מזון אורגני-אמינות
אינני יודע מהם מקורות המידע שלך, אך לי יש מידע שונה בנושא. ראשית, אין זה סוד שישנם חומרים המותרים לשימוש כחומרי הדברה בגידול אורגני. זה מוגדר בתקן הבין לאומי המקובל. אין זה אומר שהם תמיד נמצאים בשימוש. שנית, דישון כימי לא קיים בגידול אורגני. כמו כן חשוב לדעת שמרבית הגידול האורגני מיוצא לחו"ל, ושם הוא נבדק בקפדנות רבה. עד היום הוכח שהיצוא האורגני הישראלי עומד היטב בתקנים המחמירים ביותר. מניסיוני האישי אני יכול להעיד על הרבה מקרים בהם ניסו חקלאים קונבנציונאליים לערער את אמינות המשק האורגני ואת חשיבות הנושא, בין השאר בגלל בורות בתחום, המביא אותם לדעה שאין אפשרות לקיים חקלאות ללא שימוש ברעלים, וגם בגלל החשש להתפתחות הנושא בארץ, דבר שיפגע בפרנסתם. גידול מזון אורגני אינו קל, דורש עבודה רבה מהחקלאי ויש בו סיכון כלכלי. לכן, למרות התפתחות הנושא בארץ, עדיין קיים חוסר במזון אורגני טרי. אני מוכן לקבל את הגישה שהועלתה בשירשור, שגם אם קיים שימוש בחומרי ריסוס מסויימים, שאינם רצויים, בעת הצורך, עדיין כדאי לצרוך מזון אורגני. ערכו התזונתי רב יותר, לעיתים פי שלושה בהשוואה למזון שגודל באמצעים כימיים, והוא נקי מהרעלים האיומים, המחליאים ומסרטנים, הנימצאים בשימוש בחקלאות המודרנית. חקלאות זאת, האמורה להוות ספקית מזון חיוני לאדם, מהווה את אחד הגורמים העיקריים למחלות, כולל מחלות כרוניות מסוכנות, ולתת תזונה. היא מספקת לנו מעט מזון והרבה רעל.