סולמות

dimeola

New member
סולמות

מעגל הקוינטות למציאת הדיאזים בסולם הוא 12 צלילים אבל יש רק 7 דיאזים. איך אני יודע איזה צליל מהמעגל מקבל כמה דיאזים. ובמעגל הקוורטות רשומים אותם תווים אבל הפעם זה להוספת במולים, איך אני יודע איזה סולם לפי המעגלים מקבל מה, ואיך אני יודע להבדיל אם לאותו סולם יש כמה אפשרויות לסולמות שונים.

n i v m

New member
או קיי

דו סול רה לה מי סי פה- מיקום הסולם ביחס לסימני ההתק. פה דו סול רה לה מי סי- סדר הוספת סימני ההתק. לדוגמא- (בשורה הראשונה) סולם לה מז'ור, הוא נמצא שלישי ביחס לסול-דו לא נחשב כי אין בו סימני התק.אז אתה סופר שלושה דיאזים מפה(שורה שנייה), ואז אתה מגלה של-לה מז'ור יש 3 דיאזים- פה דו ו-סול. לעולם לא יבוא דיאז שהוא לא פה לבד. תמיד פה יהיה בדיאזים. הוספת הבמולים אותו עיקרון- סי מי לה רה סול דו פה. מקווה שהבנת...אתה מוזמן לשאול שוב.

Fatach

New member
אנסה להסביר...

בכתיבה נכונה אין סולם לה דיאז (A#) אלא יש סי במול (Bb). אי אפשר לכתוב מה שבא לך, זה לא נכון. עכשיו, במעגל יש בעקרון את כל הסולמות, הסולמות שאין בהם דיאזים - יש בהם במולים, ככה זה הולך. מקווה שהסברתי את מה שאתה רוצה, כי השאלה לא מנוסחת ברור...

dimeola

New member
...

מה שאתם אומרים אז שבמעגל כשהולכים 7 אחרי דו בקווינטה דו דיאז בקוורטה דו במול אחרי זה כל השאר לא חשובים וזה סתם בשביל לסגור? עוד משהו אני אמור לדעת גם אם הסולם הוא מזור או מינור?

מאחר שאנו בפורום תיאוריה

אז, מבחינה תיאורטית - ככל שתעלה במעגל הקווינטות, תוסיף דיאזים לסולם. דו מז'ור - ללא סימני היתק סול מז'ור - דיאז אחד ... דו דיאז מז'ור - שבעה דיאזים ... סי דיאז מז'ור - 12 דיאזים. כך שלמעשה מעגל הקוינטות אינו מעגל, אלא ספירלת הקווינטות, או מין קפיץ שכזה. כדי להפוך אותו חזרה למעגל, כלומר - להגיע בחזרה לדו מז'ור, צריך לעשות איפשהו באמצע שינוי אינהרמוני (למשל, לקרוא לדו דיאז רה במול ולהמשיך). כלומר: דו מז'ור - סול מז'ור ....... פה דיאז מזור - דו דיאז מז'ור=רה במול מזור (5 במולים) - לה במול מז'ור (4 במולים).... דו מז'ור. כך יש לנו שוב מעגל (עם ניתוח שבר). בפרלודים של באך בדו דיאז מז'ור מגיעים גם לסול דיאז מז'ור, כך שהסולמות האלו יכולים להיות שמישים אם רוצים. נדמה לי שבתמונות בתערוכה יש קטעים של יותר מ-7 במולים/דיאזים (מישהו?).

את יכול בבקשה להסביר לי את

מעגל הקווינטות? מה זה אומר ? ואיך אני מצייר את זה ? ואם יש לי שיר עם האקורדים Em\D\C\B מה הם האקורדים המקבילים שלהם ? ( שיהיו פזמון ) תודה.

LoStGiRl

New member
אני אנסה לכתוב הסבר..

אז ככה... תסתכל על העיגול החיצוני העיגול שמתאר את הסולמות המזוריים. יש לנו את C - סולם דו מז'ור, בלי סימני התק בלי דיאזים. מדו לוקחים קוורטה (אם אני לא טועה) לסול- ואז נוסף לנופה דיאז. איך יודעים? אחת השיטות היא- לקחת קוורטה, בדוגמא שלנו מדו, ולאן שאתה מגיע אתה יורד חצי טון, וזה הדיאז שמצטרף. סול מזו'ר- סול, לה, סי, דו, רה, מי, פה דיאז וחוזרים לסול. אחר כך, לוקחים קוורטה מסול, מגיעים לרה, יורדים חצי טון, יש דו דיאז, וזה הדיאז הנוסף שמצטרף, כלומר עכשיו יש שני דיאזים. רה מז'ור- רה, מי, פה דיאז, סול, לה, סי דו דיאז , רה. וככה עולים ועולים עד שחוזרים לדו. בקשר לעיגול הפנימי, מה שמתאר את הסולמות המינוריים. לכול סולם מז'ורי, יש סולם מינורי, מקביל. הסולם המקביל לדו מז'ור הוא לה מינור. הסולם המקביל לסול מז'ור הוא מי מינור וכן הלאה. איך יודעים את הסולמות? זה על אותו עיקרון לעלות קוורטה, רק הפעם שרומים לדעת איזה בימול נוסף עולים טון וחצי (ממש לא סגורה על זה, תקנו אותי אם אני טועה). וזהו בערך, מקווה שהבנת.

Apollyon

New member
תראה...

אני לא יודע מה אתה כבר יודע, אז אני אשאל אותך שאלות ולפי התשובות שלך אני אוכל לענות יותר טוב, אוקי? 1. אתה יודע את שמות 12 התווים? 2. אתה יודע מתי להשתמש בדיאז או במול? 3. אתה יודע כיצד בנוי סולם מז'ור? 4. אתה יודע את שמות התווים באנגלית?

Apollyon

New member
הלכנו רחוק מידי...

מסתבר חיפוש בפורום היה נותן לך את זה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=695&msgid=25501037 ההסבר הזה ביחד עם התיאור הגרפי שהבאתי לך יסבירו לך את הנושא בקלות.

למעלה