היה טוב וטוב שהיה
וואו, איזה שבוע מטורף! אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל.
קודם כל, והכי חשוב, חתן הבר מצווה היה נהדר. הוא עשה את קבלת השבת בבית הכנסת ביום שישי בערב וגם את המוסף ביום שבת, וזה בנוסף להפטרה שלו. הוא היה נהדר. הוא שר בקול רם ומדוייק, היה מלא בטחון עצמי ועשה את הכל בלי טעויות. אני כל כך גאה בו!
מבחינת הבישולים... מה אני אגיד? 25 שעות עבודה התחסלו תוך שעתיים, אבל זה היה שווה את זה למרות שזו חתיכת קריעת תחת! קיבלתי המון מחמאות על האוכל. גם על זה שזה היה שונה מהאוכל הרגיל שיש בארועים בבית הכנסת (כולם עובדים עם 2-3 שירותי קיטרינג אז האוכל הוא תמיד אותו הדבר). היו אפילו כמה שסיפרו לי שהאוכל הזכיר להם לטובה את הביקורים שלהם בישראל וזה חימם לי את הלב. ציפיתי ל50-60 איש, אני חושבת שהיו לי אפילו טיפה יותר. כל השולחנות היו מלאים והיו אפילו אנשים שאכלו בעמידה.
אז כמה תובנות:
מבחינת השקעה כספית - אם הייתי הולכת עם קיטרינג זה בטח היה עולה לי כמה מאוד דולרים יותר. לא הבדל משמעותי במיוחד.מצד שני, לא הייתי מקבלת את הייחוד של האוכל.
בזה שהייתי אחראית על הכל, הייתי צריכה גם להיות מלצרית וגם מארחת. למזלי מישהי מהבית כנסת התנדבה לעזור לי לחמם את הכל מראש כך שלא אצטרך לצאת מהתפילות ואוכל להתמקד במאורע. בפעם הבאה אשלם למשהו שיהיה אחראי על ההגשה כי אני כל הזמן התרוצצתי בין השולחנות למטבח.
נשאר המוווון אוכל. רשמתי בדיוק את מה שהכנתי ותיקנתי כמויות. כשהאמצעי יגיע לגיל מצוות, אוכל לבשל את הכל מחדש - אבל קצת פחות. אולי בכל זאת אעשה קיטרינג בפעם הבאה, אבל יש לי עוד 6+ שנים להתלבט לגבי זה!
אני מצרפת תמונות מהקידוש של יום שישי וגם של הארוחה ביום שבת.