סוף סוף

אני לא כועסת

אלא רק מציינת עובדות. אני מצדיקה אותך לגביי הטעם של הקהל הישראלי שדורש את אותם שירים שוב ושוב ושוב (עכשיו זה פוסו מוליפי) לגבי מה בעלי חושב על העניין, אני אתן לו להגיב על הדברים בנפרד מאוחר יותר... שבת שקטה ונפלאה לכולם

סלסנה

New member
תודה ל GLGGM

אל תשכחו שיש בארץ אוהבי מוסיקה יוונית שלא מתמצאים כלל בזמרים הישראלים ובהופעות שלהם, הרבה יותר מכאלה שכן, (שנדבקו באהבה בן היתר בגלל שדרנים משלנו) בשם אלה אני מאמצת בחום את דבריו של אנג´לו והמון תודה לידידנו על השקעתו.... ולא צריך להוסיף....

mangas

New member
סוף סוף

כמו כפפה ליד, כמו כובע לקרחת, כמו אספירין לכאב ראש לזה חיכינו וקיוינו. מאוד מקווה שיענה לציפיות, יתעלה מעל ל"יוונית" של "יאסו", על-גל, פוסידון, טרנטולה וכד´ ויקלוט באמת מבינים ואלה שבאמת רוצים להבין ולדעת. אני מזמין במיוחד אנשים שחושבים שמוסיקה יוונית מונוגונית ושייכת לרובד מסוים של אוכלוסיה. הצעה קטנה: אם מילים יווניות בעברית, אז בבקשה להוסיף ניקוד או לכתוב בלטינית. כ"כ רצוי שיהיו סימנים פונטיים מוסכמים, מכיוון שה-"ח", ה-"ד" ווכו´ הן לא בדיוק כמו שאנחנו רגילים (לתשומת לב הזמרים ה"יוונים" במזרח התיכון.

ברוך הבא mangas

הכל תלוי באנשים שייצטרפו לפורום. בנתיים נראה לי שמתחילה להתפתח כאן קהילה נחמדה שמתעלים מעל ליוונית" של "יאסו", על-גל, פוסידון, טרנטולה וכד´ למרות שגם בזה אני לא מוצאת כל רע (בעלי הוא הזמר של טרנטולה
)

חיימקיס

New member
klim

אני שמח מאד לשמוע שיש אתר יונית אתמול ביליתי כל הלילה עם ידידי סטרטוס דיוניסין במוסיקה נפלאה שמזכירה לי ימים טובים מסלוניקי היפה

bouzouki

New member
ברוך המצטרף...טוב לדעת שיש פה עוד

אנשים שמבינים יוונית (או לפחות באותיות היווניות ואיך מבטאים אותם) בדיוק רציתי לדבר עך הזמרים הישראלים-יווניים שלא שרים ממש בצורה נכונה אבל נדבר על זה בפעם אחרת... אז שוב ברוך הבא....ומקווה שתתרום לפורום הזה......אלא מאנגס! לילה טוב

GLGGM

New member
ברוך הבא

הוצאת את מילותיך ממקלדתי. אכן כך צריך להיותץ כל זמר ושיר כבודו במקומו מונח, אך בתחום הענק שקוראים לן מוסיקה יוונית, ישנם הרבה פינות חמד מלודיות ומעניינות. בו נעזור אחד לשני ונגלה אותם. אתן טיפ ראשון, לכו לKAZAAA וחפשו תחת השם MITSIAS כל שיר פנינה. זהו בינתיים

arem12

New member
קודם כל ברוכים המצטרפים

וברוכים הנמצאים. עם כל הכבוד שלי אליכם לא מבינה מה רע בעלגל פוסידון טרנטולה וכולי. בארץ יש זמרים ששרים יוונית מעולה גם אם הם לא דוברים את השפה אל לכם לשכוח כמה זמרים שנחשבים לזבל או כמו שקוראים להם ביוון:סקילדיקו מגיעים לארץ ונחשבים לכוכבים. אז עדיף שזמרים ישראלים התפרנסו בארצנו מוכת האבטלה ולא אנטישמיים שכידוע היוונים הם כאלה. למזלם הם עושים מוסיקה טובה ורובם בארץ לא מבינים את מילות השירים.לדוגמה גדול זמרי יוון ששר שיר הלל לאירן וכמובן גרמניה.לתשומת ליבכם. מכורה למוסיקה יוונית ולבוזוקי כמובן ענת

bouzouki

New member
ענת היקרה...התכוונתי לזמרים שלא

יודעים מה הם שרים התכוונתי לזמרים שלא מבטאים נכונה את האותיות היווניות ולמי שמבין יוונית ומדבר יוונית אז זה ממש נשמע לא טוב..ממש צורם באוזן לשמוע K במקום כ´ או D במקום TH (כמו מילה THEN באנגלית) או לשמוע T במקום TH (כמו במילה THIN באנגלית) זה ממש אבל ממש לא זה....! ואני מודה.....שמאז שהתחלתי ללמוד יוונית הפסקתי לקנות קלטות של זמרים ישראליים-יווניים...וכשאני מאזין לקלטות שיש לי אז אני ממש מתפתל מזעם וכאב על איך הם שרים....! ובקשר לאנטישמים....מעדיף ךא לךהתייחס לזה ולא להכניס ת´פוליטיקה לפורום היפה הזה..! שוב ברוכה הבאה אלינו.....!

רציתי להוסיף משהו...

בקשר לאנטישמיות שדיברתם עליה... אבא שלי יווני לא יהודי...ויש לו משפחה גדולה מאוד נוצרית אורתודכסית ואני בקשר מצויין איתם... יצא לי להסתובב בחברת יוונים לא יהודים ואני יכול להגיד לך שלא שמעתי ואפילו לא פעם אחת מילה רעה או עיקום פה כאשר שמעו שאני יהודי מישראל... לכן אני חושב שבמקום לזרוק דעות..או הכללות ש"היוונים הם אנטישמים" אז צריך קודם כל לבסס את הדעה...

למוניה

New member
שלום לכולם ואני מסכימה עם קודמי...

שלום לכולם, אני כל כך שמחה להיות בפורום הזה שממש ממש במקרה מצאתי אותו אז בראבו! בקשר לאנטישמיות אז זה מאוד לא נכון. אני נשואה ליווני (לא יהודי) ואני מכירה מאות יוונים(גם ביוון כמובן) שממש מעריצים אותנו ומכירים את ההסטוריה שלנו בעל פה. אני חיה בסביבה של יוונים ומנהלת פאב יווני (בגרמניה) ומכורה למוסיקה כנראה כמו כולכם כאן. אז ישראלים חמודים - תפסיקו עם ה"ריגשי" אפילו שאנחנו רגילים שלא מאוד אוהבים אותנו בעולם....

בקשר למה שבוזוקי אמר שהזמרים הישראל

הישראלים לא מבטעים נכון את המילים...זה כלכך נכון...אבל קשה לצפות מישהו שלא יודע את שפה לבטא אותה כמו שצריך...זה כמו שנתנו פעם לשושה(מי שלא מכיר זאת זמרת ילדים פוסטמה מברזיל) לשיר שיר בעברית לערוץ הילדים בארץ...זה היה ממש מצחיק... בכל מקרה רציתי לשאול אתכם אם אתם יודעים למה כלכך פופולרי לשיר ביוונית בארץ?? או לחקות את היוונים("בטברנה", זריקת פרחים, לרקוד כמוהם או כמו שהג´ינג´י המעצבן הזה חושב שהוא עושה...) כי זה מוזר לי הצורך הזה של זמרים מזרחיים לשיר בשפה שהם לא מכירים...או יותר מגוחך- לשנות את שם הבמה שלהם לשם "כאילו" יווני- לדוגמא יש את סטלוס שקוראים לו באמת משהו כמו חיים משה או משהו כזה
)) או רוניוס או רוניס לא בטוח שקוראים לו רוני במציאות... אני מוצא את זה מגוחך... איך אתם רואים את התופעה הזאת???

bouzouki

New member
טוב שיש מי שחושב כמוני שהג´נג´י

מעצבן ולא בקיא בחומר בכלל... זה שהוא מרים תף בשירי רבטיקה אומר הכל...! נכון אמרת כשכתבת "כמו שהג´נג´י "חושב" שהוא עושה".....כי הוא ממש מבזה את המוזיקה היוונית..! (לזה אתייחס בהודעה אחרת) בקשר לסטלוס......אני יודע שהוא מפ"ת וחושב שקוראים לו במקור "שלמה כהן" או משהו כזה...והוא היה הראשון ששינה את שמו...אולי כי הוא שר מזמן ואז היה מוזר להופיע עם שם ישראלי ולשיר ביוונית -נכון שאחרי שאתה מאזין לו אתה בטוח שהוא לא יווני ..(למרות שאני מעריך אותו כשהוא מנגן על הבוזוקי...ומעניין באמת מאיפה רכש את היכולת הזו) אבל..."בינינו" זה לא הכי משכנע לקנות דיסק של זמר בשם "בועז טביב" (למשל) ששר יוונית... ואני חושב שהצורך הזה לשנות את השם או לנסות לשיר בשפה אחרת נובע מזה שגוון הקול שלהם לא מתאים למוזיקה המזרחית למשל..למרות שגם בועז טביב וגם שלמי סרנגה שרו עברית...אבל יכול להיות שלא הצליחו אז עברו ליוונית! יאללה לילה טוב לכם! KALI NICHTA SAS

אני לא יודעת

אם שמעת אי פעם את בעלי אבל אני יכולה להגיד לך שהוא לוקח את העבודה באופן רציני וכשהוא לומד שיר חדש הוא לומד גם את הביטוי הנכון של המילים. דבר נוסף זה שהוא לא שינה את שמו לשם יווני. אני לא באה לסנגר על הזמרים הישראלים ששרים ביוונית אבל כמו שענת ציינה, טוב שיש להם פרנסה בארץ מוכת האבטלה שלנו. במקום להביא פועלים זרים (
) יש לנו ישראלים ששרים לא רע לדעתי... לגבי אנטישמיות ופוליטיקה שbouzouki הציע ואני מקבלת את הצעתו לא להכניס אותה לפה, אני רק אציין לשם הדיון שאכן נתקלתי במס´ זמרים שהגיעו לארץ ובלי בושה לכלכו על ה"יהודים" שפירנסו אותם במיטב כספם, אבל שוב, אני מעדיפה להשאיר את הפוליטיקה מחוץ לפורום הזה...

bouzouki

New member
מודה שלא שמעתי אותו....אם תוכלי

לשלוח לי שיר שלו או משהו כזה..! ואני חושב שהדרך הנכונה ללמוד שיר ביוונית היא שיהיה לידו מישהו שיודע יוונית או שהתעתיק של השיר יהיה באנגלית ולא בעברית כי בעברית מתבזבזות הברות ואותיות...! (טוב לראותך בשעה כזו בפורום
) לילה טוב לך!

היי bouzouki

אשמח לשלוח לך שיר שלו (פנה אליי במסרים) בעלי ישב עם זמרים יווניים שעזרו לו והוא אף דובר מעט יוונית (כבן לאב סלוניקאי) ובד"כ את המילים הוא כותב באותיות אנגליות לגבי השעות? נו טוף, קל למצוא אותי פה ברוב שעות היממה

arem12

New member
עכשיו אני אענה לכם

על כמה נקודות שניסיתם להבהיר לי. יש לי חברים יוונים ואני יודעת בדיוק את דעתם עלינו אני הסתובבתי ביוון באתונה יש כיכר שניקראת אומוניה ומסביבה היו צלבי קרס ודוד של בעלי שהוא יווני שחי שם הזהיר אותי לגבי החי שהיה על צוארי.סטלוס ניקרא שמעון מזרחי והוא מגבעתיים שלומי סרנגה לא שר מעולם בעברית למעט שיר אחד בדיסק השני שלו ודרך אגב שלומי הופיע במשך שמונה חודשים ביוון והיה הכוכב של המועדון.בועז טביב התחיל את דרכו דווקא במוסיקה היוונית ואחר כך עבר לשיר עברית.בעבר זמרים נהגו לשנות את שמם אך היום זה נעלם וכשמדברים על סטלוס שלומי סרנגה ובועז טביב צריכים לדעת שהם מאוד נחשבים בארץ מופיעים המון גם לפני קהילות יוון.זה שלמדתם מעט את השפה היוונית עדין לא נותן לכם לגיטימציה ללכלך על הזמרים הישראלים שמשקיעים המון כסף וזמן.בקשר לפרנס יש לו עוד הרבה ללמוד על המוסיקה היוונית בכלל. ענת

arem12

New member
והאמינו לי

שאני יודעת על מה אני מדברת פנינה יכולה להעיד. מצטערת שיצא לי ארוך. ענת

GLGGM

New member
kalimera

ובכן מחמדי התחיל להיות מעניין. התחלנו לנתח דברים. ובכן הרשו נא להביע את דעתי בנושאים שנגעתם כאן. 1. נושא האנטישמיות של היוונים. (פעם ראשונה ואחרונה אנו בפורום של מוסיקה לא של פולוטיקה). עבדכם 50 שנה יווני שמתוכם 30 חייתי ביוון. אני מאוד מעורה במתרחש שם , יש משפחה רבה וחברים שחיים ביוון ואני יכול לומר לכם שישנם שני סוגי אנטישמיות שם. אץ דתית (היהודים צלבו את ישו) שנעלמת. ב. פולוטית . על תשכחו שישראל מזוהה עם ארה"ב והיוונים לא במיוחד אוהבים את אמריקאים (ישנם גם סיבות מוצדקות לכך הפיכת הקולונליפם וכו´). אבל בואו לא לשכוח שינו עוד גורם אחד מאוד חשוב לכך, ולא רק ביוון. חוסר מוחלט של הסברה ישראלית. אם אתה לא מסביר והצד השני מוצא קרקע פוריה ואוהדת לפעול יחד עם תמונות הטלוויזיה המשחק אבוד. אבל כשמנסים להסביר פתאום דברים משתנים. לדוגמא לאחר הקונצרט למען הילדים הפלסטינאיים שאירגנו מפלגות השמאל יחד עם אירגונים פלסטינאיים ותחת חסותו של מיקיס תאודוראקים הגדול, פניתי באמצאות חבר לאלפטריה ארווניטקי,וחבר עיטונאי ושדרן בכיר בקול ישראל לדימיטרה גאלני. התגובה של שתיהן הייתה :"נפלו במלקודת, אמרו לנו שהולכים לשרים לשלום..." אחד מהן אפילו בקשה שנבוא ליוון והיא תארגן קבוצה של אומנים ואנשי רוח לשמוע את הצד השני. הסברה הוא המפתח ולא הצהרות בומבסטיות מעל גלי האתר והעיתונים הישראל של שדרינו הדגולים ש:"לא ישמיעו אותם יותר בתוכניות שלהם וכו..."מצ"ב מכתב שאני קתבתי לתאודוראקים לא אחר התבטויותיו בנושא . 2. עם כל הכבוד לזמרים הישראלים ששרים ביוונית ומבלי להפחית מערכם ומאמציים, נראה לי שטוב יהיה יותר לעסוק במוסיקה היוונית במקורה. בטוח שנתווכח בינינו, אבל גם מי הוויכוחים וגם החלפת המידע כולה נעשיר את הידע ובמיוחד את תענוג שאנו מניבין מהמוסיקה הזאת. לצערי כולנו עדיין המוסיקה היוונית המושמעת בארץ נשלטת ע"י אנשים שגם לא מבנים מי ידוע מה יוונית, עוד יותר את סוגי המוסיקה והתכנים אבל עוד יותר גרוע מונעים באינטרסים מאוד לא קשורים באונמות ותרבות. בואו נהפוך את האתר זה לאחד המובילים שיפתחו לקהל הישראלי את החדרים הרבים והיפים של המוסיקה היוונית. ארוך נכון אך מהלב KALINIHTA

GLGGM

New member
kalimera

ובכן מחמדי התחיל להיות מעניין. התחלנו לנתח דברים. ובכן הרשו נא להביע את דעתי בנושאים שנגעתם כאן. 1. נושא האנטישמיות של היוונים. (פעם ראשונה ואחרונה אנו בפורום של מוסיקה לא של פולוטיקה). עבדכם 50 שנה יווני שמתוכם 30 חייתי ביוון. אני מאוד מעורה במתרחש שם , יש משפחה רבה וחברים שחיים ביוון ואני יכול לומר לכם שישנם שני סוגי אנטישמיות שם. אץ דתית (היהודים צלבו את ישו) שנעלמת. ב. פולוטית . על תשכחו שישראל מזוהה עם ארה"ב והיוונים לא במיוחד אוהבים את אמריקאים (ישנם גם סיבות מוצדקות לכך הפיכת הקולונליפם וכו´). אבל בואו לא לשכוח שינו עוד גורם אחד מאוד חשוב לכך, ולא רק ביוון. חוסר מוחלט של הסברה ישראלית. אם אתה לא מסביר והצד השני מוצא קרקע פוריה ואוהדת לפעול יחד עם תמונות הטלוויזיה המשחק אבוד. אבל כשמנסים להסביר פתאום דברים משתנים. לדוגמא לאחר הקונצרט למען הילדים הפלסטינאיים שאירגנו מפלגות השמאל יחד עם אירגונים פלסטינאיים ותחת חסותו של מיקיס תאודוראקים הגדול, פניתי באמצאות חבר לאלפטריה ארווניטקי,וחבר עיטונאי ושדרן בכיר בקול ישראל לדימיטרה גאלני. התגובה של שתיהן הייתה :"נפלו במלקודת, אמרו לנו שהולכים לשרים לשלום..." אחד מהן אפילו בקשה שנבוא ליוון והיא תארגן קבוצה של אומנים ואנשי רוח לשמוע את הצד השני. הסברה הוא המפתח ולא הצהרות בומבסטיות מעל גלי האתר והעיתונים הישראל של שדרינו הדגולים ש:"לא ישמיעו אותם יותר בתוכניות שלהם וכו..."מצ"ב מכתב שאני קתבתי לתאודוראקים לא אחר התבטויותיו בנושא . 2. עם כל הכבוד לזמרים הישראלים ששרים ביוונית ומבלי להפחית מערכם ומאמציים, נראה לי שטוב יהיה יותר לעסוק במוסיקה היוונית במקורה. בטוח שנתווכח בינינו, אבל גם מי הוויכוחים וגם החלפת המידע כולה נעשיר את הידע ובמיוחד את תענוג שאנו מניבין מהמוסיקה הזאת. לצערי כולנו עדיין המוסיקה היוונית המושמעת בארץ נשלטת ע"י אנשים שגם לא מבנים מי ידוע מה יוונית, עוד יותר את סוגי המוסיקה והתכנים אבל עוד יותר גרוע מונעים באינטרסים מאוד לא קשורים באונמות ותרבות. בואו נהפוך את האתר זה לאחד המובילים שיפתחו לקהל הישראלי את החדרים הרבים והיפים של המוסיקה היוונית. ארוך נכון אך מהלב KALINIHTA

למעלה