סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

debby12

New member
מנהל
כן, הייתי חוזרת

ונהנית משיחה פנים אל פנים עם אנשים כשהם מסתכלים לי בעיניים, כלומר בלי שהם מסתכלים בטלפון הנייד שלהם כל הזמן.

10utb

New member

Midriff

New member
חיפשתי כל מיני אופציות

וכל מה שמצאתי היה יחסית יקר מול קניית סים. עוד אופציה ששקלתי הייתי mobile hotspot שבאה איתך ואז אפשר לחבר כמה ניידים (אם רלוונטי), אבל עדיין היה יותר זול לקנות באירופה סים

Fellowship

New member
לא מצאת אופציה סבירה לרכישת SIM כזה בעודך בארה"ב?

רק לי זה נשמע הרבה יותר נוח?

Midriff

New member
ברור שזה יותר נח

אבל מול המחירים באירופה זה לא הגיוני מבחינתי

John the Savage

New member
תלוי. זה באירופה או בספרד?

יש חברות סלולרי אירופאיות ששולחות סימים גם לארה"ב. אני לדוגמה הזמנתי סים מחברה בשם Lefrench Mobile לפני נסיעה לצרפת.

הבעיה היחידה: מניסיון, זמן המשלוח יכול להיות יותר ארוך ממה שהם כותבים. אז כדאי להזמין מספיק זמן מראש בכדי להיות בטוחים שהסימים יהיו אצליכם ביד בזמן הנסיעה.

נסה לכתוב בחיפוש באמזון prepaid europe sim, ואולי תמצא שם אופציות שנשלחות מתוך ארה"ב.

Fellowship

New member
FEHB, FEDVIP, FLTCIP, FSAFEDS, FEGLI & TSP

יש כאן עובדים פדראליים (למעט דורון
) שהנ"ל לא נשמע להם כמו קללות?
את הרוב כבר פיצחתי, יש לי כמה שאלות נקודתיות,
אפשר גם בפרטי אם זה לא רלוונטי ל 99% מהמשתתפים.
תודה.

debby12

New member
מנהל
כן, אני - הייתי במשך כמה שנים טובות

ומכירה את ראשי התיבות שציינת. ב- TSP אני אפילו עדיין מושקעת (אומרים שהעמלות שלהם יותר טובות, אנא עארף. אני גם מחבבת את הביזור שלא יהיה כל הכסף במקום אחד)

אתה מוזמן לשלוח לי מסר. יש לי שבוע עמוס. אענה לכשאוכל

Fellowship

New member
אז יש כבר שני גולשים לפחות, שווה לכתוב כאן
מה גם שהרוב

לא רלוונטי בהכרח רק לעובדים פדראלים, אלו הרי ביטוחים/כיסויים שאת כולם כל אחד יכול לרכוש באופן עצמאי.

FLTCIP
להבנתי סוג של ביטוח סיעודי, אני נוטה לוותר, שווה בדיקה?
בישראל יש לנו ביטוח רפואי, חיים, אובדן כושר עבודה מקצועי ספציפי ועוד,
שקלנו לרכוש ביטוח סיעודי, אבל לאור הרפורמה שהיתה אמורה להכנס החלטנו להמתין, בסוף לא רכשנו.

FSAFEDS
לא הספקתי עדיין לקרוא לעומק, במידה ולא אשתמש בכסף הנחסך לטובת הוצאות רפואיות,
הוא יחזור אלי (בניכוי מס, אני מניח), או שהוא "תקוע" בחסכון?
האם אפשר להשתמש בכסף הזה לטובת תשלום ה Deductable? תרופות? או רק כל מה שמחוץ לפוליסת הבריאות?

FEGLI
ביטוח חיים קבוצתי - הצטרפנו לברירת המחדל (לא היה זמן להתעמק, יש 60 ימים לשנות את הבחירה),
אם אני זוכר נכון, ברירת המחדל מבטחת רק את אישתי.
האם כדאי לשנות למשהו אחר? (יש לשנינו ביטוח חיים פרטי בישראל)

TSP
קראתי לעומק, בחרנו להפריש את המקסימום ביחס ל Matching והתוספת.

debby12

New member
מנהל
כמה תשובות

FLTCIP הוא אכן ביטוח סיעודי. קטונתי מלייעץ לך מה הצרכים הביטוחיים שלך...לנו הוסבר פעם שביטוח סיעודי חשוב במיוחד אם חשוב לך לשמור על הירושה בשביל הילדים (כלומר, לא לשרוף אותה על טיפול סיעודי)

FSAFEDS זה flexible spendign account מהבחינה הזו זה לא שונה בממשלה מאצל מעסיקים אחרים. יש שני סוגים - אחד להוצאות רפואיות, ואחד להוצאות טיפול בילדים עד גיל 13. במה שלא משתמשים במהלך השנה - הולך לאיבוד! לגמרי!. החריג היחיד הוא שמקבלים grace period של חודשיים וחצי או שלושה לתוך השנה שאחרי זה כדי לנצל את זה. אני לא זוכרת אם זה חודשייים וחצי או שלושה חודשים
בהוצאות הרפואיות - אפשר להשתמש גם לדידאקטיבל, ובעצם לכל הוצאה שיצאה מהכיס - נדמה לי שלמעט תרופות שאינן תרופות מרשם

תסתכל באתר שלהם תחת ה FAQ - יש שם את כל המידע שהיית רוצה ועוד https://www.fsafeds.com/

FEGLI זה אכן ביטוח חיים (וגם פה - לא מאוד שונה ממקומות עבודה אחרים). גם פה, אני לא יכולה לומר לך מה הצרכים הביטוחיים של המשפחה שלך. אני יכולה רק לענות על שאלות טכניות....

Midriff

New member
מה שנאמר לנו

לגבי הסיעודי שכדאי להתחיל לשלם בגילאי ה- 55 פלוס לפני זה ביזבוז זמן
לגבי ה- FSA כמו שאמרו תקרא את כל הפרטים, כשהילדים קטנים ויש הוצאות על גנים פרטיים זה מעולה
לגבי ביטוח חיים - בד"כ הכיסוי הביטוחי של הדברים האלה הוא מאוד מאוד נמוך ולא מספיק למשפחה, לכן מומלץ לעשות ביטוח עם סוכן שיחשוב איתכם מה הסכום כסף שהמשפחה תצטרך אם משהו יקרה לאחד מכם. אם זה בחינם, בוודאי קחו את זה, אם זה לא שווה לבדוק אופציות אחרות (שגם הן לא מאוד יקרות)

Fellowship

New member
לדעתי זו טעות נפוצה

אנשים בטוחים שלהפוך לסיעודי קשר רק לגיל (ומכאן ההמלצה שכתבת),
אבל אפשר להפוך לסיעודי בכל גיל (בעקבות תאונת דרכים, למשל),
לכן מה שנאמר לכם הוא טעות.
&nbsp
שאלה אחרת היא האם רוצים בכלל לחיות כסיעודיים שנים רבות,
אבל זו שאלה מתחום אחר לגמרי

Midriff

New member
למיטב הבנתי

יש שני דברים שונים בארהב ביטוח disability ואובדן כושר עבודה שזה המצב למשל בתאונת דרכים, מול סיעודי לגילאים מבוגרים.

למעלה