סוף סוף נרגעתי.

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

דור20

New member
ניכנסתי קראתי את כל הציטוטים....

וכל מה שאני יכול להגיד זה שמי שכתב את זה הוא בור ועם הארץ... אם מה שאתה רוצה להבין מפסוקים אלו זה שהארץ שטוחה זה מה שתבין. ואגב לא חסרים חכמים יהודים שאמרו שהעולם עגול... (אין לי ציטוטים אחד מהם הוא הרשב"י בספר הזהר.) אני סטודנט בטכניון ואני יספר לך שפיזיקלית אתה יכול להסתכל כאילו כל היקום נע סביב כדור הארץ. ואתה יכול להסתכל על כל מרכז אחר ליקום ולקבוע מסלול תנוע כלשהו של כל דבר אחר סביבו. זה הכל שאלה של מערכת יחוס. ולגבי 7 רקיעים ומה שאתה קורא בפרשת בראשית בספר בראשית זה הכל מיטיקה קבלה וכדומה בכל אופן אין לזה פרוש עפ"י פשוטו של מיקרא כפי שמעיד רש"י. אני חובב את התחום הזה אני יוכל אולי לנסות להסביר לך דבר או שניים... אבל לא היום -וגם אני לא יודע הכל.

לדעתי שניכם לא צודקים.

מובן מאליו שאבותינו לא היו מומחים באסטרונומיה, גם בהשוואה לעמים אחרים מאותה תקופה (תקופת חתימת התנ"ך). אין טעם להתפרץ לדלת פתוחה. ועוד להסתמך על ביטויים ציוריים מהתנ"ך, שגם על אתאיסטים מושבעים מקובל שהם יכולים להיות ביטויים ספרותיים גרידא ללא יומרה לתאור מדוייק של העולם. ככה אפשר לקחת כל משפט ולנתח את הפשט שלו והפרוש המילולי הישיר יצא מגוחך. עוד יותר מגוחך להצדיק אגדות עתיקות בפלפולים קבליסטיים או ביחסות מערכת הקואורדינטות: לא התפוח נופל על כדור הארץ, אלא כדור הארץ נופל לכיוון התפוח. אמנם הוא נופל בו זמנית לקראת כל התפוחים הנופלים עליו, כלומר לכיוונים שונים, אז מה, ניקח מערכות צירים שונות בו זמנית? ומה עם חוקי קפלר-ניוטון וכו´? גם אותם מסביר ספר הזוהר או רש"י (במקרה שנבחר מרכזים לא רלוונטיים של תנועת כוכבי הלכת במערכת השמש, כשהקרובים יותר, מסכנים, יצטרכו לטוס בזיגזגים). ובנוסף, אינני יודע מתי כתבו את ספר הזוהר, אבל רש"י בטח לא היה בימי התנ"ך. ככה אפשר להביא דוגמאות נוספות של יהודים שאמרו שהעולם עגול (ואפילו כדורי בערך), למשל אלברט איינשטיין או דור20 או טלמון סילבר, רק הלורד המדומה חושב שהעולם שטוח.

lordjek

New member
Neko, מזל טוב!

לרגל קבלת התואר "לורד מדומה"!!! ולענייננו. יהדות , כדת הכי מתקדמת, תמיד הלכה עם התארויות המדעיות הכי עדכניות. הילכך, מדוע אתם מתפלאים מחכמי ימי הביניים שטענו שהעולם שטוח? זה מפליא בערך כמו אנשים שמוצאים דינוזאורים, אץ המפץ הגדול, ואת המהפכה הנאיוליטית בפרקים ראשונים של ספר בראשית. ובאשר לדעתי, מעבר לזה, שכמו שציין דור20, אליבא דאיינשטיין ליקום לא מזיז מה המרכז שלו, אלא מטעמי נוחות מטמתית בחרו בשמש כמרכז מערכת השמש, אני אומר "מאטריקס". העולם משתנה בהתאם לתפיסה שלנו אותו. אם נרצה, נעשה אותו קערורי!!!

preacher

New member
אליבא דאיינשטיין...

בתורת היחסות הפרטית - אבל לא הכללית. בכללית דווקא ניתן לבדוק מי זז סביב מי.

lordjek

New member
כל מה שנשאר לי זה

להחזיק את המנורות בידיים, ואוכל לעבוד בתור חשמלאי.

כל כך הרבה שטויות בהודעה קצרה!

מדוע הלורד המדומה הוא דווקא Neko? היהדות - דת מתקדמת, ואפילו הכי?! הפרדה לאומית וגזענות, הקרבת קורבנות - שיא הקדמה! העתק הסיפור הבבלי של בריאת העולם - מהפיכה נאיוליטית... נוגה ומרקור נעים בזיגזגים ביחס לכדור הארץ. שינועו! לעזאזל קפלר וניוטון. כנראה לא כל הדינוזאורים נכחדו. חלק מהם שינו צורה.

lordjek

New member
יפה

חבל, שלא ראיתי את זה לפני שכתבתי את "כל הפוסל במומו פוסל". חביבי, איפה יש מהפכה ניאולטית בספר בראשית? לכשתראה לי, אז אולי נוכל להמשיך את הדיון. ניוטון- איפה הוא היה כשכתבואת התנ"ך? (גם קפלר). זיזגים? שום, תראה לי את הזיגזגים של נוגה בתנ"ך. כן, אני עומד על כך שהיא הכי מתקדמת. הפרדה לאומית וגזענות- איפה מצאת אותם? (אם עוד לא חזרת מטיול באירופה - "ערש הלאומיות", אז תודה). דינוזאורים לא נכחדו, חלק מהם למדו לגלוש באינטרנט.

L7

New member
לורד ג´ק, בימים אלה אתה מוכתר כ-

כפעלתן הפורום. אז אולי עשה מעשה חברי והשג לנו דתי אמיתי .

הטעות שלך היא שאתה שם את עצמך

במרכז היקום: השמש, כדור הארץ וכל כוכבי הלכת נעים סביבך. אם אתה אומר שטות אז כל ה"דוסים" טפשים. האמת כמובן שונה לחלוטין. היו בפורום נשים וגברים שהציגו עצמם כדתיים וניסו לנהל ויכוחים ענייניים. אף אחד לא התעלל בהם. לפני שאתה מכריז על עצמך כנציג של כל ה"דוסים" תשאל אותם אם הם נותנים לך יפוי כוח לדבר בשמם. נכון, שבלהט הויכוח אנשים חורגים לפעמים מכללי הנימוס. וזה כולל, דרך אגב, גם אותך. גם האתאיסטים משתלחים לא אחת זה בזה ללא רחמים. בקיצור, הטעות שלך היא שאתה חושב את עצמך לאחד ויחיד, בזמן שהאמת היא שרמת ההודעות שלך מצד אחד שחצנית למדי, ומצד שני אתה מתעלם מתגובות ומתחמק מתשובות, לא שומע בכלל, או לא קולט מה שאומרים לך, מתיימר להיות אלוף בלוגיקה, אשר לאמיתו של דבר אינה אלא בגדי המלך החדשים. עוד יותר בקיצור: מי שמתעלל בך זה אתה בעצמך.

lordjek

New member
בסדר

מחדש מה לדעתך השארתי פתוח, מי כאן מרגיש מוזנח מחוסר תשומת הלב שלי, ומ הלדעתך לא קלטתי. אני פתוח לביקורת. (בסדר, לגבי השואה הייתה אי הבנה - הדדית. איש לא קלט דבר. נו, תפילו אתזה עלי?)

L7

New member
"לגבי השואה היתה אי הבנה- הדדית

איש לא קלט דבר" מי לא קלט דבר? כולם? גם אתה?

ההודעה האחרונה שלך מוכיחה שצדקתי:

אומרים לך דבר אחד, ואתה מגיב כאילו דיברנו על משהו אחר לחלוטין. בכלל הבנתָ מה אמרתי לך? מישהו "מרגיש מוזנח מחוסר תשומת הלב שלך"? אני מציע לך ניסיון (דרך אגב כבר היצעתי לך פעם ניסיון, אבל לא הגבתָ): עלֶה הודעות אחדות למעלה וקרא שוב את כל מה שאמרו לך ומה שאמרתָ אתה, ותראה בעצמך שאתה פשוט לא שומע את בני שיחך, רק את עצמך.

lordjek

New member
אפילו אם זה נכון

גם כמה מן המשתתפים האחרים לוקים בזה, וכך נוצרות אי-הבנות הדדיות.

אני יכול להציע לך ניסיון שלישי:

להראות לי תגובות, המעידות על כך שהמגיב אפילו לא קרא את הדברים שהוא מגיב עליהם, ואני אציג לך בדיוק תגובות כאלו שלך.

lordjek

New member
לדוגמא

בשרשור של "השואה", הצגתי מספר דעות, כמו היחס בין השואה לכלל האנשים שנהרגו במלחמה, וכן יכולת של נו היום ליצור עולם טוב יותר, בהתבסס על עברינו, אילו אם הוא לא נעים לגמרי. אבל כל הפורום ננעל על "השואה היתה לטובה" וכל שאר הטעונים שלי נשארו באוויר.

למעלה