סופשבוע במטבח
-מה מכינים לכבוד השבת

Maldini Girl

New member
מסכימה שחבל שלכך זה מגיע.

יאיר, אני מעריכה את העבודה שלך. רק מוסיפה/מציעה דבר אחד. פשוט לאיים קצת פחות. כשיש גולש שעובר את הגבול פעם אחר פעם כנראה שהאיומים לא עוזרים וצריך גם לעשות. וזאת למען שהפורום יהיה נעים יותר. כי שוב- אין לי שום דבר נגד אף צד.
 

yair_bar

New member
מנהל
את צודקת לחלוטין

לכן בימים האחרונים התחלתי לחסום.
&nbsp
מקווה שזה יספיק ולא יצריך המשך חסימות.
&nbsp
אך הפעם אהיה עם יד קשה יותר במחיקות וחסימות.
&nbsp
שבוע טוב ולימודים נעימים!
 
הסבר בבקשה

מי הצדיק ומי הנוכל
מה הבעייה עם PULLED ועם CASSOULET אלא אם כן יש למישהו מינוח בעברית?
ואיך אומרים בעברית CREME PATISSIERE למשל
תודה להעונים.
 

Maldini Girl

New member
סופ"ש אחרון לפני הפיכתי לסטודנטית

אז כבר אתמול הכנתי מרק עוף שיצא מדהים לחלוטין. מרק עוף תמיד כדאי- לדעתי- להכין יום קודם. ככה הוא עומד וסופג טעמים, אני מכינה בחמישי ואז בשישי בערב הוא פשוט ממכר.
&nbsp
חיטה בשקית קוקי, עם בצל וגזר, יין אדום ודבש.
אורז לבן
סלט גזר
סלט ירקות
סלט חצילים בטחינה עם גרגירי רימון
עוף ברוטב תפוזים-יין לבן, עם בצל, גזר ושומר.
&nbsp
עוגת גבינה על בסיס עוגיות חמאה ואגוזים.
 

ady18

Well-known member
אצלי

צלי עוף ברוטב של פטריות
קוסקוס
בורקס בשר
טחינה ירוקה
סלט עגבניות חריף
עוגת קינמון.....
וערב שישי:
דים סאם....
 

Maldini Girl

New member
מעניין אותי המתכון שלך לעוף עם פטריות?

יש לי מתכון אחד מטריף לתבשיל עוף עם פטריות, אבל תמיד מתחשק לי לעשות עוד וורסיות של עוף עם פטריות ואף פעם אין לי רעיון/ השראה וגם באינטרנט לא מצאתי עד היום.
 

ady18

Well-known member
אז ככה

אצלי זה בסיסי
צלי עוף
בצל שמטגנת
מוסיפה פטריות טריות
מעט עשבי תיבול
ומגישה לרוב על קוסקוס \אורז לבן....
 

Maldini Girl

New member
קצת יותר פירוט

מה את עושה עם העוף? מטגנת? מבשלת? אופה? לא הבנתי..
תודה :)
 
סופסוף חוזרת למטבח, אחרי הפסקה של שבוע


בתכנון:
פולקע'ס-עוד לא יודעת באיזה תיבול/מרינדה...
תפוחי אדמה "מדורה"- עם מלח גס ושמן זית
ובא לי גם לבשל שעועית ירוקה ברוטב עגבניות-אז כנראה שזה מה שיהיה.
&nbsp
אולי אכין עוגה כלשהי, נראה
 
ברור, אפילו אענה


מדובר בתפוחי אדמה אפויים בתנור שטעמם כמו טעם של תפוחי אדמה מהמדורה.
&nbsp
פורסים לחצי את כמות תפוחי האדמה הרצויה, מעסים בשמן זית כל חצי תפוח אדמה ומפזרים מלח גס. לאחר מכן, שמים כל מחצית תפוח אדמה בנייר אלומיניום ועוטפים היטב. מכניסים לתנור ל-180 מעלות לכ-45 דקות.
&nbsp
אפשר להוסיף מעל שמנת חמוצה ואפשר לאכול סתם ככה כתוספת. טעים מאוד!
 
למעלה