סופרת השבוע - גלילה רון פדר

סופרת השבוע - גלילה רון פדר

גלילה רון פדר כתבה המון ספרים לילדים ונוער, סיפורים על ילדים עזובים, על חבורות ועל עניינים אקטואלים והיסטוריים. הפעם השרשור במתכונת קצת שונה - לפי נושאים (ככה גם אני לא אחסם (-;) אנא, גם אם נראה לכם שאין מצב שמישהו לא מכיר את מה שאתם כותבים עליו - תוסיפו כמה מילים. אל תשימו הודעות ריקות בסגנון: "ציון כהן".

סדרות

הרבה מהספרים של גלילה רון פדר מופיעים בצורת סדרות. חלקן גם קשורות זו לזו מבחינת עלילה ודמויות. לא לשכוח - מלבד שם הסדרה, גם כמה מילים על מה היא מספרת ואפשר גם כמה שמות של ספרים בסדרה.

sagiberg

New member
יופי../images/Emo140.gif- סדרת "אל עצמי" או "ציון"

הספרים המרכיבים אותה הם: אל עצמי ציון ובתיה מעון משפחתי חבורת רחוב............ויש עוד אחד או שניים שברחו מזכרוני נושא הסידרה: ציון כהן, ילד ממשפחה הרוסה מבית שאן, נמסר למשפחה אומנת. הסידרה עוקבת אחרי ציון, התלבטויותיו, רגשותיו, אכזבותיו מהמערכת וגלגוליו ממקום למקום וזאת דרך יומנו האישי. כתוב בצורה מרגשת ואמינה

והסדרות המשלימות: בתיה וניר שרוני

יומנו של ניר שרוני- כל הסדרה של ציון התחילה מזה שהוא הגיע למשפחה אומנת (המשפחה של ניר), וראה את ניר כותב יומן. מהסדרה של ניר קראתי רק את שני הספרים הראשונים, אבל יש 12 ספרים בסדרה. סיפורה של בתיה- אהבת חייו של ציון. מסדרה זו לא קראתי אף ספר, כי הם יצאו כשכבר הייתי גדולה. גם בסדרה הזו יש יותר מעשרה ספרים.

maore

New member
חצי../images/Emo32.gif אותה העלילה מנקודת מבט שונ

האם בסדרות הללו מסופרת אותה העלילה מנקודת מבט שונה? משמע, ציון וניר כותבים ביומניהם על אותם הארועים, כל אחד מנקודת המבט שלו, והדגשים שלו? להזכירכם, חיפשתי כאן בעבר ספרים שבהם מוצגות שתיים (או יותר) נקודות מבט על אותם הארועים.

כן, בדיוק. וזה מה שיפה.

מצחיק לקרוא איך כל אחד מהם חושב רעות על השני. למשל, ציון מתאר בסלידה את הוריו של ניר - אמא שלו מאופרת ומתחנחנת, כאילו לא טבעית (לעומת סבתא שלו, שהיא אישה אמיתית וחמה). ניר כמובן מתאר אותה כאמא נהדרת, שרק מנסה לעזור ולעשות מעשה אלטרואיסטי לגמרי, בלקיחת ילד עזוב לביתה. ציון חושב שניר הוא חננה מוחלטת וניר חושב שציון הוא סתם מופרע. ויש עוד המון דוגמאות, שאני כבר לא זוכרת. אני באתי עם דעה קדומה נגד ניר, כי קראתי קודם את הסדרה של ציון, ונורא אהבתי אותו והזדהיתי איתו. כך שהיה לי קשה לקרוא את הסדרה של ניר (נדמה לי שקראתי רק שניים או שלושה מהסדרה שלו). את הסדרה של בתיה לא קראתי, כי היא יצאה אחרי שכבר עברתי לקרוא ספרי מבוגרים (ולא ידעתי שיצאה בכלל סדרה שלה עד השרשור על גלילה רון פדר). מאוד מומלץ לקרוא את נקודות המבט השונות. נדמה לי שגם המליצו לך לקרוא את הסדרות, כששאלת.

maore

New member
תודה ו... לא!

המליצו על "שתיים" שעוד לא יצא לי לשים ידי עליו ועל ג'ד וג'סי שנזכרתי שקראתי פעם בנעורי, ואכן היה בספרית ילדים כאן. אבל מהאחרון התאכזבתי במובן הזה, כי אין מספיק הבדלים של נקודות מבט באופן שהתאים לצרכי, פרט לכך הספר קריא, שוטף וחמוד. תודה, יש את הסדרות האלו בפריה כרן ואבדוק גם אותן (למרות שחשבתי לתרגם ספר עם גירסת הזאב לסיפור הזאב ושלושת החזירונים).

יותם בלש פרטי

זו סדרה ממש קטנה (בהשוואה לאחרות), אבל חמודה, על ילד שרוצה להיות בלש פרטי, כמו שרלוק הולמס. הוא מוצא לו עוזר (עלוב למדי, בהשוואה לד"ר ווטסון, אבל בכל זאת עוזר) ואפילו מצליח לפענח כמה תעלומות. עוד בסדרה: "יותם בלש חוקר" ו"יותם בלש מבוקש".

חוטהשני

New member
סדרה חדשה בשם להתבגר תיאור על הספר (אני באמצע הקריאה שלו ../images/Emo13.gif) כתבתי למטה - אבל לפי גב הספר הסדרה להתבגר תלווה בני נוער בבעיות שונות שהם נתקלים בגיל ההתבגרות.. סדרה נהדרת לדעתי לעבודה ביבליותרפית ../images/Emo23.gif../images/Emo39.gif

מנהרת הזמן

כ"כ אהבתי את הסדרה הזו. התחלתי לקרוא אותה כשהיא יצאה, כשהייתי בכיתה ג' או ד', וקראתי אותה עד כיתה ו', בערך.

אה

הספרים מספרים על שרון והמספר (סליחה, כבר לא זוכרת את השם) שיש להם מנהרה, ובכל ספר הם נכנסים אל תוכה, ומגיעים לתקופה אחרת בהסטוריה של ישראל.

עירית

סדרה מקסימה על ילדה ממשפחה הרוסה משכונת קטמון בירושלים. ציון כהן בנקבה.

maore

New member
שוד השוקולד הגדול נכתב בעקבות

ידיעה שהיא קראה בעיתון על חנות שבה כל הזמן נגנבו חפיסות שוקולד. הוצבה מצלמה והתגלה כי שתי קשישות מבית אבות סמוך הן הגנבות... כל החפיסות הגנובות היו מאוחסנות אצלן בארון - הן לא אכלומהן ולא כיבדו את הנכדים. זה סקרן את הסופרת, שהחליטה לפתח את הנושא לספר.

Athaclena

New member
קראתי איזה ספר אחד ולא אהבתי

אבל אני ממש לא זוכרת למה...

אלכס כבר לא עולה חדש

על ילדים שעוזרים לקליטה של ילד שעלה מרוסיה. רגיש ונוגע ללב, כמו שאר ספריה.

חלוץ מרכזי

אחד מהספרים שלה שאני הכי אוהבת. הסיפור מסופר מנקודת מבטם של שלושה:
ג'ונתן, נער יהודי מארה"ב, שמגיע עם הוריו לשנה לארץ, כולו מדוכא, כי הוא היה אמור להיות בנבחרת הבייסבול בבית ספרו, ועכשיו הוא תקוע כאן, בלי שפה ובלי חברים.
יוסי רימון, שוער בקבוצת כדורגל, שעוזר לג'ונתן להתקבל לקבוצה ולהתערות בה.
אחותו של יוסי (ששכחתי את שמה), שמתאהבת בג'ונתן. כל אחת מהדמויות ממשיכה את הסיפור של האחרת עד לסוף המרגש.

כמעט אבוד

סיפור קשה לקריאה על נער שכמעט מתדרדר לפשע. הרבה מהדברים מוכרים מהסדרות של ציון ושל עירית, אבל קשה יותר להזדהות עם הגיבור.

למעלה