סטארבייס לאן- שרשור לבקשת הקהל

טל ענבר

New member
מועדון חובבי מב"כ לאן?

לאור ביקורות שונות שהושמעו על מועדון STAR BASE 972, הערות על פעילות או חוסר פעילות - אשכול בנושא. הכל מותר - אולם בצורה תרבותית ועניינית. לא התקפות אישיות נטולות בסיס, לא קללות ונאצות. בהקשר זה - "אתה מנהל גרוע" - לא מקובל. "לדעתי, נפלו פגמים בתפקודך כמנהל מכיוון ש.......(כולל נימוקים) - מקובל. בסופו של יום, כל מי שכותב בפורום זה אוהב את עולם התוכן של מב"כ ואינו רוצה לראות בדעיכה מוחלטת של הפעילות בתחום. ביקורת? יש לרבים. אבקש מהגורמים אליהם מופנית הביקורת להגיב, ובאופן ענייני, בניגוד למה שקרה למשל כאן.

DDN

New member
האם יש מקום לארגון מרכזי?

זה מדהים אותי שכמו שמוטל רפש (בין אם בצדק ובין אם לא) ב"עמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל", אותו דבר קורה גם בגזרת מסע בין כוכבים. וזה גורם לי לחשוב, האם אנחנו הישראלים לא יודעים להכיר תודה לארגונים, או לא יודעים לתפעל כאלה? עושה רושם, שלא משנה מה קורה, אנשים יצאו לא מרוצים. ביקורות יהיו תמיד, ואם הן מגיעות מיותר מדי אנשים, וצודקות לפחות ברבע מהן, אז סימן שמשהו לא מתפקד כמו שצריך. כמה מילים על עצמי כרגע: אני מנהל פורום משחקי תפקידים כאן בתפוז, ומתעסק בתחום מגיל 10. מגיל צעיר (בסביבות אותו גיל נדמה לי) אחותי ואמא שלי הכניסו אותי גם אל "מסע בין כוכבים" (הסדרה המקורית, ושני הסרטים הראשונים). אחותי הגדולה היא זו ש"גררה אותי" להגיע לאייקון לפני שנים רבות, והפכנו לנו את זה למנהג ללכת לאייקון ולראות לפחות הקרנה אחת כלשהי של "מסע בין כוכבים". אחותי כרגע רופאה, וכרגע ממשיכה עם הלימודים שלה, ולא היה לה זמן בשנה האחרונה לבוא לאייקון או לעולמות, ואני המשכתי את המסורת בלעדיה. עד העולמות האחרון כלומר, שבו לא היה לי במה לצפות, והלכתי רק ל"סטנד אפ". לעומת זאת, בתחום הרבה יותר עיקרי שלי, משחקי תפקידים, מצאתי את עצמי לא מוצא סיבה להגיע לביגור, שנה אחר שנה (ביגור - האירוע ה"גדול" של משחקי תפקידים בשנה, מתרחש בפסח לפני עולמות) אם אני, כחובב משחקי תפקידים ומסע בין כוכבים לא מוצא סיבה להגיע לכנס, למה שמישהו אחר ימצא? צריך "למשוך" את הקהל בכח, בלי משיכת הקהל, אין הרבה מה לחפש שם. למרות כל זאת, אין לי טענות אל ה"עמותה" או ה"מועדון". אני יודע שאנשים משתדלים, ואני יודע שאי אפשר לרצות את כולם אף פעם, ואני גם יודע, שלמרות שיש אנשים שעושים רושם שלילי בהתחלה, הם אנשים שמתאמצים, תורמים מזמנם וכוחם בהתנדבות ויודעים להרים כנסים. הרעיון להקים "ארגון" הוא רעיון יפה, יכול מאוד להיות שהציפיות שלנו גבוהות מדי מארגון כזה. יכול להיות שהכוח בפועל של ארגון כזה הוא לא מה שחשבו שיהיה, ואז הגוף ממשיך לחיות על אינרציה (הידד שיעורי סוציולוגיה!) למרות שאני לא חלק מסטארבייס ואין לי כל זיקה אליהם, אני לא אשמח לראות כאן פתיל של "בואו נשרוף את המועדון".

n i v1

New member
סטארבייס לאן- שרשור לבקשת הקהל

בעקבות התחממות בגזרת הצפון והמרכז אני פותח פה שירשור על המועדון. כאן המקום לשטוח טענות, תלונות, ומצד שני לתת מחמאות ולעודד. אני רוצה לציין שקיים גם פורום המועדון לשם כך, אך מכיוון שרוב המעריצים נמצאים כאן, המקום פתוח לדיונים. אני רוצה לבקש (בתוקף) לשמור על כללי דיון מנומנסים. לא אקבל שום צורה של התבטאויות מעליבות. אנא שימו לב למה שיוצא ממקלדותיכם.
ע"מ שיהיה נעים לקרוא את דבריכם, לפני שאתם שולחים את ההודעה, עיברו עליה ועשו לה הגהות. הכי מעצבן זה לשמוע תירוץ מאנשים שאומרים שהמוח עובד מהר יותר מהאצבעות. כשאתם מסיימים לכתוב קחו נשימה ועשו הגהה. רק אז ליחצו על כפתור השליחה. עוד דבר- אנא שיקלו דבריכם לפני שאתם כותבים אותם. אל תתייחסו לשרשור כמו לאסלה שבולעת הכל- חישבו לפני. כתבו בצורה מנומקת בבקשה. בנוגע לתלונות- נסו לנסחן בצורה של בקשות, אתם תיווכחו שהתגובות שתקבלו יהיו "נעימות" יותר. בהצלחה, ושאלהים ישמור עליכם

papal

New member
תודנה על השרשור ניב- אז מה יהיה?

קודם כל לעובדות סטארבייס 972- כשמו כן הוא הוא מועדון חובבים\ מעריצים של מסע בין כוכבים. שנוסד כדי לאגד את כל חובבי הסדרה באשר הם בארץ ישראל. המועדון הרי התפלג מהאגודה למדע בדיוני ופנטזיה- והפך לעמותה בזכות עצמה ( סוג של מלכ"ר ) כדי לתת במה לחובבי הסדרה בלבד. המועדון זכה להצלחה עצומה במרוצת השנים- ועד בערך 2001, פעילויות הטרק זכו לפופלאריות עצומה. עם דעיכת הטרק בעולם- גם בארץ החלה דעיכה. אמנם אנשים חובבים את מס"ב אבל הפעילות סביב הנושא, הפכה משעממת בעיני הקהל הרחב. גם כאלה שחובבים את מס"ב. מי נותר בעצם? אותם אנשים שמכונים "הארד קור"- אנשים שמגיעים כדי לראות פרקים לשמוע הרצאות ולהנות מחומר על עולם מסע בין כוכבים. המועדון? כדי להצדיק את קיומו- הפך למעין סניף פתוח לכל קהילה מיותמת. אתם אוהבים א תבאפי? סבבה, בואו תצטרפו אלינו- ואח"כ כשתהיו מספיק גדולים -תהפכו לקהילה משלכם, ותעזבו אותנו לנפשנו. (כי הרי מה לעזאזל הקשר בין מסע בין כוכבים לבאפי?) חובבי סטארגייט? יאללה בואו- אנחנו "סטארבייס"- זה שם דומה. אוהבים רובוטריקים? אנחנו מארגנים לכם הקרנות ופעילויות. בבילון זה הקטע שלכם? אין בעיה בכלל- יש לנו DS9 ,זה דומה מספיק כדי שתצטרפו! (כמובן שהכל נאמר בצורה עוקצנית, כרמז לתהליך שמתרחש במועדון- ולא כציטוט או תיאור מדוייק של ההתרחשות) מהרגע, שהמועדון פתח את שעריו לכל אותם אנשים , נתן חסויות לאירועים שלא קשורים לנושאי מסע בין כוכבים ( מלחמת הכוכבים???? מדריך הטרמפיסט לגלאקסיה??? לאן הגענו!! תארו לעצמכם מועדון של טרקים בח"ול שייתן חסות לאירוע של מלחמת הכוכבים? זה יהיה כמו חילול הקודש!!) הוא הפך ללא רלוונטי. במקום להתרכז בטרק טהור, להשקיע באירועים קטנים אפילו במחיר של היעלמות זמנית מהאייקונים למיניהם, השקעה בבנייה ושיקום קהילה באמצעות פעילויות שונות , חיזוק הקשר עם הטרקיים האמיתיים -ויש רבים כאלה, ייזום של ערבי טרק וארוחות טרק למיניהםן ( לא מסיבה- אלה נניח, נידוב ביתו של מישהוא לאירוע קטן, או סגירת מסעדה ל 40 איש לארוחה והקרנה או כל מיני דברים כאלה), חיזוק הקשר לפילקים של טרק וכל מיני כאלה . אנשי ההנהלה, בעצם שירתו המון קהילות אחרות- גם כשניהלו והפיקו אירועים גדולים (כמו למשל עולמות 06), שעל אףשהיו מדהימים וטובים הקשר שלהם למועדון עצמו היה חלש ביותר, ונוצר מצב- שבמקום שבהנהלת המועדון ישקיעו רק בטרקיים, היו עסוקים מאוד בהכנת פסטיבלים והפקתם. למה שמישהוא מקהילות אחרות לא ינהל את זה? יפיק יכין וכו' ואנשי הטרק רק יעזרו או ישימו דוכן ויילכו לאירועים שלנו? למה כל שנה נציגים של סטארבייס צריכים לנהל להפיק ולבנות תאירועים כאלה ענקיים - שבעצם כמעט ולא נוגעים לסטאר טרק- אלה רק בכמה הרצאות בודדות , הקרנות פה ושם ודוכן מועדון בודד. מה שלא מותיר להם זמן להשקיע בקהילת היעד שלהם? מה הטעם???? מה מעניין אותי, לדוגמא אירוע של אקס מן? כשנושא הגעתו של שאטנר למשל- לא זוכה להתייחסות מינימאלית בדף הפותח של מועדון המעריציפ של הסדרה שהוא המייצג שלה באמצעות בן דמותו בסדרה- קפטן קירק שנבחרה כדמות המוכרת ביותר בעולם מס"ב : יותר מכל דבר אחר. אורי אביב(אני אתייחס אליו בשמו כיוון שהוא כבר מזמן לא נוהג בכללים של שמות כינוי - ובגלל שכולם כבר בעצם יודעים שזה הוא), טוען ואני מצטט: "כבר מספר שנים המועדון אינו מועדון עבור חובבי מסע בין כוכבים, ולמעשה מתחילת דרכו קידם תכנים נוספים מלבד מסע בין כוכבים". אם זה כך- אז למה לקרוא למועדון הזה סטארבייס 972? למה להגיד שזהו מועדון חובבי מס"ב? למה שטרקי ירצה לשלם דמי חבר ? למה שטרקי יחוש הזדהות או זיקה למקום כזה? אז נכון, שללא ספק הנהלת המועדון עשתה רבות למען אוכלוסיית חובבי מסע בין כוכבים בארץ ונכון שהמנהל הנוכחי פועל ללא לאות- ומשקיע על המון דברים אבל, ההתפרסות הזו הורסת כל חשק להיות חבר במועדון, וכאמור הסימן הכי חזק לנושא היה ההתעלמות המופגנת מהביקור של שאטנר, (אז נעשו גישושים- אז מה? אף אחד מחברי המועדון לא קיבל התייחסות מינימאלית להגעתו של שאטנר לארץ ולו בפסיק באתר המועדון (מלבד בפורום- שזה לא מקום מספיק טוב לטעמי- וגם זה קרה לאחר בקשות של אנשים , כול לאותי). ההתייחסות הראשונה היתה רק יומיים אחרי ששאטנר נחת בארץ!!!! בושה וחרפה! וגם תגובתו של נדב לנושא ( ראו קישור בהודעה מעליי) - מוכיחה את חוסר הקשר ואת הנתק בין חברי הקהילה לבין הנהלת המועדון. לדעתי- אין היום זכות קיום לסטארבייס 972 במתכונתו הנוכחית. אני חשוב שצריך לשנותו לשם "מועדון חובבי סדרות מד"ב" או משהוא כזה וזהו. ככה- לא נראה מועדון מעריצים ככה לא נראית אגודה קהילה? מזמן לא קיימת סביב המועדון, חברי הקהילה מיואשים מזמן וחובבי מס"ב- לא בונים על המועדון .

sysiphus

New member
הקמת המועדון ותחומי עיסוקיו

לפני שמונה שנים הייתה תופעה גדולה מאוד של מסע בין כוכבים, בארץ ובעולם. זה הצדיק הרבה מאוד כנסים, אירועים, הפקות, אתר. היה הרבה מאוד תוכן והרבה מאוד אנשים רצו לחלוק אותו האחד עם השני. זה הצדיק הקמה של מועדון חובבים לנושא, אפילו של עמותה הרשומה במשרדי רשם העמותות של משרד הפנים. איזה יופי. הסיבה בעטיה הוקם סטארבייס הוא עניין של סדרי העדיפויות באגודת המד"ב דאז. תחום התוכן של מסע בין כוכבים *ו*בבילון 5 היו תחומי תוכן חמים מאוד, עם המוני חובבים. יחד עם זאת, במסגרת של אגודת המד"ב, קיבלו תחומי תוכן אלו נתח צנוע של משאבים וזמן במרוצת שנותיה, שלא היה מידתי לכמות החובבים. בעיקר בגלל מנטאליות מקבלי ההחלטות באגודה. בדיעבד, אני מבין אותם, שכן כשיש ארגון אחד שמתפרס על כ"כ הרבה תחומי תוכן וצריך להביא על סיפוקם את חובבי טולקין, חולית, אורסון סקוט קארד, מלחמת הכוכבים וכו' וכו' וכו', אין מצב שכולם ייצאו מאושרים. החלטנו דאז שאנחנו מעוניינים להביא למרכז הבמה את תחומי התוכן האלו, ועל כן נקים ארגון משלנו ולא נסתמך על השפעה מבפנים בארגון אחר. זו הסיבה להקמת ארגון נפרד, וכבר אז, חשוב לציין, בבילון 5 הייתה בין תחומי התוכן שהיו מנוכסים לסטארבייס, על אף הגדרתו בהחלט, כמועדון חובבי מסע בין כוכבים. היום אין את אותה מאסת חובבים סביב מסע בין כוכבים, ובבילון 5 די מתה... זה נובע מה"מיתון העולמי" הכבד... עולם הפאנדום בארץ השתנה לבלי היכר ב-5-10 השנים האחרונות, בין השאר בעקבות הקמת האגודה ולאחר מכן סטארבייס. ב-2-3 האחרונות התייצב סטטוס-קוו ברור בו אגודת המד"ב עוסקת במד"ב / פנטסיה קשים ושמה דגש על קידום וטיפוח תחום הספרות, בעוד סטארבייס עוסק במד"ב מן המדיה - טלוויזיה וקולנוע. כמובן שנדבך מרכזי במד"ב-מדיה היא מס"ב, אבל לא עוד.

sysiphus

New member
לגבי חובבי מסע בין כוכבים

ראשית, לאן כולם הלכו? מרבית חובבי המד"ב בארץ מונים את מסע בין כוכבים בתור אחת מאהבותיהם הראשונות. וגם מגדירים עצמם כחובבים, אפילו כאלו שייהנו משידורים חוזרים ויראו את טרקיז באירוע. אבל הם עברו הלאה. הם המשיכו לראות דברים אחרים, את חלקם הם אוהבים מאוד, את חלקם, אפילו יותר ממס"ב. חלקם גם קוראים קומיקס, חלקם ספרים, חלקם משחקים משחקי מחשב, חלקם משחקי תפקידים. הם עדיין פה, אבל תחומי העניין שלהם התרחבו. מעטים מאוד הם האנשים שנשארו רק עם מסע בין כוכבים. דה-פקטו, אין קהל גדול בארץ רק למסע בין כוכבים . זה מצער, אבל זו עובדה. ולא רק זה, אלא שנובע מכך גם החוסר באנשי תוכן שייצרו עבור אירועים ופעילויות בתחום, ומפיקיפ ופעילים שיארגנו אירועים בתחום. בעיה נוספת היא בעיית התוכן עצמה - אין שום דבר חדש או שונה לדון בו - כי אין חדשות רבות בעולם של מסע בין כוכבים. העדות לכך הן מכירות הכרטיסים לאירועים בתחום בחמש השנים האחרונות. אפשר לראות מספרים צונחים משנה לשנה, בקלות. ואתה לא צריך מספרים בכדי לחוש זאת. אותה הנקודה מזווית אחרת... בשנת 1999 הוקרנו באייקון פרקי תחילת העונה השישית של "חלל עמוק 9". שישה פרקים מצוינים שמכונים יחדיו "The Batlle for Deep Space Nine". שני פרקים כל ערב. אולם סינמטק 1 על 371 מקומותיו היה מלא כמעט עד אפס מקום בכל ערב, בחובבי מסע בין כוכבים. *איזה כייף*. בשנת 2003 הייתה רצועה אחידה מבוקר ועד ערב של מסע בין כוכבים באייקון, אולם לצערנו הרב לא הייתה יותר מדי אפשרות לחדש לקהל ולרגש אותו. לכל אחד מהאירועים הגיעו בין 20 ל-50 (אני מפריז למעלה, אבל שיהיה) איש. *מבעס*. אבל מה לעשות. זה התהליך שעובר על הפאנ-דום. כי פעם להקרין פרק שלא שודר בארץ היה דבר גדול. פעם אנשים חיכו חצי שנה בשביל לראות את הפרק "הזה" באייקון. עכשיו אין דבר כזה - כל אחד יכול להשיג כל פרק שהוא רוצה כמעט מיידית, לא אייקון ולא סטארבייס יכולים לחדש בכל מה שקשור לפרקים, ובמיוחד כשכלל לא משודרים פרקי מסע בין כוכבים חדשים... התהליך הזה הוא רוחבי וקרה באותה המידה לחברה מהשגרירות. באייקון 2004 הוקרנו פרקי הסיום של אנג'ל באייקון. ההנחה הייתה שבדומה לפרקי הסיום של סדרות מסע בין כוכבים, יהיה אולם מלא, ולו בגלל הרצון של החובבים לשבת ולראות את הפרקים יחדיו. אולם הפרקים האחרונים שודרו בטלוויזיה במאי, ואייקון באוקטובר... באולם של 370 איש ישבו 70 איש לראות את הפרק האחרון של אנג'ל...

papal

New member
תגובה מצויינת אבל לא מספיקה

כל מה שאמרת אמת- ותגובתך בהחלט מכסה דברים רבים ועונה על חלק ממה ששטחתי אבל לא מסבירה למשל את ההתנהלות של מה שקרה עם שאטנר, לא מנסה לראות כיצד ניתן או לא ניתן היה לשנה את המצב ובעיקר- עתיד המועדון לאן?

papal

New member
ובנוסף- מה עם הקהילות האחרות

התייחסותך לנושא חומרים אחרים תכנים אחרות קהילות אחרות היא מאוד כללית אשמח אם תהיה יותר ספציפי ובנוסף- האם לדעתך יש מקום להשקיע על תכנים של תחומים אחרים על חשבון מעריצי מס"ב ה"הארד קור" או טרקיים למיניהם?

sysiphus

New member
אין פה "על חשבון"

קצת על אגודת המד"ב לפני ההסבר על באפי... שוני משמעותי בין אגודת המד"ב לבין סטארבייס היא ההתנהלות הניהולית. אף אחד מאיתנו לא מושלם, אבל אחד ההבדלים המרכזיים הוא שלא צריך להיות "חבר וועד" בכדי לקדם פעילויות (המצב באגודה השתנה בשנים האחרונות לטובה, אבל לא ניכנס לזה). כל מה שצריך במועדון בדרך כלל הם יוזמה, רעיון טוב ונכונות לעבוד עליו. קצת הסבר על באפי... איפשהו ב-2002 המועדון היה בשפל פעילים. לא היו כאלה, בכלל. הפעילויות כולן היו בתחום התוכן של מסע בין כוכבים ובבילון 5, אם כי כבר ב-2002 הופק כנס "הומור במדב" ע"י המועדון בפסח בסינמטק, ובו ערב-רב של יצירות מד"ב משעשעות. באפי הייתה אז הפאנ-דום העולה, והגיעה לשיא מסוים. היה להם הרבה מאוד חובבים שרצו להתחיל להתארגן ולהפיק פעילויות. הם פנו לאגודת המד"ב ונדחו בנימוס, אז פנו אלינו (ספציפית, אל דובי, יו"ר המועדון דאז).דובי ראה הזדמנות - קבוצת פעילים עשירה, רעננה ועם המון מוטיבציה. חלקם גם חובבי-מס"ב. אולי נוכל רתום אותם לפעילות כללית במועדון. בלי קשר לפעילות במסגרת המועדון, ישב עימם כחברים, ראה מה הם רוצים לעשות והחליט לתמוך בפעילות. דאז היה מדובר ב"מסיבאפי" הראשונה. כל שסטארבייס נדרש לעשות הוא לשים את סכום הכסף שאפשר את הפעילות, ע"ב מודל כלכלי שהבטיח רווח (ואכן קיים) - רווח שנכנס לסטארבייס. כל הפעילות כולה היה של חובבי-באפי. לא רק שהמועדון הפיק רווח מהפעילות, הוא גם עזר לחובבי באפי שהצליחו להרים פעילות ז'אנר מכובדת. נצחון לכולם. הקשר הזה נמשך בשנים הבאות, כשפה ושם השתלבו פעילויות (בהקרנות באונ' ת"א למשל, הוקרנו פרקי באפי לפני / אחרי פרקי מס"ב, כמדומני, אני לא ממש זוכר). השתלבו פעילויות בעקבות... השתלבות הפעילים. מי שהפעיל את ההקרנות באונ' ת"א היה עודד שרון ולי עדן (כמדומני), אוהד של שני התחומים ששאף לחבר בין השניים. היו רבים שכמותו דאז. באיזשהו שלב החלפתי אני את דובי והמשכתי עם הקו הזה, אבל ראיתי שהמועדון קצת מאבד מזהותו בעקבות הפעילויות האלו. חשבתי שהדבר הנכון יהיה למקד את פעילות המועדון בתכני מד"ב שבקלות מתחברים האחד אל השני, כבעבר, ובראשן מסע בין כוכבים. החברה של באפי היו גם מספיק מלוכדים ומאורגנים, נפגשו והחלטנו להפריד בין המועדונים וליצור בעצם שני מותגים נפרדים - "שגרירות" עבור חובבי באפי בלבד, "סטארבייס", כבעבר, עבור חובבי מד"ב: מסע בין כוכבים, סטארגייט, בבילון 5 וכיו"ב. ושוב, בנוגע להשקעה בתחומים אחרים על חשבון חובבי מס"ב... אין דבר כזה. כל מה שצריך לעשות חובב מסע בין כוכבים ע"מ להרים פעילות או פרויקט במסגרת המועדון היא להציג קונספט, להראות תקציב עם מאזן חיובי, או לכל הפחות כזה המכסה על עצמו, לקחת אחריות על הפרויקט ויאללה.(הכל כמובן לגבי דידי, אני איני בר החלטה במועדון כיום, אבל אני מבין שאלו הם עדיין פני הדברים, פחות או יותר). כמובן, כשמדובר בפעילות שמצריכה את תמיכת המועדון, בכספים, משאבים, לוגיסטיקה וכיו"ב. לצערך, וצערי וצער כולנו, לא רבים הם חובבי מס"ב שיקומו לארגן דבר כזה, ולצערי, צערך וצער כולנו, קשה מאוד יהיה להציג תקציב שיכסה על עצמו, כפי שהובהר ע"י מספר פעילויות הפסדיות בתחום מס"ב בשנה האחרונה.

sysiphus

New member
מה שהיה עם שאטנר...

הוא מקרה נקודתי ואינו מהווה טיעון כלשהו לשום צד בדיון זה. וזה בלי להתייחס בכלל לנכונות הטענה שלך לגבי "מה שהיה עם שאטנר".

sysiphus

New member
ובשביל מה מועדון...

בשביל לארגן ערבי מסע בין כוכבים בביתו של מישהו, גם אם הם מונים עשרות אנשים, לא צריך את המועדון. בשביל לארגן ארוחות-מסע-בין-כוכבים + הקרנת פרק במסעדה, לא צריך את המועדון. בשביל לחבר בין חובבי הסדרה, מדן ועד אילת ואפילו בחו"ל, לא צריך את המועדון - בשביל זה אולי פעם היה צריך מועדון, עכשיו יש בשביל זה אינטרנט. יודע מה, אפילו בשביל לארגן הקרנות באוניברסיטה, לא בהכרח צריך את המועדון (לפחות לא כעמותה רשומה וכל הבלאגן, אפילו עדיף שלא, אוניבסיטאות מעדיפות התרגנויות פנימיות של "תאי חובבים סטודנטיאליים" להם נותנת גג אגודת הסטודנטים). אם זה כל מה שאתה רואה כחזון, אז לא צריך את המועדון, לא כמועדון לחובבי מסע בין כוכבים ולא כשום דבר אחר. למה טוב המועדון? 1. אם אתה רוצה גוף שיארגן דברים קצת יותר גדולים מארוחות ערב - כנסים ואירועים, הקרנות סרטים, כנסים בעלי גוון אקדמי, עם הרצאות, פעילויות ואירועים נוספים. 2. אם אתה גוף שייקח חלק בארגון ובניהול של אירועי הז'אנר הגדולים בארץ ויוודא כי תהיה בהם התייחסות כלשהי לסדרה. 2. אם אתה רוצה הפקות גראפיות בתחום מסע בין כוכבים בארץ - מגזין בצורה כלשהי, מדריך סדרות, מוצרים מגניבים ועוד ועוד ועוד. 3. אם אתה רוצה גוף לובי שיעמול לקידום הסדרה והתרבות שסביבה בארץ באלף ואחת דרכים ולאלף ואחד כיוונים: * שידור הסדרה בארץ בגופי השידור השונים. * יוודא כי סרטי מסע בין כוכבים יגיעו להקרנה בארץ מול חברות ההפצה. * יוודא כי הסרטים יצאו ב-DVD מתורגם בארץ ויהיו זמינים בספריות הוידיאו. * ייאבק על חשיבותה האקדמית של הסדרה ויספק חומרים ועזרים חינוכיים לגופים שונים וידריך כיצד ללמד מדעים באמצעות הסדרה. 4. יסדיר בעצמו או דרך חנויות וספקים ייבואם של מוצרים לארץ, בין אם זה DVD-ים או כל מוצר אחר. 5. יאפשר מבצעים והנחות לחובבים. חלק מהדברים האלה נעשים בצורה שוטפת ע"י המועדון, חלק נעשו ונעשים מפעם לפעם, לחלק לא הגענו אף פעם מחוסר משאבים וכ"א... אבל אלו הדברים שמועדון מאורגן ומלוכד יכול לעשות. רצה הגורל ואין מספיק חובבי מסע בין כוכבים המעוניינים להיות פעילים, ע"מ להרים חלק ניכר ממה שפרטתי כאן. רצה הגורל גם ומרבית חובבי מסע בין כוכבים הפעילים, אינם רק חובבי מס"ב, ורואים לנכון לקדם את הנושאים שפירטתי בנוגע לפאנ-דומים אחרים אליהם הם משתייכים. זה גם עושה היגיון, כי יותר קל להיאבק לשידורן של "סדרות מדע בדיוני" מאשר "מסע בין כוכבים" בלבד. וכך, כשעובדים ביחד על מטרות משותפות, יש יותר אנשים שעובדים ע הנושא ויש אפשרויות וסיכויים גדולים יותר להבקיע נצחונות. כל אחת מהקבוצות המשתתפות יכולה לארגן בינה לבין עצמה ארוחות מסע-בין-כוכבים, ארוחות פארסקייפ וארוחות סטארגייט כאוות נפשן... אפילו ארוחות מלחמת-הכוכבים. ולא, אני לא מזלזל, מפגשים קהילתיים מצומצמים הם אלו שבונים את הקהילות הללו. אבל לא צריך להיות ודה-פקטו אין קורלציה בין הקהילה / קהילות לבין הארגון. הארגון עזור לכל אחת מהקהילות לקדם את תכניהן ואת האינטרסים שלהן, שהם במרביתם חופפים.

papal

New member
תודה על התשובות

ההסברים שלך מתחילים להבהיר את התמונה- והזוית היא אחרת לגמרי. אני חושב- שהשיח והדיון הזה יכולים להוביל לאנשהוא עכשיו- בואו נראה מה אתה חושב שצריך לעשות כדי שהמועדון יתחזק מבחינת פאנדום של טרק? אילו פעילויות צריל לקדם ולמה? מה מטרת המועדון המוצהרת כיום?

תשובות, תשובות ועוד תשובות

ראשית כל, המועדון הוא אכן מועדון למסע בין כוכבים וסדרות מד"ב אחרות. דבר שני, המועדון כל שנה מביא לאייקון ועולמות תכני מד"ב מקוריים. בשנה האחרונה (2005) המועדון אירגן לבדו את הכנסים הבאים - גבולות, These Are the Voyages וטכנוקון, שלושתם כנסים בעלי תכנים טרקיים בלבד. נוסף לכך אורגן מפגש עם ליאונרד נימוי שהגיע לארץ. בקשר לויליאם שאטנר, מגעים עימו נערכו שבועות לפני שהוא נחת בארץ, אך למרות זאת הוא לא הצליח להתאים אותנו ללו"ז שלו בארץ. וממש היום יש עצומה באינטרנט כדי להביא את וויל וויטון לארץ, לאחד מהכנסים הגדולים (אייקון או עולמות). באייקון הקודם המועדון הביא את רוג'ר נייג'רד ורוברט ברנט, שניהם במאים עצמאים של סרטים טרקיים מפורסמים. כמו כן באותו הכנס ממש יצאה ההפקה החדשה של המועדון לאותתו הזמן, מדריך לסדרה "מסע בין כוכבים - הדור הבא". באתר סטארבייס מתפרסמים תכנים טרקיים רבים. לפני פחות משבוע פורסמה סקירה ארוכה ומושקעת על ויליאם שאטנר, ולפני זה פורסם כבר החלק השלישי מתוך שבעה של מאמר ארוך, מושקע גם הוא, על האנדורים. ולמה אני מביא את כל הדוגמאות האלה? שנוספות להן עוד רבות? נקודה פשוטה. המועדון כן מביא תכנים טרקיים, ועושה זאת למרות שכפי שציינת, פעילות הטרק אכן ירדה בעולם מאז ביטול אנטרפרייז. מלבד זאת, אין שום פסול בהתרחבות לנושאים נוספים הקשורים למד"ב, ולסדרות נוספות בעלות זיקה מסוימת למס"ב. היה סמוך ובטוח, אדון פפל, שברגע שתהיה סדרת מס"ב חדשה, מיד נביא אותה להקרנות השבועיות של מס"ב, שנערכות מדי שבוע באוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. ולבסוף אחרי התשובות, שאלה לי אליך, אדון פפל. כיוון שאני לא מכיר אותך (אני חושב) ולא יודע מי אתה, תיאלץ להבין שהשאלה הזאת היא אכן אמיתית וכנה. האם אתה באת לאחראי המרצים באייקון או עולמות והצעת לה/לו הרצאה פרי כתיבתך בנושאים טרקיים מובהקים? האם אתה כבר כתבת מאמר טרקי שיתפרסם באתר? האם אתה כבר הצעת להשתתף בהפקה של המועדון? (לדוגמה, מדריך לסדרות טרק אחרות) האם אתה הצעת למועדון להשתתף בישיבות? להציע הצעות? אפילו לארגן פעילות משלך כפי שכבר הצעת בהודעתך? לא מכיסך האישי, כמובן, אך באירגונך וניהולך? אם התשובה לכל השאלות האלה היא כן, אז כל הכבוד, מי ייתן ויהיו לנו עוד כמוך. נסה להעלות את רעיונותיך בישיבות ובפניה להנהלת המועדון, וייתכן שעוד יצא מהם משהו. אם התשובה לשאלות היא לא, אז עם כל הכבוד, אני אישית לא חושב שיש לך הזכות לפרוס את שורת הטענות הזאת. בברכת Live long and Prosper.

papal

New member
התשובה היא כן

בגל לזה הדיון ביני לבין סיזפוס היא ברמה של מוצא אירגוני ולא ממוצא אחר היה לי חלק מרכזי (תשאל את ניב) בקמפיין הישראלי להצלת אנטרפרייז, לקחתי חלק בהכנת כנסים ( אומנם לא בסדר גודל של הפקה או הנהלה- אבל בהחלט עזרתי לבנות, להכין, לסדר ועוד). כך למשל- אני ומשה יחד עם גבע וליאור- היינו אלה שתלינו את השלט הענק בסינמטק בעולמות 2005 הרצאתי במסםר כנסים. לקחתי תקופה קצרה חלק בהנהלת המועדון ,הגתי למפגשי הנהלה באוניברסיטה השתדלתי לעזור ולתת וניסיתי להרים אגף צפוני למועדון ( פעילות בה נכשלתי חרוצות בגלל חוסר שיתוף פעולה עם אנשים מהטכניון, אליו הגעתי 4 פעמים בניסיון להרים שם משהוא , ובגלל חוסר היכרות שלי אז עם אנשים מאוניברסיטת חיפה) לאחר מכן ניסיתי לרכז את יחסי הציבור באינטרנט- אבל מזה ירדתי- כי העומס בלימודים גבר- ואורי הבין שאני לא אוכל לעמוד בזה למרות הרצון הטוב. לפחות מאמר אחד שלי- שנוגע לביטולה של אנטרפרייז- התפרסם תחת שמי באתר המועדון. אז אל תגיד לי שאני לא יודע או לא מבין מצד שני- יש לי שאלות ויש לי ביקורת, אבל אני פתוח לדיון , ולכן שאלתי את כל הדברים שמבחינתי, היו בגדר חור שחור, ולכן העברתי ביקורת (שדרך אגב העברתי גם במפגשי מועדון וגם בישיבות הנהלה- וגם על זה אורי יכול להעיד, על הקשר עם קהילות\חובבי סדרות אחרות. אף פעם לא קיבלתי תגובה מסודרת או הסבר לשאלות לי אף פעם גם לא ניסו לשמוע ברצינות את הדברים שהיה לי ולחבריי לומר. יש כאן אנשים (משה איפה אתה? ) שיכולים להעיד על אטימות שנתקלתי בה בתקופה מסויימת , אם כי לא בשנה האחרונה יש לציין. שים לב ששמתי סייג ובו הבעתי את הערכתי על עבודת אנשי המועדון אבל טענתי שלדעתי הם לא משקיעים במקומות הנכונים. רק שתדע- הרעיון הראשוני למדריך סדרות הטרק למשל, עלה כבר לפני יותר משנה- ואני היתי בישבה הזו זו אותה ישיבה בה הוחלט שיש מקום להפקת פוסטרים למכירה בכנסים, ושבה הוחלט שעדיף ניוזלטר על עיתון חובבים (טעות פאטאלית בעיני - אבל ,זה מה יש- כי לא היה כסף). לדעתי ולדעת רבים אחרים, יש הרבה מאוד פסול בהתרחבות לנושאים אחרים שמעבר למד"ב. אם כי אורי אביב , בהחלט שטח טענות והיבטים אחרים שמאירים את העניין בצורה שונה. אני למשל חושב שלא היה מקום להפקת חוברת על סטארגייט. במקום זה- בכסף ששימש להפקת החוברת הזו אפשר היה להפיק חוברת על "וויאג'ר" למשל , כהמשך לחוברת על TNG . אני מכיר את הקהילה טוב טוב , כל חברי ההנהלה מכירים אוית מצויין ואם אתה לא מכיר אוית בשמי (טל מילר דרך אגב9 אז וודאי שאתה תזהה אותי בפנים עד כאן תגובתי לבנתיים

subatoi

New member
הערה קטנה בקשר למדריכים

אתה היית שמח לראות חוברת על וויאג'ר, אני אישית הייתי שמח לראות חוברת על ח"ע9. בעסה לשנינו. יודע למה בסוף יצאה חוברת של ס"ג? כן, ברור שזה בגלל שס"ג היא סידרה שהמועדון תומך בה וכו'. אבל יותר מזה - כי היו תכנים. היה מה להכניס. היה מה לפרסם בחוברת. חוברת על ח"ע9, יש כמה אנשים שיכולים ויודעים מספיק כדי לכתוב. אבל אין להם זמן. חוברת על וויאג'ר, אני אישית לא מכיר מישהו שמכיר מספיק וגם כותב עליה, וזו גם הסיבה שעד היום, אחרי כ"כ הרבה תוכן באתר המועדון על כל הסדרות האחרות, אין ולו מילה אחת על וויאג'ר. אחת. למעט פעם אחת שליאור אביאל כתב על יציאת הדיוידי של הסדרה, אבל זה לא נחשב לתוכן "על הסדרה". חוברת של TNG יצאה יחד עם זו של ס"ג, אחרי דם יזע ודמעות, כי היו כמה אנשים שהתקבצו כדי לכתוב. כי זו היתה TNG, שיש לה יותר מעריצים וחובבים. לסדרות האחרות יש הרבה פחות כותבים (אנטרפרייז, ח"ע9, המקורית), אם בכלל (וויאג'ר). אז ככה שיש רצוי, ויש מצוי. תוכן של ס"ג היה בנמצא, זה היה קל להכניס ולפרסם (אם כי לא ללא עבודה קשה, חלילה). תוכן של סדרות המב"כ האחרות עבור חוברת לא צפוי להיות בקרוב, אם להתבסס על המצב הנוכחי. וחבל נורא שכך. נ.ב. ניסיון שנערך לקחת חומר שקיים ממקור כלשהו ולעבד אותו מהר מהר לכדי חוברת על בבילון, לדוג', לא ממש הוכיח את עצמו, כמו שנוכח כל מי שהציץ בחוברת הזו. ככה שזה לא דבר כזה פשוט.

טל ענבר

New member
../images/Emo42.gif מדריך על DS-9? רק תבקש...

שלח לי בבקשה מדריך שהוצאתם לדוגמא, ואני מבטיחך נאמנה - קבל עם ופורום, שיהיה לך מדריך פרי עטי על DS-9. (אגב, מה גובה התמלוגים על כל מדריך DS-9 שימכר?.......)

subatoi

New member
אני לא אחראי על זה, אבל אני מייד

שולח את הקישור לשתי הודעות ההתנדבות הללו למי שכן אחראי
ככה שיוכלו ליצור אתכם קשר, אם באמת ייצא כזה דבר. ולגבי התמלוגים - אתה תקבל בדיוק את אותו שכר שמקבל כל מי שכתב בעבר בפאנזין וכל מי שכותב באתר

n i v1

New member
יש לי הצעה בנושא../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מדריך DS9 יכול להיות באתר המועדון, יכול להיות כחוברת שהמועדון יוציא ויכול להתווסף בפורום כמאמרים. מה דעתכם? אני מאד מאד מברך על רוח ההתנדבות. כשאנשים לוקחים יוזמה דברים קורים

למעלה