אור מגיע (הגיע כבר) שלום,
מזל טוב לך ולכל המשפחה! קראתי בעיון את סיפור הלידה שלך, וכצופה מהצד אני חושבת שרוב רובה של הלידה שלך לא היתה כ"כ רעה כמו התחושה שאיתה, לצערי, נשארת. מה שקרה פה, מלבד הסשנים המגיעילים עם הרופאה הספציפית ההיא, (שהתמודדתם איתם נהדר בעיני) זה שבירה של הציפיות מול מבחן המציאות. את התכוננת הכי טוב שיכולת ללידה טבעית בבית. לקחת את כל העזרה שאפשר, התארגנת פיזית ורגשית, מורלית, וזוגית. מה שלא לקחת בחשבון זה שינוי תכניות. מאד קשה לעשות יו-טרן בראש ו'לזרום', כמו שאומרים, עם הלידה הספציפית שלך. ובכל זאת- בסופו של דבר הצלחת גם פה. ואם אהיה לרגע יותר ספציפית- למעשה, נדמה לי שכל פעם שהשלמת עם המצב, והיו שעות ארוכות כאלה, היתה הפוגה רגשית ופיזית מהכאב, והתקדמות ממשית של הלידה. אלו השעות שבזכותן בכל זאת עברת לידה רגילה, ללא ואקום, ניתוח או מלקחיים. על כך יש לברך. לעומת זאת, אם הבנתי נכון, בכל פעם ש'נתקעת' במחשבותייך על תכנית הלידה המקורית- הלידה נתקעה. לצערי, הצוות, בחלקו לפחות, לא ממש תרם לשחרור התקיעויות האלה, גם אם ניסה לעזור. כשאישה לא שלמה עם התהליכים המתבצעים בגופה, גם אם הם הכרחיים ונכונים מבחינה רפואית, הלידה נתקעת, הופכת לקשה יותר. השורה התחתונה שאני מנסה לומר היא שאני מבינה מאד את התחושות הקשות שעברת, אבל אני מקווה שבעוד חודשים או שנים, תוכלי לזכור ולראות את היופי שהיה בלידה הזו, את העוצמה שבה. את הקסם של החג ( לדעתי היה קטע מרגש ונעים), את החיבור המיוחד שלך עם מנדי, את כוחות הגוף שלך, את חכמת הגוף שלך לישון באמצע הכל, את האסרטיביות שהפגנת, את הלמידה הרבה שעברת תוך כדי לידה. בקיצור, לסיפור שלך יש גם צדדים יפים, יש בו הרבה נקודות אור. אני מאחלת לך שתגלי אותן עם הזמן. טוב שכתבת את הסיפור, אבל ייתכן וזו רק הגרסה הראשונה שלו. עכשיו, אחרי שהוצאת את התסכול והכעס (שבצדק הגיעו לסיפור) יתפנה בליבך מקום לכל הדברים שאני ראיתי מהצד. ושוב מזל טוב.