אני ממש מבינה אותך
ואני מרגישה צורך לכתוב לך באריכות.
ההרגשה שלך היא כל כך טבעית. כשאת מגיעה למקום חדש ואין לך עבודה או פעילות אחרת שמחכים לך, וכשאין ילדים שהעיסוק איתם ממלא את הזמן ומקל על הכרויות, ההתחלה יכולה להיות יותר קשה במיוחד במקום כמו ניו יורק. לא סתם אומרים כל ההתחלות קשות. אבל לאט לאט דברים משתנים. כמובן שככל שאת יוזמת יותר (כפי שאת יוזמת מקומות התנדבות - זה נהדר! ומקווה שהעזרה שמשיטה לך נועהרונן תסייע לך) את מקלה על עצמך להשתלב.
האם יש לך אפשרות חוקית לעבוד בארה"ב? גם אם לא, אזי מעבר לבדיקה של השתלבות בהתנדבויות, הליכה למפגשים חברתיים שונים (לדוגמה, ב JCC או בבתי כנסת שקרובים אליכם), אני חושבת שהייתי בודקת אם יש תוכנית לימודים באוניברסיטה, או תוכנית לימודים שמעניקה תעודה מסויימת, שיכולה להיות פרקטית עבורך. זה אולי יהיה רלוונטי רק עוד שנה (לאחר שאתם כבר נחשבים NY residents ומקבלים הנחה משמעותית במוסדות ציבוריים), אבל בינתיים אפשר ללמוד מה הן האפשרויות, לעבוד על האפליקציה, לפנות ולהפגש עם אנשים בתחום וכדומה. עוד רעיון, תחפשי קורסים של ESL (English Second Language) שמוצעים בקולג'ים מקומיים או כנסיות. בדרך כלל הם או מאוד זולים או חינם, וזו דרך נהדרת גם לשפר את השפה וגם להכיר אנשים בסטטוס שדומה לשלך (חדשים בארה"ב ופנויים במשך היום).
אני חושבת שאת ובעלך צריכים להתחשב מאוד אחד בשניה בתקופה העדינה הזו. בעלך צריך להבין שבעוד הוא מכיר אנשים חדשים ועסוק בעבודה והכל חדש ומלהיב לו את עדיין לא מצאת את מקומך. הוא צריך להיות רגיש מתמיד אלייך, לתמוך בך ולהיות סבלני אלייך, ווודאי ובוודאי לא להסתובב בלעדייך אחרי העבודה. את מצידך צריכה להבין שלמרות שאין לך מצב רוח, את צריכה לנסות לפעמים להכריח את עצמך לצאת איתו גם אם אין חשק. בכך את משמחת אותו, הסיכויים הם שהבילוי המשותף יעודד גם אותך, וככל שכייף ונעים לכם יחד, יהיה לו יותר קל להתחשב בך.
מדובר בתקופה לא קלה, אבל את נשמעת בחורה עם הרבה יוזמה ואני מאחלת לך שייסורי הקליטה יעברו מהר, וטוב שעד אז את יכולה לפרוק בפורום את הרגשתך. אני בטוחה שהיא מובנת לכל מי שכותבת כאן.