סוציאליזם "במיטבו"

omerlich

New member
סוציאליזם "במיטבו"

פורסמה היום כתבה בוואינט על תל השומר(תל ליטוינסקי) ומי בנה את האיזור.. כל איזור תל השומר והבסיס הצבאי היה רכוש פרטי של משפחת ליטוינסקי.. אלמלא השלטון לא היה גונב את האדמה היא הייתה נשארת בבעלותם הפרטית... נ.ב. למען הגילוי הנאות,סבא רבא שלי הוא מוריס ליטוינסקי ממקימי האיזור והבעלים החוקים של האדמות. השלטון של מפא"י הוא שהמשיך את הגזל שהחלו הבריטים והאמריקאים

trigotrigo

New member
וסבא של סבתא שלי הוא ממייסדי

מאה שערים... זה לא אומר שאני הולך לגרש משם את כל החרדים ששפכו עליי מים בסיור סליחות

omerlich

New member
זה בכלל לא מצחיק!!!

אני רציני! יש פה גזל של אדמה בשווי של כ3 מיליארד דולר! האם ניתן להשוות זאת למאה שערים?!

trigotrigo

New member
אתה חושב שאני צוחק?

דבר ראשון, אני לא. זו באמת עובדה על ההיסטוריה המשפחתית שלי. דבר שני, כל גזל הוא גזל, יש הרבה מה להשוות.

trigotrigo

New member
לא על זה דיברתי

אלא על זה שהוא לא יכול להגיד ששכונה של חרדים (שיכול להיות ששוה הרבה, אך פעם לא הערכתי את שוויה) שקולה או לא לשטח בסיס צבאי

trigotrigo

New member
וגם על זה שזו לא הפעם הראשונה

שהמדינה מפקיעה שטח מסוים, או מבצעת פעילות כלשהי, בשביל מטרה של המדינה. בוודאי שלא הפעם הראשונה שמדינה כלשהי בעולם עושה את זה. יש סיבות ויש מטרות והכל בסופו של דבר סובב גם את מה שאסור לנו לדעת. זה גם סביב זה שלא על הכל צריך להתלונן, ולפעמים צריך להבין.

omerlich

New member
מה להבין?!

שהמדינה דופקת את משפחת ליטוינקי פעם אחר פעם?! הליטוינסקים לאחר המלחמה קנו בחזרה את האדמות מצה"ל אך הפלא ופלא.. מישהו מצהל הלך ומחק את הבעלות!! הליטוינסקים קנו את האדמה שלהם פעמיים!! פעמיים עשקו ורימו אותם.. הבסיס הולך להתפנות ולפי איזשהו חוק בשניה שמשנים את ייעוד הקרקע היא חוזרת אל בעליה(כמו בפי גלילות) נראה לך שאחרי כל זה יורשי הליטוינסקים,כ4 במספר,יראו מזה ולו שקל אחד?!

trigotrigo

New member
את זה אתה תצטרך להגיד,

אם ולכשתראה את המצלצלים, או המרשרשים, אם תעדיף.

אשרת

New member
באמת.

המדינה אמנם יכולה לעשות מה שבראש שלה, אבל כאשר מדובר ברכוש פרטי של אדם, היא אמורה לפצות אותו. אם היא לא עושה כן, היא עצמה עבריינית. אבל נו שאווין, לא פעם ראשונה שהיא מוצגת באור מגוחך.

אשרת

New member
האמת היא שלא.

כאשר עוד התגוררתי באשקלון, אז כחלק מחוזה השכרות הגיע לנו חניה, אשר רשומה בטאבו לבעל הדירה. אבל אוי, מסתבר, שהעירייה הפקיעה את מקום החניה לטובת איזה נכה שיש לו כבר מקום חניה. ספרתי את זה לאמא שלי, ואמא שלי מתמצאת בדברים הללו כחלק מהלימודים, והיא הסבירה - שלמדינה, לעירייה יש זכות להפקיע, כמובן שזה עובר אי אלו שהם תהליכים, שבמידה והיא מחליטה בסוף להפריע רכוש פרטי, היא צריכה לפצות על אובדן, וגם אז אתה משלם על הפיצוי 50% מס. אל תגיד לי שאתה באמת חושב שהמדינה יכולה לעשות מה שהיא רוצה. אתה לא באמת חושב שיום אחד המדינה יכולה להפקיע לך את הבית מבלי לתת לך פיצוי על זה?

אשרת

New member
תמיד יש סיכוי במדינה הזאת

אבל אז זאת למעשה עבירה על החוק, והמדינה ידועה כאחת שלא תמיד שמה על החוקים של עצמה.

אשרת

New member
אני לא מכירה את החוקים במדינות

אחרות, וזה גם לא ממש מעניין אותי מה קורה שם, כאשר הבעיה היא כאן.

trigotrigo

New member
אני רק מציין שזה לא רק כאן

לא אמרתי שזה נותן איזושהי לגיטימציה

למעלה