מתכון לאלפחורס
לליאור וכל המעוניינים.
תפעלו לפי ההוראות ומבטיחה לכם- אי אפשר לפקשש איתן.
בקערת מיקסר שמים-
200 ג' חמאה רכה
150 ג' אבקת סוכר
מעט גרידת לימון (בקושי חצי כפית, זה טעם משתלט)
מקציפים במיקסר לקרם חלק ובהיר
מוסיפים בהדרגה-
2 חלמונים
ביצה אחת שלמה
כפית תמצית וניל (אם יש אמיתית טובה ולא קנויה, עדיף.)
בקערה אחרת מנפים –
200 ג' קמח
300 ג' קורנפלור
10 ג' אבקת אפיה (שקית סטנדרטית)
מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד שנוצר בצק,
מפסיקים מיד.
אלפחורס נימוחה ופריכה יוצאת רק מבצק שמתעסקים איתו כמה שפחות.
עושים כדור בצק,
משטחים טיפה,
עוטפים בניילון נמצד ומקררים שעה לפחות.
מקמחים משטח עבודה,
מרדדים את הבצד די דק (חצי סנטימטר בערך, לא לדאוג, הן תופחות באפייה)
וקורצים עיגולים.
אני חסידות של העוגיות הקטנות יותר (לא בומבות כמו בארומה)
ולכן לרוב יוצאות לי בערך 40 אלפחורס מוצמדות מהכמות הזו (כלומר, 80 בודדות)
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות,
משגיחים עליהן.
אני לא יודעת לומר זמנים,
לא פחות מ7 דקות, לא יותר מ11 דקות- זה משתנה לפי סוג התנור.
ברגע שהן מתחילות טיפה טיפה להזהיב בקצוות- מוציאים אותן.
מקררים.
לוקחים ריבת חלב,
מורחים על עוגיה אחת כמות כרצונכם,
סוגרים עם עוד עוגיה ולוחצים טיפה עד שהריבה בורחת בקצוות,
מגלגלים בקוקוס טחון ושמים בקופסא.
(אני לא אוהבת לשים המון ריבת חלב אז היא כמעט לא בורחת לי החוצה, אבל חייבים שהקוקוס ידבק, אז אני מורחת שכבה דקה של ריבה גם מבחוץ..)
כמה טיפים-
- העוגיות לא טעימות באותו יום.
בפעם הראשונה שהכנתי אלפחורס כמעט זרקתי את כל הקופסה כי בערב אכלתי אחת והיא היתה קשיחה ולא נימוחה בכלל.. התבאסתי נורא.
אבל- ריבת החלב צריכה להספג בעוגיה, זה מה שהופך אותה לכזו מוצלחת.
יום למחרת בבוקר- איי קראמבה, איזו עוגיה..
- הן נשמרות כמה ימים טובים,
אבל מנסיוני- לרוב לא מחזיקות מעמד
- השתדלו שהקוקוס יהיה יחסית טרי, גם אם קונים אותו בסופר, שימו לב לתאריך התפוגה שלו, אפילו תמששו את החבילה קצת באצבעות (קוקוס לא טרי הוא מאד מאד יבש).
- במידה ובא לכם פרוייקט והשקעה- אני מכינה גם ריבת חלב ביתית.. זה לא מאד מסובך אבל זה מלא זמן.. אם מישהו רוצה, תגידו ואצרף את המתכון שלי.
לשאלות- אני פה. בכיף
ליאור, מחכה לתמונות.