סוף שבוע כבר כאן

תודה, אתן פשוט מרגשות אותי

מאוד מעריכה את האיכפתיות והרצון הטוב.
&nbsp
אנחנו מנסים להתגבר על הג'ט לג הנוראי וכרגע עדיין לא הולך-ערה מלפני ארבע בבוקר כבר יומיים ובתשע אין עם מי לדבר

&nbsp
אבל מטיילים המון, רואים מקומות.
אנחנו כבר לקוחות קבועים בסטארבקס, אכלנו בדיינר אמריקאי לא רחוק ממלון הדירות וכבר זכיתי לטעום דונאטס אמיתי וטעים להפליא

&nbsp
היום עומדים לפתוח חשבון בנק ולהתחיל להתעסק עם חיפוש הדירה-ראינו כמה איזורים שמצאו חן בעיננו ונראה שיש דירות במחיר שאנחנו מחפשים.
עדיין מתלבטים אם לחפש בניו יורק עצמה- קצת מפחיד אותי שהיא כל כך עמוסה...
מצד אחד-זו חוויה לגור בניו יורק, הכל פתוח רוב הזמן, יש נגישות מבחינת תחבורה ציבורית וכו' אבל מצד שני- זה רועש והמוני ומאוד מבולבל מבחינתי.
&nbsp
בערך כמו תל אביב רק פי 1000000....
&nbsp
מה דעתכם?

carlimi

New member
אני מניחה שכשאת אומרת

ניויורק עצמה את מתכוונת למנהטן?
זה נורא תלוי אופי באמת,לדעתי.
אני הייתי שמחה מאוד לגור שם, לפחות לתקופה מסויימת, ועוד יותר אם לא היו לי ילדים ...
יש איזורים מדהימים!!!
וכן, זה נורא כיף שיש תמיד מה לראות ולאן ללכת ... כשאפשר לפחות, יש תקציב ולא צריך בייביסיטר על כל פיפס ...חחח
&nbsp

noaronen1

New member
בלי ילדים? לכי לגור במנהטן!

יש הרבה מקומות רגועים ונעימים, לא הכל טיימס סקוואר. תגלי המון בתי קפה כיפיים שאפשר לשבת לקרוא ספר ולהרגיש בסדר שאת לבד, חנויות ספרים, פארקים, הליכה ליד נהר, המון אפשרויות לרדת ברגל ולהינות מהעיר וללכת לאיבוד במקום לנסוע ברכבת ואז כבר לא בא? וגם החברים לא ממש ירצו לבוא אליכם לארוחת ערב או בילוי משותף כי זה לא במנהטן. ואז אפשר להיפגש עם הבעל אחרי העבודה לארוחת ערב או ללכת להופעה. הכל יותר פשוט.
הגעת עד לשם? חפשי בתקציב וגורי שם. זה הזמן!
אחר כך שיהיו ילדים וזה...
זו דעתי... (איזורים כיפיים לצעירים בברוקלין - אני רק מציעה שתלכו לראות תחצי את גשר ברוקלין איזה בוקר ולכי לטייל בדאמבו בברוקלין שמתחת לגשר - תספגי אוירה- היא מקסימה ויש שם המון צעירים ובניגוד להובוקן יש המון אפשרויות בילוי ומסעדות שף וכשיגיעו הילדים יהיה לך כיף שם כי יש המון משפחות צעירות - carroll gardens, park slope, brooklyn heights והכי לוהטת כרגע עם אינסוף צעירים Williamsburg ולהפתעתי הדבר הבא: Crown Heights). אני רק אומרת...

חשבתי אליך המון השבוע. לא זוכרתי בדיוק מתי אתם טסים.

תנסי להשאיר מאחור את הקושי, עוד יהיה לך ממנו מספיק. זה הזמן להתמקד בעצמכם. מה שטוב לכם. אין פה יותר משפחה שלמה שתגיד לכן או לכן. זה חלק מהטוב של הגירה. זה הזמן שלך

ת ה נ ו מהלב והאנונמיות שההגירה מאפשרת לנו. מהלהמציא את עצמנו מחדש במובן מסויים. תרגישי מאוד מאוד חופשי בפורום הזה, שמבין כל מילה שנכתבת

Mottek

New member
עונה

השבוע התחיל ברגל שמאל. הקטן כל הזמן המשיך להתלונן על זה שהוא לא רוצה לגן ורוצה להשאר איתי. עד יום רביעי. פתאום עבר לו. יום רביעי היה כמו כל יום אחר, כך כשהגענו לגן הוא החליט לאכול שם ארוחת בוקר (למרות שכבר אכלנו בבית), וכששאלתי אותו אם אני יכולה לעזוב הוא אמר לי כן, בלי בכי. וככה המשכנו את כל השבוע, הבאתי אותו לגן ואחרי כמה דקות יכולתי לעזוב. כנראה שנפל לו האסימון. כבר התחלתי לחפש מקומות אחרים, אבל עכשיו הוא נראה שמח, אז נישאר איפה שאנחנו.

noaronen1

New member
שבוע בצק

אז ככה, הקטן שלי התחיל גן חובה והוא מטריייייייף אותי.
הרע: היה שבוע קשה. אני יודעת ששנת גן חובה לא פשוטה. הוא עבר מגן מונטסורי עם הרבה זמן בחוץ למערכת נוקשה של הפסקה אחת ביום, אסור לדבר בכתה, במזדרון, וקפיטריה כשמחכים לאוטובוס, אז מתי אפשר לדבר???? אני מאוד מקווה שאני אצליח להעביר אותו למערכת אחרת בשנה הבאה. בכל אופן כל התסכולים של אי היכולת לדבר כל היום יוצאים על אמו מולידתו אחר הצהריים. ואני מודה שאיבדתי את הסבלנות. זה היה קשה ומתיש ומתסבל ואז ביום שישי חזר לי מלאך הביתה, מתוק, נופת צופים - קצת מזכיר את סיפורה של מותק.
הטוב - מעבר לזה מאז שחזרנו מישראל והתחלנו לאפות עם בצק שמרים אני פשוט פורחת (מקווה שלא תופחת):
ביום שישי הכנתי עוגת שמרים עם שוקולד מהמתכון של החותנת באהבה לבעל - יצא מעולה!
ביום שבת לצהריים בעקבות מתכון הפיתות שפורסם כאן בפורום על ידי teargarden הכנתי פיתות וקנינו פלאפל (כי אני שונאת לטגן) וכולם היו בעננים - הפיתות יצאו מעולות - למרות שהייתי צריכה להוסיף הרבה יותר קמח במתכון...
הלא נורא: האמצעית שכנעה אותי ללכת למשתלה ולקנות ירקות ותבלינים. חזרנו בלי ירקות ותבלינים אבל עם עציץ לפטיו, ופרחים כמו אמנון ותמר שיצבעו לי את הגינה בצבע בחורף. אני לא מבינה כלום בגינון ומקווה שיצליח לנו כי החפירה שעשיתי כדי לשתול אותם הוציאה ממני הרבה קלוריות.
שבוע טוב לכולם.

1me too1

New member
בהצלחה לקטן

המעבר הזה ככ קשה להם.
שנה שעברה, כשהילדון התחיל k ציפו מהם לשבת בשקט, ללכת בשקט וכו' אבל בכיתה היתה להם פינת משחק, ומשחקי שולחן, והיו מוציאים אותם לשתי הפסקות קצרות והפסקה ארוכה בצהרים, בכל יום, גם בחורף. השנה לעומת זאת, בכיתה א' קשה לו יותר, כי כבר אין את זמן המשחק בכיתה, בכלל.

noaronen1

New member
לצערי אין יותר מ- 20 דקות זמן משחק בארה"ב

זה מאוד מתסכל. אחת הסיבות שאני שמחה שעברנו לאזור הנוכחי הוא שבארה"ב מתחת ל- 0 מעלות צלזיוס לא נותנים לילדים לצאת החוצה, וכאן כמעט שאין ימים כאלו, כך שהם כל יום בחוץ. בניו יורק הם יכלו להעביר שבועות בקפיטריה בגלל שלג או גשם. וזה היה מאוד מבאס.
תחזיקי לי אצבעות שאני אצליח להעביר אותו לבית ספר שאני רוצה בשנה הבאה...

carlimi

New member
בניויורק מפונקים

כי אצלנו כאן בקולורדו הילדים לא יוצאים לשחק בחוץ "רק" מתחת ל 25 פרנהייט ....
אחרת גם הם היו מבלים הרבה ימים בחורף בפנים.
טרם שמעתי תלונות.
הילדים אגב ממש לא מתרגשים מהקור וגם לא מהשלג. אני חושבת שזה קשור גם ליובש - הרבה פחות קר כאן מאשר אני מניחה בניויורק שזה סוג של חורף "רטוב".

1me too1

New member
באמת?

ומה קורה עם ארוחת צהרים? אין להם הפסקה? מוזר. מסכנים הילדים.
מחזיקה לך אצבעות

noaronen1

New member
ארוחת צהריים תמיד יש - 20 דקות

בבית ספר הנוכחי די מציקים להם כשהם מדברים בקפיטריה, חלק מזה נובע כי הם רוצים לוודא שהילדים מספיקים לסיים את האוכל שלהם.
ואז או בצמוד או בזמן אחר הם יוצאים ל- 20 דקות הפסקה בחצר. יש בתי ספר קטנים יותר שמאפשרים לילדים לשחק בג'ים.

Sinophile

New member
אצלנו יוצאים כל הפסקה אלא אם

הטמפ׳ המורגשת היא מתחת למינוס 15 מעלות צלזיוס או שיש תנאים מסוכנים (קרח, מכת דבורים או שועל שהתגלה בנחל הצמוד וכד׳).

forglemmigej

New member
באיחור קטן

השבוע היה רגוע מאד בצד זה של העולם, התקלקלה לי המדפסת פלאס סורק ונסעתי ביום שבת לאיזה רשת לראות משהו שהם פרסמו בברושור שתוקעים בתיבות הדואר בימי חמישי כבר ..עכשו, דברים כאלו התחלתי לקנות באינטרנט ,זה לא משהו שצריך למדוד אחרי הכל ,אבל בחיפושי באותה חנות שמוכרת גם ברשת, התברר שזה עולה 550 קרונה ובחנות הפיזית זה עולה 222 קרונה. לא יאמן. כן כן ,אני יודעת שהם מוכרים את המדפסות בכלום כסף והמחסנית דיו זו העז שתוקעים אחרי זה ,בערך כמו מכונות קפוצינו שעולות כלום אבל הקפסולות הן הן העיזים בכל זאת הלכתי על זה וגם חשבתי שעקב התחרות העזה כל החנויות באותו מתחם (פעם היו קוראים לזה מרכז קניות היום זה מתחם) פתוחות עד 10 בערב גם בימי ראשון ,רובן עם שרות עצמי כדי לחסוך בעלויות ומי שבכל זאת נמצא שם הם תלמידי תיכון מתחת לגיל 18 שמשלמים להם גרושים וכל כמה חודשים לוקחים מישהו חדש כדי לא לתת זכויות. נו טוב הזול תמיד זה על חשבון מישהו.
אגב תלמידי תיכון, עשו פה מחקר והתברר שילד מגיל 0 ועד גיל 18 שאז הוא עוזב את הבית ולא כמו בארץ נשאר או נתמך על ידי ההורים עד גיל 30 כמעט, עולה למשפחה מליון קרונה . זה מתחיל ברכישת ציוד וביגוד לתינוק שנולד , עובר לחוגים שצריך להסיע ולהחזיר , כלי נגינה , תלבושות ספורט , נסיעה לחופשים משותפים , הילד השני עולה קצת פחות אבל לא הבדל משמעותי וההוצאה הזו היא במדינה שמממנת מעונות יום כמעט את רוב המחיר, קצבאות ילדים הגונות, ציוד בית ספר על חשבון המדינה , שכר לימוד חינם פלאס מלגת קיום באוניברסיטה ועדיין יש הוצאה של מליון קרונה.
אתמול היו בחירות בשבדיה וחברי השבדים האהובים נמצאים בשמיים מתוצאות הבחירות ,האדומים כלומר הסוציאל דמוקרט זכו ,אממה מפלגה מאד קיצונית בסגנון של ישראל ביתנו נבחרה כשלישית בגודלה ואף גוש גדול לא מוכן לשבת איתה ביחד בRiksdag ככה קוראים לפרלמנט השבדי.זה מוזר מאד, חברי הפרלמנט כאילו מתנכרים לבחירה שעשו 13 אחוז מהאוכלוסיה השבדית. המפלגה הזו שנקראית שבדים דמוקרטים מתנגדת להגירה בצורה גורפת ואילו רוב השבדים מעונינים להכניס עוד ועוד מוסלמים לשטח מדינתם . לך תדע. אפרופו מהגרים, בכפר לידי, הסבו בית אבות שומם למרכז קליטה ל60 סורים פליטים. מה שמענין אותי בסיפור הזה הוא כמה דברים, מה יעשו 60 גברים צעירים סורים במקום הנידח הזה, דבר שני איך זה שתמיד אלו גברים צעירים ובריאים שמגיעים כפליטים ,למיטב ידיעתי בדרך כלל מצילים קודם נשים , ילדים וזקנים ייתכן שזה רק באגדות, גברים צעירים צריכים להלחם על המולדת שלהם ולא לתת לכוחות עלומים אחרים לעשות את העבודה בשבילם , בנוסף לנוסף רוב האנשים מהמזרח התיכון שמגיעים לצד זה של העולם בתור פליטים יודעים שיתנו להם תנאים עשר מהיום הראשון, בעוד שבישראל או בבריטניה יכניסו אותם למעצר .

למעלה