סופרת השבוע: אסתר שטרייט וורצל

סופרת השבוע: אסתר שטרייט וורצל

כבר 40 שנה שהיא כותבת ספרים לנוער, מהספרים האהובים עלי ביותר.

maore

New member
אורי

אני לא ממש זוכרת את העלילה, נער מתבגר באיזו פנימיה/קיבוץ? אני זוכרת שממש אהבתי את הספר הזה לפני איזה 15 שנה.... ולחשוב שיש לי ממנו זכרונות כל כך קלושים ועמומים - אולי זה מה שיש לי מרוב הספרים שקראתי בילדותי (או מרב הספרים בכלל), תחושות, רגשות, תמונות ופיסות - ולא ממש שמות דמויות, עלילות ומידע קוהרנטי שניתן להמליל..

הוא אכן נער מתבגר, אבל לא בפנימיה

אלא במושבה פתח תקווה בשנות ה- 40. הרקע זה בריטים, בית ספר, חברוּת ואהבה. מקסים מקסים מקסים. הנה מאמר מעניין על הספר.

MetaalSryus

New member
שחר../images/Emo141.gif

בעיני הספר הכי יפה שלה מסופר על נער שנהרג במלחמת של"ג, יחד עם אחיו המאומץ. הפרק בו הוא נהרג מסופר בהתחלה, ואחר כך מסופר סיפור חיוו מיום הולדתו ועד הצבא. אש"ו הסבירה את הסדר המוזר בכך שלדעתה עדיף לקרא על המוות שלו לפני שמתחברים לדמות ונקשרים אליה, כי כך זה יהיה פחות כואב. בכל מקרה, זה ספר עצוב ויפיפה. מומלץ מאוד

זה לא עזר ../images/Emo7.gif

אחד הספרים הבודדים שבכיתי כשקראתי אותם. זה היה כואב בכל זאת. מזכיר מאוד את אורי.

Mנטה

New member
הנערה והנזיר

נדמה לי שזה השם, לא סגורה על זה. ספר מקסים

תפילת הנזיר

לא קראתי. בכלל, את ספריה החדשים לא יצא לי לקרוא. אולי אני אעשה השלמות בספריה.

באמת../images/Emo35.gif

דווקא אני לא אהבתי כל כך...
קראתי את 'חברות' ודי התלהבתי, ואז חפשתי עוד ספרים שלה... מצאתי את 'רועי', והוא היה משמים...הפסקתי באמצע ומאז לא נגעתי בספר שלה. אני חושבת שאולי זאת הכללה כיוון שמספר אחד נהניתי ומאחר לא... אשמח להמלצות לספרים שלה ולחוות דעת בקשר ל'רועי'.

RainDrop

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo80.gif

גם אני לא אהבתי את רועי, הוא היה משעמם. נטשתי אחרי פרק אחד או שניים. אבל מאוד אהבתי את "אליפים" שלה, אתה מוזמן לנסות.

maore

New member
עוד ספר שאני זוכרת כמקסים ולא ממש

מה יש בתוכו - אליפים...

אליפים -

הספר השני האהוב עלי של אש"ו. מספר על נער שאמו מתה, אביו מתחתן בשנית והוא עובר לפנימיה. הוא מתחבר שם עם עוד ילדים שחייהם לא פשוטים, וגם כאן הסיפור הוא על חברוּת ואהבה. יפהפה, אבל אין כמו אורי.

MetaalSryus

New member
לא קארת את הספרים הנכונים../images/Emo141.gif

תנסה/י את אורי, אליפים, שחר, מכתבים לצופיה, בן ערובה, בני דניאל. אלה הספרים הבאמת טובים שלה

Mנטה

New member
דוידי, עפרה

דוידי מאליפים, עפרה מאורי. כשקראתי את הספר אליפים, זה היה לפני מליון שנה ודוידי לא היה דמות אהובה אלא דמות מעוררת מחשבה ולפעמים גם כעס או עצב או רחמים וכו'. אבל היום זאת הדמות היחידה שאני זוכרת בשמה. (וקראתי את אליפים די הרבה פעמים
)

../images/Emo142.gif ציטוטים מספריה ../images/Emo142.gif

ניחושים לא בכותרת
, אלא בגוף ההודעה בלבד. הפתרונות ינתנו ביום שלישי הבא.

ציטוט ראשון:

"ארבע מתוך חמש-עשרה שנותי מקופלות במכתבים האלה, שכתבתי לך, ואת לא ידעת".

ציטוט שני:

ומה יש בחבילה - יודע אתה?" "כלי זכוכית", ניחש *****. "זכוכית? יפה אמרת. בוא ואראה לך טיבה של אותה זכוכית".

למעלה