סוף שבוע כבר כאן

1me too1

New member
סוף שבוע כבר כאן

ספרו לנו על
הטוב

הרע

והלא נורא

סוף שבוע נעים

סופ"ש כבר כאן

היה שבוע מאוד קשה ומבלבל....

אני לומדת, או מנסה ללמוד למבחן שיש לי מחר בבוקר
לגדולה מלאו 7 שנים ביום רביעי, זה היה יום מרגש במיוחד עבורה, מלאה קנאה לקטנה, ושמחה לי ובעלי. היא ביקשה, ועזרה להכין עוגת קשת בענן (תמונה מצורפת)
אבל, הדאגה מהמצב הבטחוני בישראל, והדאגה לשלומם של יקרינו גובר כמעט על כל דבר אחר שקרה השבוע.
עידכונים יומיים מהמשפחה, שיחות סקייפ שנקטעות בגלל אזעקות, והזכרונות מהימים בהם גרנו בדרום וחווינו את הפחד על בשרנו חוזרים ולא נותנים מנוח.

מאחלת לכולם ימים של שקט
https://www.youtube.com/watch?v=Mk4NgJDLxDA

rona73

New member
הרע הטוב והלא נורא שלי.....

הרע:ביום שלישי בחמש בצהריים ירד ברד חזק וגדול (ענקי). יש נזקים רבים עקב הברד,לנו שבר שני חלונות בבית.הינו בבית וממש נבהלנו מהרעש והפיצוצים.

אני מדברת עם ההורים שלי בסקייפ כבר כמה ימים,הם גרים בתל אביב.ובינתיים לא מדברים על ביטול הנסיעה שלנו לארץ.למרות שהמצב ימשך זמן רב.

הלא נורא:יורד גשם ואנחנו נשארים בבית.כעיקרון קיץ וחם אבל ימים גשומים הורסים יציאות

הטוב:אנחנו בחופש,הילדים נהנים מהחופש,ישנים המון במהלך הלילה,רואים את המונדיאל.אין לחץ,אין שיעורי בית :).

mumfor4

New member
הטוב הרע והלא נורא שלי

אז אחותי ילדה תאומים , בנים .
עד כה הבנים שלי היו היחידים בין הנכדים ועכשיו שמחה וששון , שמחה כפולה
השבוע בסימן המון טוב , הבת חגגה 16 במסיבת יום הולדת מאוד מושקעת שאירגנתי לבד עם עזרה של חברות נפש
כשבעלי לא בסביבה ( לא חדש ) לצורך האירוע שכרתי אולם קטן , הזמנתי די ג׳י והמתבגרים נהנו מאוד .
פעם ראשונה שהשארתי את הקטנים עם בייביסיטר כי בדרך כלל אחותם היא המענה .

מה שקורה בישראל רע מאוד מבחינתי , אני מתעסקת בזה המון , מדברת בסקייפ עם כול האנשים החשובים לי ...
כרגע לא מתוכננת ביטול נסיעה אבל עוקבים בדריכות .

הבן שלי יצא לטיול שנתי של שלושה ימים , הוא בן 9 וקצת , מאוד קשור לבית , מחובר בטבור אליי ונדרשה עבודה רצינית של שכנועים כדי שיסכים לצאת מתחום הנוחות שלו , הוא קצת אסטיניסט ומפונק באוכל ...בעזרת עזרה של כמה אמהות וסמסים ששלחתי זה הסתדר
בבוקר הטיול הוא עוד קצת בכה , אבל הבטחה שלי שיחכה לו מגש סושי , קצת דירבנה אותו .
חזר אתמול אחרי שלא התקלח שלושה ימים כי היו bugs במקלחת
התנפל על הסושי , ואז התחיל לספר לי כמה שהוא נהנה והשמורים הכינו מרשמלו כשר בגללו ... איזה כייף .
המורה שלו אמרה לי שהוא היה אחראי איי פד וזה קצת עזר.
שיהיה סוף שבוע שקט ורגוע ושכול החיילים יחזרו הביתה בשלום .

mumfor4

New member
וגם איך שכחתי

הייתי ממש ממש חולה השבוע עם דלקת גרון וצמרמורות בגלל חום גבוה
עברתי שלושה לילות של הזיות והזעות ואז התכסתי בהמון שמיכות
הטוב שרק שתיתי ולא אכלתי כמעט ( לא יזיק לי בכלל )
חברות שלי התנדבו בתורות להחזיר את הילדים מבית הספר
לא לקחתי אנטיביוטיקה , רק השתמשתי בספריי מיוחד לגרון benzydamine שממש ממש עוזר ויש לו גם אפקט מאלחש .

כשהתאוששתי קצת ביום רביעי הזמנתי את הספרית אליי הביתה , היא עשתה לי תספורת , גוונים וצבע וזה קצת עודד את רוחי .
אני מעדיפה שהיא באה אליי כי אני מספיקה מלא דברים לעשות בינתיים ...

mumfor4

New member
תודה אספרסו

כבר החלמתי , הייתי חולה שלא יכולתי לדבר ולהשמין לי תור , כמו כן ללכת או לנהוג למרפאה .
רק בריאות , הכי נכון ואמיתי

mumfor4

New member
להשמין = להזמין

חחחח , גם להשמין לא יכולתי , כי הגרון ממש כאב ויכולתי רק לשתות :)

forglemmigej

New member
אני ממש לא יודעת איפה להתחיל

השבוע כל כך קדחתני אני כבר לא זוכרת הרבה שנים, ביום שני הגעתי לארץ שלי היקרה והאהובה שתמיד נמצאת בלב שלי עמוק עמוק לארוע משפחתי שתוכנן חודשים רבים ,וטראח עוד מבצע אחד שקורה כל שנתיים כשנגמר לחמאס הכסף ואז הם מתחילים עם המשחקים המסוכנים שלהם כדי שאחרי שהכל יהיה שם גוג ומגוג כל העולם אשתו וגיסתו יתנו להם שוב תרומות והם שוב יעשו חתיכות ברזל שעפות באויר וחוזר חלילה
אבל האוכל האוכל ,אין על אוכל ישראלי בכל העולם ,אפשר להגיד הרבה דברים על הישראלים אבל אוכל הם יודעים לעשות והפירות והירקות טעם גן עדן לעומת הדברים המזעזעים שמגיעים מהחממות בספרד או מאיטליה, עגבניות שהמיץ ניגר מהן והטעם כל כך ,ממממ ישראלי, אבטיח עם גבינה בולגרית , חומוס אמיתי לא הדרעק שמוכרים פה, העיקר שכולם מבינים אותי לא יאמן ,אני לא צריכה לדבר לאט ואף אחד לא שואל מה אמרת..חחח, חוף צארלס קלור , חוף קייט ושייט בשדות ים, החיוכים האמיתיים מאנשים וההומור ,אוי ההומור שאין כמוהו בעולם , אנשים שלא ראיתי מלאן ת'לפים שנה וכאילו כלום וכל אחד שואל מתי את חוזרת..
ואז בלילה שומעים פתאום את הרעש הזה של הרקטה שעוברת מעל הבית ורצים לחדר המדרגות כולם עם פיג'מות ומחייכים במבוכה אחד לשני. כולנו אחוקים לצרה. כולם נוסעים עם האפניים על המדרכה עם הנייד באוזן . אני צריכה להזהר כי המדרכה שייכת להם.
רצה עם הבן בירקון , נפגשת עם החברה של הבן השני, הוא כזה צ'ארמר כל יומיים שובר לב אחר , כמעט כמו אמא שלו בצעירותה.
אבל מה שרציתי לציין ואולי זה מוקדם אבל ככה אני מרגישה מדיבור עם אנשים, מעבר לפטפטת, להתפלספויות ולויכוחים הפסאודו-אידיאולוגים , הגיע הזמן להכיר בעובדה שנצחון ישראל על אסטרטגיית הטילים-על-העורף של שכנינו הערבים היא נצחון גדול , ענק, מדהים. לפחות כמו הנצחון במלחמת ששת הימים.
באיזה רגע גדול אנחנו חיים היום!
ללא קשר לתוצאת "צוק איתן" אסטרטגיית הטילים קרסה. לא מדובר רק על כיפת ברזל החשובה, אלא על המעטפת כולה, לרבות המרחבים המוגנים, התנהלות העורף השקטה, ושאר הפיתוחים הטכנולוגיים. זה רגע היסטורי. לא פחות.
אוףףף מחר אני חוזרת והלב שלי תמיד משאיר חתיכה מאחור.

mumfor4

New member
טיסה חזרה נעימה ובטוחה

אני בטוחה שאת שוברת לבבות גם עכשיו , אני קוראת אותך ויודעת שאולי לא נבטל את הטיסה המתוכננת שלנו
אולי לא נטייל כמו שתיכננו אבל המשפחה האהובה , לראות מה שלום כולם
והאוכל , טעם אמיתי ולא טעם של פלסטיק .
מקווה שהיה אירוע יפה ושנה ניתן .

אין מה להגיד על הרגע ההיסטורי שאנחנו חיים בו .
הלב של הערבים ועוכרי ישראל נחמץ , כולנו יודעים כמה הם שונאים כיפות ואת כיפת ברזל במיוחד !

ג ד ו ל !!! איך הצלחת לכתוב את זה כל כך...

מדוייק. הטלטלה הזאת בין, זה נורא ונפלא. ובאמת יש המון טוב בתוך הכאוס הזה.

אני עדין מנסה לארגן לי את המחשבות על השבוע שעבר אלינו ויכתוב יותר מאוחר.

טיסה נעימה ל"מזג האויר" המקורר

הלוואי שזה היה נכון.

כיפת ברזל אולי עובדת טוב נגד הרקטות הפרימיטיביות יחסית של חמאס והג'האד האסלאמי. אני לא מזלזל בסכנה שהן מהוות ובאפקט הפסיכולוגי שלהן. אחותי, הילדים שלה ושני הנכדים שלה גרים באשקלון אז אני מודע היטב למה שהרקטות האלו מסוגלות לעולל.
ועדיין, הן כאין וכאפס לעומת הרקטות והטילים התקניים של חזבאללה, ובטח ובטח של צבאות סדירים באזור (לא שעכשיו שסוריה ועיראק מתפרקות יש איום ממשי מהן).
אם היה פורץ סכסוך בצפון וחזבאללה היו שוב יורים אלפי קטיושות וטילים מתקדמים יותר (מונחי מטרה), סוללות הכיפת ברזל לא היו מצליחות לעצור את רובם מלפגוע, ומטען הנפץ שהם נושאים הרבה יותר רציני וקטלני משל מה שמשוגר מרצועת עזה.

אז באמת שאין טעם להשלות את עצמינו שישראל מוגנת היטב ממתקפות טילים רציניות יותר.

על כל פנים, זה שסוללות הכיפת ברזל מאפשרות לישראלים לשמור על מימד כלשהו של שפיות בסכסוך הנוכחי, ומצילות חיים, עבור זה: דיינו.

forglemmigej

New member
אתה צודק

הלואי ולא יצטרכו להתמודד עם כל כך הרבה חזיתות, מה שהתכונתי זה שכמה שהישראלים נחשבים קצרי סבלנות ובעלי דם חם ,דוקא בזמן התמודדות קשה כזו הם כן הצליחו להחזיק מעמד ולא להשבר , יכול להיות שמה שרואים בהתנהגות זמן רב אחרי המאורעות האלו הם שיירים פוסט טראומטיים אבל מה אני מבינה בנפש האדם..

Mottek

New member
הטוב הרע שלי

אז ככה:
הטוב - הגדול סוף כל סוף קיבל חגורה שחורה בטייקאנדו. היה טקס מאוד מרגש ורוב אלו שנבחנו אף מחו כמה דמעות, גם המבוגרים שבהם. כחלק מהטקס שאלו כל תלמיד מה הוא רוצה להגיד למשפחה שלו במעמד זה. הבן שלי אמר לי תודה על שאני סובלת אותו כבר 12 שנים והודה לי גם על שנתתי לו את שני האחים שלו! גם אני מחיתי דמעה אחר כך.
הרע - הכונן הקשיח בללפטופ שלי התחיל לעשות קולות מוזרים ובעלי החליט שאני חייבת לעשות גיבויי תכף ומייד או שאני מסתכנת בכך שאאבד את כל הקבצים. רוב הקבצים אכן מגובים, אבל ביום שישי העליתי מלא תמונות ועוד לא הספקתי לגבות אותם. קנינו היום כונן חדש ובעלי המנתח עובד על המחשב שלי. קשה לי בלעדיו ואני מתגעגעת. טפו טפו טפו שהניתוח יעבור בשלום. אני אפתח את פינת הבישול באיחור מפני שהתמונות שלי מהשבוע האחרון על הלפטופ ואני לא אוהבת להשתמש במחשב הגדול (שבו אני כותבת עכשיו).
עוד רע - האוטו התקלקל. רציתי לנסוע לאסוף את בעלי והאוטו בקושי זז. בסוף עמדתי ברמזור והאוטו נכבה לי.. למזלי הצלחתי להתניע אותו מחדש, אבל אז עשיתי אחורה פנה וחזרתי הביתה. הילדים היו איתי באוטו ולא רציתי לקחת צ'אנס להתקע איתם. גררנו את האוטו למוסך והתחדשנו באלטינטור ומצבר חדש וזה לא היה זול.
ורע אחרון - המצב בארץ ממש מבאס ומדאיג אותי מאוד. הלוואי שיחזור השקט במהרה ובלי חללים. לצערי אני לא רואה פיתרון למצב הנאחס הזה. אין מנצחים וכולם מפסידים כאן.

למעלה