סחתיין עליהם, אני אומרה.

ואגב, סתם תהיה. לא היה יותר

יעיל להשקיע את היצירתיות הזו, והכישורים ביוזמה מעט
יותר בנאלית, כמו לנצל יכולות מעין אלו במסגרת השירות הצבאי?
 

W a b b i t

New member
אולי נגלה בעתיד אם הם מסוגלים לשרת

בתור סתם דחקה, לא יותר.
הצבא לא באמת צריך עוד אנשים.
בנות- יש יותר מדי.
בנים- גם, ובקרבי למרות הפרסומים גם לא חסר.
מה שחסר במדינה הזאת זה בעיקר אמון ואמונה, וגם בזה הם לא עזרו בינתיים.
 
אתה מתוק, באמת.

והטון הפוקד הזה מוסיף לך צ'ארם,
אבל הוא לא יעיל במיוחד.
אגב, יש שמועה שאנה המהממה יודעת להכין פרילינים
ועוד מני גודיז.
 
אנה אפנה?

דאגרו יקרה, באמת.
מבטיח לא להפריע לך לשמן את אנה בחמאה לירית פריזאית.

רק תנצרי בזיכרון שאני לא אכעס אם ייפול עליי איזה פרלין או שניים.
בשבחי הפילנתרופיה וכאלה.
 
כשהיא תגיח, נבקש ממנה

שתעלה איזו תמונה מעוררת את בלוטות הרוק.
והכוונה באמת למני גודיז קונדיטוריים. בעיניי, זו אמנות בפני עצמה.
וכמובן, ששאלתי את פיה לפני החשיפה.
אני בכלל בעד שהיא תהפוך זאת למנהג.
(מעין פינה יומית)

אתה מת על החמאה הלירית שלי, איך תוכל להיות לה לאבן נגף?
 

Anna begins cc

New member
עבורך, יקירה.

סליחה על הטשטוש השחור,
יש שם את הלוגו של העסק שלי.



(נא לא לשמן אותי בשום סוג חמאה, אני נחבלת בקלות.)
 

ליאור243

New member
עוגיות האלים,מת על אלפאחורס

ולפני שבועיים אכלתי כאלו מקוריות ממשלוח מארגנטינה והטעם.....

כל אחת כזו,ארוחת צהריים.

ושאלת קונדיטור

איך את גורמת לבצק להיות כ"כ פריך?



ירוק מקנאה
 

Anna begins cc

New member
במקום רק קמח בבצק,

שמים תערובת של קמח וקורנפלור (ומנפים היטב)
עושה את כל ההבדל..:)
 

ליאור243

New member
אם את כבר בשוונג

אשמח לקבל את המתכון וטיפים להכנה(אני רציני)

מבטיח להעלות את התוצאה

את יכולה להעלות כאן אחלה פינה "המתוקים של אנה"
 
נכון. רעיון מצוין.

אני מוכן להיות הוולידטור. לבחון שהמתוקים של אנה אכן מתוקים.
למען הקהילה כמובן. אמת בפרסום וזה.



'סתמו. מדובר על גודיז קונדיטוריים!
 

Anna begins cc

New member
מתכון לאלפחורס

לליאור וכל המעוניינים.
תפעלו לפי ההוראות ומבטיחה לכם- אי אפשר לפקשש איתן.

בקערת מיקסר שמים-
200 ג' חמאה רכה
150 ג' אבקת סוכר
מעט גרידת לימון (בקושי חצי כפית, זה טעם משתלט)

מקציפים במיקסר לקרם חלק ובהיר

מוסיפים בהדרגה-
2 חלמונים
ביצה אחת שלמה
כפית תמצית וניל (אם יש אמיתית טובה ולא קנויה, עדיף.)

בקערה אחרת מנפים –
200 ג' קמח
300 ג' קורנפלור
10 ג' אבקת אפיה (שקית סטנדרטית)

מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד שנוצר בצק,
מפסיקים מיד.
אלפחורס נימוחה ופריכה יוצאת רק מבצק שמתעסקים איתו כמה שפחות.

עושים כדור בצק,
משטחים טיפה,
עוטפים בניילון נמצד ומקררים שעה לפחות.

מקמחים משטח עבודה,
מרדדים את הבצד די דק (חצי סנטימטר בערך, לא לדאוג, הן תופחות באפייה)
וקורצים עיגולים.
אני חסידות של העוגיות הקטנות יותר (לא בומבות כמו בארומה)
ולכן לרוב יוצאות לי בערך 40 אלפחורס מוצמדות מהכמות הזו (כלומר, 80 בודדות)
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות,
משגיחים עליהן.
אני לא יודעת לומר זמנים,
לא פחות מ7 דקות, לא יותר מ11 דקות- זה משתנה לפי סוג התנור.
ברגע שהן מתחילות טיפה טיפה להזהיב בקצוות- מוציאים אותן.

מקררים.
לוקחים ריבת חלב,
מורחים על עוגיה אחת כמות כרצונכם,
סוגרים עם עוד עוגיה ולוחצים טיפה עד שהריבה בורחת בקצוות,
מגלגלים בקוקוס טחון ושמים בקופסא.
(אני לא אוהבת לשים המון ריבת חלב אז היא כמעט לא בורחת לי החוצה, אבל חייבים שהקוקוס ידבק, אז אני מורחת שכבה דקה של ריבה גם מבחוץ..)

כמה טיפים-
- העוגיות לא טעימות באותו יום.
בפעם הראשונה שהכנתי אלפחורס כמעט זרקתי את כל הקופסה כי בערב אכלתי אחת והיא היתה קשיחה ולא נימוחה בכלל.. התבאסתי נורא.
אבל- ריבת החלב צריכה להספג בעוגיה, זה מה שהופך אותה לכזו מוצלחת.
יום למחרת בבוקר- איי קראמבה, איזו עוגיה..
- הן נשמרות כמה ימים טובים,
אבל מנסיוני- לרוב לא מחזיקות מעמד
- השתדלו שהקוקוס יהיה יחסית טרי, גם אם קונים אותו בסופר, שימו לב לתאריך התפוגה שלו, אפילו תמששו את החבילה קצת באצבעות (קוקוס לא טרי הוא מאד מאד יבש).
- במידה ובא לכם פרוייקט והשקעה- אני מכינה גם ריבת חלב ביתית.. זה לא מאד מסובך אבל זה מלא זמן.. אם מישהו רוצה, תגידו ואצרף את המתכון שלי.

לשאלות- אני פה. בכיף :)

ליאור, מחכה לתמונות.
 
למעלה