכה הלאה.

באיזו קופה את?
כי אני במכבי ולא זכור לי עיסוק מתמיד בטפסי 17 בהריון הקודם. יכול להיות שהנהלים השתנו מאז או שפשוט מעקב הריון בסיכון כאשר הוא נעשה במרפאה של הקופה דורש פחות טופסיאדה?

נדרשת הפניה ראשונית של הרופאה למרפאה של הקופה

אחר כך התורים נקבעים ישירות דרך מרפאת ההריון בסיכון.
כל הכבוד לך שאת כל כך מודעת לגופך ושהצלחת לזהות כבר בשלב הזה.

ספרקית

New member
תודה

מצד אחד, אני ממש שמחה שזיהיתי.
מצד שני, אני לא מאמינה שכבר מעכשיו אני צריכה להתחיל עם הדקירות והמדידות היומיות
. אני ממש לא מסתדרת טוב עם דם

ברור שבעסה

אבל לפחות את עושה את המיטב כדי לשמור על בריאותך ועל העובר ומוטב מוקדם מאשר מאוחר.

תדקרי

את האמה ולא את האצבעות, דבר ראשון.בשליש שקרוב למרפק, לא תרגישי כמעט כלום וזה גם לא יציק לך בהמשך העבודות הבית. ואם לא הסרת שיער מהידיים, זה בלתי נראה.

הדם אותו דם

הגעתי לזה מתוך צורך, כי עבדתי עם חומרים מזהמים ולא יכולתי להרשות לעצמי פצעים בקצות האבעות, שבע ביום... ואיזו אחות לצידי הזכירה לי שהדם אותו דם בכל הגוף, יכולה לדקור גם רגליים וגם מצח, ומפה לשם זה התגלגל לאזור הנוח הזה.

אמרו לי גם שאפשר לדקור את הצד של האצבע

(כלומר ב"פרופיל") ולא את הכרית. חלקתי משרד עם שתי סוכרתיות שאמרו שזה הרבה פחות מעיק.

אותה הגברת בשינוי אדרת

אני לקחתי את זה עוד כמה צעדים קדימה למען הנוחות

מכבי זה עולם אחר

אני בכללית והם מפנים להריון בסיכון בבתי חולים ואז צריך טפסי 17 לכל ביקור וגם לכל סוג של הליך (טפסי 17 נפרדים לבדיקת רופא, אולטרסאונד, מוניטור כשזה רלוונטי... כיף חיים) - עכשיו מה עושים כשמבקרים בהריון בסיכון אחת לשבוע כל ההריון ולקראת הסוף, כמעט כל יום ? סיוט שלא יתואר. ביחוד אם בית החולים שהלכת אליו הוא כזה שאינו בהסדר של כללית - ואז כל טופס 17 דורש גם ועדה עליונה של הקופה.
אני כמעט 4 חודשים אחרי הלידה ועוד מדסקסת איתם ענייני טפסי 17 שלא אושרו לי בזמנו והחזרים על מה ששלימתי בעצמי.

למכבי יש מרפאות הריון בסיכון של הקופה, אז פשוט הרבה יותר ואני מניחה שלא תהיה בעיה להפנות אותך לשם.
ושם המעקב יהיה הרבה יותר קפדני ופחות קולי
, אבל זה לטובה לדעתי.

ספרקית

New member
וואו, נשמע ממש מתיש

ואיך את כבר ארבעה חודשים אחרי לידה?!?

הזמן טס!

מאחרת להגיב

אין ספק שתהיה לך סכרת שוב. נדיר מאוד שבהריון אחד יש ובבא אין...
לפי מה שאת מתארת את כבר לקראת סכרת. ערך לא תקין בצום בבוקר זה פתח לאינסולין...
לי גם היתה סכרת בהריון. הייתי מאוזנת בדיאטה.
ממליצה לך מאוד כבר מעכשיו להיכנס למשטר מטורף... אחרת תאלצי להגיע לאינסולין.
מצטערת שאני כותבת ככ קשה.. זה מה שהייתי אומרת לעצמי.
זאת אחת הסיבות שבגללן ממש לא בא לי הריון בזמן הקרוב... זה נורא קשה..
אני יודעת שפעם הבאה אני אתחיל משטר עוד לפני הכניסה להריון.

למעלה