סופשבוע רוחני וקסום- מומלץ בחום!!!

סופשבוע רוחני וקסום- מומלץ בחום!!!

לפני כמה זמן השתתפתי בסופשבוע נפלא במלון כינר CLASSIC על שפת הכינרת.. במהלך הסמינר היו הרצאות מעניינות שעסקו בנושאים שונים ומגוונים : זוגיות, קבלה, גן עדן- גיהנום, גופשנפש, התבודדות ועוד ועוד... עם מרצים ורבנים מעולים, היו גם הופעות ועוד דברים טובים... בנוסף זכיתי לחוות שבת יהודית- קדושה ומדהימה עם תפילות, סעודות שבת... פשוט חוויה בלתי נשכחת!!!! הצוות מסור, נחמד ומאורגן, גם לילדים הייתה פעילות מקסימה ומושקעת בזמן שההורים הקשיבו להרצאות... פשוט היה כייף!!! נהניתי מכל רגע ורגע.. בהתחלה נורא חששתי ללכת, כי לא ידעתי מה בדיוק יהיה ופחדתי שהם רק ירצו להחזיר אותי בתשובה ושיחייבו אותי לעשות דברים שאני לא רוצה, אבל טעיתי! האווירה בכלל לא הייתה מחייבת והרגשתי שאני מגיעה להרצאות ולשאר הפעילויות מרצון ושאני כ"כ נהנית! נודע לי שהם מארגנים עוד סמינר כזה ב16-18/8/07 (חמישי-מוצ"ש) מי שרוצה לקבל עוד פרטים יכול לשלוח לי מסר אישי ואענה בשמחה! הטלפון שלהם: 1-800-300-613 חיים נפלאים מלאי תוכן ומשמעות! יומקסים (,")

נ ה ו ר א

New member
מחירים:

המחיר ליחיד בחזר זוגי - 550 ש"ח לכל הסופשבוע - פנסיון מלא. לסטודנטים (יחיד בחדר של שלושה) - 450 ש"ח לכל הסופשבוע. ניתן לפנות אליי במייל ולקבל את התוכניה המלאה ופרטים נוספים - [email protected]

נ ה ו ר א

New member
2 לילות שלשה ימים

מחמישי בצהרים (יש ארוחת צהרים), ועד מוצאי שבת (בערך 8 בערב).

מומלץ ביותר לכל מי שרוצה לחזור בתשובה

לחילוניים שמעדיפים להשאר חילוניים מומלץ להתרחק מהרצאות כאלה.

חיים טובים!

הסופשבוע הזה, מניסיון, מיועד לאלה המחפשים מנוף לחיים טובים יותר... אם אתה רואה את עצמך ככזה- תלך!!!

tamarhp

New member
ממה אתם מפחדים?

אם אתם חילוניים שמאמינים שהיהדות היא שקר, למה צריך להתרחק? ממה אתם מפחדים?

הצחיקותת אותי

מי ששומר על סגירות ומונע מבניו מגע עם חילוניים (ובצדק) היא החברה החרדית, בדיוק זו שטורחת לישלוח את מיטב בניה על מנת לשכנע אותנו להגיע לשם. אז מי מפחד?

tamarhp

New member
לא ענית לשאלה.

כתבת שחילונים שלא רוצים לחזור בתשובה - שלא יתקרבו לסמינר. למה, אתה פוחד שהם ישתכנעו?

כמו בכל תהליך של שטיפת מוח שנעשה בידי מומחים

ישנה סכנה שכזו. זו הסיבה שלכל החילוניים מומלץ לפני כניסה לאוהלה של תורה להכנס לאוהלו של החופש ולילמוד קצת על יהדותם מהצד החילוני של המטבע. כפי שכתבתי - הפחד נמצא בצד השני ובצדק, החרדים מונעים מעצמם כל מגע עם העולם החילוני. הם מונעים מעצמם ומילדהם גישה לאינטרנט, לתרבות החילונית ובטח ובודאי שמונעים מילדהם ומעצמם כל נגישות להרצאות מדעיות כלשהן. רובם נוהגים להחרים את ילדיהם שיוצאים בשאלה, מה שחמור לא פחות הוא שזה עובד גם הפוך והחוזרים בתשובה מחרימים את הוריהם. את מוכנה להגיע להרצאה שמטרתה להראות לך את האמת ביהדות החופשית?

masorti

New member
נו אז מה הבעיה?

הרי המוזמנים הם חילונים שכבר נכנסו לאוהלו של החופש. אז למה אתה מפחד שיבקרו באוהלה של תורה? שמא האינדוקטרינציה החילונית שלהם היא לא יותר משכבה דקה של אבק שמכסה על ריקנות, ואתה חושש שביקור קצר באוהלה של תורה ימלא את נפשם באוצרות שלא שיערו שיש?

ליבליך

New member
באוהלו של החופש אין הדרכה

ולכן ישנם לא מעט אנשים שלא מוצאים את מה שהם מחפשים בתוך כל ההצע האדיר שקיים שם. התשובות נמצאות שם, אבל אף אחד לא עוזר להם למצוא אותן. בצד הדתי, לדעתי, התשובות פחות טובות - אבל יש מי שיאכיל אותך בכפית את התשובות האלה, ויהפוך אותן להרבה יותר נגישות בשבילך. אין בעולם החילוני מי שידריך או יסביר על מגוון האוצרות שיש בו, ועל מגוון הדרכים העצום שבו אדם יכול לחיות את חייו. אני לא חושב שקיים מישהו שאפילו מכיר את כל המגוון הזה בצורה מספקת. לעומת זאת, בנבכי העולם הדתי, המצומצם יותר, יש מי שידריך אותך בנפתולי הדרך היחידה שנחשבת שם לרצויה ולגיטימית. אני משווה את העולם החילוני לשוק ענק שיש בו הכל מכל, אבל מרוב בלגן אי אפשר למצוא שם בדיוק את מה שאתה רוצה, ואין מי שיעזור לך למצוא את זה, ולעומת זאת העולם הדתי הוא חנות עם מגוון מצומצם ופחות טוב, אבל עם אנשי מכירות מוצלחים שימצאו בשבילך בחנות הזאת בדיוק את מה שהם ישכנעו אותך שאתה רוצה.

arriy80

New member
באוהלו של החופש אין הדרכה

זהו בדיוק הקו המנחה של "עולם החופש". אף אחד לא צריך הסבר, אף אחד לא צריך הדרכה, אף אחד לא רוצה שיגידו לו מה לעשות ואיך. לעומת זאת, בעולם הדתי ה"מצומצם", האדם מוכן לקבל הדרכה על מהות החיים והזהירות מפגעי העולם. הוא לא פוחד להשמע להוראות שידריכו אותו בחייו. הוא לומד לשלוט על תאוותיו ולדאוג לסיפוק צרכיו באופן מבוקר ובריא. הוא נמצא תחת שליטה עצמית, ומתמודד עם יצרי העולם וכך הוא נבנה. הוא יודע שהדרך היא להשתמש בכל מכשיר שהעולם מספק באופן שלא יסכן את נפשו, או להתנזר ממכשיר שאכן יסכן את נפשו. זו ההשוואה בין "אנשי המכירות" (=אנשי ההדרכה) שבעולם הדתי, לבין העולם החילוני שמתוך אידיאולוגיית החופש והמתירנות מקיים את החוסר באנשי הדרכה.

שחזור לא מוצלח של בריאת העולם

כשנברא העולם היה תוהו ובוהו, בלגן, חושך ואור משמשים בערבוביה, ולא היתה הדרכה. בא הקב"ה ונתן את התורה, שם גבולות, התווה דרכים, כדי שלא יפול האדם בנפתולי הבלבול. מי שיש לו שכל בקודקודו, מבין, שכמו שאתה קונה מכונת כביסה, פותח חוברת הדרכה של היצרן, לשימוש נכון במכונה, כך גם בבואך לעולם, עליך לפתוח ספר הדרכה של היצרן, לשימוש נכון. אחרת תתבלבל, והזמן יעבור ולא תצליח להפיק את המירב ואת המיטב. מי ששכלו, קטן קצת, הוא מתקשה בהבנת הצורך שבהדרכה, ולכן אין לו ברירה, אלא לחיות באוהלו של החופש ולסבול מהבלבול ומחוסר הוודאות המוחלט.

enigma4u

New member
מילים גבוהות ריקות מתוכן

אתה יכול לתת לנו כמה דוגמאות על האוצרות בתורה? זה ידוע שכל החרדים הם אנשים מלאים תוכן והחילונים הם אנשים ריקניים. רק נא לא לשכוח שבזכות אותם חילוניים החרדים יכולים להתעמק באוצרות התורה כמו אלה:
זהירות למבוגרים בלבד
הבא על אמו בחלום יצפה לבינה שנאמר (משלי ז) כי אם לבינה תקרא הבא על נערה מאורסה יצפה לתורה שנאמר (דברים לג) תורה צוה לנו משה מורשה קהלת יעקב אל תקרי מורשה אלא מאורשה הבא על אחותו בחלום יצפה לחכמה שנאמר (משלי ו) אמור לחכמה אחותי את הרואה אווז בחלום יצפה לחכמה שנאמר (משלי א) חכמות בחוץ תרונה והבא עליה הוי ראש ישיבה אמר רב אשי אני ראיתיה ובאתי עליה וסלקית לגדולה רב כהנא נכנס ושכב תחת מיטתו של רב. שמע אותו ששח ושוחק ומשמש מיטתו, אמר לו: "דומה פיו של רב כמי שלא אכל תבשיל"! אמר לו: "כהנא, כאן אתה? צא, שאין זו דרך ארץ". אמר לו: "תורה היא וללמוד אני צריך". כי הוו מיקלעי רבי ישמעאל ברבי יוסי ורבי אלעזר ברבי שמעון בהדי הדדי הווה עייל בקרא דתורי בייניהו ולא נגעה בהו. אמרה להו ההיא מטרוניתא: "בניכם אינם שלכם"! אמרו לה שלהן גדול משלנו. – כל שכן! יש אומרים, כך אמרו לה: כי כאיש גבורתו. איכא דאמרי, הכי אמרו לה: אהבה דוחקת את הבשר. ולמה להם להשיב לה, הרי כתוב אל "תען כסיל כאיולתו", שלא להוציא לעז על בניהם אמר רבי יוחנן איבריה דרבי ישמעאל [ברבי יוסי] כחמת בת תשע קבין אמר רב פפא איבריה דרבי יוחנן כחמת בת חמשת קבין ואמרי לה בת שלשת קבין דרב פפא גופיה כי דקורי דהרפנאי

arriy80

New member
מתוך התלמוד הבבלי

וכמובן, יש כאלו שיש להם מגמה ללקט את הדברים הפחות מובנים, הפחות הגיוניים, היותר מוזרים... הכוונה ברורה... אני ממליץ לך לעיין בדברי הרמב"ם על היחס לדברי חז"ל ה"מוזרים".

ליבליך

New member
בהזדמנות זו, אני מבקש גם כן...

שאם במקרה נראה לך שאני כותב כאן משהו לא הגיוני, שנראה כאילו הוא טעות או "שהדעת מרחיק אותו", אל תסיק מכך שטעיתי, ח"ו. למעשה מדובר במשל, מליצה ודברי חידה, שפשוט לא ירדת לעומקם.

למעלה