סוףףףףףף סוףףףףףףףף

Governor

New member
`לא טענתי שהחוויה שלפני המוות(NDE)

צודקת` יפה. אנו רושמים לפנינו את הודאתך כי אין ב- NDE משום הוכחה לקיום נשמה, או חיים לאחר המוות `המוח לא מתפקד במוות קליני` לא. אתה לא יודע. לכל היותר אין רשום פעילות ב- EEG, וזה יכול להיות עקב סף רגישות. `כלום לא מתפקד למעשה במוות קליני הבן אדם מת` לא. גזע המח לא מת, ולכן האדם לא מת. `ורק אחרי שהוא חוזר לחיים זה נקרא מוות קליני` לא. מוות קליני אלה ארבע הדקות המתחילות מרגע אבדן הדופק, והנשימה. אם מאמצי ההחיאה אינם מצליחים במשך ארבע דקות אלה (בד"כ אינם מצליחים בשטח. הם מצליחים רק בבית חולים משוכלל, עם צוות רפואי מיומן בכוננות, המסוגל להגיב בתוך ארבע הדקות הקריטיות הללו) - מתרחשים תהליכים בלתי הפיכים, במיוחד במוח `אנשים שעברו מוות קליני דברים שבמצב שהמוח לא מתפקד הם לא יוכלו להיקלט` לא. אינך יודע מה היתה רמת התפקוד של המוח `ולמעשה זה לא היה יכול להיקלט בזיכרון שלהם` שוב טעות. אלמנט הכרחי ביצירת תמונה הוא עדשה ומשטח קולטנים המצוי מאחוריה (לוח אמולסית צלום, תאי CCD, או תאי עצב כמו ברשתית). אין _שום_ אפשרות בעולם ליצור תמונה ללא שני אלמנטים אלה. אצל האדם, העדשה היא עדשת העין ומשטח הקולטנים הוא הרשתית. הם פועלים גם אצל אדם הנתון בהלם טראומטי. התמונה נוצרת על הרשתית והרשמים נשלחים למוח. כאשר האדם בהכרה, מגיעים הרשמים אל קליפת המוח, אל מרכז עבוד תמונות חזותי, ומתקבלת משמעות הכרתית של התמונה. כאשר אדם מצוי בהלם טראומטי, נשלחים הרשמים לאחסון בלי עבוד. כאשר מתאושש האדם, הוא יכול לשלוף רשמים מאוחסנים ולעבדם, ושוב מתקבלת משמעות הכרתית. אני חוזר. אין _שום_ דרך ליצור תמונה בלי עדשה פיסית, ומסך קולטנים פיסי מאחורי העדשה. זו הסבה ש`נשמה` לעולם לא תוכל `לראות`. אין לה עדשה ומשטח קולטנים. אדם חסר הכרה - יכול לקלוט תמונה אם עיניו אינן מכוסות. יש לו עדשה וקולטנים. אל תשלח אותנו אל מנוף לקבלת מידע רפואי 20381649 20572450 284392619C2

אתה קורא לזה NDE ואני קורא לזה

היתנתקות הנשמה מהגוף NDE בעברית זה חוויה שלפני המוות ולפי טענתך המוות הוא החידלון ואני טוען שיש חיים אחרי המוות לכן אתה טוען שזה עוד לא מוות ואני טוען שזה כבר מוות וכך טוען גם המדע

Governor

New member
`אתה קורא לזה NDE ואני קורא לזה

היתנתקות הנשמה מהגוף` אתה תקרא לי `המושל`, ואני אקרע לך ת'תחת. NDE הוא מונח לא מקצועי שהוטבע ע"י אחד מחוקרי הלימבו. הנה, ראה: Moody was the one who actually coined the term near-death experience `NDE בעברית זה חוויה שלפני המוות` לא, אידיוט. אילו לא נשרת טרם-עת ממערכת חנוך ראויה היית יודע ש- near-death אינו `לפני המות`, אלא `כמעט מוות`, כמו ש- near accident אינו `לפני תאונה`, אלא `כמעט תאונה` `ולפי טענתך המוות הוא החידלון` כן. אנו רואים שחדלון לאחר מוות הוא תופעה ניצפית, שלא ניתן להכחישה `ואני טוען שיש חיים אחרי המוות` מה לעשות, ואתה טוען הרבה שטויות. שטות זו אינה היחידה, וכנראה נראה עוד גרועות ממנה לכן אתה טוען שזה עוד לא מוות ואני טוען שזה כבר מוות` למוות יש הגדרות קליניות מדויקות. המצב הקריטי של כשש דקות המתחיל עם דום-לב והפסקת נשימה _אינו_ מוות. רבות מן הפונקציות האוטונומיות הנשלטות ע"י גזע המוח עדיין עובדות, והפשוטה לאבחנה שבהן היא התכווצות אישונים בתגובה להארת העין. Near death יהפוך למוות אם לא תתבצע החיאה בתוך כשש דקות. `וכך טוען גם המדע` שוב טעות מתוך בורות. ראה הגדרת clinical death 20381649 20607785 284392619C6

איזה מחקר אווילי !

מה צריכים חוקרים אווילים ללכת ולחקור אנשים שעברו מוות מוחי וזוכרים כל מיני דברים שעברו עליהם בשעת המוות ? יש לי רעיון הרבה יותר טוב בשבילם: יש כאן שני ליצנים שהמוח שלהם משדר יופי של גלי מוח, ויחד עם זאת, אינם מצליחים להכניס לתוכו מאומה. מה אתם אומרים, יש כאן פוטנציאל לפרס נובל ?

Igra Rama

New member
איזו אמת אידיוט ?

הרי עד כה כתבת רק שטויות של ילד מפגר בן 6. תגיד מתי זרקו אותך מגן חובה ?

saar7650

New member
שאלה-

במחקר עצמו כתוב כי- ""אם המטופלים יבחינו בחפצים, בעת שהמוח לא מתפקד, אז יש אפשרות שהנפש נפרדת מהמוח". פנויק, המתמחה בחוויות שלאחר המוות, טוען, כי עד היום התקבלו עדויות רבות על חוויות חוץ גופיות, אך מעט עובדות מוצקות. פנויק מודה שאם האנשים לא ישימו לב לחפצים, זה "יהרוג את התיאוריה"." אז בעצם שתי שאלות: א. כשהמחקר שואל- "אם יש אפשרות שהנפש נפרדת מהמוח" האם זה אומר שהחוקרים מאמינים בהיות נפש בתוך גוף? ב. פנויק לא טוען כי אין ראיות אלא שיש "מעט עובדות מוצקות". כלומר- שיש עובדות, שיש ראיות אך הן מעטות! והמחקר רק בא לחזק אותן- לא?! *שאלותי לא באו ללעוג או לקנטר, אלא כדי להבין את המאמר!

Governor

New member
לדעתי מעולם לא נבחן NDE/OBE עם

בקרות ראויות, דוגמת אלה שהצעתי. כל המחקרים בנושא התנהלו ע"י ראיון מתאוששים מהלם טראומטי. ספורי המטופלים נותחו ומוינו, ללא אימות, במטרה יחידה - זהוי אלמנטים דומים בספורים, ונתוח ההבדלים, כולל אומדן מובהקות התוצאות. זה התהליך המקובל במחקרים במדעי החברה. הנחת העבודה היא שהמרואין מספר אמת, או מספר מה שהוא משוכנע שהוא אמת. `א. כשהמחקר שואל- "אם יש אפשרות שהנפש נפרדת מהמוח" האם זה אומר שהחוקרים מאמינים בהיות נפש בתוך גוף?` לא. חוויות המתאוששים מהלם טראומטי, כוללות פרטים שיכלו להקלט בעיני המטופל ובאזניו, אף כי היה לכאורה מחוסר הכרה. לעומת זאת, קליטת ציור על גבי כרטיס המונח על מדף גבוה _אינה_ יכולה להעשות בחושי המטופל. כדי לדווח על הציור צריך `משהו` לצאת מן הגוף, להפרד ממנו, ולשוטט ליד התקרה. בדיקת החוקרים נועדה לאשש או להפריך השערה ש`משהו` יצא מן הגוף. אם יתברר שהמטופלים לא הצליחו מובהקות לדווח על הציורים - תהיה המסקנה שספורי NDE מקורם ברשמים שנקלטו בעיני המטופל ובאזניו. מכשירי EEG מדווחים על פעילות בקליפת המח, לא בגזע המח. אפשר שבמצב הלם טראומטי, מתבצע רק עבוד חלקי של רשמים מן העיניים ומן האזנים, לא בקליפת המח, והמטופל רואה ושומע מה מתרחש סביבו. כשלון של הנסוי _לא_ יוכיח שאין נשמה. אולי יש. איננו יודעים. כשלון רק יוכיח שספורי NDE הם רשמים שנקלטו בעיני המטופל ובאזניו ולא ע"י `נשמתו` המרחפת. `ב. פנויק לא טוען כי אין ראיות אלא שיש "מעט עובדות מוצקות"` פנויק הוא בריטי, והבריטים מתבטאים ב- understatement. כשבריטי אומר על מישהו he had very little success, הוא מתכוון לומר שנכשל. 20381649 20538143 284392619BF

saar7650

New member
תודה! ועוד 2 שאלות קטנטנות-

א. אני לא דיברתי על המחקרים הקודמים שעשו וקביעתם לגבי מציאות נשמה או אי מציאות נשמה. דיברתי לגבי המשפט עצמו השואל- אם יש אפשרות שהנפש תצא מהמח. אם חוקר שואל אם יש אפשרות שהנפש תצא מהמח, סימן שהוא מאמין במציאות נפש בתוך מח! לא? (שוב- תקן אותי אם אני טועה). ב.האם יש קישור (ספציפי) למשפט בו אומר פנויק כי ישנן רק מעט ראיות? אם תוכל להביא לי את המשפט (להצביע עליו ישירות)+קישור אשמח!

Governor

New member
`אם חוקר שואל אם יש אפשרות שהנפש

תצא מהמח, סימן שהוא מאמין במציאות נפש בתוך מח! לא?` פנויק עצמו מאמין בכך. אין ספק. פנויק הוא נוירופסיכיאטר. גם למומחים מקצועיים יש אמונות, אולם בהבדל מן האדם ברחוב, חוקרים יודעים מה ההבדל בין אמונות לבין ממצאי מחקר. אדם היודע שתופעה ספיריטואלית היא הזיה שאין בה ממש - לא ילחץ לערוך מחקר, שכן המחקר יסטור בפניו. מתוך כוונתו לערוך מחקר אני למד שהוא מאמין בקיום נשמה באמת ובתמים. מאמין. לא יודע. מכיוון שפנויק מאמין בקיום נשמה - הוא פועל להשגת תקציבים לבצוע מחקר זה. השטה שלו נכונה. יש קודם לכל לברר האם חוויות NDE יכלו להקלט בחושי המטופל בשכבו על מטת הטפולים, או שלשם כך היה חיב `משהו` לצאת מן הגוף ולשוטט ליד התקרה הנה פרטים עליו ועל כמה מעמיתיו הנה הצטוט מפיו: Fenwick, whose special field is near-death experiences, said there was ample anecdotal evidence of out of body experiences, but scant data 20381649 20541830 284392619C1

למעלה