סוף סוף סיפור הלידה שלי

סטיוויה

New member
מכל מה שכתבת בסוף לא הבנתי

מה רצית להגיד. על דבר אחד אני מסכימה- גם לדעתי ההתנהלות של הממיילדת התומכת לקתה בחסר. זו אחת הבעיות שאני,אישית,רואה במיילדות בי'ח שעברו להיות מיילדות בית. חלקן עדיין לא השתחררו מהנהלים של בית החולים והן למעשה מנסות לאכול את העוגה ולהאיר אותה שלמה. ככה זה לא עובד וזה בא על חשבון היולדות בסופו של דבר. אני מבינה שתבת ממקום מאד אמוציונלי ולפחות לטעמי יצא לך ארוך ומבולבל. אם השורה התחתונה של דברייך היא היחס של יולדות בית לבית החולים אז הרי שמדובר כאן במקרה פרטי וספציפי. הרבה דברים בסיפור הזה יכלו להיות אחרת. אבל עם דבר אחד אני לא מסכימה איתך. ליולדת מותר וחובתה כאישה לבוא לבי'ח ולדעת בדיוק מה היא רוצה ומה היא לא רוצה בלידה שלה. ידע הוא כוח. אני לא קונה את הסיפור הזה שבעיני הצוות בבית החולים עומדת בראש סדר העדיפויות טובתה של היולדת. וכאן אני בהחלט לא מסכימה איתך.

debby12

New member
מנהל
YYY....

רק בגלל שאני מכירה אותך וירטואלית ולא מהיום - לא עולה על דעתי "להחטיף". אז רק אענה כל פי גישתי לכמה מהשאלות שכתבת: * שאלת: איזה זכות יש לאישה שלא למדה 7 שנים רפואה ועוד כך וכך שנים של התמחות במיילדות להחליט שהיא יודעת טוב יותר מהרופא מה צריך לעשות עכשיו ? תשובה: זה נקרא הזכות שלה על גופה. אסור לאף אחד לגעת בגופך בלי הסכמתך. ולכן זכותך להחליט מה ייעשה בגופך. זו זכות אבסולוטית [חבל שרופאים שכחו אותה]. נגיעה בגופך בלי הסכמתך היא תקיפה ועוולה נזיקית. * שאלת: "את מי הן יאשימו אם משהו ישתבש" תשובה: אם הן פעלו בניגוד לעצת הרופאים (ושוב אני מזכירה לך שהם יכולים לייעץ ולא להכריח) - את עצמן הן. למה את חושבת שאם פעלתי בניגוד לעצה רפואית אאשים את הרופא? ברור שלא. לצורך כך קיים במדינות מתוקנות בעולם, שישראל אינה נמנית עליהם, טופס שנקרא: "בניגוד לעצה רפואית". טופס פשוט שבו כתוב: המטופל/ת סירב בדיעה צלולה לעצה הרפואית XYZ. טופס כזה פותר את מה שרמזת לו. למרבה הצער אין בישראל טופס כזה, כי אנשים חושבים כנראה שאסור לסרב לעצה רפואית.... כשצרחו עלי לחתום על הסכמה לניתוח קיסרי - ביקשתי טופס כזה. כשהסתבר לי שאין, ביקשתי דף נייר לבן שבו אוכל לכתוב: "אני דבי12 מסרבת בדיעה צלולה לניתוח קיסרי" ולחתום עליו - כדי לפטור אותם מאחריות. הצוות סירב והמשיך לצרוח עלי לחתום [צרחות שנפסקו רק כשקרעתי את הטופס - דבר שכנראה גרם להם להבין שהצעקות אינן משיגות את יעדן. לדעתי הודעתך היא הודעה לא רגישה. מישהי פה כתבה את סיפור הלידה הקשה והכואב שלה, בפורום תמיכה שנועד לנושאים האלה. לתת פה ביקורת שלילית עליה ועל המיילדת שלה בשרשור שבו היא כתבה אותו וכאמור בקונטקסט התומך של הפורום הזה נראה לי לא רגיש. כמובן שדעתך לגיטימית. פשוט הייתי מחכה כמה ימים וכותבת את זה בשרשור נפרד.

ענתש

New member
מקבלת את ההערה על חוסר הרגישות.

אשמח אםפ זה ימחק מהשירשור הזה. ב"הריון ולידה" יש שירשור נפרד בנושא.

אשכר ש

New member
../images/Emo24.gif

ענת, העלת כאן כמה נקודות חשובות מאוד ולכן אני לא חושבת שיש טעם למחוק את ההודעה. כמו שכתבתי למטה, אני פותחת דיון נפרד בנושא.

סטיוויה

New member
בעקבות תשובתה של דבי

רציתי לומר דבר נוסף. לענת. אין לי עניין להחטיף לך למרות שמראש ידעת שדברייך ייצרו פרובוקציה כך שמראש באת בגישה כזו. אז להחטיף לך לא. אבל לומר לך שהגישה שאת מייצגת היא הגישה שלא לוקחת מאה אחוז אחריות על ההריון והלידה. את חושבת שאת כן אבל את לא. את חושבת שללכת בהריון לבדיקות,לבקר בחדרי לידה טבעיים,אולי לעשות יוגה/התעמלותלקנות כמה משחות ושמנים,זה לקחת אחריות. אני מדברת על רבדים אחרים. ההבנה שאף אחד מלבדך לא אחראי על ההריון והלידה. ואת שולטת ויוצרת את מה שקורה לך בהם. אז כמובן שדעתך לגיטימית אבל אני לא בטוחה שמקומה כאן. ועדיין מגישה לך

אשכר ש

New member
../images/Emo178.gif ברררררררר

אני חייבת לנתק את הדיון מהשרשור הזה. ממש לא לעניין לטעמי לשייך אותו לסיפור לידה של "אור מגיע". סתם יכול לעורר אצלה דברים שנשכחו ולגרום לתחושה של "אולי אם הייתי..." זו בטח לא הייתה המטרה שלה כאשר צירפה סיפור לידה כ"כ רגיש. נפתח דיון נפרד בנושא תחת הכותרת "איך להתמודד עם שינוי בתוכנית לידת הבית". אני חושבת שדיון כזה יכול לתרום המון ליולדות בית עתידיות ואולי באמת לא דנו כאן מספיק בנושא החשוב הזה.

ענתש

New member
מסכימה. אבל יש הבדל בין לקוחה

לבוסית שמאד היטשטש בסיפור הלידה הזה. אבל זהו, לא מגיבה על זה יותר, זה לא הולם. רק בשירשור החדש...

שָׂרָה

New member
כאשר את לוקחת ספרית

או שרברב, האם הם ישליטו את רצונם עליך? רופא הוא לא בוס!

swann

New member
../images/Emo24.gif קודם כל מזל טוב!

וכמו סטיוויה, שמחה שאת מצליחה לראות את הטוב אחרי הכל. מאוד כאב לי לקרוא את הסיפור הזה. מכל סיפורי ביתחולים שקראתי, זה היה האלים ביותר, עם כבוד אפסי ליולדת. המסקנות שלך כל כך נכונות, ובעיקר - לא לחזור למקום הזה. שיהיה לך רק אושר עם הקטנה, נחת ושפע חלב.

debby12

New member
מנהל
קראתי, התכווצתי, והזדהיתי

אני לא יודעת איפה ילדת - אבל אני יכולה לשים שם ופנים על כל אחת מה"דמויות" מבית החולים שבו ילדתי אני (חוץ מהבריון הרוסי - לזה יש 3 מועמדים שונים לתפקיד
) מאחלת לך רק אושר עם התינוקת המתוקה ושלעולם לא תעברי שוב חוויה כזו.

מרישקין

New member
אור יקרה

למרות שאני לא מבקרת כאן לרוב הסיפור שלך השאיר אותי ללא מילים. איזו אלימות. באמת זה אחד הסיפורים האלימים ששמעתי. נשמע כל כך קשה. אבל טוב שהצלחת לעמוד על שלך לפחות בחלק מהדברים. מאחלת לכם אושר גדול. שמחה לשמוע ששמת את הכל מאחורה. מרינה.

../images/Emo12.gifכמו התמונות של המטוסים בתאומים

שלא מאמינים גם אם רואים שוב ושוב ושוב, ככה גם פה. קראתי את התגובות ורק אחר כך את הסיפור ובהתחלה לא הבנתי על מה המהומה עד שהגעתי לאמצע ושם הייתי צריכה לקורא כל שורה כמה פעמים כדי לעכל שהבנתי טוב. אני המומה. מה זה? ריב בין מוסכניקים? איפה המיילדת הזו חושבת שהיא עובדת? והדחיפות, והצעקות, נשבר לי הלב! אני מעריצה אותך על מה שעברת ועל שיש בך את הכח לחשוב על לידה נוספת. יש פה נשים, יש פה סיפורים, שמשאירים אותי מצומררת מהתרגשות והערכה. אני מאחלת לך בריאות ואושר ומקווה שלידתך הבאה תהיה חלומית ומתקנת. ובנימה המומה זו, אני הולכת לשתות תה קמומיל...

למעלה