סופשבוע טעים אצלנו בפורום-מה מכינים לכבוד השבת

סופשבוע טעים אצלנו בפורום-מה מכינים לכבוד השבת


שיהיה סופשבוע נעים ונפלא לכולנו
 

פוקסי99

New member
אצלי

לצהריים הכנתי קובות סלק וקובות מטוגנות
בערב פיצות כמו שאני מכין
מחר לארוחת בוקר/צהריים אנחנו מוזמנים
ובערב כמו בכל שבת על האש ברוב המקרים סטיקים מיושנים הייטב.
אגב: בקשר ליישון .היה לי במחסן מקפיא גדול למעשה חדש שינינו לו (יחד עם הבנים) את הבקרה והוספנו מערכת ללחות נכונה ותנועת אוויר ונתחיל ליישן בשר עצמאית.
 

ady18

Well-known member
ואצלי

ארוחת המבורגים לבחירה לחמניה\ללא
חומס בשר
סלט ירוק
טחינה
ציפס אפוי
בטטות בתנור
ערב שישי
רבילוי גבינות
 

Maldini Girl

New member
אצלינו

היום בצהריים הכנתי כבד כמו "מעורב", עם תבלינים חזקים ובצל מטוגן
ולצידו אורז לבן עם הרבה פלפל לבן.
&nbsp
בערב יוצאים למסעדה.
&nbsp
מחר בבוקר מתכננים פיקניק עם לחם, חמאה, גבינות וקצת ירקות.
&nbsp
והשאר עדיין חידה גם עבורי. נראה מה יהיה.
 

חנהפ

Active member
אצלי השבת

שישי בערב בלינצ'ס ירוקים במילוי פטריות בשמנת ויש גם במילוי תפו"א למפונדרקים
סלטים וממרחים
אמנון בתנור עם שקדים קלויים
ניוקי מוקפץ עם לקט נורמנדי
תפו"א אפויים
אטריות אורז מוקפצות עם עגבניות שרי שום ובזיליקום
וולקנו שוקולד עם גלידה וניל ומגש פירות טריים
לבוקר עוגת מוס גבינה קרה,עם פירוריים בשוקולד חלב

לצהרים בשר טחון מטוגן על חומוס בייתי
קורנדביף
כרוב ממולא ופירה תפו"א
לקינוח -עוגת פירות
שבת שלום!
 

raya

Well-known member
נראה טעים ומעניין. אפשר לדעת מהי המלית?
 

CEBADOR

New member
מלית

500 גר' גבינת ריקוטה מסוננת היטב (סינון תחת משקל למס' שעות עדיף)
200 גר' סוכר לבן.
חופן של קליפות הדרים מסוכרות (זה המסורתי. טויסט נפוץ וטעים הוא שוקולד-צ'יפס- גם מעולה).

לערבב את הגבינה והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי ונוצר קרם, זה לוקח כמה דקות. לאחר מכן לערבב פנימה את קליפות ההדרים/השוקולד.

בהצלחה!
 

raya

Well-known member
והקנלוני מבושל לפני או שזה כמו לזניה שלא צריך לבשל?
 

CEBADOR

New member
לא קנלוני אלא קנולי

לא מדובר בבצק הפסטה המגולגל קנלוני אלא בסוג של בצק פריך שנקרא קנולי. השמות דומים כי הם מגיעים מאותו שורש איטלקי שמשמעותו "צינור".

כמו שאמרתי, זה סוג של בצק פריך. מגלגלים אותו על גליל מתכת ומטגנים בשמן עמוק (במקור בשומן חזיר).
 

raya

Well-known member
לא שמתי לב לדקויות של המילה.
לפיכך אני מבינה שמכינים את הבצק, יוצרים את הגלילים, ממלאים אותם ומטגנים.
או שמטגנים את הגלילים וממלאים אחר כך.
נכון?
רעיה
 

TCHM

New member
ממש לא, קיורטוש נצלה על גליל עץ מעל גוף חימום...

או כמו במקור על מנגל ללא רשת, כאן מגלגלים את הבצק שהוא שונה
בתכלית על צינורות מתכת ומטוגן בשמן עמוק.
בצק אחר, מרקם אחר...הכל שונה.
 

raya

Well-known member
לא התכוונתי לטכניקה המעשית, אלא
לכריכת הבצק על מערוך (קיורטוש) או על צינור מתכתי.
תודה בכל אופן....
 

raya

Well-known member
חן חן... איתגרת אותי. ינוסה בהזדמנות.
 

TCHM

New member
קצת מהימים האחרונים ומהיום...

סלמון בסילאן ופפרדלה ברוטב פסטו פטרוזיליה ושמיר

 
למעלה