סוף שבוע נפלא לכולכם פה ........

רוני#

New member
תיקון "קטן" - חודשיים וחצי

חודש וחצי בביה"ח + יותר מחודש בבית לא אינפוזיות - אלא שני נקזים + הזנה ישירה ע"י צינור לתוך הקיבה כן - חודשיים וחצי של עינויים , בצום טוטאלי (רק באישור לשתיית קולה) אבל עזבו .... - אנחנו אחרי שבוע טוב לכולכם רוני

orenhaim

New member
כאשר נראה כאילו רזית והמשקל נשאר

ללא שינוי זה בדרך כלל קורה אצל מי שעוסק בפעילות בונה שריר שכן השריר מחליף את השומן ויש לו פחות נפח אבל הוא כבד יותר. אצלי למשל ישנה עליה של 1.5 ק"ג בחודש האחרון אבל ירדתי מידה אחת בחולצה ובמכנסיים וזה בעקבות פעילות אינטנסיבית יחסית בחדר כושר. אם גם אתה עוסק בפעילות בונה שריר אזי זו הסיבה. חוץ מזה מי שרואה אותך יומיום לא מתרשם כמו מי שלא ראה אותך זמן רב.

ronnymp

New member
חיים - שתי שובות .... ../images/Emo22.gif

קודם - אני בכלל לא עוסק בפעילות ספורט כלשהי (פעילות בונה ...) זה מעייף מידי ....... מחר מתחילים ...... (מוכר לך ? ) ושנית - שני סוגי אנשים העירו לי שירדתי הרבה גם אלה בעבודה שרואים אותי יום יום וגם כאלה שאני פוגש לעיתים רחוקות - ראה למשל את מה שכתב רוייקו שלא ראה אותי יותר מחודש . רוני

lir42

New member
רוני יקר

עדיף שאני יעדכן אותך לגבי נכון? אני עברתי לפני חודש ביוק ממחר (יום ראשון) ניתוח קיצור קיבה עברתי שילוב של הניתוח הישן + הטבעת. המעקף והטבעת יחדיו. בנתיים ירדתי קרוב ל20 קילו. מה עוד אתה רוצה לדעת? לירי

ronnymp

New member
היי ליר היקרה - נעים מאוד להכירך ../images/Emo39.gif ../images/Emo8.gif

אז בהחלט שיש לי כמה שאלות אלייך - שאשמח לשמוע תשובות עליהן (ברשותך) - בת כמה את ? מהו משקלך ? מהו גובהך ? איך הגעת להחלטה על מעקף קיבה - כלומר מאיפה המידע על הניתוח הזה ? מי ניתח אותך ? איך עבר לך האישפוז ? איך הולך כיום - כעבור חודש ? מהי מישקל היעד שהקצבת לעצמך ? אני חושב שזה יספיק ככה לסיפתח ....
יללה ביי בינתיים רוני

lir42

New member
רוני נעים מאד.... ../images/Emo20.gif

אני בת 24 וחודש גובהי הוא 50\1 משקלי לפני הניתוח היה 115 שבועים לא נשקלתי אז כרגע אני לא יודעת בדיוק רת המשקל שלי אך לפני שבועיים שקלתי 104 קילו. מהיכן המידע על המעקף ומי ניתח אותי? אבי הוא רופא והוא התעניין לגבי רופאים שמבצעים את ניתוחי קיצור קיבה וכך הגעתי לפרופסור חרוזי והוא מסר לי מידע על 2 הניתוחים וגם בספרות מקצועים (בגלל אבי) ראיתי חומק. היום חודש אחרי הניתוח אני מרגישה מצוין. הפצע מגרד לי מאד ואני בתהליך של ריפוי טוב מאד - לפי הגדרת הרופאים (ציטוט) - "הפצע יפה מאד". מה משקל היעד שלי? כמה שיותר להרזות יותר טוב כעיקרון אני אמורה לשקול 48 קילו - ומקווה מאד שלקח אני יגיע. תוכל לספר גם על עצמך? את אותם השאלות ששאלת אותי תענה לי בבקשה גם על עצמך. לירי

ronnymp

New member
היי ליר - בוקר טוב לך

אז אני צפוני - ונותחתי בביה"ח בנהריה לפני כ-5 שנים בניתוח VBG . היתה ירידה יפה . התחלתי ב-112 ק"ג - והגעתי ל- 82 אחרי כשנה . זה לא משהו מרשים - אבל משקל די נאה לגובה של 1.73 מ´ . עם הזמן , ככה מבלי לשים לב כמעט , התחילה לה עליה איטית במישקל ..... גם הארוחות התחילו לגדול , וגם סוגי האוכל (שקודם לא עברו) התחילו להכנס פנימה ללא בעיות (סטייקים , בשרים "קשים" וכו´) . יום אחד גיליתי את פורום מקוצרי הקיבה שהי בזמנו ב IOL . תוך כדי התכתבות עם רוייקו , עלה גם הנושא הזה . הוא הציע לי לבצע צילום ביקורת על מנת לבדוק מה קורה עם הטבעת ובכלל ... מה קרה שם לכל האינסטלציה שעשו לי בקיבה . (אגב - אני עובד בביה"ח בצילום) ניגשתי לצילום המוצע - ולפתע התגלו כל הבלגנים ...... המנתח שלי בדק את הצילומים - ושלח אותי לבצע גסטרוסקופיה . התוצאות - הטבעת חדרה לתוך הקיבה , והקליפסים שסגרו חלק מהקיבה - נפתחו . בקיצור - כל האיסטלציה שביצעו שם בניתוח - למעשה התבטלה ולא קיימת יותר ויתרה מכך - פתאום מצאתי את עצמי עם סיבוך של טבעת שעשתה פרפורצה וחדרה לתוך הקיבה . מהון להון ובקיצור - החלטתי ללכת לטוב מכולם - לחרוזי - ואם כבר פותחים אז לעשות כבר את הטוב ביותר - שזה מעקף - שחרוזי מיומן ומתמחה בו . הניתוח עבר עם סיבוכים . לא אלעיט אותך בפרטים - אבל זה הסתיים בחודש וחצי של אישפוז + חודש אישפוז בבית - כשכל התקופה אני בצום מוחלט (למעט שתיית קולה) ואני כל התקופה (חודשיים וחצי) עם שני נקזים בגופי - ועם ג´יג´נוסטום (שזה הזנה נוזלית ע"י מכשיר מיוחד ישירות לתוך הקיבה דרך צינורית) . זה ככה בקיצור - מבלי לפרט על מהות ועצם הסיבוכים והרגעים הקשים . ת´כלס - כיום , לאחר 10 חודשים אני רזה יותר ובמישקל של 74 ק"ג תקוע על המישקל הזה כבר כמעט 5 חודשים - ומת להוריד עוד איזו חמישיה . מאושר מהניתוח שעברתי , ומת על חרוזי ומשבח ומהלל אותו . זהו ככה בערך מה שביקשת לדעת . מה את אוכלת כיום ? יש לך הגבלות של מאכלים מסויימים שלא עוברים ? אגב - מאיפה את בארץ ? אני אוכל ההההכככככללל (בשר , מאפים , שוארמה , מתוקים וכו´) אבל כמובן שהכמויות ממש ממש הצטמצמו . יללה - ביי בינתיים רוני

אנה בלק

New member
רוני זו אני lir42 מצטערת על הבילבול

אני ממרכז הארץ יש הגבלות דבי מאפה קיטניות ומוגזים אני לא יכולה להכניס לפי לגבי מתוקים חרוזי אמר שאני לא יכולה לאכול דברי מתוקה מחשש לעליה\ירידה גדולה של סוכר בדם שאין מה שמפרק זאת ואני עלולה לקבל התקפים של חולי סכרת אני לא יודעת אם זה נכון כי לא ניסיתי לאכול ממתקים אך הדבר נשמע הגיוני? זה נכון? אשמח לתשובה.... לירי

ronnymp

New member
כן זה נכון ../images/Emo7.gif

התופעה הזו נקראת DUMPING SYNDROM . זו תגובה של הגוף למתוק - בכמות גדולה מדי . מזה גדולה מדי ? - זה אינדיבידואלי . חרוזי אמר שזה יגמול אותי מהמתוקים
- וזה לא ממש מדוייק . בפעם הראשונה ש"חטפתי" את זה , ישבנו חברי פורום המקוצרים של IOL במסעדה , ואני הזמנתי גלידה גדולה ואפילו השתוללתי עם קצת קצפת . רועי הזהיר אותי .......... ואני זלזלתי ...... ואז זה הגיע .....
בחילות חזקות , הזעה , כאבי בטן - רצתחי לשרותים (אבל לשוא ...) ואז נזכרתי שנאוה (הפקידה הקודמת של חרוזי) סיפרה לי על התופעה הזו והיא השוותה את זה לתחושה ממש רעה - שמזכירה משהו כמו התקף לב - וכך בדיוק זה היה . אבל אחרי שעה זה עבר .... זה קרה לי כמה פעמים מאז (פעמים ספורות) - וזה די מפחיד לגעת במתוקים . לא אגיד שניגמלתי מהם - אבל הכמויות והתשוקה אליהם ירדו ממש לרמה מינימלית . דיברתי אח"כ עם איזשהו כרורג (אצלנו) - שהסביר לי שככל שהמתיקות יותר מרוכזת , וגם ככל שהיא יותר נוזלית - כך התופעה חזקה יותר . לכן מומלץ (או יותר נכון עדיף) לאכול פרוסת עוגה מתוקה נניח - על פני גלידה - אם כבר חוטאים ... רוני

lir42

New member
רוני

הבנתי.. השאלה שלי היא מה יקרה עם אני אוכלת עוגה? אני ירגיש לא טוב? פשוט אחותי מתחתנת ביום חמישי ואני חוששת שאני יתפתה לאכול פרוסת עוגה... לירי

למעלה