סוף שבוע כבר כאן

noaronen1

New member
שאלה (אולי פספסתי בתכתובת)

האם יש תמיכה לילדים עם הצרפתית אם ההורים שלהם לא דוברי צרפתית?
אני שואלת כי בארה"ב יש תוכנית בכל בית ספר ציבורי של ESL - English as Second Language כך מתגברים את הילדים בבית ספר כדי לעזור להם עם הקושי שזו לא שפת האם שלהם. מעניין אותי פשוט לדעת אם גם במדינות אחרות יש את זה.

1me too1

New member
כן

שנה שעברה ב k הוא היה בכיתת עולים. לילדון אין שום בעיה עם הצרפתית ותוך 4 חודשים בערך הוא שלט בה מעולה מבחינת הבנה ודיבור. הבעיה היא האמא שלו

Sinophile

New member
באונטריו לימודי צרפתית כשפה שניה הם חובה

עד כמה שידוע לי מכיתה ד׳ עד סוף יסודי (ח׳).
הבעיה שהילדים לא ממש משתמשים בזה אח״כ ובסופו של דבר מרביתם לא זוכרים הרבה...
ניתן לבחור להמשיך בתיכון צרפתית ואף ללמוד בצורה מורחבת וכן יש בתי ספר מיוחדים של French immersion.

1me too1

New member
כן, בכל קנדה זו שפה שניה

רק כאן זו שפה ראשונה.
אבל בעצם, אם אני מסתכלת על הילד שלי או על חברי בלי ה'זכות' לאנגלית. כשמחפשים כאן עובדים מחפשים אנשים בילינגוואל, ולכן לילד שלי ולחבריו יש יותר סיכוי להתקבל לעבודה מסויימת כאן וגם באוטווה לדוגמא, לעומת חבריו הפרנקופונים שלא יודעים אנגלית ובעצם גם לא ממש ילמדו, שעה עד 90 דק' שבועיות בבית הספר. כך שבעיני מערכת החינוך בפרובינציה, במקום לעזור לאוכלוסיה ולתת להם עוד שפה, בעצם גורמת רק להבדל גדול יותר בין האנגלופונים לפרנקופונים.
אז, בעצם אני יכולה להודות למערכת החינוך שעוזרת לבני לשלוט ב 3 שפות

נראה לי שקצת סטיטי מהתשובה

Sinophile

New member

לכן יש ביקוש אדיר אצלנו לתכניות ה-French immersion שמוציאות ילדים לגמרי בי-לינגוואל שמאוד מבוקשים במשרות ממשלתיות וכעובדי מדינה בתחומים שווים באמת.
אני חושבת שהגדול שלי שהוא מעולה בצרפתיתי ימשיך גם בתיכון וייבחן בצרפתית וכך יהיו באמתחתו מספר שפות שזה נכס אדיר - עברית, אנגלית, צרפתית וסינית!

noaronen1

New member
שבוע מסטיק

כמו מסטיק לא זז.
יצאתי מהג'ט לג תפס אותי צינון מעצבן.
זה לא שלא עשיתי כלום אבל הרגיש כאילו כלום לא זז... הרבה פגישות תכנון לשנה הקרובה.
אתמול בערב הבעל ואני יצאנו למסעדה פנסי שמנסי (ברגע האחרון שמתי לב שהוא צריך לבוא עם ז'קט) לכבוד יום הנישואין ה- 15
המסעדה היתה ב- inn בטבע, ברקע פרות שבחיים לא ראיתי
Belted Galloway Cows
האוכל היה מעולה, על התפריט היה חקוק השם שלנו וציון 15 שנים ובסוף אפילו קיבלנו מתנה שוקולדים הביתה.
בעודנו הולכים חזרה לאוטו לאורך הגינה הנהדרת ניסינו לחשוב מה היו אירועי המפתח שלנו ב- 15 השנים וכמובן המעבר לניו יורק מישראל היה אחד מהשלושה - ופתאום ההבנה שאנחנו יותר זמן ביחד בארה"ב מאשר בישראל....
סיפור מצחיק לסיום - לפני שנסענו למסעדה בעלי החליף מצעים לבן הקטן שלנו(אחרי תאונת לילה וכביסה למצעים) עמדתי שם ומסתכלת עליו מחליף מצעים ושאלתי אותו - אז מה? עוד 15 שנים נשים ככה מצעים לנכדים? ולחרדתנו גילינו שזה בהחלט אפשרי כי הגדול יהיו כבר בן 30 והאמצעית בת 29. 15 שנים עוברות יותר מהר ממה שחושבים...
שבוע טוב לכולם!!!

carlimi

New member
מזל טוב!

אנחנו נחגוג בקרוב 10 שנות נישואין ואני בהחלט מרגישה את מה שדיברת עליו - השנים עוברות יותר מהר ממה שחושבים ...
ככה פתאום עברו להן כבר 10 שנים, שלושה ילדים, ומעבר לארה"ב ...
&nbsp

למעלה