אין פה "על חשבון"
קצת על אגודת המד"ב לפני ההסבר על באפי... שוני משמעותי בין אגודת המד"ב לבין סטארבייס היא ההתנהלות הניהולית. אף אחד מאיתנו לא מושלם, אבל אחד ההבדלים המרכזיים הוא שלא צריך להיות "חבר וועד" בכדי לקדם פעילויות (המצב באגודה השתנה בשנים האחרונות לטובה, אבל לא ניכנס לזה). כל מה שצריך במועדון בדרך כלל הם יוזמה, רעיון טוב ונכונות לעבוד עליו. קצת הסבר על באפי... איפשהו ב-2002 המועדון היה בשפל פעילים. לא היו כאלה, בכלל. הפעילויות כולן היו בתחום התוכן של מסע בין כוכבים ובבילון 5, אם כי כבר ב-2002 הופק כנס "הומור במדב" ע"י המועדון בפסח בסינמטק, ובו ערב-רב של יצירות מד"ב משעשעות. באפי הייתה אז הפאנ-דום העולה, והגיעה לשיא מסוים. היה להם הרבה מאוד חובבים שרצו להתחיל להתארגן ולהפיק פעילויות. הם פנו לאגודת המד"ב ונדחו בנימוס, אז פנו אלינו (ספציפית, אל דובי, יו"ר המועדון דאז).דובי ראה הזדמנות - קבוצת פעילים עשירה, רעננה ועם המון מוטיבציה. חלקם גם חובבי-מס"ב. אולי נוכל רתום אותם לפעילות כללית במועדון. בלי קשר לפעילות במסגרת המועדון, ישב עימם כחברים, ראה מה הם רוצים לעשות והחליט לתמוך בפעילות. דאז היה מדובר ב"מסיבאפי" הראשונה. כל שסטארבייס נדרש לעשות הוא לשים את סכום הכסף שאפשר את הפעילות, ע"ב מודל כלכלי שהבטיח רווח (ואכן קיים) - רווח שנכנס לסטארבייס. כל הפעילות כולה היה של חובבי-באפי. לא רק שהמועדון הפיק רווח מהפעילות, הוא גם עזר לחובבי באפי שהצליחו להרים פעילות ז'אנר מכובדת. נצחון לכולם. הקשר הזה נמשך בשנים הבאות, כשפה ושם השתלבו פעילויות (בהקרנות באונ' ת"א למשל, הוקרנו פרקי באפי לפני / אחרי פרקי מס"ב, כמדומני, אני לא ממש זוכר). השתלבו פעילויות בעקבות... השתלבות הפעילים. מי שהפעיל את ההקרנות באונ' ת"א היה עודד שרון ולי עדן (כמדומני), אוהד של שני התחומים ששאף לחבר בין השניים. היו רבים שכמותו דאז. באיזשהו שלב החלפתי אני את דובי והמשכתי עם הקו הזה, אבל ראיתי שהמועדון קצת מאבד מזהותו בעקבות הפעילויות האלו. חשבתי שהדבר הנכון יהיה למקד את פעילות המועדון בתכני מד"ב שבקלות מתחברים האחד אל השני, כבעבר, ובראשן מסע בין כוכבים. החברה של באפי היו גם מספיק מלוכדים ומאורגנים, נפגשו והחלטנו להפריד בין המועדונים וליצור בעצם שני מותגים נפרדים - "שגרירות" עבור חובבי באפי בלבד, "סטארבייס", כבעבר, עבור חובבי מד"ב: מסע בין כוכבים, סטארגייט, בבילון 5 וכיו"ב. ושוב, בנוגע להשקעה בתחומים אחרים על חשבון חובבי מס"ב... אין דבר כזה. כל מה שצריך לעשות חובב מסע בין כוכבים ע"מ להרים פעילות או פרויקט במסגרת המועדון היא להציג קונספט, להראות תקציב עם מאזן חיובי, או לכל הפחות כזה המכסה על עצמו, לקחת אחריות על הפרויקט ויאללה.(הכל כמובן לגבי דידי, אני איני בר החלטה במועדון כיום, אבל אני מבין שאלו הם עדיין פני הדברים, פחות או יותר). כמובן, כשמדובר בפעילות שמצריכה את תמיכת המועדון, בכספים, משאבים, לוגיסטיקה וכיו"ב. לצערך, וצערי וצער כולנו, לא רבים הם חובבי מס"ב שיקומו לארגן דבר כזה, ולצערי, צערך וצער כולנו, קשה מאוד יהיה להציג תקציב שיכסה על עצמו, כפי שהובהר ע"י מספר פעילויות הפסדיות בתחום מס"ב בשנה האחרונה.