סופשבוע-מה אוכלים

ady18

Well-known member
אצלי

חוזרים לסופ"ש מלא
יהיה
פלפלים ממולאים
קוסקוס
מרק ירקות לקוסקוס
קציצות דגים
חומוס ביתי
כרוב לבן
סלט ירוק
ערב שישי :
פיצה ביתית
רוגעלך קנוים
 

עדיקים

Active member
אצלי מארחת את המשפחה


חלק לא אוכלים בשרי בערב אז הכנתי יותר תוספות וסלטים
עוף וירקות בתנור
לזניה ומה שנשאר לי מהבשר אערבב עם פסטה ואגיש לילדים כבולונז.
בטטות בתנור
כרובית בתנור
אורז לבן
סלט כרוב חמוץ
סלט קולסלו
סלט עגבניות שרי
אולי גם סלט בורגול/קינואה
את הקינוח מביאים האורחים
 

Maldini Girl

New member
סופשבוע ראשון בדירה החדשה הנורמלית.

סופסוף יש מטבח מסודר, עם גז נורמלי וסלון!
מארחת את אחותי וחברה שלה לארוחת ערב.
&nbsp
בתפריט:
מרק ירקות כתומים עם קרם קוקוס
סלט ירוק
ירקות בתנור (החברה מביאה. תפתיע)
עוף במשרה של סויה-דבש-שום שמונח על פלחי בצל שיספגו את הטעמים.
אורז לבן
&nbsp
יש גם חלה
ולקינוח רוגלעכים של מרציפן.
&nbsp
&nbsp
כמה חיכיתי ליום שבו אני אוכל לארח חברים בדירה שלי. גרנו במשך שנה בדירה שבה זה לא התאפשר. בא לי מעכשיו לארח פה כל יום.
 

שרי 55510

New member
אצלי,,

מרק ירקות
דגים
תפו"א קטנים אפויים בתנור
סלט סלק-אדום, סלט ירוק
אורז ,פטריות ושעועית-לוביה עם עשבי תיבול
גלידת-בננות ופיקאנים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
יש לך במקרה תמונה של האורז?

נשמע שילוב מעניין.
 

פוקסי99

New member
אורז ולוביה מתכון ותמונה

2 כוסות אורז
11/2 כפות רסק
3/4 לוביה יבשה
2 בצלים
3/4 חבילת שמיר

מטגנים את האורז במעט שמן
להוסיף1/2 1 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
ומעט כורכום
להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז (ברוב המקרים על כל כוס אורז כוס מים)
כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה.
בינתייים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי
ולסנן
לטגן את הבצלים עם השמיר לקבלת צבע שקוף
עכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר ביחד עם האורז ולהשאיר על האש עוד מספר דקות
טעים שיגעון.

 

שרי 55510

New member
לוביה עדיף להשרות ,לעיכול יותר קל.

כמו שאר סוגי הקטניות ,גם שעועית הלובייה,תהיה קלה לעיכול ,לאחר 8 שעות השרייה,
וגם הבישול יהיה מהיר יותר(פחות משעה.)
 

פוקסי99

New member
אורז מלא ולוביה

2 כוסות אורז מלא לאחר שטיפה מספר פעמים והשריה של 3 שעות לפחות
11/2 כפות רסק
3/4 לוביה יבשה
2 בצלים
3/4 חבילת שמיר

מטגנים את האורז במעט שמן
להוסיף1/2 1 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
ומעט כורכום
להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז (ברוב המקרים על כל כוס אורז כוס מים)
כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה.
בינתייים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי
ולסנן
לטגן את הבצלים עם השמיר לקבלת צבע שקוף
עכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר ביחד עם האורז ולהשאיר על האש עוד מספר דקות
טעים שיגעון.
 

שרי 55510

New member
בישול האורז:

אין לי צילום אבל אסביר:
2 כוסות שעועית לובייה יבשה.(זו שעועית עם העין השחורה.שהושרתה 8 שעות מראש בסיר מלא מים.)הלוביה התבשלה זמן קצר של רבע שעה בשלב הראשון,
עם תיבול של חצי כפית מכול תבלין:כמון,פפריקה חריפה, כורכום,זרעי כוסברה טחונים,מלח ופלפל.
אחרי רבע שעה הוספתי כוס וחצי אורז,1/3 כוס שמיר קצוץ ,ופטרוזיליה.
כיסיתי במכסה,לעוד 20 דקות בישול.(שעועית הלוביה מתבשלת מהר יחסית לשעועית הלבנה הרגילה.)
בנפרד הקפצתי בצל פטריות ,קישוא קטן חתוך לקוביות, ו-2 שיני שום קצוצות.
והוספתי לתבשיל השעועית-והאורז,שכבר סיימו את הבישול.
פיזרתי מעל פטרוזילה ומעט גזר מגורר,לצבעוניות.
 

yair_bar

New member
מנהל
תודה רבה על המתכון!

לא זוכר שאי פעם יצא לי לאכול את השילוב הזה - מאמין שאנסה להכין השבוע
 

שרי 55510

New member
את שעועית הלוביה העדפתי לקנות בחנות -לתבלינים, במשקל :

באריזות הסגורות הסיכוי לחרקים הוא גדול יותר,
בקניה במשקל עד היום,לא נתקלתי בחרקים.
 

yair_bar

New member
מנהל
לי הייתה אותה גישה לגבי פיצוחים

רציתי להכין פקאנים מסוכרים וקניתי כמות לא קטנה בחנות תבלינים בשוק לוינסקי. אחרי כמה ימים נאלצתי לזרוק את כל השקית...
 
למעלה