סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

Midriff

New member
וזה אכן מאוד יקר

אחרי שהסיפור של האין מדרכה בצד אחד של הבית ספר גרם לילדים לחצות את הכביש באמצע סיבוב בכביש במקום בו חונות מכוניות - מצב מסוכן להפליא - העיריה אירגנה פגישה עם התושבים של האיזור להציע ולשקול פתרונות שונים.
נושא המדרכה דוסקס, אבל התברר שאחרי שהכל בנוי, בניית מדרכה בצד הזה תהיה על בעלי הבתים שבאיזורם היא עוברת - משהו כמו כמה עשרות אלפי דולרים.
אני חייבת לציין שהעיריה הקשיבה לנו ועשתה מיידית כמה צעדים ששיפרו משמעותית את המצב, אבל לא פתרו אותו לגמרי בדיוק בגלל העלות וזה שזה בעצם דורש הסכמת בעלי הבתים

KallaGLP

New member
נו, ו...? האירוניה של הסרטון, לדעתי, כשלה קשות.

זה אולי לא יומרני וחסר ייחוד ומקוריות, אך לפחות זה לא ממש מכוער, מגעיל וחסר כל טעם והתחשבות בסגנון הכללי של האזור ובפיתוח סביבתי, כמו הרבה מהבתים המפלצתיים שכל אחד בונה פה עבור עצמו רק כדי להיחשב למקורי, בלי להסתכל ימינה ושמאלה.
אם אני צריכה לבחור, אעדיף דבר כזה תמיד פי מיליון על פני הרבה מהכיעור המקורי והאישי לכאורה שראיתי בארה"ב. לפחות מי שתכנן את זה התחשב בצרכים של המשפחות הרגילות שיגורו בשכונה הזו, שבסך הכל רצו לגור בבית משלהם.
לא לכולם יש כזה צורך להיות מקוריים בכל מחיר ובכל דבר.
אם יש משהו שאני הכי לא מתחברת אליו זה יומרנות.

KallaGLP

New member
החשיבה שלי לא מספיק מקורית, מצטערת.

אם יש לך משהו שאתה רוצה לגרום לי להבין, תצטרך להיות מפורש יותר, כי לי אין מושג.

KallaGLP

New member
כלומר, הרי לא יכול להיות שרצית להפנות את תשומת לבי

לטענה השחוקה והחבוטה שכל האנשים הם אותו הדבר ולא מסוגלים לחשוב בצורה מקורית מחוץ לקופסה שלתוכה הכניסו אותם בבית ספר ובאוניברסיטה ובשכונות עם הבתים הדומים שבנו להם, כי אין שום דבר חדש ומקורי במסר הזה, והוא בעל זקן ארוך ורק גורם לי לפהק.
אז אני מניחה שכיוונת לאיזו תובנה באמת חדשנית ומרתקת שאני פשוט לא מצליחה לתפוס מכל הסיפור הזה ואשמח לקרוא למה התכוונת.

xbuffalomen

New member
"החשיבה שלי לא מספיק מקורית" - הודאת בעל דין וכו' ...

ולא אני לא מנסה לגרום לך להבין.

KallaGLP

New member
נכון, כי אני לא מתיימרת להיות אדם מקורי.

אני לא רואה שום ערך במקוריות למען המוקריות. מבחינתי אני עושה מה שעושה לי הרגשה טובה ועושה הכל כדי להגשים את המטרות האישיות שלי בחיים. אם המטרה שלי במקרה (לא בכוונה) שונה ו"מקורית" - אז היא שונה ומקורית ואין לי שום בעיה עם זה וזה לא ירתיע אותי מללכת בדרכי, ואם היא כמו של כולם - אז היא כמו של כולם ואין מבחינתי שום דבר פסול בזה וזה לא הופך אותה לפחות ראויה בעיניי.
בכל מקרה, לטעון שלא ניסית לגרום לי להבין זה קצת תמוה לאור העובדה שהאת את השיר הזה ושאלת אותי שאלה ואחר כך שום ביקשת שאקשיב ואבין. אבל לא רוצה להסביר? זכותך.

Boston Guy

New member
אני דווקא חושב שהאירונייה פגעה בול בפוני

כי עובדה שהגבת ב"אלימות" (יחסית לתגובות אחרות שלך). זה דרך לך על יבלות...

ואני חולק עלייך בעניין ה"זה חסר יומרנות". נהפוך הוא. מה שמתואר בסרטון - אם תסתכלי בפרטים - זה היומרנות בהתגלמותה.
כדי להיות יומרני לא צריך להיות מקורי או מיוחד... מה שרואים בפתיח של הסידרה weeds (שזה הסירטון) זה הסטריאוטיפ של יומרנות של העשירון העשירי.
כל אחד מאותם קורבנות אומללים בסרטון אומר לעצמו אותו דבר: אני שייך לעשירון העשירי אבל רוצה ל"שחק אותה" כאילו שייך למאיון העליון. אז אני אעשה ליסינג על רכב יוקרה אירופאי מסוג SUV (שאני לא יכול להרשות לעצמי), אני אגור בבית ענק בפרברים (ש 95% ממנו ממושכן) , ואני אחייה כמו השכן שלי - שגם הוא בתכלס "משחק אותה" כאילו הוא מאיון עליון. הנשים ירוצו ברחובות בבגדי ריצה מדוגמים מתוצרת "לולו למון" שנקנו בכרטיס אשראי שהחוב בו הוא 5 ספרתי וצובר ריבית של 22% לשנה - כדי לתחזק את התדמית והגוף הסטריאוטיפי של "אשת המאיון העליון" ( חשוב מאוד שהלוגו על הבגד יהיה קטן - אבל בולט...).

KallaGLP

New member
אתה מוזמן לחשוב שזה דרך לי על יבלות.

לא ברור על סמך מה, אבל שיהיה.
אין לי מושג לאיזה עשירון אני שייכת וזה גם לא מעניין אותי. אין לי ליסינג ובטח לא רכב יוקרה אירופאי או יוקרה בכלל - המכוניות שלנו נקנו משומשות בהתאם לצרכים של המשפחה שלנו, ואף אחת מהמכוניות אינה אירופאית או יקרה מסוגה או נחשבת ליוקרתית בעולם כלשהו. אני לא גרה בעיר כי אני לא אוהבת עיר, ולא אהבתי לגור בעיר מאז שהייתי ילדה קטנה והוריי לקחו אותי בקיץ לבית העץ הקטנטן והמסכן בכפר שסבא שלי בנה במו ידיו, ואהבתי אותו פי מיליון יותר מאשר את הבית בעיר הגדולה והמפוארת סנקט פטרבורג, שאז עוד התקראה לנינגרד (והאמת - מצחיק אותי שליישוב שאני גרה בו עכשיו קוראים עיר). כל הילדות נדנדתי להוריי שאני רוצה לגור בכפר. אני גרה איפה שמתאים ונעים לי יותר לגור מבחינת העדפתי האישית, כך גם היה בישראל ובקליפורניה, כשגרנו באזור שאף ישראלי אחר שאני מכירה לא היה מעלה על דעתו לגור בו, ואף היו ישראלים ששמעתי להם הערות מזלזלות בעניין (שלא הזיזו לי). בחיים שלי עד עכשיו לא שמעתי את השם "לולו למון" ואת בגדיי אני קונה, אם בכלל, ברשתות זולות, כולל קוסטקו וטרגט. מרבית הבגדים שאני לובשת הם עוד מישראל, שגם שם רובם נקנו ברשתות הזולות, כמו מחסני בגדים וסופרים. ואם תשאל אותי - אין לי מושג אילו מותגים, אם בכלל, לובשים השכנים שלי, כי אני לא מבינה כלום במותגים ושמות של רובם מבחינתי הם סינית ולא הייתי יודעת להבדיל ביניהם. כאמור, אם משהו מוצא חן בעיניי והוא דומה למה שיש אצל השכן - זה לא מפריע לי ולא אכפת לי. ואם משהו שונה לגמרי ואף מעלה גבה אצל השכן (והיו דברים מעולם) - זה גם לא אכפת לי, כל עוד זה מתאים לי. ואכן אין לי שום יומרות למקוריות, מקוריות היא לא מטרה בחיים שלי כמו שהעדר מקוריות זה לא מטרה בחיים שלי. השאלה אם משהו מקורי או לא פשוט לא נראית לי רלוונטית. המטרה שלי היא לחיות איך שנעים ונוח לי ולעשות דברים שאני נהנית מהם, בין אם זה דומה או שונה ממישהו אחר, שזה בכלל לא קריטריון מבחינתי.
הסיבה לתגובה, שלי, אגב, כי מדובר בוויכוח ישן נושן שמבחינתי עייפתי ממנו על כמה זה רע לשלוח ילדים לבית ספר ולאוניברסיטה, או בכלל להיות דומה במשהו למישהו אחר, חלילה.
ועוד דבר - בלי קשר לאם החלומות של כל האנשים האלה דומים לשלי או לא, אני לא מזלזלת בהם. אם זה מה שעושה להם טוב - שיהיה לבריאות.

KallaGLP

New member
ואם כבר רכב.

לצערנו, טויוטה פריוס שלנו טוטל לוס, ואנחנו רוצים לקנות רכב היברידי (חסכוני בדלק) אחר במקומה. אנחנו מתכוונים לרכוש רכב משומש, אך כמובן לא ישן, שיהיה במצב טוב ולא יבלה הרבה זמן במוסך. היינו מאוד מרוצים מהטויוטה, אך לא ראינו משומשות במחיר סביר בסביבה ואין לנו שום כוונה לקנות חדשה. הכי זולה מאלה שכן ראינו היא Ford Fusion SE, וגם חוות הדעת עליה נראות בסך הכול טובות מאוד, כך שנראה, לפחות לכאורה, שיש תמורה בעד האגרה. אך היות שאנחנו אישית לא מכירים את הרכב ולא שמענו עליו קודם, אשמח אם מישהו מכיר ויכול להביע דעה לפני שאנחנו קונים.

KallaGLP

New member
בדיוק נתקלתי עכשיו במהלך העבודה שלי במשפט שגרם לי

לתהגלגל מצחוק, כי הוא מסכם יפה את הדיון הזה:
"אם יש משהו שמעורר בי חוסר נחת גדול, זה לדעת שאחרים נהנים מהחיים העלובים שלהם הרבה יותר ממני."

John the Savage

New member
Tract housing

אישתי גרה בשכונה כזו כשרק הכרתי אותה, ושנאתי את השכונה הזו שנאת נפש. כשהייתי יוצא לטיול עם הכלבים, לעיתים קרובות לא היה לי מושג באיזה רחוב אני נמצא כי כל הבתים וכל הרחובות נראו בדיוק אותו הדבר. שלא לדבר על זה שלא רואים נפש חיה ברחוב.

ומצד שני, אני קורא דיווחים מעודדים שהמגמה לבנות שכונות steppford כאלו בהאטה בשנים האחרונות.

iris mom of two

New member
הטרנד הזה התחיל בלונג איילנד

בשנות החמישים כמו שאמרת.
זכיתי לגור באחד הבתים שהיו מהדור הזה. האמת זה היה מאד נוח. זה היה באיסט מדו ניו יורק, ליד לוויסטאון שהיתה העיירה הראשונה.
&nbsp
יש לציין שהבניה שיתה ממש מעולה! בתים משנות החמישים עדיין נבנו טוב.

Boston Guy

New member
הקבלן לוויט (זה שבנה את הלוויט-טאונ'ס ברחבי ארה"ב)

פיתח שיטת "סרט נע" לבנייה. הבתים שלו היו בעצם "קיטים" - כל הקרשים הגיעו לאתר הבנייה כבר חתוכים לפי מידה וממוספרים, וכך בשטח לא היה צריך בכלל לבצע ניסור.
זה עדיין היה בנוי במתודולוגיית ה stick built, והחומרים היו עדיין חומרים "מהטבע" - עץ אמיתי וכיוצ"ב. אבל זה היה פעם, בשנות ה 50...

ככל שהזמן התקדם - הבתים בפרברים שילבו יותר ויותר טכנולוגיות של חיסכון בעלויות. MDF במקום עץ. אלמנטים טרומיים. במקום קורות יקרות מעץ מלא משתמשים היום ב engineered wood - סנדווי'ץ של קרשים נחותים ופסולת עץ שמוחזק ביחד עם המון דבק... והראו לא מזמן איך בגלל זה בתים חדשים נשרפים הרבה יותר מהר ומתמוטטים הרבה יותר מהר בזמן שריפה... הדבק הזה משמש כאקסלרטור לאש.
הרבה בתים "זולים" בפרברים היום בנויים כ pre-fab (מה שנקרא גם modular) - שזה בת'כלס שלב אחד לפני mobile home.

KallaGLP

New member
בתים רבים פה נראים כאילו הם בנויים מקרטון.

לפעמים אנחנו תוהים איך הם עדיין עומדים.

Boston Guy

New member
אם הם חדשים יחסית - יש מצב שהם באמת מקרטון...

יש כל מני "חמרי בניין low cost" שיצאו לשוק בעשור או שניים האחרונים... ואחד מהם הוא בת'כלס קרטון עם ציפוי שמשתמשים בו לחיפוי קירות - במקום להשתמש ב plywood או חס וחלילה משהו יותר עמיד.

בנו עכשיו בית חדש ברחוב לידינו על חורבותיו של בית היסטורי שעמד שם בעבר. הקבלן התחייב לעירייה להשתמש בחומרים "של פעם" כדי לשמר את האופי ההיסטורי של הרחוב - הגג מצופה באבן ציפחה (slate) ששוקלת פי 5000 מגג מודרני ולכן דרשה תשתית תמיכה רצינית, המרזבים וה flashing עשויים מנחושת שעולה פי 50 מהחומרים שמהם זה עשוי כיום ודרשו בעלי מקצוע מיוחדים, וכך הלאה.
בניית הבית הזה עלתה לקבלן כמעט מליון דולר ב cost - פי 5 ממה שהיה עולה לו לבנות באותו מקום בית זהה בגודל מחמרים מודרניים בסטנדרט של היום. בכל עיר אחרת כמעט (ובטח שבפרבר שינה) - הוא לא היה יכול להחזיר לעצמו את ההשקעה הזו, שלא לדבר על לעשות רווח... כאן בעיירה שלנו הוא יכול למכור את הבית הזה למישהו שהוא "מאיון עליון שרוצה להתיימר להיות אלפיון עליון" בסכום שמונה ספרתי - וכך להחזיר לעצמו את המליונים שהוא שילם על המגרש והמליון שעלתה לו הבנייה.

למעלה