סוף הדרך

בדיוק מה שאמרתי

הלימודים מאד יקרים
אנחנו חוסכים לילד לאוניברסיטה, אבל לפי המספרים שזורקים לי
זה לא יספיק מעבר לשנה ואולי קצת יותר
זה מלחיץ
מה עושים כדי שהילד לא יצא עם חוב של איזה $40K בתום הלימודים?
(כמה שההלוואה נוחה ועם ריבית נמוכה,
היא עדין חוב שצריך להחזיר)

אשמח לשמוע מאנשים איך הם מתמודדים עם זה.
 
טוב, אני לא דוגמא מייצגת...

אחת ההטבות בלהיות חבר סגל באונ' טורונטו היא מלגה לילדים. המלגה היא בסכום של חצי משכר הלימוד בפקולטה ל Arts and Science ולא רק באונ' טורונטו אלא בכל מוסד מוכר להשכלה גבוהה. התנאי היחיד הוא שמירה על ממוצע 75 ומעלה.
השאר מכוסה מכסף שחסכנו ב RESP. ויש לנו מעט הוצאות נלוות כי הסטודנט ממשיך לגור איתנו בבית ולומד באוניברסיטה אחרת בטורונטו (אז יש הוצאות על נסיעה וכלכלה, אבל לא צריך למשל לשלם שכר דירה).
נראה מה יקרה כשהקטנה תתחיל ללמוד (כנראה בעוד שנתיים). היא רוצה ללמוד רחוק מהבית.
 
תודה על התגובה, אבל זה באמת לא מייצג

לפחות העובדה שאנחנו גרים בטורונטו באמת מאפשרת שהילד ישאר בבית.

אין עוד אנשים עם ילדים בתיכון?
או אפילו כאלה שסיימו או עדין בלימודים....זה סוד?
 

michaelbl

New member
הבן שלי באוניברסיטה

אכן שנת לימודים היא בערך עשרת אלפים דולר בתלות בכמות הקורסים, כי בניגוד לארץ לא משלמים על סמסטר אלא על קורסים. מעונות הם בסדר גודל של 12 אלף דולר לשנת לימודים. הבן שלנו התחיל שנה ראשונה באוניברסיטת טורונטו והיה במעונות ובשנה השניה החלטנו שיעבור ליורק שקרובה לבית כי זה סתם היה יקר, והשותפים לדירה היו חבורת ג'וחים שעישנו סמים כל הזמן וטינפו את הדירה. מה שכן, תו חניה עולה בערך 1000 דולר לשנה.
ספרים גם מאד יקרים, כ150 דולר לספר, ואין שירות כמו שהיה בטכניון של השכרת ספרים. מה שכן, אם מחפשים מספיק באינטרנט אפשר למצוא למרהית הספרים גירסת pdf בחינם.
אפשר וכדאי להירשם לosap ולבקש רק מענק בלי הלוואה, כי כמעט בכל רמת הכנסה יש איזה סכום שמקבלים מהמדינה, ואם ההכנסה לא גבוהה במיוחד אז אפשר לקבל יותר מחצי כמענק, ברמות הכנסה נמוכות זה יוצר שהלימודים קרובים לחינם
 
תודה על התגובה, אפשר לעבור

מאוניברסיטה לאוניברסיטה בכזאת קלות?
הקורסים שעבר בשנה א עדין נחשבים?
מה לגבי כל הדיבורים על איזו אוניברסיטה יותר טובה או נחשבת...אונ' טורונטו יותר נחשבת מיורק ,לא?
 
בתואר ראשון, איזו אוניברסיטה נחשבת יותר זה פחות משמעותי

יורק היא אוניברסיטה גדולה ורצינית ואין סיבה לזלזל בתואר ממנה. חוץ מזה, יש גם עניין של תחומים. ישנם תחומים שבהם יורק או ריירסון טובות יותר מאוניברסיטת טורונטו ומעסיקים בתחומים האלו יודעים את זה
 

michaelbl

New member
במדעי המחשב טורונטו יותר נחשבת

אבל זה היה פחות משמעותי כי כמו שקיפי ציין שתיהן אוניברסיטאות נחשבות.
לעבור לא בעיה אם הציונים באוניברסיטה המקורית בסדר. הנקודות נחשבות אבל בגלל שאין בדיוק חפיפה בין המקצועות היו כמה מקצועות שהוא היה צריך לקחת למרות שהם מסמסטר נמוך יותר ממה שהוא נמצא אבל מצד שני זה חסך לו נקודות של מקצועות כלליים.
מה שכן בהנחה שתוכנית הלימודים בארץ לא השתנתה משמעותית מלפני 30 שנה רמת הלימודים כאן נמוכה יותר ולא משנה באיזה אוניברסיטה
 
אני לא יכול להגיד כלום על מדעי המחשב

וגם לא על תואר ראשון כי אני מלמד רק תארים מתקדמים (מאסטר עם ובלי תזה ודוקטורט). אבל אני כן יכול להגיד שבתחומים שלי, רמת הסטודנטים שמגיעים אלינו לתארים המתקדמים והידע שלהם לא נופלים- ובד"כ עולים על- מקביליהם בישראל.

שלא לדבר על זה שהם קוראים את החומר ומגיעים מוכנים לשיעור, בעוד שבישראל לבקש מסטודנטים לתואר שני לקרוא מראש (ובמיוחד אם זה באנגלית) הרבה פעמים נחשב לדרישה מוגזמת.
 

CanBonly1

New member
זה ממש לא חדש

הנה תקשיב.
וידאו משנת 2011 בועדת טרכטנברג
חשוב לשים לב
בדקה 2:20-3:20 הוא מספר שהציג את הדברים לפני 12 שנים !!
כלומר באיזור שנת 2000
הוצגו לממשלת שרון ברק ואולמרט (אמנם הוא מוסיף שנתניהו לא מעוניין לראות את הנתונים....) אבל לא נראה שאלה שראו (שרון ברק אולמרט) עשו משהו בנידון.

https://www.youtube.com/watch?v=qHhO-dCt-YM
 
גם לפני עשור כתבו את זה בפורום,

חשבת על מצב שבו מהגרים מגיעים לגיל פנסיה גל קור מגיע החשמל מפסיק לשבוע וכל מי שלא יכול לחטוב עצים מת מקור?
 
קראתי את כל השרשור בעיון רב. לכולכם נימוקים רבי ערך.

אני נסעתי לישראל להצביע, כי אני חושב שהבחירות האלה קריטיות, ואני מקווה שתוצאות הבחירות יביאו שינוי. אני יודע שהסיכוי נמוך, ובכל זאת מקווה.
 

dannyk27

New member
ככל שהבחירות יהיו קריטיות

(ועכשיו אני חכם לאחר מעשה, הוא שהיה זה שיהיה) אני נוטה להתנגד למי שלא חי ולא מתכוון לחזור לישראל, לקבוע ולהשפיע על הנעשה במדינה.
באותה נשימה ואפילו יותר, אני מתנגד לאלו שרק הגיעו לישראל מארץ נכר, מבלי שחיו בה ולו דקה אחת, להיות בעלי זכות בחירה.
תקופת הצטננות, זוכרים?
 
כל המפלגות בארץ אוספות תרומות מיהודית בחו"ל

אם הייתי תורם 10,000 דולר למפלגה שאני חפץ ביקרה, היא היתה יכולה לשכור בכסף הזה 2-3 אוטובוסים ולהסיע מאות אנשים לקלפי. כך הייתי משפיע יותר....זה לגיטימי בעניך? החוק קובע שכל בעל דרכון ישראלי שטורח לטוס לארץ ביום הבחירות, רשאי להצביע. בקנדה וארצות הברית מקובל שכל בעל דרכון יכול להצביע בשגרירות במדינת תשובות הזרה. אני מרגיש מחוייבות להשפיע, בארץ חיים הורי, האחים האחיות האחיינים והדודנים. אני חושב שיש לי זכות, החוק מאפשר לי, ולכן מימשתי את זכותי. לדעתי זו לו רק זכות אלא חובה.
 

dannyk27

New member
בני משפחתך שחיים בישראל

הם בוגרים, בעלי זכות הצבעה ורשאים לקבוע לעצמם את גורלם ועתידם. עד כמה שהם קרובים אליך, אני לא חושב שאתה יכול לקבוע להם ותאר לך מצב היפוטתי בו הייתם משני צידי המתרס, שאתה תקבע להם אם יצאו למלחמה או לא.
האם הייתה רוצה שמישהו שחי במדינה אחרת מאשר קנדה, תקבע לך כאן מה יהיו תוצאות הבחירות, מבלי שישאו בנטל ובחובות?
 
למעלה