סופר השבוע - רואלד דאל

סופר השבוע - רואלד דאל

לקראת ספר החודש, "מתילדה" של רואלד דאל, בואו נכיר אותו קצת יותר טוב.
אני מקווה שההשתתפות הפעם תהיה יותר מאסיבית מאשר בשרשור על גלילה רון פדר...

ורדה ש

New member
העי"ג

עיג=ענק ידידותי גדול. אני הכרתי את הספר הזה כשכבר הייתי מבוגרת, ולכן לא הצלחתי להתתפס בקסם שלו. ילדים מוקסמים ממנו, וגם מסרט האנימציה שעשו בעקבות הספר.

Athaclena

New member
היו די הרבה...

הם מתחלקים לכמה קטגוריות עיקריות: ספרים ביוגרפיים ספרים קצרים מאוד ספרי ילדים ארוכים והוא גם כתב למבוגרים אבל שם אין לי כ"כ ידע... אולי אני אפרט עוד מאוחר יותר.

ג'יימס והאפרסק הענקי

אפרסק מכושף שגדל וגדל, וילד אחד שנכנס לתוכו, פוגש כמה חברים ונוסע בעולם.

צ'רלי והשוקולדה

חמישה ילדים זוכים בהגרלה. הפרס - סיור במפעל שוקולד. הספר הכי כייפי שלו.

וספר ההמשך: צ'רלי ומעופפלית הזכוכית

המסע המטורף וההזוי של צ'רלי, סביו וסבותיו (משני הצדדים) ו-ווילי וונקה בכל מיני ארצות משונות.

../images/Emo13.gif גיבורי ספריו ../images/Emo13.gif

שם הגיבור או הגיבורה וכמה מילים עליה. למה הם מוצאים חן בעיניכם (או למה לא).

צ'רלי וג'יימס -

הם גיבורי הספרים היחידים שקראתי של רואלד דאל. אהבתי אותם, כי הם היו קצת אאוטסיידרים, ולא מלכי הכיתה או הילדים הכי פופולריים ומוצלחים. בכל זאת, קרו להם הרפתקאות מדהימות.

sagiberg

New member
סרט שגרם לי ולילדים אכזבה גדולה

היה הסרט צ'רלי והשוקולדה- אולי מכיון שהספר כל כך מוצלח.

בקיץ יוצא עיבוד חדש של טים ברטון

הסרט הישן, עם ג'ין ויילדר, גרם גם לי אכזבה כי הדמיון שלי עבר בהרבה את מה שהקולנוע אז יכול היה לעשות... למרות שהשירים, ובמיוחד השיר של האומפה-לומפה, פשוט מקסימים... בקיץ אמור לצאת עיבוד של טים ברטון לסרט, עם ג'וני דפ בתפקיד וילי וונקה. ראיתי את הטריילר (הקדימון?) ואני מחכה בקוצר רוח.

דני אלוף העולם

סרט יפיפה לפי ספר שונה קצת מהאחרים- פחות פרוע ויותר ריאליסטי אבל עדיין רגיש ויפיפה ובעיקר- הרפתקה מרתקת. דני גדל אצל אביו והם מתנגדים לבעל האדמות הרשע שרוצה(אאל"ט) לסלק אותם מהקרון בו הם גרים ושמארגן ציד פסיונים קבוע בשטחו. בהרפתקה מתוחכמת שאני לא רוצה לגלות למי שלא מכיר, הם מצליחים לטרפד את הציד השנתי. הסרט נאמן מאוד לספר, בתפקיד הרע משחק השחקן ששכחתי את שמו שהיה "המפצח" ושמוכר היום בעיקר כהאגריד הקולנועי. יופי של סרט ויופי של ספר!

Athaclena

New member
יש הרבה סרטים...

דוקא את דני אלוף העולם לא ראיתי. הטוב ביותר לדעתי הוא ג'יימס והאפרסק הענק שהוא ממש יפה ומיוחד. מתחיל כסרט רגיל ונהפך באיזה שלב לאנימצייה תלת מימדית שמאוד מתאימה למה שקורה ולדמויות. העי"ג היה מתוק, מתילדה היה נחמד ואת צ'רלי והשוקולדה אני בקושי זוכרת. ויש גם סרט על המכשפות שלא ראיתי.

או, הסרט על המכשפות חמוד בטירוף

לעד אני אחשוב על מכפפות כל פעם שאני אראה סרט עם אנג'ליקה יוסטון - הפאות, והעניים הסגולות, והילדים העכברים! גם הספר וגם הסרט מומלצים מאוד מאוד

sigalit33

New member
../images/Emo9.gifמטילדה - הסרט../images/Emo83.gif

הסרט שמבוסס על הספר "מטילדה" מאד מאד מוצלח בעיני. בכיכובם של הזוג (גם במציאות) דני דה-ויטו וריאה פרלמן וגם הילדה שמשחקת את מטילדה מתוקה להפליא. אני חושבת שהסרט מצליח להישאר נאמן מאד לטקסט ולרוח הספר. בקיצור: מומלץ!

sigalit33

New member
סרט חדש...

בעוד כמה חודשים (נדמה לי שביולי אבל אולי אני טועה), אמור להגיע הסרט החדש שמבוסס על "צ'רלי והשוקולדה", סרט של טים ברטון ובכיכובו של ג'וני (ההורס) דפ
. לפי הטריילר, אמור להיות סרט מעולה!

למעלה