סופרת השבוע - גלילה רון פדר

sagiberg

New member
אהבה במחתרת

סיפור אהבה ראשון של חגית בת ה 13. הסיפור מתרחש לפני קום המדינה. האב ואחיה הגדול פעילים באצ"ל. חגית רוצה ליטול חלק בפעילות. כאשר מתארח בביתם בחור צעיר ויפה היא מוצאת הזדמנות להשתלב בפעילות ובתוך כדי כך מתאהבת בו. שילוב של הסטוריה ובדיון

הפרט הכי מעניין בעיני בביוגרפיה שלה

הוא היותה אם אומנת ל- 10 ילדים בשנים 1972-1979. היא מעולם לא הסתירה את הקשר שלה לדמויות שעליהן נכתבה סדרת "אל עצמי" ואת הספר "מעון משפחתי" כתבה מתוך ניסיון ממש אישי. חוץ מזה, היא נולדה ב- 1949 בחיפה, למדה באוניברסיטה העברית ספרות ומקרא, התחתנה פעמיים (שישים שניות של רכילות: עם העורך הראשי של ynet יון פדר, ועם מפקד מג"ב לשעבר משולם עמית) ויש לה 3 ילדים. היא התחילה לכתוב ב- 1971 וכתבה מעל 200 ספרים!

נאדיה

על פי ספרה "נאדיה", המספר על ילדה ערביה שהולכת ללמוד בפנימיה יהודית. בתפקיד נאדיה - חנה אזולאי הספרי.

חוטהשני

New member
אפשר לכתוב המלצה על ספר חדש שלה.. נתקלתי בספר חדש 'להיות אני' הוא מתאר (אני רק התחלתי לקרא אותו ברפרוף - הוא הגיע בשבועות האחרונים לספריה שלנו..) מצב של נערה שלא אוהבת איך שהיא נראית - למרות שכולם אומרים לה שהיא נראית טוב וכו'.. ידוע לכולם שבגיל ההתבגרות הדימוי העצמי של הנערים די נמוך, ואני חושבת שספר כזה מאד עוזר ותומך בנערות בגיל הזה.. הספר גם כתוב בצורה מאד יפה (טוב, גלילה באמת כותבת ומנסחת דברים בצורה יפה ומקסימה..) לא לחינם נתקלתי בספר אחרי הדיון על סמדר שיר ../images/Emo13.gif בשבילי גלילה רון פדר היא לעתים אנטיתזה של סמדר שיר... כל דבר שסמדר שיר כותבת בצורה וולגרית - גלילה כותבת בשפה יפה ומנוסחת יפה.. והנה רק דוגמה קטנה מהספר, במקום לתאר ילדה שמרגישה שמנה {לדעתי בכוונה גלילה לא כתבה שהיא נראית שמנה.. אלא מרגישה שהיא שמנה, כי כמו שכתבתי- בגיל ההתבגרות הדימוי העצמי מאד נמוך אצל הנערות (זה שלב שמתחילים להתפתח ולהשתנות והנערות מרגישות עם זה מוזר..) וכך נערים/נערות שבהחלט לא שמנים בכל זאת חושבים שהם שמנים..) שהיא נראית כמו 'דובה' (כמו שכתבה השנייה..) אז היא נראית כמו 'חבית' וכו'

ספרים למבוגרים -

כמה מהם: ``יש אישה אחרת``, ``זייפנו כל כך``, ``נישואים חורגים``, ``משוחררת לעוף`` ו"רצח בצמרת המשטרה".

סדרת כס"ח

חבורת "כוח סיור חוקר". סדרת ספרים נפלאה על חבורת ילדים היוצאת לטייל במקומות שונים בארץ ועוברת כל מיני הרפתקאות בלשיות. שילוב של מערכות יחסים בין חבורת מתבגרים יחד עם סיפור בלשי והכרת ארץ ישראל. סדרה נפלאה. קראתי כמעט את כל הספרים. חלקם עדיין מסתובבים בבית.

למעלה