האם התחלת מעקב בהריון בסיכון ?
ההתייחסות של מומחה להריון בסיכון שונה מאד מזו של רופא משפחה ואפילו של גניקולוג רגיל, כמו שאת בטח יודעת מנסיונך.
אני יכולה להגיד שרופא המשפחה שלי וגם הגניקולוג בקופה, אליו המשכתי ללכת בהריון כדי לקבל טפסי 17 ולהמיר הפניות לבדיקות דרך הקופה... לא הבינו למה החליטו שאני סכרתית ובטח ובטח למה טופלתי באינסולין (שוב - אצלי היו ערכים גבוליים בלבד של הסוכר בצום בבוקר וערכים תקינים לחלוטין לאורך היום לפני ואחרי הארוחות).
היות והייתי במעקב פרטי בנוסף של הריון בסיכון בשיבא ע"י שתי רופאות שם וכולם התייחסו מאד ברצינות לערכי הסוכר ולכך שלא התאזנו עם אוכל (הונחתי לאכול באמצע הלילה ולא לצום לילה שלם וזה אכן שיפר וכן למדוד ערך בצום בבוקר מיד עם ההתעוררות לפני הקימה מהמיטה וזה גם עזר אך לא ירד מתחת ל 90 כרצוי).
חושבת שבהחלט כדאי כבר לעשות העמסת סוכר של 100 ולדעת בדיוק מה המצב כרגע וכן הייתי בכל מקרה נצמדת לתפריט תזונתי המתאים להריונית עם סכרת.
זה מציק אבל לא מעבר, ביחס לכל שאר הרעות החולות באמת ואם בעבר הצלחת לאזן עם התפריט בלבד, אני מאמינה שאולי גם הפעם זה יעבוד לטובתך.
לגבי הסיכון המוגבר לסכרת רגילה - הוא נכון לכל אישה שמפתחת סכרת בהריון ביחס לכאלו שלא, כשאני שאלתי לגבי משמעות השבוע בו היא "מתפרצת" והסיכון לסכרת רגילה בהמשך, נאמר לי שאין על כך מידע אם זה חמור יותר או שלא...