סופרת השבוע: אסתר שטרייט וורצל

MetaalSryus

New member
אני יודעת../images/Emo141.gif

אורי, שהוא מביא את החבילה עם הנשק מאיתן (איתן?
לא זוכרת, נו הסנדלר הזה שמת אח"כ...) לשומסקי

ציטוט שלישי:

"אני מרגישה שהסיפור מבטא לא רק אותי אלא גם ילדים אחרים שנמצאים במצבי... לכן חשוב לי שיקראו אותו וימצאו בו עידוד ונחמה כל אחי לצרה - אלה שנושאים בלבם בעיקר זכרונות מרים מימי בית הספר שלהם, ימים שהיו אמורים להיות היותר מאושרים בחייהם, אך בדיעבד היו ימים אומללים וכואבים..."

ציטוט רביעי:

"יד נעלמה הביאה אותי אל נקודה זו בקצווי-תבל. אין לי ספק בכך. אך כל זה למה ולאיזו מטרה? נבצר ממני להבין. שאתה פרח-כמורה נוצרי, ואני נערה יהודיה. תהום אפלה רובצת בינינו, ולכאורה אין דבר משותף".

ציטוט חמישי:

"הנה היא!" הצביעה רוז'ה לעבר הנשים המהלכות בסך. "זו אמא, הבט איך היא מחפשת אותנו". ואכן, עיני האישה היו תרות סביבה, תועות כמחפשות מה. לפתע נתקל מבטה בשני הילדים הניצבים ליד הגדר, רגע נעצמו עיניה כמוכות בסנוורים, ומשנפכחו שנית קרן מהן אור, אושר בל ישוער...

אני יודעת!

מן המיצר (או אולי "ילדים במיצר"?) זה ספר על השואה והילדים האלה מתחבאים בכפר ורואים את אמם מובלת עם קבוצת אסירות מאחד המחנות.

ציטוט שישי:

"בחדר האורחים התיישב פנטלון על השרפרף, הוציא מכיסו את שרשרת חרוזי הענבר, והעביר את החרוזים בזריזות בין אצבעותיו. "ובכן, מאדאם", אמר לבסוף. אמא הסתכלה אליו בעיניים מבוהלות. "אכן, מאדאם", המשיך פנטלון, "באה העת". "מתי?" שאלה אמא חיוורת כולה. "הערב, מאדאם, עוד הערב". ואמנם, באותו ערב עמד הבית פתוח-חלונות, דלוק-אורות - אך ריק מיושביו."

sagiberg

New member
אתר בית של אסתר- שווה להציץ../images/Emo98.gif

באתר מידע על ספריה ועל הסופרת שמאחוריהם

פרס זאב בשנת 1982 על "אליפים"

פרס זאב ובשמו המלא: "פרס זאב לספרות ילדים ונוער" הוא פרס שנתי המוענק לסופרים ומשוררים בולטים הכותבים בתחום ספרות ילדים ונוער. הפרס נקרא על שמו של אלוף משנה אהרון זאב, שהיה קצין חינוך ראשי בצה"ל. הפרס מוענק ע"י האגודה למען החייל (הקרן להנצחת אהרון זאב), עיריית תל אביב (בית אריאלה), ומשרד החינוך. (מתוך ויקיפדיה)

למעלה