סוף סוף ראיתי את ה"חומה"

galpazonet

New member
סוף סוף ראיתי את ה"חומה"

טוב מאיפה מתחילים? אתחיל בזה שאני קצת מזועזעת. היה לי קשה לאללה לראות את האימג'ים בסרט. מה גם שאני מבולבלת לחלוטין ואם מישהו יבקש ממני לספר במה עוסק הסרט יקח לי כמה דקות טובות לברור את המילים ולנסח כמו שצריך. זו הפעם הראשונה שאני רואה אותו וזה לצורך עבודה שיש לי לעשות לאוניברסיטה בה עלי לשלב בין 2 מדיומים ובאופן טבעי הפנו אותי לחומה מכייון שבסרט משולבים קטעי אנימציה. גם קטעי האנימציה היו קשים והם רוויים בסמלים שבטוחה ש- 90% מהם פיספסתי ואני צריכה לראות אותם שוב. בכל מקרה, אשמח לשמוע התייחסות שלכם לאנימציה בסרט, כל מה שעולה על רוחכם או לחלופין לקבל הפניות להתייחסות לאנימציה... הולכת להתאושש...

אני חושבת

שעל מנת לקבל פידבק מחברי הפורום, רצוי שקודם תציגי את התרשמותך שלך מהאנימציה, ומה לדעתך הולך שם. הרי אנחנו לא כאן כדי לכתוב עבורך את העבודה ולמצוא לך מקורות, נכון? זוהי קבוצת דיון.

galpazonet

New member
ההתרשמות הממש ראשונית שלי

מהאנימציה היא שהאנימציה בעצם מבטאת את הטקסט של השיר ברקע, היא ממחישה את מה שקורה מתחת לפני השטח, את המשמעות, את הרגשות של פינק, כאילו נותנת ויזואליה נוספת, שונה, לחלקים בסרט, כמו לדוגמא אחרי שהוא מגלה שאישתו בוגדת בו יש אנימציה של 2 הפרחים ששם רואים בודאות אקט של חדירה (או שזה אני) כאילו שהאנימציה לוקחת את הבגידה וממחישה אותה, מראה אותה בדרכה שלה ואת הכאב של פינק שניתן לראות אותו גם בתגובה שלו כשהוא מגלה שאשתו לא לבד כשהוא מתקשר. שוב, אני חייבת לראות את הקטעים מספר פעמים ולהיות הרבה יותר מרוכזת אבל אלו הדברים הראשונים שעולים לי בראש. אשמח לשמוע דעות נוספות

galpazonet

New member
הפטישים בחומה

אהלן, מנסה להבין את המשמעות של הפטישים המופיעים בחומה ולא הצלחתי להבין מה תפקידם באנימציה. אשמח לעזרה...

קשה לי להאמין

שסטודנטית בוגרת לא תבין את המשמעות של הפטישים ב"החומה". באמת אין לך שום מושג?

galpazonet

New member
סליחה - אבל את ממש בלתי נסבלת!!!

זו סה"כ הפעם השלישית שאני כותבת בפורום, בבקשה לעזרה, ואת פשוט משתלחת בהתנשאות!!! ראיתי את החומה בפעם הראשונה לפני יומיים לא ממניעים של הערצה עיוורת לפינק פלויד אלא ממניעים קולנועיים וצרכי לימודים גרידא, רבים מהאימיג'ים היו קשים לצפיה מבחינתי, ולמרות היותי "סטודנטית בוגרת" ישנם קטעם בחומה שלא הצלחתי לרדת לסוף דעתם - באמת סליחה!!!! אם הייתי יודעת מה תפקיד הפטישים תאמיני לי שהייתי נמנעת מלהכנס לפורום שמנוהל ביד רמה וללא שביב של חן מצידך. לשמחתי היו פה כמה אנשים טובים שפנו אלי בהצעה לעזרה ללא משוא פנים כמו שאת נוהגת. אני במקומך הייתי משנה טקטיקה והופכת את הפורום הזה למקום קצת יותר סימפי, כמו שאר הפורומים של תפוז! ואם לא בא לך או אין באפשרותך לעזור- עדיף שפשוט לא תגיבי...

ועוד כל כך קרוב ליום השואה...

הפטישים אמורים להוות דוגמא לסמלים פשיסטיים, כמו הסמלים של המפלגה הנאצית ומפלגות פשיסטיות אירופאיות אחרות. בשלב מסויים בסרט גם רואים אותם צודעים בסך, כמו במפגנים-מצעדים הנאציים. אכן, קשה לי להאמין שלא נתקלת עד היום בסמלים כאלו, או בסרטים תיעודיים על הנאציזם ועל מפגני הראווה שלהם. האמנם לא שמת לב לדימיון? עם כל הכבוד - ואני מתנצלת על הטון הסרקסטי - אבל הפורום שלנו אינו המקום בו תמצאי אנשים שיכתבו עבורך את העבודה. ובהחלט לוקח יותר מיומיים להבין מה הולך בסרט. אם אכן את רוצה לכתוב עליו בעבודתך, יהיה עלייך להשקיע את המאמץ הנדרש. מאידך, אם את רוצה לדון ביצירה, את יותר ממוזמנת להעלות את מחשבותייך לגביה.

galpazonet

New member
נו, והיה כל כך קשה לכתוב את זה.???

את הקטע של המצעדים הצלחתי להבין, חשבתי שאולי פספסתי משהו, אחרי הכל היצירה הזו מאוד מורכבת ומלאת מוטיבים וסמלים. לא ציפיתי מאנשי הפורום שיכתבו עבורי את העבודה, ביקשתי הפניה לאתרים נבחים בהם אוכל לקבל מידע נוסף על היצירה. אוכל לדון ביצירה רק לאחר שאתוודע לחומרים שונים. קצת קשה לי להביע דעה או לקיים דיון על משהו שאין לי מושג בו ושרק לפני יומיים התוודעתי לקיומה של החומה כסרט בכלל ולפינק פלויד בפרט. באמת נאיבי מצידי לחשוב שטירונית כמוני תתקבל בברכה בפורום של אנשים שכל כך בקיאים בנושא. לשמחתי עדיין נמצאו צדיקים בסדום שהביעו נכונות לעזור מבלי לתת לי את התחושה שיש לי בור בהשכלה רק בגלל שרציתי לוודא שהבנתי את משמעות הפטישים. בכל מקרה תודה על הטעם המר שהשארת לי מהפורום הזה, היי בטוחה שלא אמהר להפנות לכאן אנשים, בניגוד לשאר הפורומים של תפוז בהם אתה מתקבל בברכה.

קמפנר

New member
יש לכם מנהלת

שסובלת מתסמונת "מלכת-הכוורת". כמי שעוקב בעניין רב אחר הפורום שלכם וללא השתתפות פעילה ,רצוני לציין שמדובר בפורום נחמד,מנוהל בצורה מקצועית ידענית וחרוצה של המנהלת. הצעתי,קצת יותר צניעות מצידה,פחות התנשאות,והבנה שיש גם כאלה שלא תמיד שמים לב למשמעויות כגון "מצעד המגפיים",והם לא בהכרח פחות חכמים. אז אנא קבלי בקורת זאת כבונה,וייתכן מאוד שיותר אנשים ירצו להשתתף בפורום נחמד זה.

thezanani

New member
סליחה???

אתה עוקב בפאנטיות אחרי הפורום,מוחא כפיים על החשדות וממסגר על הקיר הודעות של holo,אבל עכשיו אתה מגיב???? התגובה שלך מיותרת,והעליהום מעורר הרחמים הזה גורם לי להקיא דגים ישנים. מה אתה מצפה???שנקבל "ביקורת בונה" מאדם שהודעה הראשונה שלו פה היא הטחת צדקנות,נבואות שחורות ופשע ישראל בבנות מואב??? עשו טובה. מלכת הכוורת????? אני לא מכיר אף דבורה,ועקצו אותי כמה בתחת,שתרים מפעל כזה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=648&msgid=51609453 הפורום שלנו נאור,עליז ובעל השקפות קומוניסטיות נאיביות ומקסימות. והוא מקבל כל אחד באשר הוא. גם אותך. אבל כשאתם באים ככה באלות ושוטים ומצליפים במנהלת שלא קראתם שרשור אחד שלה,זה מרתיח. עשו טובה.

חברים

אני מבקשת שהערות, טענות, קובלנות ומענות לגבי אופן ניהולי את הפורום יועברו מכאן ואילך למסרים - ורצוי אלי. אני מבטיחה לתת את תשומת הלב המלאה לכל מסר. תודה.

deePink

New member
ואוווו

בואו נרגע... thezanani אין צורך לכעוס (במיוחד לא בגללם)... לכל אחד מותר להביא דעה... אבל לפי דעתי אין לכם זכות להעביר ביקורת שכזאת על ציף! ציף היא דווקא אחת המנהלות היותר סבלניות שאני מכירה היא תמיד עוזרת לכולם!
ומהתכתבות אישית שלי איתה במסרים (והקצרה
) היא נחמדה מאוד ולא התנשאה אפילו לא פעם אחת... אולי אתם סתם לוקחים קשה מידי את העניין או שאתם לא רגילים שלא מתהנגים אליכם כאל בוגרים מספיק כדי לעלות דעות לבד. אני תומכת בציף וחושבת שאף אחד פה לא רוצה לעשות במקום משהוא אחר עבודה מקווה שתבינו שגם זאת רק ביקורת בונה ולא יותר...

thezanani

New member
זהרו!!אני מסוכן!!!

את עכשיו בתפקיד הידידה היפה שמפרידה בין התימני החתיך,הבריון וקרוע החולצה(שחושפת ריבועים שזופים וצלקות מהמורי) לפולשים החדשים???? תודה כפרה. מוואה.

במקום הודעה שנמחקה

אני מזכירה לכולכם את הוראות תקנון הפורום, אותו ניתן לקרוא ב"מאמרים" (יש קישוק בטאגליינס). אנו משתדלים להמנע מהשתלחויות אישיות מעל גבי הפורום, ומשימוש בלשון פוגענית. אנא קחו לתשומת לבכם. אני חוזרת ומבקשת, שמי מכם שיש להם הערות וטרוניות לגבי אופן הניהול שלי, או קובלנות לגבי התנהגות ספציפית שלי, שישלחו לי מסר בעניין. אענה לכל פניה. תודה.

אנא, חידלו

ביקורת כלפי דרך ניהול הפורום היא לגיטימית. זכותם של אנשים להביע את דעתם הלגיטימית הנ"ל, ללא שיותקפו. הייתי אבל מצפה שהיא תועלה, קודם כל, בצינורות המקובלים, היינו, במסר אלי. אני חוזרת ומבטיחה לתת את מלוא תשומת הלב ומענה לכל מסר.

למעלה