סחטיין על ההפגנה!

asafsi4U

New member
סחטיין על ההפגנה! ../images/Emo127.gif

אני לא מאמין שהצלחתם להרים הפגנה כלכך גדולה כך שוואלה! תכניס אתכם לעמוד הראשון! פששששששש... כל הכבוד. באמת כל הכבוד.

Gal-Mo0D

New member
../images/Emo26.gif ה-ע-צ-ר-ת ../images/Emo36.gif

למרות הסתבכויות שונות בדרכים, הצלחתי להגיע לבסוף לעצרת (שממש לא בלטה מבחוץ, לפחות לא כשהגעתי) ושוב יצא לי לפגוש המון אנשים מהפורומים שלנו בתפוז
היה כיף לראות כל כך הרבה אנשים שאכפת להם (במידה זו או אחרת) מבעלי חיים והדוכנים היו די מדהימים. סה"כ היה עשר

enbalush

New member
../images/Emo20.gifהיה מרגש, חבל שהיו מעט אנשים

גם אני פגשתי כמה מ"תפוז" את אמיר ונטע (המנהלת), מאוד נחמדים, ועוד פעילים מצעירי אנונימוס שגם פעילים פה, אבל איך שהתחלתי להכיר כבר נגמר הערב, אני מחכה לאירוע הבא. ולמרות שהאירוע מאוד מעציב, הוא גם משיג כמה דברים ומאוד מחזק. וגם השגתי מאמצת לחתולה שהבאתי, וגורה נוספת שאספו אותה גם אומצה,איזו שמחה!!!

לילךLilach

New member
היתה עצרת מצויינת לדעתי ../images/Emo45.gif

העצרת התנהלה למופת ,הרבה מאד אמנים ומרצים היגיעו להזדהות וכמובן מאות אוהבי בעלי חיים שחושבים שגם לבעלי חיים יש זכויות . הדוכנים של אירגונים למען בעלי חיים היו רבים והעבירו היטב את המסרים. היה מאד צפוף ,אבל הצלחתי לפגוש חברים יקרים מפורומי זכויות ועוד ,נחמד לראות את הפרצופים שמאחורי הכינויים. הופתעתי מאד לפגוש בעצרת את אחייניתי הצעירה , זה היה נפלא לפגוש אותה פתאום שם ,לא ידעתי שהיא מתכננת את זה ,למרות האיסור של אביה היא היגיעה לעצרת עם חברותיה מעיר אחרת ,הם החליטו שאין להם מספיק מידע על זכויות בעלי חיים ולכן החליטו לבוא ללמוד ולהזדהות ,כיף לראות שיש עוד אנשים במשפחה הקרובה שאיכפת להם מזכויות בעלי חיים
. טבעו בי חותם במיוחד שני אירועים מהעצרת: הראשון - לימור גולדשטיין השחקנית המקסימה ,סיפרה את סיפורים של האפרוחים האומללים עם סרט רקע ברקע שמראה את תעשיית המדגרות. זה סרט מלפני כמה שנים שמראה את המציאות האיומה והמזעזעת של המדגרות: בגלל שאפרוחים זכרים לא מתאימים למגדלים ,ממינים את האפרוחים שבוקעים וזורקים את האפרוחים הזכרים לפחי זבל ענקיים ,זה נורא ואיום ,רואים את האפרוחים נדחסים ונרמסים שם בתוך הפחים והזוועה כשמביטים פשוט איומה ובלתי נתפסת. לימור הקריאה והסבירה את הסיפור הקשה בצורה שגרמה לקהל הרחב להקשיב מרותק ומזועזע ולהזדהות עם האפרוחים הקטנטנים והצהבהבים שבוקעים מן הביצה ומייד תוך שעות מוצאים את גורלם בפחי זבל מחניקים ואיומים ,שהם מוצאים בהם את מותם בגסיסה איטית וסבל איום במשך שעות רבות. השני -התרגשתי לשמוע שקרב היום שבו מאליש וחבריו הקופים ממעבדת הניסויים הנוראית באונ´ העברית ישוחררו לחופשי וישוקמו בחווה מיוחדת שמיועדת לשיקום הקופים שעברו ניסויים איומים (כולל שתילת אלקטרודות במוח). אני מקווה שיהיו עוד עצרות למען בעלי חיים ,שתגבר המודעות לזכויות בעלי חיים ושתהליך החקיקה למען בעלי חיים יתפוס תאוצה ,יש עכשיו מספר הצעות חוק בקנה ואני מקווה שהן יעברו. והכי חשוב שעוד ועוד אנשים יצטרפו לקבוצה ההולכת וגדלה של אנשים שאיכפת להן מבעלי החיים וזכויותיהם.

menl

New member
טור אישי באתר "עידן-הדלי"

פניתי לפני העצרת לבעלת אתר "עידן-הדלי" ובקשתי ממנה עזרה. התגובה היתה חיובית מאד. פירסתי הודעה בפורום הזה, אך "תפוז" הצליחו לאבד אותה. ציטוט קצר: דיברתי עם מלי לוי, בעלת אתר "עידן-הדלי" (אתר מומלץ שזוכה לחשיפה גבוהה) בקשתי רשות לפרסם את העצרת, למרות שלא מקובל לפרסם באתר דברים כאלה. מלי אמרה: בוודאי שכן! זה נושא ממש חשוב, ואני אשמח לעזור בכל דרך. היא הכריחה את עצמה להסתכל בתמונות, כי סבל הצפיה הוא זניח בהשוואה לסבל בעלי החיים... היא אף סיפרה לי שבעבר היא פנתה מספר פעמים לאגודות שונות לעזרה לבע"ח והציעה את עזרתה, אך לא זכתה לתגובה חיובית. אני אעביר למוגלי את ההצעות לשיתוף פעולה הדוק. כשם שאדם לא יכול להיות "ירוק" ולהתעלם מהנזק שגורמת תעשיית הבשר, כך אדם "רוחני" חייב להיות מודע למה שהוא מכניס לפה. עידכון - בקרוב יהיה באתר טור אישי בנושא זכויות בע"ח. מנשה אליעזר

hospital_food

New member
שי אביבי

הידעתם ששי אביבי ,המנחה של העצרת, בירבר שם כל כך הרבה אבל את הדבר הבסיסי שלא לאכול בשר הוא לא עושה. פשו שיא הצביעות!

vegan

New member
שי אביבי

שי אביבי הצטרף לאחרונה לכוחותינו. הרבה אנשים מתחילים בדברים הקשים יותר לבעלי החיים וקלים יותר לנו להמנע ולאחר מכן מודעותם גוברת והם מתקדמים לעבר צמחונות ואף טבעונות. שי אביבי השתתף בהפגנה מול מפטמה ותרם מזמנו להנחיית העצרת. הוא עשה זאת מתוך רצון כן לעזור לבעלי החיים. אני בטוח שבפעילויות אלה הוא נחשף למידע גם על ניצול של בעלי חיים אחרים ומקווה שיגיע גם לצמחונות. לא צריך להגדיר אותו או כל אדם אחר שפועל כצבוע. רובנו, הצמחונים או הטבעונים, לא היינו כאלה מלידה והפכנו לכאלה לאחר שהבנו כמה דברים. שי אביבי מגלה מודעות ורצון לתרום ואני מקווה שגם הוא יילך בדרכנו. צריך לעודד אנשם כמותו ולא לכנותם צבועים.

hospital_food

New member
אוי תודה

רק בישראל!!! המנחה של עצרת לזכיות בעלי החיים(!!) אוכל בשר בעצמו, ואומר על הבמה שזה בסדר לאכול בשר(!!). רק בישראל!!! מביאים איזה מנהל עלוב של מסעדה בשרית בשביל לתת לו כבוד שהוא לא שם כבד אווז בתפריט. פשוט בושה בושה

vegan

New member
המטרה שלנו היא להשפיע ועל כמה שיותר

האמת היא שלא בדיוק שמעתי את דבריו של שי אביבי כי הייתי עסוק בכל מיני עניינים. אם הוא אכן אמר שזה בסדר לאכול בשר, זה לא היה צריך להאמר במקום זה. לםי מה שהבנתי הוא אמר שגם מי שאוכל בשר יכול להצטרף לפעילות למען זכויות בעלי חיים. אמירה כזו היא נבונה ורצויה. איננו רוצים לשכנע את המשוכנעים. העצרת לא נועדה להוציא עצבים ולהביע את דיעותינו, אלא להביא לשינוי אמיתי למען בעלי החיים. אם נפנה רק לקהל הטבעוני, לא נרוויח כלום. אנחנו צריכים לפנות לציבור הכללי ולצרפו אלינו דרך הדברים שקל לו להזדהות איתם, כמו פיטום אווזים. ברגע שאנשים עושים את הצעד הראשון ומגיעים לפעילויות שלנו, הם גם נחשפים לנושאים נוספים. ישנם רבים שהצטרפו לפעילות עוד לפני שהפכו לטבעונים או לצמחונים וכתוצאה מכך הפכו לצמחונים ולטבעונים. אני בטוח שישנם רבים שהגיעו לעצרת כתוצאה מתמיכתם במאבק נגד פיטום אווזים ובעקבות המידע אליו נחשפו בעצרת התקרבו לצמחונות או אף לטבעונות. העצרת נבנתה באופן חכם מאוד לדעתי (פרט לנושא הפוליטיקה) - פנייה לקהל הרחב באמצעות מכנה משותף רחב וחשיפתו לנושאים נוספים של ניצול בעלי חיים.

dylan

New member
ולעומת זאת../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

ב´ידיעות´ לא מצאתי אפילו איזכורונצ´יק של העצרת.

adipo

New member
היה ממש טוב!../images/Emo140.gif

קודם כל הפגישה עם חברי הפורום הייתה מאוד משמחת (ענבל- גם אותך ראיתי למרות שלא ידעתי את זה עד עכשיו- אני ישבתי לידך בהתחלה על המדרגות, הילדה מימינך שצחקקה כל הזמן למראה החתולה המקסימה שלך ותגובות האנשים כלפיה...היי!). הדוכנים והמצגות היו באמת מזעזעים ובמיוחד קול ציוץ האפרוחים התמידי והמצמרר. לא ממש ראיתי את כל האומנים (בכל זאת רכבת אחרונה ב 9 ורבע...) אבל עד הקטע שהייתי היה טוב מאוד. הדבר היחיד שהפריע לי הייתה ההנחיה של שי אביבי- הוא פשוט הנחה בצורה גרועה: קרא הכל מהדף, וגם את זה לא בהצלחה רבה, ונשמע כאילו הוא לא ממש מבין מה הוא עושה פה וזה רק מילים שנכתבו לו והוא צריך לדקלם אותם... אפילו עידו(פו) שבא איתי התרשם עמוקות ועשה צעד פסיכולוגי נוסף בדרכו לעולם הצמחונות בצורה סופית! האוכל-היה מ-ע-ו-ל-ה!!!!! תודה וכל הכבוד לכל מי שהכין אותו (אני רוצה מתכון לתבשיל המתקתק, כפי שהוא נקרא בידי בעלת הדוכן- חייבת אותו!). חבל שלא היה סיקור תקשורתי נרחב ושברגע שהייתה התקרית האלימה מול יוסי שריד ישר קפצו כולם וצילמו מכל כיוון (ואני פחדתי שזה הדבר היחיד שיופיע בעיתונים..). אהה ודבר אחרון- אם יש פה אנשים חדשים שנכנסו בגלל שאיזה ילדה קפצה עליהם בקריאות: קאיה, ושלפה להם כרטיס ביקור של הפורום- תזדהו בבקשה... ושנטי- אני הייתי במחסן בגדים של הקיבוץ לפני כמה ימים וראיתי ערימות גדולות של בגדים לא מסומנים שאין מה לעשות איתם. אני אדבר עם בעל המכבסה ואשאל אם יותר לי לקחת אותם למכירה פומבית למטרות נעלות...אם יסכימו- אפשר לארגן יריד גדול של בגדי יד שניה בנהריה או האזור ולקרוא גם לדוכן של לב לחי...אני אנסה להשיג אישור! אז נראה לי שזהו... יום טוב וחג שמח ומלא צחוקיייייייייייייייים (מצטערת פיינל- אני לא יכולה לעשות את זה באילוץ.זה פשוט לא נשמע כמו שזה אמור להשמע ) עדי

טל רחמן

New member
התקרית הייתה אלימה, אבל לא בגלל המפ

אלא בגלל השוטרים הבני-זונות שבמקום לתת לו להגיד מה שיש לו להגיד (סך הכל מילים, ובכלל, הוא רצה לדבר על זה שיוסי שריד לא יכול לתמוך בעצרת נגד פיטום בעוד שהוא משתף פעולה עם מנגנונים שמתעללים בבע"ח. תקראו את זה בכתבה בוואלה...) וכל זה בעצרת שאמורה להיות נגד דבר אלים כמו פיטום אוזים שיתביישו המארגנים שנתנו למשטרה להפעיל אלימות בלתי-מוצדקת.

haleth

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

דדי שי

New member
לא רעיון טוב

אני חושש ששלמה קאלו הוא לא בדיוק סמכות דתית אורתודוקסית... כך שלא כדאי להסתמך עליו דווקא בדיון בפורום דתיים.

גולדי2002

New member
לא. מיצינו את העניין.

הפעם זה הלך יפה אבל אם נפתח עכשיו עוד דיון זה סתם יעצבן אותם וייתן לנו תדמית של נודניקים שלא יודעים מתי להפסיק. נשאיר את זה ככה. השארתי להם דלת פתוחה לעוד דיון מתי שהם ירצו. ירצו - ייכנסו.

האפי לי

New member
תקשיב בנאדם

אני לא הולכת להפגנות פוליטיות, אני לא רוצה להיות בהפגנות פוליטיות ואני לא הייתי מגיעה להפגנה שמשלבת את זכויות בע"ח בנושא פוליטי וזה בכלל לא קשור למה שאני חושבת באתי לשמוע דעות של אנשים ולהביע מחאה נגד פיטום אווזים לא נגד מה שקורה בשטחים. אם זה היה תלוי בי לא היו שלטים פוליטיים בכלל בעצרת אפשר לחשוב שחמי רודנר ודני רובס הופיעו בכנסי סרבנים.. אני חושבת שהבחור שצעק על יוסי שריד חוצפן. יוסי שריד הוא אחד מקבוצת פוליטיקאים לא גדולה שפועלים לשינוי התנאים לבע"ח ולא יורקים לבאר שממנה שותים- מישהו לא אוהב את יוסי, או את פורז או את צחי הנגבי- שלא יצביע להם בבחירות, שילך להפגנות פוליטיות אבל שלא ילכלך את מאבק זכויות בעלי חיים בדעותיו הפוליטיות.

טל רחמן

New member
אבל מפטמים אווזים בגלל....פוליטיקה!

התעללות סיטונאית בבע"ח ע"י חברות שזה עוזר להם לרווחים לא הייתה יכולה להיות כל-כך מובנת מאליו אצל אותם אנשים אם זה לא היה פוליטיקה... ההתעללות ההמונית בבעלי-החיים (כולל בני-אדם) וביניהם גם פיטום אווזים, מתבצעת בשביל למלא את האינטרסים של מקומות העסק או החברות הללו, והם מקבלים אור-ירוק מהדרגים היותר-עליונים כי גם האנשים בדרגים האלה מרוויחים מזה! אז אל תהיי\תהיה כזאת\כזה תמימה\תמים! וחוצמזה, אני בטוח שאם היה למשל מקרה שבו מסעדה שמגישה כבד אווז הייתה מקבלת איומים מצד גורמים דתיים, נגיד, בגלל שהייתה פתוחה בשבת - אז אני בטוח שיוסי שריד היה קופץ להגן על המסעדה הזאת ביחד עם המפלגה הגזענית והאלימה שלו. אם תמשיכו להיות תמימים בזמן שאתם פועלים למען בעלי-החיים אז האנשים שמתעללים והורגים אותם ינצלו את זה.

למעלה