סוסיתא

סופהו 1

Well-known member
בימים אלו מוצגת במוזיאון חיפה 'סוסיתא התערוכה' (שתינעל ב 25.05.25).
אני אטרח ואגיע לתערוכה (באחד מימי רביעי או חמישי).
מי מצטרף?

נ.ב: רכבת ישראל עוצרת במרחק פחות מקילומטר מהמוזיאון.

אבח"י

Well-known member
מי מצטרף?

אעלה ההצעה לבת זוגי, היא אוהבת מכוניות, והיינו כבר בכמה וכמה מוזיאוני מכוניות ברחבי העולם.
תודה לך

אבח"י

Well-known member
אעלה ההצעה לבת זוגי, היא אוהבת מכוניות, והיינו כבר בכמה וכמה מוזיאוני מכוניות ברחבי העולם.
תודה לך
אז יש החלטה, ואנחנו ניקח גם את הנכדים אתנו בהזדמנות הראשונה. תודה לך גם בשם בת זוגי.

דיברגנט חדש

Well-known member
מי מצטרף?

אפשר לחשוב כמה מכוניות ישראל יצרה.
בעקרון, יש את הסוסיתא ואת הכרמל.
יש גם את רכב הספורט סברה אך הוא היה פחות נפוץ בארץ, יוצא בעיקר לארה"ב וקנדה.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא ייצרה הרבה, אז מה?
למי זה משנה?
לקהל מבקרים פוטנציאליים שמתלבט אם להגיע למוזיאון או לא.
בשביל לראות 2-3 דגמי מכוניות, אף אחד לא יטריח את עצמו אלא אם כן גר ממש קרוב, בטח שלא ישלם על זה כסף.
אגב, כמה עולה כניסה?

צליליתה1

Well-known member
לקהל מבקרים פוטנציאליים שמתלבט אם להגיע למוזיאון או לא.
בשביל לראות 2-3 דגמי מכוניות, אף אחד לא יטריח את עצמו אלא אם כן גר ממש קרוב, בטח שלא ישלם על זה כסף.
אגב, כמה עולה כניסה?
כל פוטנציאל יעשה את החשבון שלו
רק אומרת, שמעבר לתערוכה יש מה לראות ליד
לקראת הקריסמס כל השדרה תהיה מוארת, כבר עכשיו המסעדות מקושטות
אני מאוד אוהבת את המבנה של המוזיאון, תמיד נעים לי להסתובב שם
(מזמן לא הייתי, אבל ממקווה שסוף סוף הנגישו את הקומה השניה, עיריית חיפה לא חזקה בנושא הזה)

ולעניין המחיר, בבקשה, חסכתי לך גוגל

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מי מצטרף?

מצטער על האיחור בתשובה אבל אני בהחלט בפנים.

לגבי זה שהזכיר את מספר הדגמים היו הרבה יותר משלושה.
לסוסיתא הראשונה היו דגמי נוסעים, מסחרי וטנדר. לאלו שאחריה היו גם כן מספר דגמים.
היה גם את הכרמל רום והגלבוע וכמובן הסברה המפורסמת שאכן נראתה מעט מאד בארץ הקודש.
לא יודע כמה מכוניות יוצרו בסך הכל אבל בשנות השישים עד אמצע שנות השמונים היו לדגמי הסוסיתא השונים נוכחות בולטת על כבישי ישראל.

בשנות השבעים נהגתי תקופה על כרמל רום ממשלתית ושמתי לב שנהגים ככלל נוהגים בי כבוד. לאחר בדיקה הסתבר שנהגים נזהרים מהכרמלים כי חיכוך קל בין שתי המכוניות לא גורם לכרמל שום נזק בעוד שלעטויות הפח נגרמים נזקי פחחות יקרים.

קלייטון.ש

Well-known member
אני לא מבין במכוניות. לי הן כולן נראות אותו דבר. גם לא אוהב מכוניות במיוחד מאז שהתפתחה אצלי הפוביה ומשתדל מאד לא להיכנס אליהן.
הבעל של הראשונה הוא אספן מכוניות ויש לו כל מיני ספורט כאלה. כל מיני פרארי וקורבט ולמבורגיני וכאלה. אני לא כל כך מבין בזה אז לא בטוח מה יש לו.
פעם הוא הציע לי נסיעה באחת כזו להראות לי אפס עד מאה והבטיח שאחרי כן ייתן לי לנהוג.
איך שהתיישבתי לידו הרגשתי את הפוביה מתעוררת בכל עוצמתה. הוא לחץ על הגז להראות לי אפס עד מאה, הגענו למאה אחרי כמה שניות צעקתי לו עצור!
יצאתי מהרכב והקאתי את נשמתי על הכביש. זה כמובן מאד מצא חן בעיניו ואני חושד שזה בדיוק מה שהוא רצה להשיג.
אגב הראשונה מאד נהנית מהמכוניות של בעלה, לא כי היא אוהבת מכוניות, אלא כי היא משיגה ממנו ככה כל מה שהיא רוצה.
כי כל פעם שהוא רוצה להביא אחת כזו חדשה היא מתנגדת בכל תוקף. ואז הם מתווכחים על זה ובסוף היא מתפשרת בתמורה לסדרה של ויתורים ממנו.
הוא אומר בחיוך "אשתי לא אוהבת את המכוניות שלי"
כולם שותקים ואף אחד לא מסביר לו "אדיוט, המכוניות שלך לא משנות לה, היא משתמשת בתחביב שלך כדי להשיג ממך צייתנות מוחלטת"

אבח"י

Well-known member
אני לא מבין במכוניות. לי הן כולן נראות אותו דבר. גם לא אוהב מכוניות במיוחד מאז שהתפתחה אצלי הפוביה ומשתדל מאד לא להיכנס אליהן.
הבעל של הראשונה הוא אספן מכוניות ויש לו כל מיני ספורט כאלה. כל מיני פרארי וקורבט ולמבורגיני וכאלה. אני לא כל כך מבין בזה אז לא בטוח מה יש לו.
פעם הוא הציע לי נסיעה באחת כזו להראות לי אפס עד מאה והבטיח שאחרי כן ייתן לי לנהוג.
איך שהתיישבתי לידו הרגשתי את הפוביה מתעוררת בכל עוצמתה. הוא לחץ על הגז להראות לי אפס עד מאה, הגענו למאה אחרי כמה שניות צעקתי לו עצור!
יצאתי מהרכב והקאתי את נשמתי על הכביש. זה כמובן מאד מצא חן בעיניו ואני חושד שזה בדיוק מה שהוא רצה להשיג.
אגב הראשונה מאד נהנית מהמכוניות של בעלה, לא כי היא אוהבת מכוניות, אלא כי היא משיגה ממנו ככה כל מה שהיא רוצה.
כי כל פעם שהוא רוצה להביא אחת כזו חדשה היא מתנגדת בכל תוקף. ואז הם מתווכחים על זה ובסוף היא מתפשרת בתמורה לסדרה של ויתורים ממנו.
הוא אומר בחיוך "אשתי לא אוהבת את המכוניות שלי"
כולם שותקים ואף אחד לא מסביר לו "אדיוט, המכוניות שלך לא משנות לה, היא משתמשת בתחביב שלך כדי להשיג ממך צייתנות מוחלטת"
אם יש לו כסף להוציא על מכוניות - אז מה אכפת לו באמת?
מצא אישה, מצא מכוניות וטוב לו.
אתם כולכם סתם קנאים.

mיטלמן

Well-known member
בטוח?
היא היתה מתחתנת עם כזה אידיוט?
או שיש לו סיבות טובות.

קלייטון.ש

Well-known member
היא היתה מתחתנת עם כזה אידיוט?
הוא בנאדם ממש טוב, זו הסיבה שלקחה אותו.
גם הבת הגדולה שלנו, שמבחינתה הוא אבא שלה, למדה ממנה וגם היא בחרה בבעל שהוא קודם כל אדם טוב.
וחוץ מזה הוא (בעלה של הראשונה) לגמרי מתאים לה כי בנוסף להיותו מופת של טוב לב הוא גם גבר שמסוגל לעמוד בדרישות שלה.
אני בטח לא הצלחתי.

סופהו 1

Well-known member
ווי,ווי,ווי,ווי,ווי...........

אתה מזכיר לי את ההוא שענה על כל מיני שאלות ומטלות, אבל אם היה קורא עד הסוף...
בסך הכל שאלתי מי מצטרף?

אפרופו אספני רכב, לאיתן וורטהיימר היה אוסף מכוניות מרשים, שחלקו הוצג בזמנו במוזיאון הפתוח בתפן.
להבנתי ,לפני פטירתו, תרם הכל וכעת מתוכנן להציג את האוסף במוזיאון הטכנודע בחדרה.
(אולי יהרסו חצי שכונה כדי שיתפנה מקום?.. בכל מקרה, למי שיש ילדים/נכדים בגיל בית הספר, מומלץ להגיע למוזיאון המדע בחופשות).

סופהו 1

Well-known member
נא לא להעליב.
האוטו הראשון שלי,
בו למדתי לא רק לנהוג אלא גם להתניע ברגישות הרגלים על הדוושות, לא פשוט במכוניות ישנות.
היו ימים.
סוסיתא או רום כרמל?

אני זוכרת שאמא שלי הכריחה אותי ללמוד נהיגה (תודה אמא) ושהרכב שעליו למדתי לנהוג היה בצבע ירוק זית כסוף, אבל לא מאיזה סוג.

למעלה